Powołania do Reprezentacji Polski
- Pan Mietek
- Juventino
Myślę, że takie roztrząsanie sprawy Boruca jest przesadą ale Dyzma po raz kolejny powala logiką. Pamiętam, jak Kuszczak był u niego nr 1 i powiedział, że weźmie go na bank na EURO nawet jak nie będzie grał a teraz nagle to się staje problemem. Moje przewidywania są takie, że i tak będzie bronił Wojtek Szczęsny więc 2 czy 3 bramkarz będą bez znaczenia.dav3d pisze:http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/fran ... tykul.html Smuda to dla mnie skończony kretyn. Nie wybacze mu nigdy Boruca, a teraz strzela sobie po raz enty w stopę i zaskakuje logiką wyjaśnień swoich powołań :doh:
Co nie zmienia faktu, że smuda po raz kolejny się kompromituje. Odliczam dni do zwolnienia tego pseudotrenera.
- steru
- Qualità Juventino
Smuda się kompromituje dlatego, że Fabiański do EURO już nie pogra a Kuszczak owszem. Nikt nie wątpi, że Szczęsny będzie numerem 1 ale w momencie jego kontuzji Kuszczak byłby lepszym wyborem niż Fabiański. Każdy normalnie myślący to widzi. Szczególnie, że obaj bramkarze dużo nie grali w ostatnich latach, zaś w ostatnich miesiącach to Kuszczak jest w grze.
Poza tym szkoda już słów na Smudę. Wszystko co miało być o nim powiedziane, już powiedziano.
Poza tym szkoda już słów na Smudę. Wszystko co miało być o nim powiedziane, już powiedziano.
- francois
- Juventino
Wieść gminna głosi, że Smuda strzelił focha na Peszkę i Wasyla, a w związku z tym żaden z tych panów ma nie zagrać w jego kadrze.
Wybryk Peszki na pewno powinien zostać ukarany, ale raczej przez klub, a nie reprezentację. Ciekawy jestem, jaki udział miał w tym Wasyl. Ponoć razem się bawili, ale to tylko dziennikarskie ploteczki na razie. Może trochę się napili, a tu taka afera :roll:
Może wystawmy dwie reprezentacje: Polski i Smudy. Ta pierwsza wcale nie byłaby słabsza (Boruc, Żewłakow, Wasilewski, Majewski, Peszko + piłkarze, których Franek notorycznie omija lub nie daje prawdziwych szans, np. Kuszczak, Wolski, Grosicki)
Wybryk Peszki na pewno powinien zostać ukarany, ale raczej przez klub, a nie reprezentację. Ciekawy jestem, jaki udział miał w tym Wasyl. Ponoć razem się bawili, ale to tylko dziennikarskie ploteczki na razie. Może trochę się napili, a tu taka afera :roll:
Może wystawmy dwie reprezentacje: Polski i Smudy. Ta pierwsza wcale nie byłaby słabsza (Boruc, Żewłakow, Wasilewski, Majewski, Peszko + piłkarze, których Franek notorycznie omija lub nie daje prawdziwych szans, np. Kuszczak, Wolski, Grosicki)

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- deszczowy
- Juventino
francois pisze:Wieść gminna głosi, że Smuda strzelił focha na Peszkę i Wasyla, a w związku z tym żaden z tych panów ma nie zagrać w jego kadrze.
Akurat w wypadku Peszki to chyba drugi taki wyskok. Coś mi się przypomina, że już raz coś takiego odwalił?
Kuszczak? Za co? Za pięć lat grzania ławy w ManU czy za te pięć dobrych spotkań w Watfordzie?francois pisze:Może wystawmy dwie reprezentacje: Polski i Smudy. Ta pierwsza wcale nie byłaby słabsza (Boruc, Żewłakow, Wasilewski, Majewski, Peszko + piłkarze, których Franek notorycznie omija lub nie daje prawdziwych szans, np. Kuszczak, Wolski, Grosicki)
Majewski? Naprawdę tak bardzo podniósłby poziom gry w kadrze? Wolski? Niech wygra Legii sam parę spotkań z mocnymi przeciwnikami, to pogadamy. Na razie mocno wpycha go do kadry Weszło. Żewłak? Lubię go, ale oglądam Legię często i widzę, że on zwyczajnie nierzadko opóźnia się z akcją. On miałby bronić nas przed Arshavinem? Matrim? Rooneyem? Przy całej mojej sympatii do niego - nie.
