Serie A (32): JUVENTUS 3-2 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 21:31

Łukasz pisze:
ewerthon pisze:Już lepiej sprzedać Martineza, a za te pieniądze wykupić Pepe.
Tak, Pepe jest bardziej użyteczny. Tylko czy darmowy Altintop, piłkarz bardzo podobny, nie byłby lepszy?
Być może, ale Marotta jest zbyt płytki żeby tego piłkarza dostrzec, dlatego wykupienie Pepe wydaję się bardziej realne.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 21:35

deszczowy pisze:
Łukasz pisze:
ewerthon pisze:Już lepiej sprzedać Martineza, a za te pieniądze wykupić Pepe.
Tak, Pepe jest bardziej użyteczny. Tylko czy darmowy Altintop, piłkarz bardzo podobny, nie byłby lepszy?
Tyle, że Pepeusz sprawdzony...
Sprawdzone zostało w przeciągu całego sezonu to, że Pepeusz poza bieganiem w przód niewiele potrafi. Raczej nie sądzę żeby Turasowi piłka jeszcze bardziej przeszkadzała.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 21:35

Fajny mecz w naszym wykonaniu. Z takim nastawieniem i grą walczylibyśmy o Scudetto, a nie europejskie puchary. Nie chcę wyróżniać plusów i minusów, jestem ciut zmęczony. Powiem jedno. Będzie strasznie ciężko awansować do Champions League, ale... WIERZĘ W TO !!! Wiara czyni cuda. Nowy, świetny stadion, więcej kibiców na trybunach i Liga Mistrzów. To konieczność. Błagam...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 21:45

Brutalo pisze:Fajny mecz w naszym wykonaniu. Z takim nastawieniem i grą walczylibyśmy o Scudetto, a nie europejskie puchary. Nie chcę wyróżniać plusów i minusów, jestem ciut zmęczony. Powiem jedno. Będzie strasznie ciężko awansować do Champions League, ale... WIERZĘ W TO !!! Wiara czyni cuda. Nowy, świetny stadion, więcej kibiców na trybunach i Liga Mistrzów. To konieczność. Błagam...
Patrząc po raz setny i kalkulując ciągle wychodzi, że jeżeli chłopaki nie zawalą to będzie dobrze. Boje się następnego meczu i tego w Rzymie, a na koniec to nieszczęsne Napoli.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 21:56

bajbek17 pisze:
Brutalo pisze:Fajny mecz w naszym wykonaniu. Z takim nastawieniem i grą walczylibyśmy o Scudetto, a nie europejskie puchary. Nie chcę wyróżniać plusów i minusów, jestem ciut zmęczony. Powiem jedno. Będzie strasznie ciężko awansować do Champions League, ale... WIERZĘ W TO !!! Wiara czyni cuda. Nowy, świetny stadion, więcej kibiców na trybunach i Liga Mistrzów. To konieczność. Błagam...
Patrząc po raz setny i kalkulując ciągle wychodzi, że jeżeli chłopaki nie zawalą to będzie dobrze. Boje się następnego meczu i tego w Rzymie, a na koniec to nieszczęsne Napoli.
Napoli niech nie będzie Ci straszne, jak pójdzie dobrze to magia JPC zadziała. Teraz sobie uświadomiłem że rok temu byłem na meczu z Dżenułą i wynik był ten sam. Nawet straciliśmy pierwsi bramkę.
Za tydzień viola. Gdybyśmy wygrali... heh, było by świetnie. Musimy !

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 22:14

Strasznie cieszy wygrana, tym bardziej po dennej grze. Mam nadzieje że resztę meczy wygramy.. bo jest światełko nadziei.. do LM. A jak wiadomo, Liga Mistrzów to większa kasa, lepsze wzmocnienia, większy prestiż. Juventini czeka was 6 wielkich finałów, w których MUSIMY wygrać.
Najlepsi: Matri, Pepe
Najgorsi: Traore, Motta

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 22:27

Gra średnia. Wynik dobry. Ale morale.. O to chodziło, właśnie o to.

No, ale z gratulacjami, brawami jeszcze osobiście poczekam. Za tydzień będzie jeszcze trudniej.

Wywalczmy najpierw komplet punktów z Catanią, Chievo i Parmą. Bez tych 9 punktów, nawet nie myślmy o Champions League czy meczach z Lazio i Napoli.

Bez euforii.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 22:37

Prawda jest taka, że aby realnie myśleć o tej Lidze Mistrzów to każdy następny mecz trzeba wygrać. Nie ważne z kim będziemy grać. Ostatnie wyniki pokazały, że można. Szkoda, że inne wyniki dzisiaj były "nie pod nas".

Gdyby w tym Juventusie wymienić boki obrony (dziś zagraliśmy chyba najgorszą możliwą kombinacją, Motta to objawienie tego sezonu, mógłby czyścić buty Molinaro) to byłoby całkiem nieźle. Pół sezonu narzekałem, że nie mamy napastnika, teraz mogę ze spokojem stwierdzić, ze wreszcie go mamy - jest nim Matri. Podoba mi się jego gra i mam nadzieję, że zostanie z nami w następnym sezonie (z miejsca przepraszam tych, którzy ucierpieli w skutek moich wypowiedzi krytykujących Włocha). Brawa też dla Toniego no i Aquilaniego. Postawy defensywy nie warto nawet ruszać, będą jakieś bramki do ankiety, ale to "było wiadomo".

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 22:40

Dziwi mnie tylko Del Neri, który wpuszcza Mote w pierwszym składzie. Ten gość tylko kartki zbiera. Sorensen jest pewniejszy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 22:55

szczypek pisze:Prawda jest taka, że aby realnie myśleć o tej Lidze Mistrzów to każdy następny mecz trzeba wygrać. Nie ważne z kim będziemy grać. Ostatnie wyniki pokazały, że można. Szkoda, że inne wyniki dzisiaj były "nie pod nas".

