Ekstraklasa 2008/2009
- darek
- Juventino
Tak, to prawda. Tak czytałem w TTJuventino90 pisze:Pewnie za komentarz wezmie sie Szpakowski z Szaranowiczem.

Tak, będzie ten magazyn. Skróty też będą. Nie wiem czy w tym magazynie (pewnie tak), ale gdzieś na dwójceJuventino90 pisze:Co do meczy, czy do tvp wroci magazyn ligowy ze skrotami spotkan? Widzialem juz cos takiego jak "szybka pilka"? Jednak nie wiem, czy ten magazyn bedzie zaaopatrzony wlasnie w te skroty.

- paku
- Juventino
Będą skróty i będą bramki.Juventino90 pisze:Co do meczy, czy do tvp wroci magazyn ligowy ze skrotami spotkan? Widzialem juz cos takiego jak "szybka pilka"? Jednak nie wiem, czy ten magazyn bedzie zaaopatrzony wlasnie w te skroty.
Pewnie będzie to wyglądało tak jak słynne OE na TVN

Szkoda meczu z Ruchem. Bardzo ciekawie prezentował się pod względem kibicowskim. Ciekaw jestem jak zaprezentuje się nasze D. X już nie ma więc, musi być miazga pod dachem

- Nevermind
- Juventino
No i wporzadku. Nie mam Canal+ wiec magazyn na tvp bedzie dobra alternatywa dla magazynu na Tvnie. Swoja droga to dobrze, bo nie moglem juz ogladac Piotra Salaka w roli prowadzacegopaku pisze: Będą skróty i będą bramki.
Pewnie będzie to wyglądało tak jak słynne OE na TVN

