Serie A (28): JUVENTUS 0-1 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 17:05

dr.DeV pisze:
Vimes pisze:Van Der Saar kończy karierę po tym sezonie. Ferguson ma ochotę na Buffona. Juventus ma problemy z kasą i potrzebuje wzmocnień...
Myślisz, że wyłożą te 15-20mln? Skoro za podobną sumę mogą wyciągnąć Neuera z Schalke?
Myślę, że Ferguson jest w stanie to zrobić.

Obrazek
JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 17:06

dr.DeV pisze:
Vimes pisze:Van Der Saar kończy karierę po tym sezonie. Ferguson ma ochotę na Buffona. Juventus ma problemy z kasą i potrzebuje wzmocnień...
Myślisz, że wyłożą te 15-20mln? Skoro za podobną sumę mogą wyciągnąć Neuera z Schalke?
za 15-20 baniek nawet nie ma co zaczynac rozmow. za to kupia drugiego Martineza i tyle. nie stac nas na sprzedaz naszych niewielu mistrzow. sprzedajmy szrot, moze uzbiera sie z tego choc 20 baniek

dzidzia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 19:40

Delneri to jest po prostu geniusz. Wprowadził na boisko Iaquintę, którego widziałam dokładnie jeden raz: jak stał na spalonym przy rzucie wolnym. Ten "zawodnik" jest jednak tak bezproduktywny jak nasz Jezus z Parmy :angry: . Było zmienić Tonika na Del Piero już po pierwszej połowie i może coś by z tego wyszło.

Traore niby szybki, ale niepewny. Wolę Kielona na lewej, a Bonu z Barzaglim na środku.

Krasić w końcu nieźle, Melonik też. Reszty pomocników nie było, choć Martinez parę razy efektownie potknął się o powietrze. Marchi chyba wczoraj nie widziałam :angry: .

Do 87 minuty byłam całym sercem za Juve, bo mimo wszystko wierzyłam w zwycięstwo, potem już nie. Remis nie dawał nam nic, a zbliżał Inter do scudetto, dlatego może i lepsza porażka niż remis. Generalnie jest tak źle, że już przestałam się tym przejmować. Pajac DN musi odejść i tyle. Cała jego taktyka polega na tym, że piłkarze mają na ślepo wykopywać piłkę jak najdalej od bramki Gigiego. Zawsze oglądałam Juve z przyjemnością, a teraz spędzanie sobotniego wieczoru przy meczu jest jak kara za grzechy :doh: . Na szczęście za tydzień nie mogę oglądać :happy:

"Z jakiegoś powodu wiele osób po prostu mnie nie lubi" - Ronnie O'Sullivan

https://twitter.com/#!/dzidzia147 <- mój sportowy pamiętnik
http://147.pl/ <- wszystko o światowym snookerze
ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 22:14

pan Zambrotta pisze:
ZZX pisze: O.o x2, co on takiego pokazał w Milanie?
to się zapytaj Milanistów. Polecam mecz np. derbowy z Interem.

Poza tym Storari w tym sezonie zademonstrował kilka parad, jakich by się nie powstydzili najlepsi golkiperzy świata.
Vimes pisze:Moim zdaniem odejdzie Buffon, ponieważ już mamy następcę w osobie Storariego i zdejmiemy z budżetu płacowego jego spory kontrakt.
Wiem że nasz zespół gra tragicznie, tak po prostu jest i nie ma co o tym dyskutować, ale sprzedaż Buffona osłabi zespół na pozycji bramkarza. Gdyby Storari był tak wspaniały, to by nie kosztował 4.5 tylko 20 milionów Juve, i nie miał rozegranych 13 meczów w Milanie, a przegrywał tam i z Dida i z Abbiatim. Poza tym to dalej jest rok starszy zawodnik niż Gigi. Chyba nikt nie uzna że naraz teraz na 100% musimy sprzedać Buffona, a podyskutować na temat jego ewentualnej sprzedaży możemy w momencie gdy sezon się skończy i będzie trochę więcej meczy w jego wykonaniu do oceny. Jeśli mówicie że się wypalił-to nawet Man City nie da za niego więcej niż 15 milionów, a za takie pieniądze to Miernota może drugiego Martineza kupić. 15 milionów za Krasica, to był dobry interes patrząc pod względem kasy jaką ostatnio rzuca m.in. Real i City, ale po innych naszych transferach, nie licząc może jeszcze Barzagliego, widać że pieniądze po Gigim pójdą w błoto, a za rok będzie trzeba bramkarza szukać chyba w 2 lidze. Ogólnie straszne gdybanie, nie wiemy czy Gigi się obudzi, i czy koszmar w postaci przemytu z Sampy zostanie wywalony.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 22:23