Gdyby w tym Juventusie wymienić boki obrony (dziś zagraliśmy chyba najgorszą możliwą kombinacją, Motta to objawienie tego sezonu, mógłby czyścić buty Molinaro) to byłoby całkiem nieźle. Pół sezonu narzekałem, że nie mamy napastnika, teraz mogę ze spokojem stwierdzić, ze wreszcie go mamy - jest nim Matri. Podoba mi się jego gra i mam nadzieję, że zostanie z nami w następnym sezonie (z miejsca przepraszam tych, którzy ucierpieli w skutek moich wypowiedzi krytykujących Włocha). Brawa też dla Toniego no i Aquilaniego. Postawy defensywy nie warto nawet ruszać, będą jakieś bramki do ankiety, ale to "było wiadomo".
Przyjmuje przeprosiny :D

Matri to w tej chwili - moim zdaniem - jeden z lepszych napastnikow Serie A. Moze nie zdazyl jeszcze nastrzelac tych bramek (zwlaszcza w odniesieniu do poprzednich sezonow), ale ma "to cos". Potrafi zagrac z pierwszej pilki, kiwnac, podac. Gra zespolowo ;)

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 23:00

Jak przed tym meczem dawano Juve 30% na awans tak po tym meczu jest to jakieś 30,5 %. Tylko w przypadku wygrania kolejnych 6 kolejek awansujemy do LM. Trzeba przyznać, ze terminarz mamy teraz nie najgorszy ale mecz z fiora bedzie chyba najwazniejszy mentalnie. Jesli wygramy to następnie przychodzi czas na Catanie, z która raczej wygramy po 4 meczach zwycięskich. Caly czas licze, ze na Lazio wykuruje sie Quag, bedzie to duzy + jesli chodzi o morale w zespole...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 23:03

jareckik pisze:Jak przed tym meczem dawano Juve 30% na awans tak po tym meczu jest to jakieś 30,5 %. Tylko w przypadku wygrania kolejnych 6 kolejek awansujemy do LM. Trzeba przyznać, ze terminarz mamy teraz nie najgorszy ale mecz z fiora bedzie chyba najwazniejszy mentalnie. Jesli wygramy to następnie przychodzi czas na Catanie, z która raczej wygramy po 4 meczach zwycięskich. Caly czas licze, ze na Lazio wykuruje sie Quag, bedzie to duzy + jesli chodzi o morale w zespole...
To ja to może zwizualizuję inaczej. Juventus ma jeszcze mniejsze szanse na Ligę Mistrzów, niż Inter na scudetto. Raz, że ma większą stratę punktową, dwa, że więcej rywali. Każdy mecz będzie meczem o wszystko, do tego naprawdę rywale muszą zagrać mocno pod nas, i to wszyscy trzej. Cienko to widzę mimo wszystko.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 23:25

jakku1 pisze: Matri to w tej chwili - moim zdaniem - jeden z lepszych napastnikow Serie A. Moze nie zdazyl jeszcze nastrzelac tych bramek (zwlaszcza w odniesieniu do poprzednich sezonow), ale ma "to cos". Potrafi zagrac z pierwszej pilki, kiwnac, podac. Gra zespolowo ;)
Cicho, bo zaraz tu wlecą fruwające_ptaki i Cię zostaniesz zbesztany. Przecież Matri to przeciętniak i nieudacznik, tak samo jak Quagliarella, a Marotte należy czym prędzej powiesić.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 23:29

ewerthon pisze: Cicho, bo zaraz tu wlecą fruwające_ptaki i Cię zostaniesz zbesztany. Przecież Matri to przeciętniak i nieudacznik, tak samo jak Quagliarella, a Marotte należy czym prędzej powiesić.
Za obu niezła kasa idzie, ale w sumie to i tak wolę ich niż VI i Amauriego.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 kwietnia 2011, 23:44

zahor pisze:
jareckik pisze:Jak przed tym meczem dawano Juve 30% na awans tak po tym meczu jest to jakieś 30,5 %. Tylko w przypadku wygrania kolejnych 6 kolejek awansujemy do LM. Trzeba przyznać, ze terminarz mamy teraz nie najgorszy ale mecz z fiora bedzie chyba najwazniejszy mentalnie. Jesli wygramy to następnie przychodzi czas na Catanie, z która raczej wygramy po 4 meczach zwycięskich. Caly czas licze, ze na Lazio wykuruje sie Quag, bedzie to duzy + jesli chodzi o morale w zespole...
To ja to może zwizualizuję inaczej. Juventus ma jeszcze mniejsze szanse na Ligę Mistrzów, niż Inter na scudetto. Raz, że ma większą stratę punktową, dwa, że więcej rywali. Każdy mecz będzie meczem o wszystko, do tego naprawdę rywale muszą zagrać mocno pod nas, i to wszyscy trzej. Cienko to widzę mimo wszystko.
Jak wszystko wygramy to raczej awansujemy, trzeba sobie zadać pytanie, czy jesteśmy w stanie pokonać Fiore na wyjezdzie i Lazio, a przede wszystkim Napoli, ktore jest od nas pod kazdym wzgledem lepsze. Lazio ma przed soba mecze z Interem, nami i Udine. Roma ma Palermo i Milan, a Udine chyba jest za cienkie w uszach i raczej nie powalczy o 4 miejsce... Takze zobaczymy jak chlopaki radza sobie z presja, ale nie wiem czy wolal bym, zeby zremisowali juz za tydzien, czy czekac do ostatniej kolejki jak dostaną baty od Napoli i przegrają w ostatniej kolejce LM

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Zablokowany