Seriale
- Lypsky
- Juventino
to, że będzie 6 sezon jest już oficjalnie potwierdzone.charles pisze:mam tylko nadzieje ze Dexter ładnie to wszystko zakończy i będzie kolejna seria.
http://www.spoilertv.com/2010/12/dexter ... r-6th.html
niespodziewane zakończenie 5 sezonu byłoby mile widziane. przydałaby się bomba.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- steru
- Qualità Juventino
Ogłoszenie następnego sezonu to najlepszy prezent na mikołaja jaki fan Dextera mógł dostać
Rzekomo była to najłatwiejsza decyzja w historii stacji Showtime. Serial bije rekordy, a ostatniemu odcinkowi do rekordu ustalonego podczas finału sezonu 4 brakło naprawdę niewiele. Może za tydzień rekord ten zostanie pobity.
P.S. Wczorajszego odcinka nie oglądam, urządze sobie dwugodzinny finał

P.S. Wczorajszego odcinka nie oglądam, urządze sobie dwugodzinny finał

- Reg
- Juventino
Zgadzam się. Odcinek jak na finał taki sobie. Ogólnie ten sezon był chyba najsłabszy. Ewentualnie, strasznie naciągany sezon III mógł być gorszy, chociaż tamten był bardziej emocjonujący. Dla mnie na razie najlepsze były dwa pierwsze sezony, później IV, a V z III najsłabsze. Ale i tak z niecierpliwością czekam na VI i mam nadzieję, ze scenarzyści wymyślą coś oryginalnego.Judzio pisze:No i niestety finale Dextera nie sprostał moim oczekiwaniom, dwa poprzednie odcinki zdecydowanie lepsze.
Lumen zła kobieta skrzywdziła naszego bohatera![]()
Tymczasem zastanawiam się nad jakimś innym serialem do czasu VI sezonu Dexa. Myślę się nad takimi tytułami:
Breaking Bad
Sopranos
The Wire
Oz
The Shield
Mentalist
Jeśli ktoś oglądał coś z w.w. i uważa, że warto to czekam na propozycje (czytałem o Oz w tym temacie parę stron wcześniej). Ewentualnie jak ktoś zna inne fajne seriale to czekam na propozycje. Tylko od razu mówię, że akurat nie mam raczej ochoty na komedie ani SF. I wolę seriale gdzie fabuła przechodzi z odcinka na odcinek niż takie gdzie każdy odcinek stanowi zamknięta całość.
- Lypsky
- Juventino
Kiedyś oglądałem, ale nie wszystkie odcinki więc ostatnio postanowiłem nadrobić zaległości. Jestem świeżo po pierwszym sezonie i jeśli lubisz klimaty mafijne to zdecydowanie polecam. Zabieram się za drugi.Reg pisze: Sopranos
Ostatni odcinek Dexa to wielkie rozczarowanie, zero zaskoczenia.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Kubba
- Juventino
Uwaga spoiler
Dexter - Finał 5 sezonu
Finałowy odcinek Dextera, trzymał w napięciu do ostaniej chwili. Ale przewidywalny. Dobry odc. tak samo jak cały b. dobry piąty sezon. Ale nie wszytsko jest tak kolorowe(przynajmniej dla mnie). Otóż miałem nadzieję, że Debra jednak nakryje Dexa i przynajmniej to jedno zabójstwo wyjdzie na jaw - to po pierwsze primo. Po drugie primo: Liczyłem na to, że Lumen jednak zginie. Odeszła - fajnie(mam nadzieję, że na zawsze),ale wolałbym całkowicie sie pozbyć tego wkurzającego babska. A po primo ultimo - po prostu czekam na następny sezon
Dexter - Finał 5 sezonu
Finałowy odcinek Dextera, trzymał w napięciu do ostaniej chwili. Ale przewidywalny. Dobry odc. tak samo jak cały b. dobry piąty sezon. Ale nie wszytsko jest tak kolorowe(przynajmniej dla mnie). Otóż miałem nadzieję, że Debra jednak nakryje Dexa i przynajmniej to jedno zabójstwo wyjdzie na jaw - to po pierwsze primo. Po drugie primo: Liczyłem na to, że Lumen jednak zginie. Odeszła - fajnie(mam nadzieję, że na zawsze),ale wolałbym całkowicie sie pozbyć tego wkurzającego babska. A po primo ultimo - po prostu czekam na następny sezon

- steru
- Qualità Juventino
Dexterowe spojlery - nie czytać
Też jestem lekko rozczarowany zakończeniem. Ja dla odmiany liczyłem na to, że Lumen jednak zostanie na dłużej przu Dexterze. Niby nic nie jest jeszcze wykluczone ale raczej małe szanse na to.
Tak sobie myśle, że mogłoby zrobić się ciekawie gdyby to Debra pozbyła się Jordana. W sumie przeszła małą zmianę "duchową" w tym sezonie, a to mogłoby ją dopełnić
Z niecierpliwością czekam na sezon 6 i liczę, że znów przykuje mnie do monitora z tą samą ciekawością co i ten sezon. Mówcie co chcecie ale był on dla mnie w jakiś sposób wyjątkowy. AAA i w 6 sezonie chce więcej Masuki i jego obleśnego poczucia humoru
Reg polecam Breaking Bad. Cały serial ma jeden wątek przewodni (poleciłbym też Mentalistę ale tam wątek główny jest traktowany po macoszemu i powraca się do niego baaardzo rzadko-jednak warto obejrzeć dla postaci Patrica).
Też jestem lekko rozczarowany zakończeniem. Ja dla odmiany liczyłem na to, że Lumen jednak zostanie na dłużej przu Dexterze. Niby nic nie jest jeszcze wykluczone ale raczej małe szanse na to.
Tak sobie myśle, że mogłoby zrobić się ciekawie gdyby to Debra pozbyła się Jordana. W sumie przeszła małą zmianę "duchową" w tym sezonie, a to mogłoby ją dopełnić