ZZX pisze:Wiem że nasz zespół gra tragicznie, tak po prostu jest i nie ma co o tym dyskutować, ale sprzedaż Buffona osłabi zespół na pozycji bramkarza. Gdyby Storari był tak wspaniały, to by nie kosztował 4.5 tylko 20 milionów Juve, i nie miał rozegranych 13 meczów w Milanie, a przegrywał tam i z Dida i z Abbiatim. Poza tym to dalej jest rok starszy zawodnik niż Gigi. Chyba nikt nie uzna że naraz teraz na 100% musimy sprzedać Buffona, a podyskutować na temat jego ewentualnej sprzedaży możemy w momencie gdy sezon się skończy i będzie trochę więcej meczy w jego wykonaniu do oceny.
Storari jest co najmniej solidny i nie ma znaczenia co grał w zeszłym sezonie i ile kosztował. Buffon niestety nie jest już nawet solidny. To, że Marco jest rok starszy nic nie szkodzi - bramkarze grają długo i na 2-3 lata spokojnie wystarczy a może i więcej.
ZZX pisze:Jeśli mówicie że się wypalił-to nawet Man City nie da za niego więcej niż 15 milionów, a za takie pieniądze to Miernota może drugiego Martineza kupić. 15 milionów za Krasica, to był dobry interes patrząc pod względem kasy jaką ostatnio rzuca m.in. Real i City, ale po innych naszych transferach, nie licząc może jeszcze Barzagliego, widać że pieniądze po Gigim pójdą w błoto, a za rok będzie trzeba bramkarza szukać chyba w 2 lidze. Ogólnie straszne gdybanie, nie wiemy czy Gigi się obudzi, i czy koszmar w postaci przemytu z Sampy zostanie wywalony.
"Jeśli mówicie, że się wypalił - to nawet Man City nie da za niego więcej niż 15 milionów" Genialny tekst. W tym rzecz właśnie, że nie chodzi o to co mówimy, Buffon wciąż w opinii wielu jest topowym bramkarzem i niektóre drużyny (Man City, Rubin) mogłyby dać za niego dobrych kilkanaście milionów.
Kolejną głupotą, którą całkiem sporo osób podchwyciło, jest wychodzenie z założenia, że Marotta znowu kupi jakiegoś Martineza. Wtedy należałoby założyć, że nie powinniśmy nikogo sprzedawać ani kupować bo skład tylko się pogorszy. Poza tym, może Marotta nauczy się na błędach i nie zepsuje letniego mercato? Wiemy, że Delneri się nie uczy ale może Marotta drugi raz tych samych błędów nie popełni i ściągnie nam 3-4 solidnych piłkarzy, zamiast jakiejś bandy przeciętniaków?

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 22:33

Mietson pisze:
Storari jest co najmniej solidny i nie ma znaczenia co grał w zeszłym sezonie i ile kosztował. Buffon niestety nie jest już nawet solidny. To, że Marco jest rok starszy nic nie szkodzi - bramkarze grają długo i na 2-3 lata spokojnie wystarczy a może i więcej.
No teraz to pocisnąłeś. Widziałeś jak Storari bronił w ostatnich dwóch meczach? Tragedia. Gigi się rozkręci, bo jak łapał formę, to bach czerwień i znów przestój. Bramka z Milanem to wypadek przy pracy, a poza tym przez całe spotkanie nie miał za wiele do roboty to się zastał :wink:

ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 23:12

Mietson pisze: ...Buffon wciąż w opinii wielu jest topowym bramkarzem i niektóre drużyny (Man City, Rubin) mogłyby dać za niego dobrych kilkanaście milionów.
Buffon jak na razie rozegrał 9 meczów po długiej kontuzji, nie twierdze że za wszelka cenę nie możemy go sprzedać, ale jeśli dobrze się będzie prezentował w pozostałych meczach to po co go sprzedawać? Storari moim zdaniem nie jest bramkarzem na jakim powinien opierać się Juventus, a za pieniądze z sprzedaży Buffona nie kupimy nikogo o porównywalnych umiejętnościach. A bez cudów-nie wierze że ktoś da za Buffona kwotę rzedu 15-20 mln jeśli będzie popełniał błąd za błędem do końca sezonu.
Nie chodzi mi o to że Gigi jest święty, ale imo podejście do sytuacji "Storari jest bardzo dobrym bramkarzem, Buffon gra już cienizne, opchniemy drugiego za wielką kwotę, a zostawimy sobie pierwszego który jest lepszy" jest błędne. Zobaczymy co dalej będzie w tym sezonie, gdy nawet lepiej nam szło na początku sezonu to i tak tych bramek Storari trochę nawpuszczał, a teraz drużyna gra piach to trudno się spodziewać że Gigi będzie latał po tej bramce jak szalony. Wybaczcie mi, może mnie trochę zaślepia sympatia do Gigiego, ale wraz z odchodzeniem dawnych mistrzów (Nedved, Treze, Camor) gramy coraz tragiczniej, i ciężko mi uwierzyć że rozwiązaniem problemów drużyny będzie sprzedaż ostatniego z nich (Alexa trudno tu liczyć) i to jednego z 3-4 zawodników którzy są jeszcze w tej drużynie coś warci.
bajbek17 pisze: Gigi się rozkręci, bo jak łapał formę, to bach czerwień i znów przestój. Bramka z Milanem to wypadek przy pracy, a poza tym przez całe spotkanie nie miał za wiele do roboty to się zastał :wink:
będę w Niego wierzył do końca sezonu, bo chyba tylko to pozostało nie licząc zrywów Kielona, Krasica, czy ewentualnie Melo (no bo rzutów wolnych to DP z ławki nie nastrzela)
http://www.youtube.com/watch?v=2ORm0CsHhhU
polecam sobie oglądnąć na spokojnie, szczególnie sama bramkę, strzał trudny nie był, ale banalny też nie(piłka skozłowała tuż przed Gigim)
naprawdę, patrząc na to co zespól wyczyniał to do bramkarza akurat wielkich pretensji mieć nie można.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2011, 00:08 przez ZZX, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 23:50

