Serie A (20): Chievo 1-0 JUVENTUS
- Il Storico
- Juventino
Wiem, że już się wypowiadałem, ale jeszcze raz zabiorę głos.
Patrząc na sytuację w tabeli, niedługo będziemy mogli myśleć o bezpiecznym miejscu w 10tce, bowiem jeśli dalej tak będziemy grać to nie wróżę sukcesów naszej składrze.
Liga Mistrzów? Nie chcę kolejnej porażki w fazie grupowej. Szczerze mówiąc to w tym przegranym już sezonie chciałbym takiej pozycji, która pokazałaby tym na górze, że się źle dzieje. Na miejscu kibiców zrobiłbym taką burdę, jakiej jeszcze nie było by blanc, secco, Bettega i ferrara w końcu zrozumieli co się dzieje. Kapitan ciro niech się przerzuci na inną łajbę, bo hańbi nasz klub.
Widać, że Bettedze też zaczyna odbijać, a clowny z zarządu zaraziły go doszczętnym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Jeśli dalej się to potoczy, jak to ma miejsce teraz to niedługo i on straci mój szacunek.
Chciałbym dymisji CAŁEGO "zarzondu", gdyż Ci panowie(?) kompletnie się nie znają na swojej profesji.
Ciao.
Patrząc na sytuację w tabeli, niedługo będziemy mogli myśleć o bezpiecznym miejscu w 10tce, bowiem jeśli dalej tak będziemy grać to nie wróżę sukcesów naszej składrze.
Liga Mistrzów? Nie chcę kolejnej porażki w fazie grupowej. Szczerze mówiąc to w tym przegranym już sezonie chciałbym takiej pozycji, która pokazałaby tym na górze, że się źle dzieje. Na miejscu kibiców zrobiłbym taką burdę, jakiej jeszcze nie było by blanc, secco, Bettega i ferrara w końcu zrozumieli co się dzieje. Kapitan ciro niech się przerzuci na inną łajbę, bo hańbi nasz klub.
Widać, że Bettedze też zaczyna odbijać, a clowny z zarządu zaraziły go doszczętnym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Jeśli dalej się to potoczy, jak to ma miejsce teraz to niedługo i on straci mój szacunek.
Chciałbym dymisji CAŁEGO "zarzondu", gdyż Ci panowie(?) kompletnie się nie znają na swojej profesji.
Ciao.
- Simi
- Qualità Juventino
Mylisz się, bo grałby. W kadrze jak i w Juventusie za panowania Lippiego, też grał w tej samej taktyce.Eric6666 pisze:psychol_sympatyk pisze:Piekne bedzie to odbicie od dna, kiedy powroca do skladu wielcy nieobecni i zaczniemy wygrywac mecz za meczem. Trzeba przetrwac te slabe momenty, trzeba byc cierpliwym.
Swoja droga jestem ciekaw jak gralyby inne wielkie kluby europejskie z tak powaznymi oslabieniami z jakimi boryka sie juventus, nie sobsób tego zmierzyc oczywiscie, ale jestem pewien ze przechodzilyby podobne kryzysy.
Nie wiem jak wy, ale ja widze swiatlo w tunelu, widze wielki juventus.
a to my mamy takie wielkie osłabienie??
spójrz na Chelsea! kilku b.ważnych graczy nie gra ,w innych klubach jest podobnie;/ ale tylko u nas wszyscy się tym podpierają!
nieobecni? Momo ? wiecznie kontuzjowany ,więc większym szokiem jest jego obecność niż nieobecność?
Giovinco? rezerwowy ,więc nie ma się czym podpierać!
Amauri? drewno bez formy! cieszę się ,że nie grał ,przynajmniej ktoś inny mógł spróbować ,bo na niego patrzeć już nie mogę!
iaquinta? jeszcze pół sezonu temu każdy go wyśmiewał z jego skutecznością i chcieli wszyscy go sprzedać a teraz największa gwiazda??
Camor? w 4-3-1-2 miał nie grać ,więc jaka strata? obecnie był bez formy i nie wnosił nic do gry!
więc jak widzisz nieobecni nie wiele by wnieśli ,więc nie pozwól by mydlili ci oczy ci spece z zarządu:/ nie ważne kto by był teraz w juve nowy... przystosowałby się do reszty i grał przeciętnie.... winą można obwiniać zawodników za 1 mecz ,ale nie za 2 miesiące ,gdzie wychodzi jak beznadziejna jest nasza taktyka i przygotowanie..
Poniekąd naszą sytuacje z kontuzjami można porównywac do Liverpoolu, który także zawodzi. Brak Gerrarda czy Torresa odbił się wynikami. Letniego okienka też nie mieli zadziwiającego, odszedł Alonso a przyszedł szklany Aquilani, i Kyrgiakos.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2010, 21:45 przez Simi, łącznie zmieniany 3 razy.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Po pierwsze to nie jest Juventus tylko jakaś banda przebierańców. Juve ostatni mecz rozegrał w 2006 roku.