- Chip
- Juventino
Wszystko ładnie piknie, oprócz Żewłaka. Kto jest teraz lepszy od niego na tej pozycji? Głowacki? Sadlok? Wojtkowiak? Jodłowiec? Nie sądzę. To, że Legia straciła tak mało goli w lidze jest w dużej mierze zasługą Żewłaka. Nie należy się skupiać się jedynie na jego brakach motorycznych, liczy się też doświadczenie, czytanie gry i świetne ustawianie się. Rozumiem, że można psioczyć, że taki i owaki, ale nie bujajmy w obłokach, lepszego w chwili obecnej nie ma!deszczowy pisze: Majewski? Naprawdę tak bardzo podniósłby poziom gry w kadrze? Wolski? Niech wygra Legii sam parę spotkań z mocnymi przeciwnikami, to pogadamy. Na razie mocno wpycha go do kadry Weszło. Żewłak? Lubię go, ale oglądam Legię często i widzę, że on zwyczajnie nierzadko opóźnia się z akcją. On miałby bronić nas przed Arshavinem? Matrim? Rooneyem? Przy całej mojej sympatii do niego - nie.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- francois
- Juventino
Jak już jesteśmy przy temacie Weszło to zaleciało trochę Bońkiem :-Ddeszczowy pisze:Wolski? Niech wygra Legii sam parę spotkań z mocnymi przeciwnikami, to pogadamy. Na razie mocno wpycha go do kadry Weszło.
Dla mnie grający regularnie Wolski czy w ostatnim czasie Majewski to lepsza opcja niż rezerwowy od dłuższego czasu Mierzejewski. Podobnie rzecz się ma z Kuszczakiem i Fabiańskim. Poza tym takie nietuzinkowe talenty jak Wolski trzeba wprowadzać jak najwcześniej do kadry.
Środek obrony się sypie. Wasilewskiego wywala sam Smuda, 'bo niemieccy dziennikarze mu powiedzieli' :roll: Perquis - kontuzja. Nie wiadomo co z Komorowskim. Jeśli kontuzja nie jest poważna (

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- siemian
- Juventino
Smuda to człowiek, na którym bardzo mocno się zawiodłem. Dwa i pół roku temu rzecz jasna byłem w rzeszy zwolenników wyboru go na selekcjonera. Teraz ten gość sprawia, że podczas meczów reprezentacji w ogóle się nimi nie emocjonujęfrancois pisze:
Środek obrony się sypie. Wasilewskiego wywala sam Smuda, 'bo niemieccy dziennikarze mu powiedzieli' :roll: Perquis - kontuzja. Nie wiadomo co z Komorowskim. Jeśli kontuzja nie jest poważna () to środek obrony Komorowski - Żewłakow wyglądałby naprawdę nieźle, tym bardziej, że mieliby już zgranie z czasów rundy jesiennej. A czasu przecież coraz mniej.

Wiadomo, że w pomocy mamy kłopoty bogactwa, ale w ataku sytuacja też jest nie za ciekawa w przypadku kontuzji Lewusa.
Brożek, Jeleń, Sobiech - nie grają. Piech, Jankowski - czy Euro to jednak nie za wysokie progi?
Problemy kadrowe nie zmieniają faktu, że mamy najłatwiejszą grupę z tych wszystkich ostatnich imprez na których gościliśmy i niewyjście z tej grupy będzie kompromitacją.
- Pan Mietek
- Juventino
deszczu, niby trudno się z tym co piszesz nie zgodzić ale tutaj powstaje pytanie - jak nie ich, to kogo powołać? Żewłak może i wolny ale jednak jest świetnym taktykiem i ma ogromne doświadczenie, resztę stoperów z Polski zjada na śniadanie. Wolski jest młody, niedoświadczony ale od Peszki jest szybszy i ma więcej polotu w grze. To piłkarz jakiego w Polsce dawno nie było i nie sądzę, żeby było błędem branie go na EURO. Mówisz, że nie wygrał ważnego meczu Legii? Póki co nie miał za bardzo szans takich rozegrać za to gdyby wykończył odpowiednio akcję przeciwko PSV to myślę, że byłby to jeden z najpiękniejszych goli sezonu.deszczowy pisze:Kuszczak? Za co? Za pięć lat grzania ławy w ManU czy za te pięć dobrych spotkań w Watfordzie?
Majewski? Naprawdę tak bardzo podniósłby poziom gry w kadrze? Wolski? Niech wygra Legii sam parę spotkań z mocnymi przeciwnikami, to pogadamy. Na razie mocno wpycha go do kadry Weszło. Żewłak? Lubię go, ale oglądam Legię często i widzę, że on zwyczajnie nierzadko opóźnia się z akcją. On miałby bronić nas przed Arshavinem? Matrim? Rooneyem? Przy całej mojej sympatii do niego - nie.
Zawsze się przyda taki "zadaniowiec" w drużynie bo lepszym dryblerem jest chyba tylko Grosicki,
Jak ja bym widział skład na EURO?
