"Prison Break"

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2007, 16:55

Na początku byłem nastawiony do tego serialu sceptycznie. Ot kolejny tasiemiec jakich wiele. Jacyś tam znajomi oglądali ale nie wypytywałem czy im się podoba. Dziwiłem się że cieszy się tak wielką popularnością. Aż tu nagle trafił do Polski, kumple zaczeli oglądać, siostra też, wszyscy chwalą i nachwalić się nie mogą. No to ja też spróbowałem i....wpadłem po uszy. Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek widziałem ( tylko Smurfy są lepsze :P). Ciekawa fabuła, trzymająca w napięciu akcja ahh takie rzeczy tygrysy lubią najbardziej. Obecnie jestem w trakcie oglądania 1-szego sezonu więc jestem troszkę do tyłu ale na pewno to nadrobię ;]

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2007, 20:40

No to ULAT powiem ci, że nie jestes ani pierwszy ani ostatni. Dzisiaj w pracy pare osob dowiedzialo sie, ze w Stanach leci juz druga seria a jak dobrze poszperają w necie to nie musza uzalezniac sie od Polsatu. No i tak w ciagu paru minut trzy osoby uzyskaly ode mnie odpowiednie wskazówki :twisted: . Jak tak dalej pojdzie to ku zdziwieniu Polsatu ogladalnosc PB bedzie spadac, bo wszyscy beda juz na bieżąco z drugim sezonem :smile:

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 08:26

Martin pisze:No to ULAT powiem ci, że nie jestes ani pierwszy ani ostatni. Dzisiaj w pracy pare osob dowiedzialo sie, ze w Stanach leci juz druga seria a jak dobrze poszperają w necie to nie musza uzalezniac sie od Polsatu. No i tak w ciagu paru minut trzy osoby uzyskaly ode mnie odpowiednie wskazówki :twisted: . Jak tak dalej pojdzie to ku zdziwieniu Polsatu ogladalnosc PB bedzie spadac, bo wszyscy beda juz na bieżąco z drugim sezonem :smile:
Hłe hłe u mnie w pracy też ta gangrena zatacza coraz szersze kręgi... :smile:
...a co czwarta koleżanka z pracy ma na tapecie w kompie Scofielda :prochno:

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 19:15

2x18 pisze:rrrrr odcinek świetny, trzymający w napięciu. Potrzebują teraz pani prezydent a Paul jej kulke w łeb wsadzi. Się porobiło :D Z tym że to jest Prison Break więc tu nigdy nic nie jest wiadome. Kurde szkoda troche C-Note, słabą psyche miał, zresztą tak w sumie miało być jeśli większość mają pozabijać. Jak zobaczyłem Bellicka i T-Baga w jednym samolocie to osłupiałem :D Myślałem że dadzą Sucre spokój na jakiś czas a tu Brad "FBI :rotfl: " Bellick leci do Meksyku, oby Sucre się wywinął, mam nadzieję że nie uśmiercą mojego ulubionego bohatera. Małe baby będzie piłkarzem :D To był słodki obrazek :P Ale może niektórych to nudzi :] Mnie tam nudziła strasznie rozmowa Linca z LJ, ile razy można ciągle powtarzać Kocham Cie Kocham Cie. Ciekawa scena Paula z siostrą, Kellerman pokazał się w 2x18 z dwóch stron, bezlistosny morderca i kochający brat. 2x18 zdecydowanie lepszy od 2x17 i już zacieram rączki na 3 marca :)

Obrazek
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 20:50

2x18 pisze:Nie ma żadnych wątpliwości, że 18. odcinek drugiego sezonu to jeden z lepszych od dłuższego czasu, szczególnie końcówka. Pomotało się wszystko! Mahone jest już w drodze do pokoju 1006, a Paul prawdopodobnie wpakuje kulkę pani Reylnolds, która jest teraz potrzebna do uniewinnienia Lincolna Burrowsa.

Już nie mogę się doczekać 19. odcinka jak to wszystko się wyjaśni. Wiem tyle, że 20. odcinek nosi tytuł "Panama", więc chyba jednak uciekną.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 08:35

02x18 pisze:Odcinek w porządku. Najbardziej chyba podobał mi się motyw z Kellermanem, powoli wysuwa się w moim przypadku na czołówkę w rankingu moich ulubionych postaci z PB. Szkoda mi by było bardzo, gdyby zginął.

