VLEPKI - II tura -UWAGA- PRZECZYTAJ ZANIM OTWORZYSZ PACZKE!!
- piotrek147
- Juventino
A co im teraz zrobisz? Powiedzą, że sam sobie wyjąłeś te vlepki i nakleiłeś na kopertę lub coś w tym stylu. Oczywiście nie można takich sytuacji puścić płazem, ale kto ma o to walczyć? Mnie nikt nie będzie chciał słuchać bo mam 14 lat.
Mimo wszystko Radek dzięki za podjęcie się zorganizowania tego, szkoda tylko, że przywłaszczyli sobie akurat vlepki z mojego projektu...
Mimo wszystko Radek dzięki za podjęcie się zorganizowania tego, szkoda tylko, że przywłaszczyli sobie akurat vlepki z mojego projektu...
www.HotKomp.pl - internetowy sklep komputerowy oraz serwis
- Mrówa
- Juventino
Do Poznania doszły, do Częstochowy nie :lol: Ale przecież z Katowic do Wielkopolski jest bliżej niż do Czewyjuventina92 pisze:Dostałam vlepki, na szczęście dotarły wszystkieWyszły bardzo fajnie
Wielkie dzięki wszystkim, którzy zorganizowali tę akcję

- piotrek147
- Juventino
W regulaminie Poczty Polskiej na ich stronce ( www.poczta-polska.pl ) pisze.
P.S.: Proponuję w nazwie tematu i w pierwszym poście ostrzec o tych dziwnych kopertach, bo nie wszyscy zaglądają do tematu na ostatnią stronę.
Według tego jakaś szansa jest, tylko czy opłaca się tyle zachodu? Muszę to jeszcze przemyśleć i wtedy podejmę decyzję.Zasady przyjmowania, rozpatrywania i załatwiania skarg i wniosków kierowanych do Dyrektora Generalnego Poczty Polskiej regulują przepisy ustawy z dnia 14 czerwca 1960 roku Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. Nr 30, poz. 168), ustawy z dnia 12 czerwca 2003 roku Prawo pocztowe (Dz. U. Nr 130, poz. 1188) oraz rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 stycznia 2002 roku w sprawie organizacji przyjmowania i rozpatrywania skarg i wniosków (Dz. U. Nr 5, poz. 46). Na podstawie ww. aktów prawnych informujemy, że:
1. Skargi i wnioski mogą być wnoszone:
* pisemnie na adres: Dyrekcja Generalna Poczty Polskiej Plac Małachowskiego 2, 00-940 Warszawa,
* ustnie do protokołu, w siedzibie Dyrekcji Generalnej Poczty Polskiej pokój 205, codziennie w dni robocze, w godzinach od 9.00 do 15.00,
* za pomocą poczty elektronicznej, na adres: skargi@centrala.poczta-polska.pl,
* za pomocą telefaksu do Biura Kontroli Dyrekcji Generalnej Poczty Polskiej, na nr telefonu 022-826-57-78.
2. Skargi i wnioski podlegają rozpatrzeniu w terminach ustawowych wynoszących zgodnie z:
* Kodeksem postępowania administracyjnego - nie dłużej niż w ciągu miesiąca od dnia wniesienia sprawy do organu właściwego w przypadkach dotyczących działalności Poczty Polskiej, a w sprawie szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania;
* ustawą Prawo pocztowe - nie dłużej niż w ciągu 14 dni od dnia otrzymania skargi przez jednostkę organizacyjną właściwą do rozpatrzenia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia przesyłki listowej.
Odpowiedzi na skargi i wnioski udzielamy w formie pisemnej.
1. Zgodnie z art. 48a ust. 4 Prawa pocztowego, skarga na nieterminowe doręczenie przesyłki listowej powinna być wniesiona w placówce pocztowej świadczącej usługi.
2. Skargi i wnioski niezawierające imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresu wnoszącego pozostawia się bez rozpoznania.
3. Dyrekcja Generalna Poczty Polskiej:
* nie rozpatruje reklamacji, ze względu na swój zarządczy a nie usługowy charakter,
* nie rozpatruje anonimów,
* nie monitoruje przebiegu przesyłek pocztowych,
* nie dokonuje wykładni przepisów prawnych w ramach telefonicznych i mailowych interwencji Klientów wymagających udzielenia natychmiastowych odpowiedzi.
4. Reklamację, w przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania usługi pocztowej o charakterze powszechnym w zakresie przesyłki rejestrowanej i przekazu pocztowego, można zgłosić w każdej placówce pocztowej świadczącej usługi. Prawo wniesienia reklamacji przysługuje nadawcy albo adresatowi - gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń, albo gdy przesyłka lub kwota pieniężna określona w przekazie pocztowym zostanie doręczona adresatowi.
Szczegółowy tryb postępowania reklamacyjnego określa rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 13 października 2003 r. w sprawie reklamacji powszechnej usługi pocztowej w zakresie przesyłki rejestrowanej i przekazu pocztowego (Dz. U. Nr 183, poz. 1795).]
P.S.: Proponuję w nazwie tematu i w pierwszym poście ostrzec o tych dziwnych kopertach, bo nie wszyscy zaglądają do tematu na ostatnią stronę.
- pinturicchia
- Qualità Juventina
Kilka postów wyżejMichał`fcj pisze:Do Poznania doszły, do Częstochowy nie :lol:
Czyli jednak doszły[b]Marianb z Częstochowy[/b] pisze:Jeśli chodzi o vlepki to wyglądają lepiej niż na zdjęciui wyszły suuper.