Szczęsny - Piszczek, Wasyl/Perquis, Żewłak, Wawrzyniak - Polanski (z bólem serca), Murawski - Kuba, Ludo, Grosik - Lewy.
Ale nie widzę szans na taki skład.
- probeert
- Juventino
Ciekawe, jak zareaguje Smuda, gdy dowie się o dowcipie Szczęsnego podczas niedzielnego meczu z Manchesterem City. Jeśli już jest tak mocno przeciwny alkoholowym wybrykom, to każdy taki wyskok powinien kończyć się reprezentacyjnym banem
Zaraz, zaraz, ale Wojtek jest ulubieńcem Franka, więc o wykluczeniu nie ma mowy :roll:
In Marotta I trust...
- sebastian10
- Juventino
Z jednej strony Smuda ma racje który profesjonalny piłkarz baluje ci co balują przeważnie długo nie graja na wysokim poziomie .
kadra na euro bedzie dużo niespodzianek czuje że Arboleda
kadra na euro bedzie dużo niespodzianek czuje że Arboleda

- Pan Mietek
- Juventino
Sławek Peszko został już kilka dni temu przywrócony do składu a dzisiaj strzela ważną bramkę w meczu ze Stuttgartem. Nie chcę przedstawiać tego tak, że Peszko strzela gola i już pełna podjara (bo to nie była trudna sytuacja) ale kuriozalne w tej sytuacji jest wykluczenie go z kadry skoro działacze FC Koeln wlepili mu karę i już go dopuścili do gry (co ważne - wychodzi na to, że podjęli odpowiednią decyzję) a Dyzma traktuje sprawę osobiście. Smuda traci zawodnika z doświadczeniem, który mógłby dać dużo drużynie. No i piłkarze go bronią co też o czymś świadczy aczkolwiek nie ma co liczyć na to, że ktoś się Smudzie postawi.
Naprawdę, z niecierpliwością czekam aż ten człowiek przestanie trenować naszą drużynę narodową.
Naprawdę, z niecierpliwością czekam aż ten człowiek przestanie trenować naszą drużynę narodową.
- Tacchinardi.
- Juventino
Peszko ostro przegiął i nie wiem o czym dyskutować. Można mieć za złe brak Boruca, ale gość po pijanemu zaatakował taksówkarza. Myślisz, że w innych reprezentacjach potraktowali taki przypadek inaczej?Mietson pisze:Sławek Peszko został już kilka dni temu przywrócony do składu a dzisiaj strzela ważną bramkę w meczu ze Stuttgartem. Nie chcę przedstawiać tego tak, że Peszko strzela gola i już pełna podjara (bo to nie była trudna sytuacja) ale kuriozalne w tej sytuacji jest wykluczenie go z kadry skoro działacze FC Koeln wlepili mu karę i już go dopuścili do gry (co ważne - wychodzi na to, że podjęli odpowiednią decyzję) a Dyzma traktuje sprawę osobiście. Smuda traci zawodnika z doświadczeniem, który mógłby dać dużo drużynie. No i piłkarze go bronią co też o czymś świadczy aczkolwiek nie ma co liczyć na to, że ktoś się Smudzie postawi.
- warqula
- Juventino
Lewandowski Błaszczykowski i Piszczek spożywali browary w miejscu publicznym, sam widziałem w tv, Panie Smuda jaki to paragraf, czy pozbędziesz się ich z kadry ?
Juventus jak dyktator niepodzielnie panuje w Serie A, czy w przechodzącej kryzys lidze, ktoś rzuci wyzwanie Juve i będzie walczył do końca?
- ewerthon
- Juventino
Dyzma powołał kadrę na Euro.
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven)
Obrońcy: Sebastian Boenisch (Werder Brema), Kamil Glik (FC Torino), Marcin Kamiński (Lech Poznań), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Damien Perquis (FC Sochaux), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań).
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Grosicki (Sivasspor), Adam Matuszczyk (Fortuna Duesseldorf), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor SK), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (Girondins Bordeaux), Eugen Polanski (FSV Mainz), Maciej Rybus (Terek Grozny), Rafał Wolski (Legia Warszawa).
Napastnicy: Paweł Brożek (Celtic Glasgow), Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Artur Sobiech (Hannover 96).
Średnio się interesuję naszą reprezentacją, ale nawet ja zastanawiam się co w kadrze robi Glik. Pomoc mamy całkiem niezłą. Dudka, Błaszczu i Ludo to już poziom europejski. Natomiast atak poza Lewandowskim pozostawia wiele do życzenia.
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven)
Obrońcy: Sebastian Boenisch (Werder Brema), Kamil Glik (FC Torino), Marcin Kamiński (Lech Poznań), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Damien Perquis (FC Sochaux), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań).