Co do tego, co może się stać, to moim zdaniem:
* Kellerman chce ustrzelić "Sweet Caroline" (02x19), bo gdyby to miał być Kim, to dobiłby go jak leżał obtłuczony na chodniku
* To komplikuje rzecz jasna sprawę szantażu, więc obawiam sie.. że Kellerman nie zdąży jej ustrzelić, tylko ktoś sprzątnie właśnie jego. A to by była dla mnie porażka.
* T-Bag i Bellick - konfrontacja nastąpi pewnie gdzieś bliżej Chicago, bo bracia przecież w jakiś sposób muszą odzyskać pieniadze! Sensownym wydaje się, że z jakiegoś powodu przynajmniej T-Bag wysiądzie w Chicago z plecakiem (ma zaliczyć przecież przesiadkę) i tam w jakiś sposób bracia się na niego natkną i będą mieli 4 miliony z hakiem, bo resztę pewnie Bagwell już zdążył wydać.
* C-Note - koniec jego wątku?... Po zakończeniu trudno się domyślić. Pewnie go jakiś strażnik uratuje w ostatniej chwili...

Mi jednak bardziej podobał się odc. 17, choć ten nie odstaje od poziomu. Czekam na następny. Pozdrawiam!

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 09:27

02x18 pisze:Można było przypuszczać, że nie usłyszymy nagrania, ale może to dobrze. Chociaż mam nadzieję, że rozmowa jest tego warta.
Mahone już pędzi po braci, ale tak jakby miał spore wątpliwości. "Burrows jest niewinny"... Czyżby znów w ostatniej chwil bracia uciekli czy może zmusza Mahone do wysłuchania nagrania?
Motyw z ruchami w ciąży Maricruz troche przesadzony. Wierzcie mi, ale ruchy dziecka czuć trochę później, a ona prawie nie ma brzucha :prochno:
Mam nadzieje, że C-note zostanie uratowany. Przez chwile sądziłem, że Mahone szybko załatwi wycofanie paczki ze sznurkiem, ale jednak olał go... Szkoda, bo komu jak komu ale jego rodzinie należy się spokój.
Kellerman - legitka FBI i wejscie załatwione wszędzie. Lekko pomacha i po sprawie. Na 99% jestem pewien, że pani prezydentowa się jakos z tego wywinie. A może faktycznie go sprzątną zanim zdąży oddać "złoty strzał"?
No i motyw Bellicka z T-Bagiem. Bellick między dwoma spaślakami, a T-bag rozpływa się z szampanem w ręku. Pewno spotkają się w drodze do kibla. Może Bellick wyleci z samolotu :D

Ogólnie odcinek trzymający w napięciu, ale to już nie jest to samo napięcie co w pierwszym sezonie...

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 12:52

Martin pisze:
02x18 pisze:?
Motyw z ruchami w ciąży Maricruz troche przesadzony. Wierzcie mi, ale ruchy dziecka czuć trochę później, a ona prawie nie ma brzucha :prochno:
Moonk pisze:
02x18 pisze:Wierzymy :wink: - Tatuśku

Wrocmi do odcinka 18
Swietny...PB wiele razy zaskakiwał, przyznam szczerze ze i tym razem to zrobil- mianowicie z tym podłożonym agentem :roll:
Bardzo ciekawy jestem jaka role odegra w dalszych odcinkach ten Bruce i Green i czy ten Bruce jest naprawde po stronie ,,dobra''
- Franklin no no nie sadze zeby dobrego tatusia usmiercili...troche dziwnie by to było jak dla mnie...ale ta rura sie zerwie albo ktos go uratuje..
- T-Bag i Bellick ..hehe bedzie sie działo w Chicago zwlaszcza ze bracia sie tam pojawią...
- Kellerman...no mozliwe ze zginie ale by to byla wielka szkoda dla serialu wole zeby usmiercil Caroline i zeby sie to jeszcze troche skomplikowało
Ostatnio zmieniony 01 marca 2007, 07:06 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.

pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 19:07

Moonk pisze:
Moonk pisze:
02x18 pisze:
- T-Bag i Bellick ..hehe bedzie sie działo w Chicago zwlaszcza ze bracia sie tam pojawią...

Mnie się wydawało, że oni lecą do Meksyku, a nie Chicago. T-Bag miał dwa samoloty, jeden z nich leciał przez Chicago, a drugi przez Meksyk. Powiedział, że bierze najbliższy lot, to chyba miało na celu zmylenie widza, czy poleci przez Meksyk (Sucre), czy przez Chicago (bracia). Poza tym, po co Bellick miałby lecieć do Chicago.