A co do poczty to na prawdę nie rozumiem niektórych ludzi. Może myśleli, że tam kasa jest

- Mrówa
- Juventino
Moja listonoszka być może jest zamieszana w "Aferę Vlepkovą", jeśli tak, będzie mieć przekichanepinturicchia pisze:Kilka postów wyżejMichał`fcj pisze:Do Poznania doszły, do Częstochowy nie :lol:Czyli jednak doszły[b]Marianb z Częstochowy[/b] pisze:Jeśli chodzi o vlepki to wyglądają lepiej niż na zdjęciui wyszły suuper.
Może Ci poprostu jeszcze listonorka nie przyniosła.

- piotrek147
- Juventino
Może to byli kibice jakiegoś wrogiego klubu? :-D Nie zdziwię się jak niedługo znajdziemy te vlepki na allegro lub e-bay'u. Widać, że wśród nasz są także ludzi nieuczciwi którzy nie liczą się z uczuciami innych i "pożyczają" sobie czyjeś przesyłki. Dobrze, że chociaż doszło tyle vlepek ile doszło. A właśnie dzisiaj w szkole przez dwie godziny miałem zajęcia o konsumencie i uczciwym kupnie i sprzedaży...pinturicchia pisze:A co do poczty to na prawdę nie rozumiem niektórych ludzi. Może myśleli, że tam kasa jestAle żeby vlepki kraść
Na co komu vlepki Juventusu
Głupie pytanie, wiem
ale chodzi mi o ludzi z poczty, co będą je po mieście rozlepiać
Sprzedawać
czy co
Brak słów poprostu.....
- juveluck
- Juventino
Ja natomiast chciał bym sie zapytać osób z drugiej tury kiedy zamierzają wpłacić pieniądze. Może niektórzy zrezygnują a na ich miejsce znajdą się bardziej kompetentne osoby, które nie będą czekały z dokonanie wpłat.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Radek_88
- Qualità Juventino
No wlasnie sie zdziwilem jak zobaczylem, ze macie identyczny kod pocztowy (tzn. Michał'fcj i Marianb) :shock: Moglem Wam w sumie wyslac w jednej paczce, ale jak sie zorientowalem bylo juz za poznopinturicchia pisze:Kilka postów wyżejMichał`fcj pisze:Do Poznania doszły, do Częstochowy nie :lol:Czyli jednak doszły[b]Marianb z Częstochowy[/b] pisze:Jeśli chodzi o vlepki to wyglądają lepiej niż na zdjęciui wyszły suuper.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2007, 21:09 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.
- JaPs
- Juventino
Chec kupna zglosilem chyba w środe. Na poczte poszedlem nastepnego dnia. Zgadnijcie czyja to wina ze kasa idzie tak dlugo... :roll:juveluck pisze:Ja natomiast chciał bym sie zapytać osób z drugiej tury kiedy zamierzają wpłacić pieniądze. Może niektórzy zrezygnują a na ich miejsce znajdą się bardziej kompetentne osoby, które nie będą czekały z dokonanie wpłat.
- STAN
- Juventino
Może to ten kibic parmy(co rozkręcił już jedną aferę z wlepkami) ma jakieś ''wtyki'' na poczciepinturicchia pisze:Kilka postów wyżejMichał`fcj pisze:Do Poznania doszły, do Częstochowy nie :lol:Czyli jednak doszły[b]Marianb z Częstochowy[/b] pisze:Jeśli chodzi o vlepki to wyglądają lepiej niż na zdjęciui wyszły suuper.
A co do poczty to na prawdę nie rozumiem niektórych ludzi. Może myśleli, że tam kasa jestAle żeby vlepki kraść
Na co komu vlepki Juventusu
Głupie pytanie, wiem
ale chodzi mi o ludzi z poczty, co będą je po mieście rozlepiać
Sprzedawać
czy co
Brak słów poprostu.....

