Ekstraklasa 2010/2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto bedzie mistrzem Polski

Można wybrać tylko 1. opcję

43
23%
23
13%
55
30%
62
34%

Liczba głosów: 183

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2011, 11:22

jarmel pisze:Haha dobra fota :D On będzie rzucał dzidą czy grał w piłkę?
Zobaczcie co jest napisane w rubryce, gdzie teraz gra- "Legia Ch***"
:rotfl:

Przed chwilą, jak wrzucałem tego linka wszystko było ok.
Mietson pisze:No tego się nie spodziewałem. Rzadko się zdarza, żebym wiedział coś o zawodnikach zza granicy ściąganych przez Legię ale jak teraz przeczytałem o tym Ogbuke.... To rzeczywiście nie wiem co sobie Skorża myślał. Z drugiej strony, jakieś testy on przeszedł więc może jednak coś w nim jest?
Niestety do Polski rzadko trafia prawdziwy talent zza granicy. W szczególności jeśli mowa o piłkarzach z Afryki. Częściej trafiają do Francji, Belgii. U Nas jak zwykle (zazwyczaj) ląduje typowy ochłap, który ani w lidze izraelskiej ani na Cyprze nie potrafił się pokazać z dobrej strony. Jakoś tak w tym przypadku nie mam zaufania do "trenerskiego nosa" Skorży. Chłop pewnie wolał mieć jakiegokolwiek zawodnika na tą pozycję niż później w razie kontuzji nie mieć kim grać. Zresztą to tylko wypożyczenie.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2011, 17:21

Dobrze, że w końcu rusza nasza Ekstraklasa. Cóż, cudze chwalicie swego nie znacie.

Największą niewiadomą jest dla mnie Wisła Kraków. Sprzedali trzon drużyny, a sprowadzili sporą grupę zagranicznych piłkarzy. Jeśli się sprawdzą to mogą powalczyć nawet o mistrzostwo, jeśli nie - będzie klapa...

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 17:55

Jak na razie, Legia w niezłym stylu prowadzi z klubem po Czarnej Stronie. Cieszy postawa Hubnika, bo chłopak się nieźle zameldował :D

Melikson będzie sporą pociechą dla Wisły.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 17:59

deszczowy pisze:Jak na razie, Legia w niezłym stylu prowadzi z klubem po Czarnej Stronie. Cieszy postawa Hubnika, bo chłopak się nieźle zameldował :D

Ogólnie dobry mecz w wykonaniu Legii. Ale gola strzelił Sadlok :D
Kurde, żałuję, że nie udało mi się pójść na ten mecz, z trybun lepiej by się oglądało niż na Sopcaście :(

Ciekawe co pokaże Ogbuke :D

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 18:07

Mietson pisze:
deszczowy pisze:Jak na razie, Legia w niezłym stylu prowadzi z klubem po Czarnej Stronie. Cieszy postawa Hubnika, bo chłopak się nieźle zameldował :D

Ogólnie dobry mecz w wykonaniu Legii. Ale gola strzelił Sadlok :D
Kurde, żałuję, że nie udało mi się pójść na ten mecz, z trybun lepiej by się oglądało niż na Sopcaście :(
Nie mówiłem o dzisiejszym meczu ;)
Mietson pisze:Ciekawe co pokaże Ogbuke :D
Jak zagra ze dwa mecze, to będzie dobrze. Potem spłynie z Wisłą.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2011, 19:55

No i Ogbuke wszedł, zagrał kilka minut ale próbkę swoich umiejętności dał. Dorodny Mudżyn, którego wcześniej wyśmiał steru w ładnym stylu okiwał któregoś z piłkarzy Polonii i.... nic nie schrzanił :) Poza tym, trudno go oceniać, zobaczymy jak się pokaże w kolejnych spotkaniach.

Hubnik to był strzał w dziesiątkę, jako wysunięty napastnik radzi sobie świetnie, w przeciwieństwie do Michała Kucharczyka, który tam grał do tej pory. On za to dobrze dziś zagrał na lewym skrzydle.
Piłkarzem meczu, bezapelacyjnie, Miro Radović.

