Serie A (8): JUVENTUS 2-2 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Football Highlights

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:09

Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:

Juventus - Genoa (skrót meczu)

Pozdrowienia dla fanów Starej Damy!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:10

pan Zambrotta pisze:BTW. szczypek, czemu Cie nie ma na czacie?
Oglądam mecze ze znajomymi w barze, ja przynajmniej ich mam. :prochno:

Oby Conte dokonał stosownych zmian.

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:12

Bardzo dużo pracy przed piłkarzami. W tym meczu było szczęście i go nie było. Pół na pół. Linia obrony nie funkcjonowała jak w poprzednich spotkaniach. Znów nie wpuścił Quagliarelli. Widać też, że Pirlo i Marchisio nie mogą cały czas grać na pełnych obrotach ale Andrea zrobił swoje. Storari też się niczym dobrym nie popisał. Może lepiej jak Buffon ma kontuzję dać szanse Manningerowi. Ogólnie jestem zawiedziony taką postawą ale Conte jest od tego aby przywrócić ład i porządek tej drużynie. I na to liczę.

Obrazek
Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:13

evilboy pisze:
szczypek pisze:Conte się mota z tym sowim "jesteśmy nieprzewidywalni". Po co takie rzeczy robić? Grajmy jedną taktyką, która przynosi oczekiwane rezultaty, a nie zmieniajmy jej z meczu na mecz, bo niczego dobrego to nie przynosi. 4-4-2, z Chiellinim i Barzaglim na środku obrony, Lichym i De Ceglie na bokach, Pirlo i Marhcisio w środku, Pepe i Estigarribia/Elia na skrzydłach i Matrim z Q w ataku.
Zgadzam się, takie zestawienie byłoby najlepsze.
A ja się nie zgadzam. W tym ustawieniu brakuje miejsca dla Vidala. Skoro eksperymentujemy z ustawieniami to co jest nie tak z 4-3-3: Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini-Marchisio, Pirlo, Vidal-Vucinić, Matri, Pepe?

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:19

Vimes pisze:A ja się nie zgadzam. W tym ustawieniu brakuje miejsca dla Vidala.
Priorytetem jest zwycięstwo czy Vidal w składzie?

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:21

Jestem zawiedziony. Pan Conte mnie załamał po raz kolejny, jaja to on ma w wywiadach, ale jak przychodzi odnieść się do wydarzeń boiskowych to ma orzeszki. Jakby mógł to zdjąłby obu napastników by bronić wyniku. Dlaczego nie możn pójśc za ciosem jak z parmą? To takie trudne? Krew mnie zalewa. Co on za zmiany robi :doh: Co z tego, że krasić jest czołokopaczem, skoro wchodzi na13 min. co on ma zrobić jak on piłki jeszcze nie powoąchał? 3 straty w 3 min,. i dziękuję. Żal patrzeć jak plują Alexowi w twarz( ta wczorajsza zmiana...)
Conte?! Gdzie te Twoje wnioski geniuszu!!?? To 4 remis na 6 kolejek, ile im trzeba tlumaczyć jak nie sfrajerzyć się i nie zreisować wygranego mecuz? To dzieci są?

Nienawidzę Vucinica, nienawidze.

I na deser... G.Chiellini, z piłkarskiego bohatera do totalnego zera.... :lol: Gośc w parę miesięcy zawalił to, na co pracowal 5 lat. masakra, 5 goli w tym sezonie na jego conto :lol: :doh:
Ostatnio zmieniony 23 października 2011, 12:22 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:22

szczypek pisze:
pan Zambrotta pisze:BTW. szczypek, czemu Cie nie ma na czacie?
Oglądam mecze ze znajomymi w barze, ja przynajmniej ich mam. :prochno:
Obrazek

szkoda że nie bywasz na chacie, ale tym lepiej dla mnie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:36

Nienawidzę Vucinica, nienawidze.