Ludzie z drugiej tury wpłacajcie szybko kasę...też chce już okleić Lublin :-D
- juveluck
- Juventino
W twoim przypadku akurat nie ma problemu. Ale co z osobami z początku listy drugiej tury, które nie wpłaciły.Psipaf pisze:Chec kupna zglosilem chyba w środe. Na poczte poszedlem nastepnego dnia. Zgadnijcie czyja to wina ze kasa idzie tak dlugo... :roll:juveluck pisze:Ja natomiast chciał bym sie zapytać osób z drugiej tury kiedy zamierzają wpłacić pieniądze. Może niektórzy zrezygnują a na ich miejsce znajdą się bardziej kompetentne osoby, które nie będą czekały z dokonanie wpłat.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Szwarou
- Juventino
Od siebie moge powiedziec ze jestem w kontakcie z organizujacym akcje i dobrze wie kiedy wplacejuveluck pisze:W twoim przypadku akurat nie ma problemu. Ale co z osobami z początku listy drugiej tury, które nie wpłaciły.Psipaf pisze:Chec kupna zglosilem chyba w środe. Na poczte poszedlem nastepnego dnia. Zgadnijcie czyja to wina ze kasa idzie tak dlugo... :roll:juveluck pisze:Ja natomiast chciał bym sie zapytać osób z drugiej tury kiedy zamierzają wpłacić pieniądze. Może niektórzy zrezygnują a na ich miejsce znajdą się bardziej kompetentne osoby, które nie będą czekały z dokonanie wpłat.
btw wlasnie to robie ;P
jesli faktycznie w inteligo - inteligo przelew jest robiony live to Tomasz Erm wlasnie dostal na konto moja wplate

- juverm
- Juventino
Sprawdź, czy na dobre konto wysłałeś pieniądze, bo jeszcze nic nie zaksięgowanoSzwarou pisze: jesli faktycznie w inteligo - inteligo przelew jest robiony live to Tomasz Erm wlasnie dostal na konto moja wplate

- ForzaJuve_Adam
- Juventino
Przelew niestety nie jest robiony live... Sam wysyłałem pieniądze z inteligo o 2 w nocy i kasa nie doszła tego dnia, tylko następnego (z tego co widziałem na liście, a raczej była uzupełniana na bieżąco z tego co zauważyłem), więc to ich live trwa ponad 24h...juverm pisze:Sprawdź, czy na dobre konto wysłałeś pieniądze, bo jeszcze nic nie zaksięgowanoSzwarou pisze: jesli faktycznie w inteligo - inteligo przelew jest robiony live to Tomasz Erm wlasnie dostal na konto moja wplate