Giovinco Sebastian
- Pan Mietek
- Juventino
Pozostaje nam liczyć na to, że przyjdzie nowy trener i namówi Gio do powrotu. Z 4 trenerów, na Giovinco stawiał jedyny sensowny wśród nich - Ranieri. A kiedy Giovinco grał to nie zawodził.
Mam nadzieję, że doczekamy się powrotu Seby bo jak ktoś mu pokaże, że jest tu chciany i potrzebny to pewnie wróci. Lepsze to chyba niż walka o utrzymanie z Parmą.
Mam nadzieję, że doczekamy się powrotu Seby bo jak ktoś mu pokaże, że jest tu chciany i potrzebny to pewnie wróci. Lepsze to chyba niż walka o utrzymanie z Parmą.
- Monte Cristo
- Juventino
Nie wiem skad tutaj ten mit o tym ze Ranieri stawial na Giovinco. Zobaczcie sobie tematy meczowe z 2008 i 2009 roku, w co drugim jest "Dlaczego nie zagral Seba?!". Ranieri stawial na niego najwiecej z naszych trenerow (procz DD), co nie znaczy ze mu dal prawdziwa szanse. Albo wiecie co, dal mu szanse - i on ja wykorzystal, w dwoch meczach, z Bolonga i Roma, strzelil jednego gola, mila dwie asysty i rozegral swietne spotkanie. I potem z nikad nagle usiadl na lawce i z niej nie wstal. Kto wie dlaczego? Chyba nawet Ranieri nie ma na to odpowiedzi.Mietson pisze:Pozostaje nam liczyć na to, że przyjdzie nowy trener i namówi Gio do powrotu. Z 4 trenerów, na Giovinco stawiał jedyny sensowny wśród nich - Ranieri. A kiedy Giovinco grał to nie zawodził.
- Pan Mietek
- Juventino
Zagrał w 27 meczach w sezonie 08-09, więc niemało. Dla porównania, Delneri nie dał mu szansy nawet w przedsezonowychMonte Cristo pisze:Nie wiem skad tutaj ten mit o tym ze Ranieri stawial na Giovinco. Zobaczcie sobie tematy meczowe z 2008 i 2009 roku, w co drugim jest "Dlaczego nie zagral Seba?!". Ranieri stawial na niego najwiecej z naszych trenerow (procz DD), co nie znaczy ze mu dal prawdziwa szanse. Albo wiecie co, dal mu szanse - i on ja wykorzystal, w dwoch meczach, z Bolonga i Roma, strzelil jednego gola, mila dwie asysty i rozegral swietne spotkanie. I potem z nikad nagle usiadl na lawce i z niej nie wstal. Kto wie dlaczego? Chyba nawet Ranieri nie ma na to odpowiedzi.Mietson pisze:Pozostaje nam liczyć na to, że przyjdzie nowy trener i namówi Gio do powrotu. Z 4 trenerów, na Giovinco stawiał jedyny sensowny wśród nich - Ranieri. A kiedy Giovinco grał to nie zawodził.

A tak nawiasem, zdaje się, że mamy w Primaverze młodszego brata Seby - Giuseppe Giovinco. Ktoś coś może o nim powiedzieć?

- marek.siedlce
- Juventino
Aktualnie ogrywa się w US Carrarese Calcio grającego w Serie C2. Poszedł tam chyba na współwłasność. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć szczegółowych statystyk. Śmiem jednak twierdzić, że skoro ogrywa się w takim klubie i na takim szczeblu rozgrywek w wieku 20 lat to wielkiego czempiona z niego nie będzieMietson pisze: A tak nawiasem, zdaje się, że mamy w Primaverze młodszego brata Seby - Giuseppe Giovinco. Ktoś coś może o nim powiedzieć?

FORZA JUVE !!!
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli udałoby się sprowadzić lepszego skrzydłowego od Giovinco to jestem za. Problem (a może nie) w tym, że on wcale nie jest cienki jak tyłek węża chociaż niektórzy, z sobie tylko znanych powodów, chcieliby żeby tak było. Po włoskich boiskach na pewno nie biega wielu lepszych lewoskrzydłowych od Seby, a też nie jestem do końca przekonany, czy nas na nich stać.
Mimo wszystko ja widzę Juventus ustawiony w formacji 433 z kimś bardziej bramkostrzelnym na lewym skrzydle niż Giovinco. Zawodnikiem w stylu Di Natale, czy Villi. Kimś takim, kto pozostaje jeszcze w naszym zasięgu, wydaje mi się Kevin Gameiro. Także Q. chyba najbardziej nadaje się do pełnienia takiej roli na boisku.
Mimo wszystko ja widzę Juventus ustawiony w formacji 433 z kimś bardziej bramkostrzelnym na lewym skrzydle niż Giovinco. Zawodnikiem w stylu Di Natale, czy Villi. Kimś takim, kto pozostaje jeszcze w naszym zasięgu, wydaje mi się Kevin Gameiro. Także Q. chyba najbardziej nadaje się do pełnienia takiej roli na boisku.
- Pan Mietek
- Juventino
Ja widzę Juve w ustawieniu 4-2-3-1 (coś na wzór Arsenalu) czyli w sumie dość podobnie. Na lewym skrzydle może być właśnie Q - bo jest prawonożny, więc dobrze byłby ustawiony do strzału jak i asysty. Wtedy do kupienia zostaje nam wieża. Możemy ewentualnie kupić kogoś na lewe skrzydło a Q ustawić na szpicy ale nie wiem czy to wypaliArbuzini pisze:Jeśli udałoby się sprowadzić lepszego skrzydłowego od Giovinco to jestem za. Problem (a może nie) w tym, że on wcale nie jest cienki jak tyłek węża chociaż niektórzy, z sobie tylko znanych powodów, chcieliby żeby tak było. Po włoskich boiskach na pewno nie biega wielu lepszych lewoskrzydłowych od Seby, a też nie jestem do końca przekonany, czy nas na nich stać.