Legia mi apetytu narobiła, naprawdę są szanse na mistrza :)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 11:42

Mietson pisze:No i Ogbuke wszedł, zagrał kilka minut ale próbkę swoich umiejętności dał. Dorodny Mudżyn, którego wcześniej wyśmiał steru w ładnym stylu okiwał któregoś z piłkarzy Polonii i.... nic nie schrzanił :) Poza tym, trudno go oceniać, zobaczymy jak się pokaże w kolejnych spotkaniach.
Po pierwsze : meczu nie widziałem, więc i owego murzyna oceniać nie będę na jego podstawie. Po drugie : okiwać któregoś z piłkarzy Polonii to żaden wyczyn, toż to nasza liga ;)
Mietson pisze:Legia mi apetytu narobiła, naprawdę są szanse na mistrza :)
Apetyt to jedno, trzeba jeszcze pamiętać o ... Wiśle. Jagiellonia źle zaczęła ale zobaczymy jeszcze co to tam w Białymstoku wycudują.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2011, 16:04

Derby Warszawy stały na niespotykanym w Ekstraklasie wysokim poziomie.
To co w bramce robił Przyrowski przypominało mi jego najlepsze lata.

Wygrała także Wisła. Podoba mi się zwłaszcza gra Meliksona w środku pola.

Słabo Jaga. Lubię tę drużynę i mam nadzieję, że nie skończą jak Hoffenheim dwa lata temu :stop:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2011, 11:53

Jagiellonia znów straciła punkty co stawia pod coraz większym znakiem zapytania jej szanse na mistrza w tym sezonie. Co jak co, ale ze Śląskiem to zespół idący na mistrza powinien wygrać. Szczęście ma Jagiellonia, że zremisowała bo gdyby nie kontrowersyjny karny to mogłaby być kupa.

Powiem, że fajnie się patrzy jak czołówka taka wyrównana. Wisła 33 punkty, Jagiellonia 32 punkty, Legia 31 punktów. To wszystko tylko z pożytkiem dla kibica bo walka o pierwsze miejsce powinna być bardzo zacięta.

Przy okazji : słyszeliście, że Ekstraklasa wciąż nie sprzedała praw do transmisji meczów i prawdopodobnie utworzy własny kanał sportowy? Jak cena będzie atrakcyjna i dostępność duża to może im z tego wyjść coś ciekawego.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2011, 12:38

steru pisze:Jagiellonia znów straciła punkty co stawia pod coraz większym znakiem zapytania jej szanse na mistrza w tym sezonie. Co jak co, ale ze Śląskiem to zespół idący na mistrza powinien wygrać. Szczęście ma Jagiellonia, że zremisowała bo gdyby nie kontrowersyjny karny to mogłaby być kupa.
Widać, jak bardzo Grosik robił im grę.
steru pisze:Powiem, że fajnie się patrzy jak czołówka taka wyrównana. Wisła 33 punkty, Jagiellonia 32 punkty, Legia 31 punktów. To wszystko tylko z pożytkiem dla kibica bo walka o pierwsze miejsce powinna być bardzo zacięta.
Owszem, stoczy się między Legią a Wisłą. Obie drużyny dokonały najbardziej racjonalnych wzmocnień i one będą walczyć o majstra. Lech, jak będzie miał szczęście, może wskoczy na czwarte miejsce.
steru pisze:Przy okazji : słyszeliście, że Ekstraklasa wciąż nie sprzedała praw do transmisji meczów i prawdopodobnie utworzy własny kanał sportowy? Jak cena będzie atrakcyjna i dostępność duża to może im z tego wyjść coś ciekawego.
Daj spokój. Jak nie będą komentowali chłopcy z C+ to atrakcyjność tego spadnie o 48,9%.

pezet1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2011, 13:52

deszczowy pisze: Daj spokój. Jak nie będą komentowali chłopcy z C+ to atrakcyjność tego spadnie o 48,9%.
Dokładnie. Chłopaki znają się na tym konkretnie :!: Wszelkie statystyki rozrysowane, tabele, magazyn ligowy, całość ogląda się tak lekko, łatwo i przyjemnie, że inni mogliby im pucować buty za profesjonalizm :-D