Po drugie my nie jesteśmy w żadnym KRYZYSIE i mówię teraz bardzo poważnie, tj wszystko na co nas stać. Upadła wielka marka, tj nasz poziom dokładnie taki jaki prezentujemy. Nie zmieni się nic ponieważ nie można wyjść z czegoś w czymś się nie jest!
Po drugie my nie jesteśmy w żadnym KRYZYSIE i mówię teraz bardzo poważnie, tj wszystko na co nas stać. Upadła wielka marka, tj nasz poziom dokładnie taki jaki prezentujemy. Nie zmieni się nic ponieważ nie można wyjść z czegoś w czymś się nie jest!
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ciekawe spojrzenie. Zgodze sie, ze nie mamy prawa porownywac obecnego Juve do tego sprzed afery. W tej chwili jestesmy cieniem tamtego zespolu. Zla strategia obrana w chwili spadku do serie b? Spore bledy na rynku transferowym polegajace na sprowadzaniu pilkarskich "polsrodkow"? Zle decyzje personalne na szczeblu zarzadu i trenerow? Co jest przyczyna obecnego stanu Juventusu? Nie wiem. Ale dzis powinnismy zrozumiec, ze nawet sam Hiddink nie uczyni z nas od razu potentatow.Po pierwsze to nie jest Juventus tylko jakaś banda przebierańców. Juve ostatni mecz rozegrał w 2006 roku.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- __Alex__
- Juventino
Moim zdaniem winny przede wszystkim jest zarząd bo to zarząd zatrudnił na tak odpowiedzialne stanowisko trenera, trenera który tak na prawdę nie ma żadnego doświadczenia, do tego jeszcze zmiana ustawienia i dramat gotowy.
Ciro gra jak mu zagrają, do póki zarząd nie podejmie decyzji o zmianie trenera Ciro nie odejdzie co z resztą powiedział w którymś to już wywiadzie...
To zarząd też moim zdaniem jest winny za błędy transferowe...
W Juve obecnie nie ma żadnej sensownej strategi, taktyki, pomysłu na grę, piłkarze się nie odnajdują, nie rozumieją na boisku, nie tworzą zgranej drużyny.
Najgorsze jest to że wszystko taktyka,transfery było robione pod jeden plan "projekt" który najwyraźniej nie wypalił i obecnie jesteśmy w polu bo nie mamy żadnego sensownego planu awaryjnego, a do tego drużynę prowadzi trener bez doświadczenia...
Co do kontuzji to też gdzieś musi być jakiś błąd czy to w sztabie medycznym drużyny czy tez popełniony przy ściąganiu poszczególnych graczy.
Najgorsze jest to że robi się małe błędne koło, trener nie odejdzie do póki nie podejmie decyzji zarząd, a wygląda na to że zarząd nie zamierza podjąć żadnych decyzji bo sam też za bardzo nie jest rozliczany z tego co robi...
nie wygląda to najlepiej...
Czas leci, kolejne mecze przegrywamy i lecimy co raz niżej w tabeli, oby się nie okazało że w pewnym momencie będzie za późno na zmiany i np. wywalczenie miejsca premiującego awans do LM...
Minęło już dużo czasu i meczy po których widać bardzo dobrze że potrzeba dużych zmian bo inaczej lepiej raczej nie będzie...
Ciro gra jak mu zagrają, do póki zarząd nie podejmie decyzji o zmianie trenera Ciro nie odejdzie co z resztą powiedział w którymś to już wywiadzie...
To zarząd też moim zdaniem jest winny za błędy transferowe...
W Juve obecnie nie ma żadnej sensownej strategi, taktyki, pomysłu na grę, piłkarze się nie odnajdują, nie rozumieją na boisku, nie tworzą zgranej drużyny.
Najgorsze jest to że wszystko taktyka,transfery było robione pod jeden plan "projekt" który najwyraźniej nie wypalił i obecnie jesteśmy w polu bo nie mamy żadnego sensownego planu awaryjnego, a do tego drużynę prowadzi trener bez doświadczenia...
Co do kontuzji to też gdzieś musi być jakiś błąd czy to w sztabie medycznym drużyny czy tez popełniony przy ściąganiu poszczególnych graczy.
Najgorsze jest to że robi się małe błędne koło, trener nie odejdzie do póki nie podejmie decyzji zarząd, a wygląda na to że zarząd nie zamierza podjąć żadnych decyzji bo sam też za bardzo nie jest rozliczany z tego co robi...
nie wygląda to najlepiej...