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 21:09

C-Note pisze:europeangoldfinch.net - Trzeci post od dołu, wiodomość od C-Note :prochno:
Wypowiedzi mogące zdradzić wydarzenia, które nie były emitowane jeszcze w Polsce zaznaczamy w ten sposób /Martin

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2007, 07:20

juverm pisze:
C-Note pisze:europeangoldfinch.net - Trzeci post od dołu, wiodomość od C-Note :prochno:
Nie wiedzieć czemu ale zastanawiałem się po wypowiedzi mnowo o tym forum czy jak C-note bedzie szukal Scofielda to czy faktycznie pojawi się notka na tym forum :D

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2007, 18:52

Moonk pisze:
pajzano pisze:
Moonk pisze:

Mnie się wydawało, że oni lecą do Meksyku, a nie Chicago. T-Bag miał dwa samoloty, jeden z nich leciał przez Chicago, a drugi przez Meksyk. Powiedział, że bierze najbliższy lot, to chyba miało na celu zmylenie widza, czy poleci przez Meksyk (Sucre), czy przez Chicago (bracia). Poza tym, po co Bellick miałby lecieć do Chicago.

Nie no Bellick leci do Meksyku zapolować na Sucre, a T-Bag chce polecieć do Bangkoku(Tajlandia) z przesiadką w Chicago....
Moze Bellick tez musi miec małą przesiadkę w Chicago...? tego nie wiemy...
Zreszta chyba kazdy marzy o kolejnym starciu Bellick'a Vs. T-Bag...wiec do jakiegos starcia dojdzie ale czy to na ziemi czy w powietrzu to mnie juz nie interesuje :D

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2007, 19:41

nie wiem, czy ktokolwiek zwracał na to uwagę, ale oglądając od początku, dla przypomnienia, zauważyłem coś takiego:
spojler pisze:w drugiej serii jednym z głównych motywów był klucz, który Sarah znalazła po śmierci ojca. otóż jak się okazuje klucz który wypadł z marynarki senatora Tancredi'ego, to nie ten sam, który toważyszył nam dalej. okazuje się także, iż zmieniono go jużw tym samym odcinku: Prison Break 2x07 Buried. wersja 1. (wypadł z marynarki senatora) wersja 2. (Sarah znalazła go pod torbą)
jeśli było to już zauważone, to żeby nie było, że nie na temat:
2x18 pisze:no nie da się ukryć, że jeden z najlepszych odcinków. to, iż p. Cooper będzie podstawiony możnaby się spodziewać. to ze sciszonym odsłuchiwaniem pliku uważam za niepotrzebne. co takiego chcą ukryć, czego My jeszcze nie wiemy? z panią prezydent sprawa się plącze ;) jeżeli uda się Paulowi zamach, znowu nici z uniewinnienia. poza tym co tak naprawdę by im to dało? ułaskawiliby tylko Linc'a, a Michael dalej byłby ścigany, także wydaje mi się, że ta opcja i tak odpada. nie podoba mi się, że tylu z uciekinierów już odpadło. widać scenarzyści nie mają już pomysłów co robić z osobami trzecimi, więc ułątwiają sobie życie... zobaczymy co nam przyniosą kolejne odcinki...

Obrazek
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2007, 17:27

2x19 pisze:loooooooooool
Widać, że z końcem szonu odcinki są coraz lepsze....

-Sucre & Bellick jeden front? no chyba tego by nikt sie nie spodziewał...to, że pseudo agent FBI jest pazerny na kase to wiadomo...ten wątek będzie naprawde ciekawy

- C-Note chyba sypnie Mahona, którego cos mi sie widzi w 3 sezonie juz nie zobaczymy, co będzie z samym C-Note'em to nie mam absolutnie pojęcia

-T-Bag wracajac do wątku z kasą to coś mi sie widzi ze bedzie spotkanie Bellick-T-Bag- Sucre i ze tych dwoch pierwszych sie pożre a Sucre skorzysta...i zwjeje z 5 mln

-Kellerman?? moze weźmie siostre i gdzieś wyjedzie? albo spotka sie ze swoją była miłoscia, była prezydent i będą szcześliwi :D

-AHHHH...bracia bracia...chyba nigdy ich pech nie opuści, ale tego sie trzeba było spodziewać ze to sie tak nie skonczy wkoncu musi być 3 sezon i mam nadzieje ostatni bo chyba dłuzej co tygodniowego czekania przez kilka miesięcy nie zniose, choc trzeba sie nastawic na długą przerwe miedzy sezonami moze po wakacjach??
aha..co do Braci to czeka ich wycieczka do Panamy...co wydarzy sie w ostatnim 22 odcinku...ciekaw jestem co oni będa tam robić...jakie pomysły maja scenarzyści na 3 sezon.

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2007, 17:43

2x19 pisze:Spadłem z krzesła jak usłyszałem to nagranie :rotfl: Kto by się spodziewał. Do Panamy długa droga, a na ogonie nadal mają Mahone'a. C-Note na pewno tutaj się przyda. Mam nadzieję, że do końca sezonu naprawdę wszystko się wyjaśni, bo jak skończy się cliff-hangerem, to chyba się potnę.

Obrazek
ODPOWIEDZ