I na deser... G.Chiellini, z piłkarskiego bohatera do totalnego zera.... Laughing Gośc w parę miesięcy zawalił to, na co pracowal 5 lat. masakra, 5 goli w tym sezonie na jego conto Laughing Doh
Myślę podobnie z tym, że ja Vucinica uważałem za piłkarskie zero i beztalencie już w momencie jak go tu ściągali. Nie chciało im się wyłożyć dodatkowej kasy na Rossiego to mają kolejne drewno za 15 mln.
Ja by tak dodać transfery Amauriego, Vucinica, Martineza i tych innych miernot to mielibyśmy w składzie 2 prawdziwych mistrzów pokroju Aguero, ale cóż...

Co do Chielliniego to cóż... Z jednego z najlepszych defensorów świata stał się przeciętniakiem ligowym.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:43

szczypek pisze:
Vimes pisze:A ja się nie zgadzam. W tym ustawieniu brakuje miejsca dla Vidala.
Priorytetem jest zwycięstwo czy Vidal w składzie?
O zwycięstwo może być trudno jak się gra ustawieniem, w którym ważną rolę odgrywają skrzydłowi, a żaden z nich tak naprawdę nie potrafi się z tej roli w stopniu zadowalającym wywiązać. Kto z trójki Giaccherini, Elia, Estigarribia pociągnie grę na lewej stronie? Z kolei na prawej, Krasić jest kompletnie bez formy. Tylko Pepe stara się coś robić. W takiej sytuacji mamy posadzić na ławce będącego w formie Vidala i uporczywie trzymać się systemu 4-2-4 chociaż nie mamy do niego wykonawców?

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 12:59

No ja powiem tak: Gdzie są Ci, ktorzy chcieli by Chielliniego nie sprzedawac do Realu nawet za 30-40 mln, i wołali: "60 MLN, 100 MLN, CHIELLINI JEST BEZCENNY" ? Ja bym go w tej chwili opchnął nawet za 20, bo od paru sezonów gra coraz słabiej, a w obecnym (o zgrozo) jest chyba najsłabszym po De Ceglie obrońcą. Tak, wliczając Mottę*.

*inna sprawa, że on nie grał, ale jeśli zakładamy,że każdy startuje od pułapu 0, i może dostać dodatnie punkty za dobrą grę, a ujemne za padaczkę, to Chiellini jest niżej od Motciaka

A co do meczu : Same shit, different toilet. As always.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 13:17

Football Highlights pisze:Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:

Juventus - Genoa (skrót meczu)

Pozdrowienia dla fanów Starej Damy!
Ładny skrót. Pamiętaj wrzucać następne to pewnie Wam podniesiemy oglądalność ;)
... No i tyle pozytywów. Jestem kompletnie zdruzgotany wczorajszym wynikiem. Nie samym meczem, tylko wynikiem i powodującym go nastawieniem. Zaczęliśmy mecz bardzo ładnie. Abstrahując od Vucinicia (który mnie też kół w oczy), cała drużyna zdawała się tworzyć monolit. Pepe i Esti kilka razy ładnie bronili flanki, podczas gdy Giorgio i Lichy starali się dochodzić do dośrodkowań. Było nieźle do 31 minuty. Stracona bramka kompletnie podłamała naszych graczy. Po przerwie nie widziałem już takiego animuszu i ciągu na bramkę przeciwnika. Wprawdzie Matri ładnie strzelił, ale jakoś podświadomie przeczuwałem wyrównanie. Najpierw była jeszcze poprzeczka, dzwonek alarmowy, ale dalej drużyna grała zbyt blisko swojego pola karnego (co oczywiście się zemściło :doh: ).
Wstawienie Del Piero w 90 minucie wobec poprzednich wydarzeń to kpina. Alex łaskawie dostał 120 sekund, Quag kolejne spotkanie przesiedział na ławce, natomiast beznadziejnie grający Vucinic gra do 83 minuty :/ . Jak dla mnie do absolutna pomyłka. Jeżeli we wtorek od początku nie zagra ktoś z dwójki Del Piero/Quagiarella (oczywiście z Matrim), to będę niezadowolony (choć oczywiście może wynik obroni decyzje Conte :whistle: ).