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Grosicki (Sivasspor), Adam Matuszczyk (Fortuna Duesseldorf), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor SK), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (Girondins Bordeaux), Eugen Polanski (FSV Mainz), Maciej Rybus (Terek Grozny), Rafał Wolski (Legia Warszawa).
Napastnicy: Paweł Brożek (Celtic Glasgow), Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Artur Sobiech (Hannover 96).
Średnio się interesuję naszą reprezentacją, ale nawet ja zastanawiam się co w kadrze robi Glik. Pomoc mamy całkiem niezłą. Dudka, Błaszczu i Ludo to już poziom europejski. Natomiast atak poza Lewandowskim pozostawia wiele do życzenia.
- francois
- Juventino
Smuda powołał szeroką kadrę na EURO 2012. Czas więc zabrać się za ostrą krytykę.
Jeśli chodzi o powołania to największe błędy to moim zdaniem Brożek, Matuszczyk, Sobiech, Fabiański i Wojtkowiak. Do tego grona należy chyba dodać mimo wszystko Boenischa - choć posucha na pozycji lewego obrońcy jest ogromna to jednak koleś, który zagrał bodajże 150 minut w ciągu dwóch lat to gruba przesada.
Najbardziej brakuje mi wśród powołanych Komorowskiego - zawodnik wszechstronny, jeden z najlepszych polskich obrońców w tej chwili. Na drugim miejscu należy wspomnieć Borysiuka, który Matuszczyka i Murawskiego wciąga w tej chwili nosem. Szkoda, że nie ma Żyro, Piecha i Jankowskiego, którzy w tej kadrze na pewno powinni się w tej chwili znaleźć. warto byłoby zaryzykować i dać szansę choćby Salamonowi czy Krychowiakowi? Może O Piłkarzach z 'czarnej listy' (Boruc, Peszko, Żewłakow, Majewski) nie wspomnę...
Ale żeby nie było tak pesymistycznie to trzeba pochwalić Franza za Wolskiego
, Grosickiego, Glika, Kucharczyka, a także mimo wszystko Kamińskiego (ze względu na wiek, jednak mam co do niego mieszane uczucia).
Ps Jeśli chodzi o 'hit' na Euro - lepsze są te babcie, które nawiasem mówiąc pierwszy raz słyszę niż jakiś Feel... Osobiście wolałbym tych dziennikarzy albo duet rapersko-góralski, ale ogólnie baaardzo niski poziom rywalizacji
Osobiście czwórka stoperów to dla mnie powinni być Glik, Komorowski, Perquis i Dudka (Dudka bardzo wszechstronny, ale w kadrze chyba najbardziej potrzebny na obronie, Wasilewski w kadrze nominalnie jako prawy).
Jeśli chodzi o powołania to największe błędy to moim zdaniem Brożek, Matuszczyk, Sobiech, Fabiański i Wojtkowiak. Do tego grona należy chyba dodać mimo wszystko Boenischa - choć posucha na pozycji lewego obrońcy jest ogromna to jednak koleś, który zagrał bodajże 150 minut w ciągu dwóch lat to gruba przesada.
Najbardziej brakuje mi wśród powołanych Komorowskiego - zawodnik wszechstronny, jeden z najlepszych polskich obrońców w tej chwili. Na drugim miejscu należy wspomnieć Borysiuka, który Matuszczyka i Murawskiego wciąga w tej chwili nosem. Szkoda, że nie ma Żyro, Piecha i Jankowskiego, którzy w tej kadrze na pewno powinni się w tej chwili znaleźć. warto byłoby zaryzykować i dać szansę choćby Salamonowi czy Krychowiakowi? Może O Piłkarzach z 'czarnej listy' (Boruc, Peszko, Żewłakow, Majewski) nie wspomnę...
Ale żeby nie było tak pesymistycznie to trzeba pochwalić Franza za Wolskiego

Ps Jeśli chodzi o 'hit' na Euro - lepsze są te babcie, które nawiasem mówiąc pierwszy raz słyszę niż jakiś Feel... Osobiście wolałbym tych dziennikarzy albo duet rapersko-góralski, ale ogólnie baaardzo niski poziom rywalizacji

W obecnym niebycie na pozycji obrońcy Glik IMO to zawodnik do pierwszego składu. Faktem jest, że trochę wolny i mało zwrotny, ale chłopak idzie z Torino na atak, a w duecie gra z reprezentantem Włoch, co zapewne o czymś świadczy.ewerthon pisze:Średnio się interesuję naszą reprezentacją, ale nawet ja zastanawiam się co w kadrze robi Glik.
Osobiście czwórka stoperów to dla mnie powinni być Glik, Komorowski, Perquis i Dudka (Dudka bardzo wszechstronny, ale w kadrze chyba najbardziej potrzebny na obronie, Wasilewski w kadrze nominalnie jako prawy).
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”