Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:41

A dodam jeszcze że podobał mi się Conte po meczu gdzie wołał Vidala i kogoś jeszcze zmierzających do szatni żeby wrócili i podziękowali kibicom.
To taka mała kwestia która pokazuje że nasz trener naprawdę chce pokazać naszym nowym piłkarzom co to znaczy Juve i jak należy się zachować. Brawa za to.

★ ★ ★
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:41

Mate.G pisze:Macie jakieś dokładne statystyki ?
Posiadanie piłki itp??
Jasne:
Obrazek

Kapitalne Juve :bravo:
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, 14:47 przez Wojtek, łącznie zmieniany 2 razy.

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:42

Jak już ktoś pisał największym plusem tego spotkania jest to , że nie trzeba było bać się o wynik. Takiej gry z drużynami pokroju Parmy dawno nie oglądaliśmy.

Żeby to w końcu był sezon, który da nam sporo radości
:pray:

Pirlo :bravo: Lichy :ok:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:50

Łukasz pisze:
filippo0 pisze: Czerwona dla Kuczera? Żadna strata
Duża strata, bo trzeba będzie rozbić świetnie dziś wyglądający blok Barzagli-Chiellini
Nevermind pisze:W zasadzie wszyscy oprócz Gianccheriniego zagrali dobre zawody.
Trochę robił w majty, ale zagrał bardzo poprawnie. Będzie z niego pożytek. Biega, patrzy, potrafi grać gorszą nogą - to nie jest kolejny Lanzafame.
C_Marchisio pisze:Wytłumaczy mi ktoś jedną rzecz?
Czemu większość dośrodkowań z prawej strony było adresowanych na dalszy słupek, gdzie stał najmniejszy(?) na boisku Giaccherini?
Pepe. O ile w pierwszej połowie starał się coś grać, to w drugiej grał beznadziejnie - wszystkie dośrodkowania na pałę.
szczypek pisze:Totalnie nie rozumiem zmian Conte. Giaccherini biega CAŁY MECZ podczas gdy powinien być zmieniony w pierwszej kolejności.
jak wyżej ^^
Wg. Mnie Grosso zagra lepiej niz Cegla wiec nie ma co sie o to obawiac ; ]

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:51

Mam nadzieję, że po czerwonej dla DC w głowie Conte pojawiła się myśl - "mogłem zostawić tego Zieglera".

Dobry mecz i nie ma co krytykować, tych którzy mają niewielkie umiejętności. Nie popadajmy w huraoptymizm bo zarówno za Ferrary jak i za Del Neriego zdarzało nam się grać pięknie i wygrywać wysoko.

Dobry komentarz na c+ :ok:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:51

Łukasz pisze: Trochę robił w majty, ale zagrał bardzo poprawnie. Będzie z niego pożytek. Biega, patrzy, potrafi grać gorszą nogą - to nie jest kolejny Lanzafame.
Ano wlasnie. I sadze, ze wlasnie dlatego Conte zostawil Giaccheriniego do konca. Chlopak gral slabo, ale chyba nie dlatego, ze umiejetnosci nie pozwalaja mu na lepsza gre, tylko dlatego, ze sie spalil.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:54

Jestem zachwycony. Kapitalna gra. Ostatni tak dobry mecz zagraliśmy chyba ze Sampdorią, gdy wygraliśmy 5:1.

Pirlo to geniusz. Jego piłki to czysta magia. Świetne zawodny Lichtsteinera, który biegał, walczył i strzelił gola. Świetna zmiana Vidala i kapitalny gol. Szkoda czerwonej kartki dla Asztona, ale to i tak najmniejsze zło. Generalnie jestem zachwycony, oby tylko nasi nie spoczęli na laurach, bo to mogłoby się zemścić.

FORZA!

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:55

Dawno takiego Juventusu nie oglądałem, wielka przyjemność. Szczególnie podobało mi się jak długo utrzymywaliśmy się przy piłce i wymienialiśmy mnóstwo podań. W końcu przestaliśmy grać na alibi i zaczęliśmy grać w piłkę. Conte to ładnie dziś wymyślił. Pirlo - geniusz. Lewe skrzydło trochę kulało, jak już zostało powiedziane - tam powinna być pierwsza zmiana w tym meczu. Ze Sieną chętnie w miejscu Giaccheriniego zobaczę Elję. Pepe na lewą obronę, a w jego miejsce Krasić, ew. na obronę Vidal. De Ceglie mógłby się wziąć do roboty. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dzisiejszy mecz napawa optymizmem, bo pierwszy raz od bardzo dawna nie kopaliśmy się czoło, ale to dopiero preludium, nie ma co się za bardzo podniecać.

P.S. 10 Włochów w wyjściowej jedenastce. :)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:56

iltalismano pisze: Wg. Mnie Grosso zagra lepiej niz Cegla wiec nie ma co sie o to obawiac ;
O ile wyzdrowieje, bo chyba jest kontuzjowany.
jakku1 pisze:Chlopak gral slabo, ale chyba nie dlatego, ze umiejetnosci nie pozwalaja mu na lepsza gre, tylko dlatego, ze sie spalil.
Nie, nie spalił się. Po prostu grał nieśmiało. Ale o własne nogi się nie potykał. Będzie zeń bardzo fajny zmiennik.

@Szymek - Elię

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:56

http://www.transfermarkt.de/de/amauri/p ... _6234.html

Wyglada na to ze Amauri zostal zawieszony w czynnosciach piłkarskich.

Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:58

iltalismano pisze:http://www.transfermarkt.de/de/amauri/p ... _6234.html

Wyglada na to ze Amauri zostal zawieszony w czynnosciach piłkarskich.
Komentatorzy na C+ coś wspominali że Conte odsunął go od pierwszego składy :D

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:59

Kapitalny mecz Juve, Parma zupełnie zdetronizowana. Pirlo geniusz, Lichtsteiner i Pepe walczaki jak nic, Matri bardzo dobrze i gol mu sie należał. DC mimo czerwieni całkiem nieźle a pozostali na solidnym poziomie. Brawa dla Conte za ten pierwszy mecz tak coś przeczuwałem że mecz z Notts County celowo zakończył się tak jak się zakończył, chłopaki mobilizowali się na Parmę. Brawo brawo, teraz Siena...

xerror87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:00

Witam co prawda po 1 meczu nie ma co się ekscytować, ale jest światełko że nowy Juventus na nowym stadionie może walczyć o sudetto, z tego co czytałem i po statystykach widziałem, gra juve naprawdę może się podobać pamiętam jak w tamtym sezonie niemiłosiernie nam szlo z parma :) mam pytanie ma ktoś może bramki jeśli tak prosiłbym o linka

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:01

Mam takie pytanko. Od jakiegoś czasu na jutubie nie pojawiają się skróty meczów SerieA. Co jest grane ?

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:02

Marian. pisze:Mam takie pytanko. Od jakiegoś czasu na jutubie nie pojawiają się skróty meczów SerieA. Co jest grane ?
To dopiero pierwsza kolejka.

Zablokowany