Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2010, 23:39

charles pisze:mam tylko nadzieje ze Dexter ładnie to wszystko zakończy i będzie kolejna seria.
to, że będzie 6 sezon jest już oficjalnie potwierdzone.
http://www.spoilertv.com/2010/12/dexter ... r-6th.html

niespodziewane zakończenie 5 sezonu byłoby mile widziane. przydałaby się bomba.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2010, 08:38

Ogłoszenie następnego sezonu to najlepszy prezent na mikołaja jaki fan Dextera mógł dostać :D Rzekomo była to najłatwiejsza decyzja w historii stacji Showtime. Serial bije rekordy, a ostatniemu odcinkowi do rekordu ustalonego podczas finału sezonu 4 brakło naprawdę niewiele. Może za tydzień rekord ten zostanie pobity.

P.S. Wczorajszego odcinka nie oglądam, urządze sobie dwugodzinny finał :)

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 19:06

No i niestety finale Dextera nie sprostał moim oczekiwaniom, dwa poprzednie odcinki zdecydowanie lepsze.

Lumen zła kobieta skrzywdziła naszego bohatera :D

Obrazek
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 20:17

Judzio pisze:No i niestety finale Dextera nie sprostał moim oczekiwaniom, dwa poprzednie odcinki zdecydowanie lepsze.

Lumen zła kobieta skrzywdziła naszego bohatera :D
Zgadzam się. Odcinek jak na finał taki sobie. Ogólnie ten sezon był chyba najsłabszy. Ewentualnie, strasznie naciągany sezon III mógł być gorszy, chociaż tamten był bardziej emocjonujący. Dla mnie na razie najlepsze były dwa pierwsze sezony, później IV, a V z III najsłabsze. Ale i tak z niecierpliwością czekam na VI i mam nadzieję, ze scenarzyści wymyślą coś oryginalnego.

Tymczasem zastanawiam się nad jakimś innym serialem do czasu VI sezonu Dexa. Myślę się nad takimi tytułami:

Breaking Bad
Sopranos
The Wire
Oz
The Shield
Mentalist

Jeśli ktoś oglądał coś z w.w. i uważa, że warto to czekam na propozycje (czytałem o Oz w tym temacie parę stron wcześniej). Ewentualnie jak ktoś zna inne fajne seriale to czekam na propozycje. Tylko od razu mówię, że akurat nie mam raczej ochoty na komedie ani SF. I wolę seriale gdzie fabuła przechodzi z odcinka na odcinek niż takie gdzie każdy odcinek stanowi zamknięta całość.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 22:05

Ja właśnie jestem świeżo po III sezonie Dextera. Serial bardzo mi się podoba, choć Prison Break wg mnie lepszy.

Ps. Końcówka III sezonu troszkę rozczarowała...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 22:26

Reg pisze: Sopranos
Kiedyś oglądałem, ale nie wszystkie odcinki więc ostatnio postanowiłem nadrobić zaległości. Jestem świeżo po pierwszym sezonie i jeśli lubisz klimaty mafijne to zdecydowanie polecam. Zabieram się za drugi.

Ostatni odcinek Dexa to wielkie rozczarowanie, zero zaskoczenia.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 22:56

Uwaga spoiler
Dexter - Finał 5 sezonu
Finałowy odcinek Dextera, trzymał w napięciu do ostaniej chwili. Ale przewidywalny. Dobry odc. tak samo jak cały b. dobry piąty sezon. Ale nie wszytsko jest tak kolorowe(przynajmniej dla mnie). Otóż miałem nadzieję, że Debra jednak nakryje Dexa i przynajmniej to jedno zabójstwo wyjdzie na jaw - to po pierwsze primo. Po drugie primo: Liczyłem na to, że Lumen jednak zginie. Odeszła - fajnie(mam nadzieję, że na zawsze),ale wolałbym całkowicie sie pozbyć tego wkurzającego babska. A po primo ultimo - po prostu czekam na następny sezon :prochno:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 11:48

Dexterowe spojlery - nie czytać

Też jestem lekko rozczarowany zakończeniem. Ja dla odmiany liczyłem na to, że Lumen jednak zostanie na dłużej przu Dexterze. Niby nic nie jest jeszcze wykluczone ale raczej małe szanse na to.