Czas leci, kolejne mecze przegrywamy i lecimy co raz niżej w tabeli, oby się nie okazało że w pewnym momencie będzie za późno na zmiany i np. wywalczenie miejsca premiującego awans do LM...
Minęło już dużo czasu i meczy po których widać bardzo dobrze że potrzeba dużych zmian bo inaczej lepiej raczej nie będzie...
- fallweiss
- Juventino
O tym jak byliśmy silni przed spadkiem niech świadczy, że ostatnie 3 sezony naszą grę i sukcesy kreowali wyłącznie piłkarze sprzed 2006- to świadczy o poziomie tych, którzy pojawili się w zespole później (są wyjątki). Teraz "stara gwardia" jest w złej formie lub ma kontuzje- zarząd ściągnął Diego i Melo po to by razem z fundamentem zespołu ( Buffon,Chielini,Camor, Trez, ADP) stworzyć jakiś monolit. I teraz : "gwardziści" praktycznie nie grają, Ci którzy ich są zmienikami, pomimo różnicy wieku, nie są w stanie nawet zbliżyć się do ich poziomu...
Bardzo się boje dnia w którym ci "starzy" przestaną grać... Następców brak, możemy mieć problem na lata...
Bardzo się boje dnia w którym ci "starzy" przestaną grać... Następców brak, możemy mieć problem na lata...
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dobra panowie mamy 5 miejsce! Jak tak dalej pójdzie za tydzień zeskoczymy na 7 :lol: Ale Rocky nigdy się nie poddaje i za jakieś 5 kolejek będzie nas czekać 10 miejsce, w tym bitwa z Cagliari i innymi drużynami.
Smutne, naprawdę żal patrzeć jak Juventus się wykańcza, jest ktoś kto może uratować jeszcze ten klub ?
Smutne, naprawdę żal patrzeć jak Juventus się wykańcza, jest ktoś kto może uratować jeszcze ten klub ?
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
po raz kolejny wychodzi jakim geniuszem od transferów był Luciano Moggi. Chciałbym aby wrócił.... ale oczywiście gdybysmy wrócili razem z nim na scieżkę chwały znajdą się podstawy do tego aby znów osądzać nas o kupowanie meczy...fallweiss pisze: Bardzo się boje dnia w którym ci "starzy" przestaną grać... Następców brak, możemy mieć problem na lata...
Co do meczu a może co do tej kopaniny - Melo kolejne lepsze zawody od kilkunastu poprzednich. Diego znów chce ale nie ma z kim. Obrona chaos (mimo to że Chiellini i Cannavaro grają poprawnie to te ich wybiicia ... do tego Fabio gdziemambiegaćGrosso...) I kolejny mecz bez napastników ...

- fallweiss
- Juventino
No to ewentualna porażka z Romą stawia nas pod ścianą- zakładając ewentualne zwycięstwo Fiorentiny lub Palermo spadamy już bardzo blisko granicy LE. Przegrywając z rzymianami załatwiamy marzenia o podium w tym sezonie...
- Brutalo
- Juventino
Cytując tytuły newsów na solojuve.com
"Ferrara: Wina murawy" (:rotfl:)
"Bettega: Transfery niepotrzebne"
"Buffon: Scudetto? Nie żartujcie"
"Chiellini: Nie przypominamy Juve"
Wszystko. Żenada, poniżenie, totalna masakra. Jestem zdruzgotany tym co widzę. Te wszystkie plany, nadzieje na ten sezon. Wszystko poszło się.., heh, nie chce pisać więcej bo dostanę kartkę, a za 4 dni będę miał czyste konto.
WSTYD !!!
Przecież to jest istna komedia. Dlaczego Roki jest dalej trenerem ? Co robi ten człowiek po prawicy Bettegi ?
Cyrk na kółkach, a nie drużyna. Żal mi tylko pojedynczych jednostek w drużynie...
"Ferrara: Wina murawy" (:rotfl:)
"Bettega: Transfery niepotrzebne"
"Buffon: Scudetto? Nie żartujcie"
"Chiellini: Nie przypominamy Juve"
Wszystko. Żenada, poniżenie, totalna masakra. Jestem zdruzgotany tym co widzę. Te wszystkie plany, nadzieje na ten sezon. Wszystko poszło się.., heh, nie chce pisać więcej bo dostanę kartkę, a za 4 dni będę miał czyste konto.
WSTYD !!!
Przecież to jest istna komedia. Dlaczego Roki jest dalej trenerem ? Co robi ten człowiek po prawicy Bettegi ?