Gattuso rzucił jakiś żart w kierunku Buffona, a wy sensacje robicie. Dzisiaj Kuyt trzykrotnie pokonał Van Der Saara i też od razu po meczu wymienili Holendrzy "dwa słowa" i Van Der Saar też uśmiechnął się.

Ps: Storari? HAHAHAHAHAHAHA!

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 07:41

Fakty są takie, że Storari bronił przez pół sezonu - nie złapał żadnej czerwieni i bramek obciążających jego konto to puścił z dwie/trzy. Dodatkowo obronił jakieś dwa karne z tego co pamiętam.

Buffon ledwie zagrał kilka meczów i już zdążył zarobić czerwień w dwunastej minucie meczu oraz wpuścić kilka szmat. Jeden dobry mecz z Interem w jego wykonaniu. Nie chodzi mi tutaj od razu o sprzedaż Buffona, ale skoro była mowa że będzie bronił bramkarz znajdujący się w lepszej dyspozycji to Marco powinien bronić z Ceseną.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 07:54

-10- Szkoda, że nic nie mówili o tym, jak Alex nie strzelając sam na sam z bramkarzem gola dającego nam 3 pkt w meczu już nie pamiętam z kim, śmiał się jakby to był trening. Wtedy nikt nie miał pretensji.

Ouh_yeah Storari dwie/trzy bramki obciążające jego konto, to stracił zastępując ostatnio Buffona. Wcześniej też pare było i proponuje sobie obejrzeć stracone bramki od początku sezonu. Moim zdanie Gigi powinien bronić.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 08:00

bajbek17 pisze: Ouh_yeah Storari dwie/trzy bramki obciążające jego konto, to stracił zastępując ostatnio Buffona.
Chodzi Ci o te dwie bramki Di Vaio, który zakręcił całą naszą obroną niczym Messi? Ekhm... No Buffon by to pewnie obronił, ale najpierw musiałby wrócić z tych wakacji, na które wyjechał jakieś trzy lata temu.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 08:06

Ouh_yeah pisze:
bajbek17 pisze: Ouh_yeah Storari dwie/trzy bramki obciążające jego konto, to stracił zastępując ostatnio Buffona.
Chodzi Ci o te dwie bramki Di Vaio, który zakręcił całą naszą obroną niczym Messi? Ekhm... No Buffon by to pewnie obronił, ale najpierw musiałby wrócić z tych wakacji, na które wyjechał jakieś trzy lata temu.
Właśnie tak oceniacie formę Storariego. Jak puścił gola to się nie liczy, tylko jak obrona zawaliła.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 08:07

fanboje Buffona :lol: tyle w temacie. Nie dopuszczą złego słowa na świętą krowę, Cóż - z Alexem jeszcze się pomęczymy 1.5 roku, mam nadzieję że z Buffonem będzie podobnie.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 08:16

pan Zambrotta pisze:fanboje Buffona :lol: tyle w temacie. Nie dopuszczą złego słowa na świętą krowę, Cóż - z Alexem jeszcze się pomęczymy 1.5 roku, mam nadzieję że z Buffonem będzie podobnie.
Buffona? Ja wiem tylko o jednym fanboju na tym forum. Święta krowa z 10 na plecach :-D Nie twierdzę, że Buffon wymiata, bo ma obecnie słabszą formę, ale nie skreślałbym go po takim sezonie. Co do bramki z Milanem to Gennaro złapał go na wykroku, a z czasów jak jeszcze szalałem na skrzydle w klubie, pamiętam jak każdy trener powtarzał, że bramkarz tak złapany nie ma szans na obronę. Jednak od Gigiego takie piłki wymaga się złapać...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 08:18

bajbek17 pisze: Co do bramki z Milanem to Gennaro złapał go na wykroku
Jakby Buffon był w przyzwoitej formie, to Gattuso mógłby co najwyżej złapać syf od tajskiej panny. Pragnę przypomnieć, że w sezonie 2009/2009 Buffon 2 miechy chyba dochodził do siebie, przepuszczając niemal każdą piłkę, jaką ktoś uderzył na bramkę.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2011, 08:19 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Zablokowany