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 13:20

Dobry Mudżyn pisze:No ja powiem tak: Gdzie są Ci, ktorzy chcieli by Chielliniego nie sprzedawac do Realu nawet za 30-40 mln, i wołali: "60 MLN, 100 MLN, CHIELLINI JEST BEZCENNY" ? Ja bym go w tej chwili opchnął nawet za 20, bo od paru sezonów gra coraz słabiej, a w obecnym (o zgrozo) jest chyba najsłabszym po De Ceglie obrońcą. Tak, wliczając Mottę*.

*inna sprawa, że on nie grał, ale jeśli zakładamy,że każdy startuje od pułapu 0, i może dostać dodatnie punkty za dobrą grę, a ujemne za padaczkę, to Chiellini jest niżej od Motciaka

A co do meczu : Same shit, different toilet. As always.
Trochę przesadziłeś nie che bronic Chieliniego bo już sporo goli padło po jego błędzie ,ale on nie gra na swojej nominalnej pozycji. I gra na stoperze jest zupełnie inna niż gra na boku i widać że nie daje sobie rady. Inny problem to ten że Cheileini się wypalił gra cały czas ,a wolne ma tylko wtedy kiedy ma kontuzje do tego dochodzą słabe wyniki drużyny i psychika siada zawodnik się blokuje nie daje rady.

Więc nie porównuj go do Motty bo to tak jak by porównać np. Brożka do Rooneya :rotfl:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 13:25

Wejście Pazienzy zupełnie nic nie wniosło. Powiem więcej, jeszcze bardziej uśpiło Juventus. Liczyłem na zmianę z kopyta, już w ok. 60' w postaci Quagliarelli. W taki sposób nie możemy tracić goli, dużo strat. Cudem w końcówce tego meczu nie przegraliśmy. Strasznie irytują mnie takie mecze. O ile remis z Bologną był budujący, o tyle wczorajszy remis strasznie mnie zdołował. Były też pozytywy. Conte zagrał dwoma napastnikami, dał szansę pokazania się Matriemu i to przyniosło efekt. Może pójdzie za ciosem i da pole do popisu Quagliarelli i w większym wymiarze czasowym Del Piero.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 13:27

Obrazek

oceny. Nota Chielliniego mówi wszystko, a Mirko trzymał ocene o 2 stopnie za dużą. To tyle kwestii komentarza, bo znowu jakiś zakompleksiony moderator pokroju Mrówy wlepi kartkę za post nie na temat.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 13:51

Ja powiem szczerze, troszkę się załamałem "piłkarskim nosem" Conte. Zmiana Krasicia, to jakieś kompletne nieporozumienie, Vucinić tylko przeszkadzał na boisku. Alex wszedł zdecydowanie za późno, martwi mnie w jaki sposób się z nim żegnają w Turynie. Według mnie mógłby jeszcze sporo wnieść do zespołu, z tym się chyba każdy zgodzi. Wszystkie piłki lecą przez Pirlo, ten ew. uruchamia dopiero skrzydła. Marchiso na koniec też już dyszał, więc Pazienza mógł wejść właśnie za niego. Pepe mógł zostać na boisku do końca. I z dobrego zmiennika stanie się chyba podstawowym prawoskrzydłowym, bo nie wiem jak wy ale ja miejsca dla Krasicia w obecnej formie nie widzę. Serb jest kompletnie bezproduktywny, głupio traci, nie potrafi się ustawić, podaje nie w tempo. Nie wiem co się z nim stało, w poprzednim sezonie na początku on decydował o wyniku meczu, przechodził wszystkich jak pachołki, teraz to zupełnie inny człowiek.
Myślę, że najlepszy moment ustawić 4-4-2 ( wrócić do pomysłu z terquartistą i def. pomocnikiem) gdzie funkcje ofensywnego miałby Vidal, a defensywnego Pirlo. W ataku natomiast Ustawić długo wyczekiwany duet Matri-Quagiarella. Matri powoli wraca do dawnej dyspozycji(1 mecz to za mało by coś stwierdzić, poczekajmy jeszcze ze 2) i zdecydowanie dać pograć Fabio. Bo nie możemy tracić punktów w 86 minucie, kiedy wydaje się, że kontrolujemy przebieg spotkania.
Chielini wczoraj katastrofa, zawalił 2 bramki, tyle na ten temat.

Zablokowany