Smiem twierdzic, ze magazyn OE byl lekko stronniczy w kierunku Legii
Chcialbym, zeby nowy magazyn wygladal podobnie jak dawny "GOL" transmitowany na tvp2.
Edit. Fajny artykul.. Zachecam do przeczytania
Dziennik Lodzki pisze: PIŁKA NOŻNA Przestańmy walić w dzwony, zacznijmy pukać się w głowy
Chyba na mecze z Legią fani Widzewa będą musieli czekać co najmniej rok.
Amerykański pisarz Saul Bellow stwierdził przed laty: "Kłopot prasy polega na tym, że nic co normalne nie jest interesujące". O tej maksymie przypomniałem sobie, gdy śledziłem sprawę rzekomych związków Widzewa z tzw. aferą korupcyjną w polskim futbolu.
Nowy właściciel Widzewa walczył przez ponad pół roku z machiną PZPN w atmosferze, w której czuło się, że orzekający szalikowcy nie przyjmą żadnego argumentu, a wybraną z grona kilkunastu ofiarę chcą pokazowo zniszczyć.
Bagatelizowano np. kluczową dla prawnika kwestię przedawnienia. Przecież wystarczy choćby sięgnąć do naszej gazety, by stwierdzić, że Widzew podnosił już dawno tę sprawę. Gdyby choćby Związkowy Trybunał Piłkarski się opamiętał i wziął to pod uwagę przy odwołaniu od decyzji Wydziału Dyscypliny, to wstydu byłoby mniej. Ale w imię źle pojętej solidarności z kolegami odrzucono odwołanie łodzian. Widzew nie dał się zastraszyć i wpędzić do narożnika. Trzeba było czekać na werdykt Trybunału Arbitrażowego PKOl, by obwieścić triumf prawa.
W przekazie medialnym sprawy Widzewa doszło do absurdu. Media klaskały naruszaniu prawa (przez kolejne szczeble orzekające kary w PZPN), a były oburzone, gdy Widzew walczył o swoje, stosując prawo.
"Przegląd Sportowy" całymi miesiącami serwował czytelnikom teksty publicysty Antoniego Bugajskiego, wsparte wypowiedziami mecenasów Michała Tomczaka i Roberta Zawłockiego, którzy są głównymi winowajcami. To oni, widząc, co się święci, złożyli dymisję, zostawiając śmierdzący pasztet zarządowi piłkarskiej centrali. Dopiero w czwartek czytamy na pierwszej stronie "PS" sensowne zdanie: "Trzeba było nie popełniać błędów proceduralnych, trzeba było walczyć z korupcją od początku, a nie udawać, że jej nie ma, trzeba pomyśleć, co zrobić ze sprawami trudnymi".
Postawę mediów w heroicznej walce o życie Widzewa trafnie określa maksyma Stanisława Jerzego Leca "Czasem dzwony kołyszą dzwonnikami". Cóż. Chłopaki rozhuśtali za bardzo dzwon i nie bardzo wiedzą, jak go zatrzymać.
Bogusław Kukuć - POLSKA Dziennik Łódzki
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2008, 11:02 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.
- ballack13
- Juventino
haha wczoraj tj czwartek pokazali fajny komentarz jednego z działaczy PZPN kurde nie pamietam juz nazwiska ale powiedział tak
"Ktos do nas powiedział tak Panowie pokażcie jaja przynajmniej na koniec" domyslam sie ze moglo to byc w momencie gdy wszyscy wywierali nacisk na PZPN zeby podali sie do dymisji
komentarz mowi wszystko - udalo im sie
"Ktos do nas powiedział tak Panowie pokażcie jaja przynajmniej na koniec" domyslam sie ze moglo to byc w momencie gdy wszyscy wywierali nacisk na PZPN zeby podali sie do dymisji
komentarz mowi wszystko - udalo im sie
- oliver
- Juventino
Ta ;-). Nie ITI to ktoś inny.steru pisze:Chyba nie sądzisz, że jakiś Legionista się z Tobą zgodzi w tej kwestii? To zwyczajnie są jakieś bzdury...Juventino90 pisze:Gdyby nie ITI to Legia nadal bylaby umoczona w dlugach i zamiast walczyc o mastra, tulalaby sie w srodku tabeli sprzedajac swoich najlepszych pilkarzy.
Trwa i ani słowa o Legii. Zresztą teraz to już na pewno nie zdegradują Wisły ani Legii bo kto by grał w pucharach ?? Craxa ?Juventino90 pisze:Spokojnie. Poczekamy, zobaczymy.. Jak na razie sledztwo w sprawie.Wdowczyka i jego przekretow nadal trwa.
Nie będzie wyglądało to tak ja na TVN. Bo nie będzie tych długich reklam w których mi często przydarzało się usnąć hihi. Jeszcze wiadomo niedziela koniec weekendu OE zaczynało się ok 23:30 i bach reklamy po 15 min. Dla mnie katastrofa.paku pisze: Pewnie będzie to wyglądało tak jak słynne OE na TVN![]()
Fiu fiu fiu. Ja zauważyłem, że na TVP będą lekko za Wisła. Nom oprócz Szpakowskiego. "Szpakowski gdzie jest ta Legia? " lol. Mnie to obojętne niech mówią co chcą.Juventino90 pisze: Smiem twierdzic, ze magazyn OE byl lekko stronniczy w kierunku Legii.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Nevermind
- Juventino
Przeciez Salak az slinil sie, gdy uslyszal haslo "Legia".oliver pisze: Fiu fiu fiu. Ja zauważyłem, że na TVP będą lekko za Wisła. Nom oprócz Szpakowskiego. "Szpakowski gdzie jest ta Legia? " lol. Mnie to obojętne niech mówią co chcą.
A mnie nie jest obojetnie. Wiadomo ITI=TVN jednak to byla lekka przesada.
Jednak gdy ogladalem "Szybka pilke" poziom tez mnie nie zachwycil.
Swoja droga rozpad Korony trwa.
Bonin za ok 300 tys euro w Gorniku Zabrze, wczoraj Kus do İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü za 600 tys euro.
Widac, ze Klicki chce wyciagnac pilkarzy, a Korona zagra pewnie w 1 lidze.
Jeszcze z lepszych graczy zostal Robak, Kaczmarek, Sasin, Zganiacz i Bednarek..
Jestem pewny, ze wiekszosc z nich odejdzie. Poniewaz miasto juz zwykupilo klub za symboliczne 500 tys zlotych. Zeby odzyskac wlozone pieniadze, Klicki sprzeda wszystkich zawodnikow za ktorych dostanie pozadne pieniadze.
Edit:
Z powyzszego tekstu mozna sie dowiedzec, ze rozgrywki wcale nie musza rozpoczac sie za tydzien..onet.pl pisze: Posłowie Sejmowej Komisji Kultury Fizycznej i Sportu chcieli się w piątek dowiedzieć od przedstawicieli Polskiego Związku Piłki Nożnej i Ekstraklasy SA, kiedy ruszą rozgrywki ligowe i w jakim składzie. Nie uzyskali jednoznacznej odpowiedzi.
Dodatkowe posiedzenie Komisji zostało zwołane po tym, jak w wyniku decyzji Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy PKOl o uchyleniu kary degradacji nałożonej przez PZPN na Widzew Łódź i wstrzymaniu wykonania podobnej kary wobec Zagłębia Lubin, Ekstraklasa S.A. postanowiła odwołać zaplanowaną na ten weekend pierwszą kolejkę rozgrywek.
Posłowie usłyszeli od piłkarskich działaczy, że kluczowa w tej chwili jest decyzja Trybunału w analogicznej sprawie zdegradowanych Zagłębia Lubin, Korony Kielce i Zagłębia Sosnowiec. Sprawa pierwszego z tych klubów, a być może także dwóch pozostałych, ma zostać rozpatrzona przez Trybunał 22 sierpnia. Wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator poinformował, że Związek zrzekł się przysługujących mu uprawnień procesowych, co może przyspieszyć procedurę.
Dyrektor zarządzający Ekstraklasy S.A. Bogdan Basałaj powiedział, że nie jest w stanie zagwarantować, czy rozgrywki ruszą za tydzień. - To nie takie proste. We wtorek spotkamy się z akcjonariuszami spółki, czyli klubami i dowiemy się, czy jest zgoda na ewentualne rozszerzenie ligi do 18 zespołów. Trzeba pamiętać, że wówczas każdy z klubów dostałby o blisko milion złotych mniej z tytułu umowy z Canal Plus. Ponadto gdybyśmy teraz rozpoczęli rozgrywki, a 22 sierpnia okazało się, że mogą grać dwa inne kluby, to sprawa mogłaby się skończyć w sądzie.
Basałaj zaapelował do posłów o zmianę prawa, by takich kłopotów uniknąć w przyszłości. Według niego, takie sprawy muszą być wyjaśniane przed rozpoczęciem rozgrywek.
- steru
- Qualità Juventino
To co panowie? Dalej nic nie wiadomo :lol: Sobie pooglądamy mecze ligowe ale chyba w następnym sezonie
Już nawet nie będę pisał, że to burdel. Bo ostatnio to się już z tego śmieje. Kolejne terminy rozpatrywania spraw Korony i Zagłębia Lubin. PKOL stara się nagle być "zawodowy". Czeka na dokumenty z PZPN,z regulaminem i jego ostatnimi zmianami, żeby rzetelnie określić wyrok. A po co to wszystko? Przecież do Widzewa ich nie potrzebowali
Żal tylko Arki i Piasta, bo nikt nie chce powiększać ligi do 18 zespołów. To ma być ostateczność. Niestety może się okazać PONOWNIE, że oba kluby zagrają w 1 lidze...
P.S. Dobrze, że 2 liga gra. W sobotę się obejrzy meczyk