Tak sobie myśle, że mogłoby zrobić się ciekawie gdyby to Debra pozbyła się Jordana. W sumie przeszła małą zmianę "duchową" w tym sezonie, a to mogłoby ją dopełnić ;)

Z niecierpliwością czekam na sezon 6 i liczę, że znów przykuje mnie do monitora z tą samą ciekawością co i ten sezon. Mówcie co chcecie ale był on dla mnie w jakiś sposób wyjątkowy. AAA i w 6 sezonie chce więcej Masuki i jego obleśnego poczucia humoru :)

Reg polecam Breaking Bad. Cały serial ma jeden wątek przewodni (poleciłbym też Mentalistę ale tam wątek główny jest traktowany po macoszemu i powraca się do niego baaardzo rzadko-jednak warto obejrzeć dla postaci Patrica).

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 13:49

Dexter
Sorry, ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale.. jeśli komuś się podobał 5 sezon Dextera to jak oceniacie czwarty? pierwszy? DRUGI? Przecież piąty to był jakiś dramat. Melodramat. Stary dobry Dexter gdzieś nam przepadł. Za dużo przypadków, za dużo niedopracowanych detali. No i znów mu się upiekło. Jakie piękne byłoby zaskoczenie gdyby Debra jednak odkryła, że Dexter to mściciel :)
Cóż za cudowne by to było zakończenie.
Bo ja osobiście mam już dosyć tego, że wszystko mu się udaje. Znudziło mnie to.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 16:37

steru pisze:AAA i w 6 sezonie chce więcej Masuki i jego obleśnego poczucia humoru :)
I jego boskiego śmiechu :smile:

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 03:11

Judzio pisze:No i niestety finale Dextera nie sprostał moim oczekiwaniom, dwa poprzednie odcinki zdecydowanie lepsze.
Zgadzam się, finał wyjątkowo taki sobie. *SPOILER SPOILER* Praktycznie w połowie odcinka Jordan już leżał i wielkim szokiem miało być odejście Lumen, zbyt ckliwe jak na ten serial ;p
francois pisze:Ja właśnie jestem świeżo po III sezonie Dextera. Serial bardzo mi się podoba, choć Prison Break wg mnie lepszy.

Nie grzesz synu nie grzesz :D Ja rozumiem, że są różne gusta, ale po pierwszym sezonie to Prison Break już niewiele miał wspólnego z samym tytułem, ratowanie świata itp., chyba powinnie Willisa z Seagalem obsadzić w roli braci.
francois pisze:
steru pisze:AAA i w 6 sezonie chce więcej Masuki i jego obleśnego poczucia humoru :)
I jego boskiego śmiechu :smile:
Full agree :D Masuka mnie niszczy, i jego śmiech.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 13:21

panowie, załóżcie sobie temat o dexterze i tam się całujcie po stopach, jaki to niby fajny serial. Tutaj nie jest to pożądane.

Ktoś jeszcze ogląda Oz? Przy tym serialu prison break to zwykła bajeczka dla chłopców, każdy to potwierdzi.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 15:33

Śmieszą mnie te porównania Oz do Prison Break, zamiar scenarzystów był zupełnie inny w przypadku tych dwóch seriali. Oz miało dobitnie przedstawić życie w więzienniu co innego w Skazanym, fakt w całym pierwszym sezonie było przedstawione Fox River ale jednak to coś zupełnie innego. Pare wątków w Oz było natomiast zupełnie żenujących jak np. wprowadzenie tych "Pigułek starzenia" i ten gościu co w każdej mańce budował tunele łyżeczką haha. The Wire bije te dwa seriale na łeb.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 17:36

Buzol pisze:
francois pisze:Ja właśnie jestem świeżo po III sezonie Dextera. Serial bardzo mi się podoba, choć Prison Break wg mnie lepszy.

Nie grzesz synu nie grzesz :D Ja rozumiem, że są różne gusta, ale po pierwszym sezonie to Prison Break już niewiele miał wspólnego z samym tytułem, ratowanie świata itp., chyba powinnie Willisa z Seagalem obsadzić w roli braci.
Pierwszy sezon Prison Break'a był boski, drugi też trzymał w napięciu. Trzeci wg mnie jest najsłabszy z całej serii, a czwarty jest strasznie nierealistyczny, ale trzyma napięcie i wysoki poziom do ostatniej minuty.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 23:47

pan Zambrotta pisze:panowie, załóżcie sobie temat o dexterze i tam się całujcie po stopach, jaki to niby fajny serial. Tutaj nie jest to pożądane.
Pałuj się.
pan Zambrotta pisze:Ktoś jeszcze ogląda Oz? Przy tym serialu prison break to zwykła bajeczka dla chłopców, każdy to potwierdzi.
Załóż se temat o Oz i tam się całuj sam ze sobą jaki to fajny serial. Tutaj nie jest to pożądane.

ODPOWIEDZ