Z niecierpliwością czekam na sezon 6 i liczę, że znów przykuje mnie do monitora z tą samą ciekawością co i ten sezon. Mówcie co chcecie ale był on dla mnie w jakiś sposób wyjątkowy. AAA i w 6 sezonie chce więcej Masuki i jego obleśnego poczucia humoru

Reg polecam Breaking Bad. Cały serial ma jeden wątek przewodni (poleciłbym też Mentalistę ale tam wątek główny jest traktowany po macoszemu i powraca się do niego baaardzo rzadko-jednak warto obejrzeć dla postaci Patrica).
- Martin
- Juventino
Dexter
Sorry, ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale.. jeśli komuś się podobał 5 sezon Dextera to jak oceniacie czwarty? pierwszy? DRUGI? Przecież piąty to był jakiś dramat. Melodramat. Stary dobry Dexter gdzieś nam przepadł. Za dużo przypadków, za dużo niedopracowanych detali. No i znów mu się upiekło. Jakie piękne byłoby zaskoczenie gdyby Debra jednak odkryła, że Dexter to mściciel
Cóż za cudowne by to było zakończenie.
Bo ja osobiście mam już dosyć tego, że wszystko mu się udaje. Znudziło mnie to.
Sorry, ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale.. jeśli komuś się podobał 5 sezon Dextera to jak oceniacie czwarty? pierwszy? DRUGI? Przecież piąty to był jakiś dramat. Melodramat. Stary dobry Dexter gdzieś nam przepadł. Za dużo przypadków, za dużo niedopracowanych detali. No i znów mu się upiekło. Jakie piękne byłoby zaskoczenie gdyby Debra jednak odkryła, że Dexter to mściciel

Cóż za cudowne by to było zakończenie.
Bo ja osobiście mam już dosyć tego, że wszystko mu się udaje. Znudziło mnie to.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Buzol
- Juventino
Zgadzam się, finał wyjątkowo taki sobie. *SPOILER SPOILER* Praktycznie w połowie odcinka Jordan już leżał i wielkim szokiem miało być odejście Lumen, zbyt ckliwe jak na ten serial ;pJudzio pisze:No i niestety finale Dextera nie sprostał moim oczekiwaniom, dwa poprzednie odcinki zdecydowanie lepsze.
Nie grzesz synu nie grzeszfrancois pisze:Ja właśnie jestem świeżo po III sezonie Dextera. Serial bardzo mi się podoba, choć Prison Break wg mnie lepszy.
Ps. Końcówka III sezonu troszkę rozczarowała...

Full agreefrancois pisze:I jego boskiego śmiechusteru pisze:AAA i w 6 sezonie chce więcej Masuki i jego obleśnego poczucia humoru

- pan Zambrotta
- Juventino
panowie, załóżcie sobie temat o dexterze i tam się całujcie po stopach, jaki to niby fajny serial. Tutaj nie jest to pożądane.
Ktoś jeszcze ogląda Oz? Przy tym serialu prison break to zwykła bajeczka dla chłopców, każdy to potwierdzi.
Ktoś jeszcze ogląda Oz? Przy tym serialu prison break to zwykła bajeczka dla chłopców, każdy to potwierdzi.
- zagroo
- Juventino
Śmieszą mnie te porównania Oz do Prison Break, zamiar scenarzystów był zupełnie inny w przypadku tych dwóch seriali. Oz miało dobitnie przedstawić życie w więzienniu co innego w Skazanym, fakt w całym pierwszym sezonie było przedstawione Fox River ale jednak to coś zupełnie innego. Pare wątków w Oz było natomiast zupełnie żenujących jak np. wprowadzenie tych "Pigułek starzenia" i ten gościu co w każdej mańce budował tunele łyżeczką haha. The Wire bije te dwa seriale na łeb.
- francois
- Juventino
Pierwszy sezon Prison Break'a był boski, drugi też trzymał w napięciu. Trzeci wg mnie jest najsłabszy z całej serii, a czwarty jest strasznie nierealistyczny, ale trzyma napięcie i wysoki poziom do ostatniej minuty.Buzol pisze:Nie grzesz synu nie grzeszfrancois pisze:Ja właśnie jestem świeżo po III sezonie Dextera. Serial bardzo mi się podoba, choć Prison Break wg mnie lepszy.
Ps. Końcówka III sezonu troszkę rozczarowała...Ja rozumiem, że są różne gusta, ale po pierwszym sezonie to Prison Break już niewiele miał wspólnego z samym tytułem, ratowanie świata itp., chyba powinnie Willisa z Seagalem obsadzić w roli braci.
- steru
- Qualità Juventino
Pałuj się.pan Zambrotta pisze:panowie, załóżcie sobie temat o dexterze i tam się całujcie po stopach, jaki to niby fajny serial. Tutaj nie jest to pożądane.
Załóż se temat o Oz i tam się całuj sam ze sobą jaki to fajny serial. Tutaj nie jest to pożądane.pan Zambrotta pisze:Ktoś jeszcze ogląda Oz? Przy tym serialu prison break to zwykła bajeczka dla chłopców, każdy to potwierdzi.