Już nawet nie będę pisał, że to burdel. Bo ostatnio to się już z tego śmieje. Kolejne terminy rozpatrywania spraw Korony i Zagłębia Lubin. PKOL stara się nagle być "zawodowy". Czeka na dokumenty z PZPN,z regulaminem i jego ostatnimi zmianami, żeby rzetelnie określić wyrok. A po co to wszystko? Przecież do Widzewa ich nie potrzebowali

Żal tylko Arki i Piasta, bo nikt nie chce powiększać ligi do 18 zespołów. To ma być ostateczność. Niestety może się okazać PONOWNIE, że oba kluby zagrają w 1 lidze...
P.S. Dobrze, że 2 liga gra. W sobotę się obejrzy meczyk

- Nevermind
- Juventino
Chociaz Widzew gra w I lidze.. Nadal nie wiem, czy zagramy w Lublinie. PZPN nakazuje ( Swoja droga sie nie dziwie, skoro Widzew ponownie wyslal pismo do Drzewieckiego, poniewaz PZPN zatail pewne sprawy) a miasto chce mecz przelozyc. Dzisiaj mamy piatek, mecz jutro.. A ja nie wiem co mam robicsteru pisze: P.S. Dobrze, że 2 liga gra. W sobotę się obejrzy meczyk

Pociesza mnie tylko fakt, ze dzisiaj podpisze z nami kontrakt Marcin Robak. Jak na 1 lige bedziemy mieli niezly napad- Robak-Oziebala-Napoleoni.
PS: Moze jednak zobacyzmy 18 druzyn. Jedno jest "prawie" pewne liga ruszy za tydzien