- Vimes
- Juventino
- fallweiss
- Juventino
Żal mi "starej gwardii" ,że nie mają trenera który by jeszcze coś z nich wykrzesał, że ostatnie lata swoich wielkich karier trochę im się marnują przez słabą formę , kontuzje, złą atmosferę... To ostatni piłkarze, którzy zdobyli scudetto, walczyli dzielnie w LM... chyba już nie doczekają chodź nawet namiastki powrotu do tamtych czasów.Brutalo pisze: Żal mi tylko pojedynczych jednostek w drużynie...
- Monte Cristo
- Juventino
Nie chce nikogo straszyc, ale w nastepnej kolejce jest realna szansa na to ze spadniemy na... uwaga, siodme, cyfrowo 7 miejsce. Wogole tam bylismy odkad wrocilismy z Serie B? :lol:
Az sie sam sobie dziwie, ta cala sytuacja mnie nie smuci, nie deprymuje tylko smieszy. W poprzednim sezonie, gdy mielismy jeszcze realne szanse na Scudetto prawie sobie zyly nie pociolem po remisie 3-3 z Chievo. A teraz? Co tydzien jestem nastawiony na przegrana i tylko sie smieje z tej "druzyny" wylaczajac telewizor.
To nie tylko wina Ferrary. Nie, to zarzad ponosi odpowiedzialnosc, bo gdyby oni nie zatrudnili "San Ciro" to nie byloby problemu. Mieli prawdziwa szanse na rozpoczecie nowej ery zatrudniajac trenera z najwyzeszej polki, zrealizowali, jakby nie patrzec bardzo dobre mercato. To nie, oni wolili postawic na Ciro w ciemno. Super decyzja super zarzadu
EDIT:
A tak wogole, to gdzie jest juventusprzemek i jego pociecha screenem z Fify? :shock:
Az sie sam sobie dziwie, ta cala sytuacja mnie nie smuci, nie deprymuje tylko smieszy. W poprzednim sezonie, gdy mielismy jeszcze realne szanse na Scudetto prawie sobie zyly nie pociolem po remisie 3-3 z Chievo. A teraz? Co tydzien jestem nastawiony na przegrana i tylko sie smieje z tej "druzyny" wylaczajac telewizor.
To nie tylko wina Ferrary. Nie, to zarzad ponosi odpowiedzialnosc, bo gdyby oni nie zatrudnili "San Ciro" to nie byloby problemu. Mieli prawdziwa szanse na rozpoczecie nowej ery zatrudniajac trenera z najwyzeszej polki, zrealizowali, jakby nie patrzec bardzo dobre mercato. To nie, oni wolili postawic na Ciro w ciemno. Super decyzja super zarzadu

EDIT:
A tak wogole, to gdzie jest juventusprzemek i jego pociecha screenem z Fify? :shock:
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Brutalo
- Juventino
Na początku też pomyślałem tylko o nich, ale nie sposób włączyć do tego grona również młodej gwardii która obecnie stanowi człon drużyny i największy potencjał na przyszłość czyli przede wszystkim Giorgio, Diego, Marchisio i Sissoko. Giovinco to jeszcze inna kwestia... Nie chcę myśleć gdzie byli byśmy w tym sezonie bez Giorgio i Diego. Między 5 ( :rotfl:, Juve jak by ktoś nie wiedział, 20 kolejka ) a 13 Sampdorią jest 6 punktów....fallweiss pisze:Żal mi "starej gwardii" ,że nie mają trenera który by jeszcze coś z nich wykrzesał, że ostatnie lata swoich wielkich karier trochę im się marnują przez słabą formę , kontuzje, złą atmosferę... To ostatni piłkarze, którzy zdobyli scudetto, walczyli dzielnie w LM... chyba już nie doczekają chodź nawet namiastki powrotu do tamtych czasów.Brutalo pisze: Żal mi tylko pojedynczych jednostek w drużynie...
-----------------------------------------------------------
Made by JP Za Siwego i 11 się okupywało :rotfl:Monte Cristo pisze:Nie chce nikogo straszyc, ale w nastepnej kolejce jest realna szansa na to ze spadniemy na... uwaga, siodme, cyfrowo 7 miejsce. Wogole tam bylismy odkad wrocilismy z Serie B? :lol:
Szopka noworoczna.
- mb_1897
- Juventino
Tak sobie myślę, że z taką grą to my nawet na to 5 miejsce nie zasługujemy..
Ciekawe, co musi się stać, aby Ci "znaffcy" (czyt. zarząd) przejrzeli na oczy i zrobili porządek. Bo na razie, jak mawia mój sąsiad," to żydowski spisek jest" a nie JUVENTUS.
Ciekawe, co musi się stać, aby Ci "znaffcy" (czyt. zarząd) przejrzeli na oczy i zrobili porządek. Bo na razie, jak mawia mój sąsiad," to żydowski spisek jest" a nie JUVENTUS.
"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
- David Trezeguet