- juveman7
- Juventino
Dziwna sytuacja z tym Giovinco. Ciagle potrzebuje czasu zeby moc calkowicie rozwinac skrzydla i grac na najwyzszym poziomie co pozwoli mu przebic sie przed Messiego czy Inieste. Czas ucieka, Sebastian dobije 35 lat i wielka kariera wielkiego zawodnika sie skonczy. To juz trwa za dlugo, nudne to jest. Za pozno.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Mateuszello
- Juventino
Nie rozumiem tego, że każdy z nas (forumowiczów/kibiców) dostrzega jego talent, a przez Juve nie jest brany pod uwagę.
Dlaczego tak jest?
Na pewno ktoś napisze, że zarząd jest głupi i tyle...
Dlaczego tak jest?
- Monte Cristo
- Juventino
Ale tutaj jest niezle na tym forum. W tematach o trenerze czy zarzadzie to nasz zarzad to banda patalachow ktorzy nie znaja sie na pilce, a trener to wogole kompletnie zielony w tym fachu, ale do Giovinco to juz maja racje. Nie ma co, szybka zmiana zdania.Mateuszello pisze:Nie rozumiem tego, że każdy z nas (forumowiczów/kibiców) dostrzega jego talent, a przez Juve nie jest brany pod uwagę.
Dlaczego tak jest?
- maati
- Juventino
- zahor
- Juventino
To może inaczej. Skoro ani zarząd, który składa się z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ani Delneri, który nie zna się na piłce nie starają się o pozyskanie Marcina Mięciela bo nie dostrzegają jego ogromnego talentu, to znaczy że koniecznie trzeba go kupić, bo to geniusz piłki. A kto sądzi inaczej, ten nie ma prawda krytykować władz Juve, bo jest z nimi jednomyślny.Monte Cristo pisze:Ale tutaj jest niezle na tym forum. W tematach o trenerze czy zarzadzie to nasz zarzad to banda patalachow ktorzy nie znaja sie na pilce, a trener to wogole kompletnie zielony w tym fachu, ale do Giovinco to juz maja racje. Nie ma co, szybka zmiana zdania.Mateuszello pisze:Nie rozumiem tego, że każdy z nas (forumowiczów/kibiców) dostrzega jego talent, a przez Juve nie jest brany pod uwagę.
Dlaczego tak jest?
- wagner
- Juventino
prawda jest jednak taka że los tego zawodnika będzie zależeć od polityki transferowej (czy wydajemy dużo kasy i na jakie pozycje) Juve na lato oraz trenera (taki DD to pewnie da tam listę z nazwiskami jakich będzie chciał, a taki Del Neri czy Ranieri - chociaż ten drugi to przynajmniej umiej/umiał jakoś to zniwelować, a jak widać nie każdy posiada tą umiejętność , niestety
)

- kosciu88
- Juventino
Gio, Cavani Lavezzi i atak maja kozak a u nas co?maati pisze:Z tego wynika, że może odejsc do Napoli.
http://www.solojuve.com/transfery/giovi ... napoli.php

- Simi
- Qualità Juventino
Bo zespół z Neapolu z roku na rok jest mądrze budowany. U nas najwyraźniej wolą wywalić 12 piłkarzy, by zastąpić ich jeszcze gorszymi.kosciu88 pisze:Gio, Cavani Lavezzi i atak maja kozak a u nas co?maati pisze:Z tego wynika, że może odejsc do Napoli.
http://www.solojuve.com/transfery/giovi ... napoli.php
- Monte Cristo
- Juventino
Szkoda ze w innych zespolach (Empoli, Parma, Italia, Italia U21) wlasciciele widza jego potencjal.zahor pisze:To może inaczej. Skoro ani zarząd, który składa się z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ani Delneri, który nie zna się na piłce nie starają się o pozyskanie Marcina Mięciela bo nie dostrzegają jego ogromnego talentu, to znaczy że koniecznie trzeba go kupić, bo to geniusz piłki. A kto sądzi inaczej, ten nie ma prawda krytykować władz Juve, bo jest z nimi jednomyślny.Monte Cristo pisze:Ale tutaj jest niezle na tym forum. W tematach o trenerze czy zarzadzie to nasz zarzad to banda patalachow ktorzy nie znaja sie na pilce, a trener to wogole kompletnie zielony w tym fachu, ale do Giovinco to juz maja racje. Nie ma co, szybka zmiana zdania.Mateuszello pisze:Nie rozumiem tego, że każdy z nas (forumowiczów/kibiców) dostrzega jego talent, a przez Juve nie jest brany pod uwagę.
Dlaczego tak jest?
A to ze Ferrara i Del Neri nie stawiali na Giovinco to nie jest pod zadnym wzgledem argument. Ci sami panowie nawijali o tym ze Amauri to bardzo wazny zawodnik ich druzyny, wiec ich umiejetnosci trenerskie stawiam na rowni z moja babcia.