90minut.PL pisze: Dziś w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli klubów z władzami Ekstraklasy SA.
Głównym tematem spotkania było przedyskutowanie kwestii poszerzenia składu Ekstraklasy do osiemnastu drużyn, w przypadku pozytywnych dla Zagłębia Lubin i Korony Kielce decyzji Trybunału Arbitrażowego przy PKOl.
Kluby miały także wyrazić stanowisko dotyczące innego podziału środków finansowych za prawa medialne pozyskiwane z Canal+ oraz TVP. Po dyskusji, wszystkie obecne na spotkaniu kluby zaakceptowały możliwość uczestniczenia w rozgrywkach Ekstraklasy SA w składzie osiemnastu drużyn, jednocześnie rekomendując zarządowi Ekstraklasy SA podjęcie działań minimalizujących negatywne skutki finansowe dla klubów.
Stanowisko to było zgodne z opinią wyrażoną przez przedstawiciela PZPN, co oznacza, że niezależnie od środowego werdyktu Trybunału Arbitrażowego w sprawie Zagłębia i Korony, rozgrywki rozpoczną się od trzeciej kolejki. Jedynie otwartą kwestią pozostaje ilość drużyn, które wystąpią w Ekstraklasie w przyszłym sezonie.
- steru
- Qualità Juventino
Jakie pismo? I w jakim celu, jeśli możesz mnie oświecić? Bo nic o sprawie nie słyszałemJuventino90 pisze:Chociaz Widzew gra w I lidze.. Nadal nie wiem, czy zagramy w Lublinie. PZPN nakazuje ( Swoja droga sie nie dziwie, skoro Widzew ponownie wyslal pismo do Drzewieckiego, poniewaz PZPN zatail pewne sprawy) a miasto chce mecz przelozyc. Dzisiaj mamy piatek, mecz jutro.. A ja nie wiem co mam robic.

Ja tam nigdy Robaka za dobrego piłkarza nie uważałem, chyba już o tym gdzieś wspominałem. A co do Oziębały, to nie ma się czym chwalićJuventino90 pisze:Pociesza mnie tylko fakt, ze dzisiaj podpisze z nami kontrakt Marcin Robak. Jak na 1 lige bedziemy mieli niezly napad- Robak-Oziebala-Napoleoni.

Napad czy dobry, czy nie, 1 liga będzie piekielnie mocna i wyrównana więc za dużo od chłopaków nie wymagaj
Może tak, a może nie... Już nic nas nie zaskoczyJuventino90 pisze:PS: Moze jednak zobacyzmy 18 druzyn. Jedno jest "prawie" pewne liga ruszy za tydzien![]()

- Nevermind
- Juventino
steru pisze: Jakie pismo? I w jakim celu, jeśli możesz mnie oświecić? Bo nic o sprawie nie słyszałem![]()
Tylko bez komentarza. Wiem co chcesz napisacwidzewiak.pl pisze: Widzew Łódź złożył wniosek do Ministra Sportu o ponowne rozpatrzenie sprawy dotyczącej licencji Polonii Bytom. Decyzja o umorzeniu postępowania administracyjnego została podjęta w oparciu o nieprawdziwe informacje przekazane Ministrowi przez PZPN.
"Minister Sportu umorzył w piątek postępowanie w sprawie licencji TS Polonia Bytom, gdyż PZPN poinformował Ministra, że nie istnieje żadna uchwała Zarządu PZPN zobowiązująca Komisję Odwoławczą ds. Licencji Klubowych do ponownego rozpoznania wniosku licencyjnego TS Polonia Bytom. Wbrew informacjom przekazanym przez PZPN uchwała ta istnieje i została oficjalnie opublikowana w ostatnich dniach przez PZPN pod nr IX/141. Jest to kolejny przykład rażącego lekceważenia prawa przez PZPN i hołdowaniu przez władze związku nieprzejrzystym i pokrętnym praktykom. Nie zgadzamy się na takie działania PZPN" - mówi Marcin Animucki, wiceprezes Widzewa.
Robak gra efektownie dochodzi do wielu sytuacji strzeleckich, jednak.. Brakuje mu troche skutecznosci.steru pisze: Ja tam nigdy Robaka za dobrego piłkarza nie uważałem, chyba już o tym gdzieś wspominałem. A co do Oziębały, to nie ma się czym chwalić![]()
Napad czy dobry, czy nie, 1 liga będzie piekielnie mocna i wyrównana więc za dużo od chłopaków nie wymagaj![]()
Oziebala? U was praktycznie nic nie gral. Do nas przeszedl jako iwenstycja na przyszlosc. Na poczatku doznal kontuzji, ale pozniej wystapil w jednym meczu z Gornikiem Zabrze i strzelil dwie bramki. W meczach sparingowych byl bardzo skuteczny imponowal zaangazowaniem i szybkoscia. Jak dla mnie napastnik bardzo dobry, szczegolnie na 1 lige.
Nie wiem czemu sie go tak latwo pozbyliscie..
- steru
- Qualità Juventino