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2011, 18:35

deszczowy pisze:
steru pisze:Przy okazji : słyszeliście, że Ekstraklasa wciąż nie sprzedała praw do transmisji meczów i prawdopodobnie utworzy własny kanał sportowy? Jak cena będzie atrakcyjna i dostępność duża to może im z tego wyjść coś ciekawego.
Daj spokój. Jak nie będą komentowali chłopcy z C+ to atrakcyjność tego spadnie o 48,9%.
Pomysł bardzo dobry, popieram w 100%.

Szkopuł jest w tym co będzie w tym kanale?
Jeśli polska liga 24 godziny na dobę to naprawdę będzie można obrazić się na futbol...
pezet1988 pisze:
deszczowy pisze: Daj spokój. Jak nie będą komentowali chłopcy z C+ to atrakcyjność tego spadnie o 48,9%.
Dokładnie. Chłopaki znają się na tym konkretnie :!: Wszelkie statystyki rozrysowane, tabele, magazyn ligowy, całość ogląda się tak lekko, łatwo i przyjemnie, że inni mogliby im pucować buty za profesjonalizm :-D
A ja tam zostanę przy duecie Kołtoń & Borek.

Ps. Powołanie do Reprezentacji Czech dostał Hubnik:
http://www.90minut.pl/news/149/news1498 ... Czech.html
Może polska piłka klubowa powstanie z kolan, jeśli do względnie mocnej reprezentacji dostają powołania piłkarze z naszych boisk :pray:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2011, 19:18

francois pisze:
deszczowy pisze:
Pomysł bardzo dobry, popieram w 100%.

Szkopuł jest w tym co będzie w tym kanale?
Jeśli polska liga 24 godziny na dobę to naprawdę będzie można obrazić się na futbol...
Będzie spocony Sotirović i naga klata Mierzejewskiego. Oczywiście po 23. Tfuuu...
francois pisze:
pezet1988 pisze:
A ja tam zostanę przy duecie Kołtoń & Borek.
oO
Chłopie! Jeśli wolisz tych dwóch... dziennikarzy... to futbol musisz mieć nie w sercu, tylko zupełnie gdzie indziej.
francois pisze:Ps. Powołanie do Reprezentacji Czech dostał Hubnik:
http://www.90minut.pl/news/149/news1498 ... Czech.html
Może polska piłka klubowa powstanie z kolan, jeśli do względnie mocnej reprezentacji dostają powołania piłkarze z naszych boisk :pray:
Fajnie fajnie. Tylko czemu ciągle ściągamy hurtem obcokrajowców, zamiast promować młodych Polaków? :(

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2011, 19:50

Bo młodzi Polacy są szkoleni Polską( :prochno: ) Myślą szkoleniową która jest tysiąc lat za czarnoskórymi.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2011, 20:29

Legi będzie mistrzem, walka o mistrzostwo ogólnie toczy się między Wisłą i Legią teraz, bo Jaga spłynie, bo ich fart w końcu musiał się skończyć.
Jak za dobrych lat, miejmy nadzieje, że Warszawiacy pokażą w końcu kto zasługuje na numer 1, jeżeli jeszcze zrobią transfery jak Hubnik, Vrodljak, itd. i nie będą oszczędzać to i w LE mogą coś ugrać.

KucharczyK? chyba największa niespodzianka, pokazuje, że są młodzi, którzy potrafią, a Legia młodzików ma niezłych i powinni sprowadzić ich z powrotem z wypożyczeń.

Rado Vrodljak Hubnik Manu Kucharczyk robią różnice w ofensywie, Rado, którego teoretycznie kibice chcieli oddac za darmo teraz pluje im w twarz pokazując, że jego dawna dyspozycja jest całkowicie możliwa. W końcu Legia cieszy, jeszcze czas na Juve i znowu zostanę szcześliwym kibicem jak za dawnych lat;d

ODPOWIEDZ