Liga Mistrzów 2006-07

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 21:58

Juve nie gra w lidze mistrzów tak więc nie przywiazuje zbytnio do niej wielkiej uwagi. Cieszy mnie to że odpadła "genialna" Barcelona z "fenomenalnym , fantastycznym , genialnym ................................. Ronaldinio. Widać że w obecnym footballu nie wystarczy mieć gwiazdy w składzie, skoro nie radzą sobie z dobrze poukładaną drużyną ze świetną taktyką narzuconą przez trenera. Taktyka, taktyka i jeszcze raz taktyka coraz bardziej odgrywa ważną role w piłce nożnej. I co to znaczy mieć dobrego trenera, który rozpracuje każdą drużyne.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2007, 23:21

Co roku myślę, że LM nie może mnie zaskoczyć i jak co roku się mylę :lol:. Ciekawe jest to, że poodpadały drużyny, które prowadzą w swoich ligach: Porto, Iner, Lyon, Celtic, Barca (lidera stracili dopiero w zeszły wekend). Liczyłem, że Arsenal poradzi sobie z PSV, jednak zapaśnicze chwyty Hleba i urażona duma Alexa, pozbawiły Kanonierów złudzeń o ćwierćfinale, a szkoda, bo Wenger skleja bardzo fajny zespół. Żałuje, że Celtic nie dociągnął remisu do końca dogrywki, bo jeżeli mielibyśmy karne, to kto wie, czy o Artura nie biłyby się najlepsze zespoły Europy. Co do meczu Valencia - Inter, to przeszła 'ciekawsza' drużyna i to właśnie w graczach z Walencji upatruję czarnego konia tegorocznych rozgrywek, chyba, że znowu spadnie na nich plaga kontuzji (już dziś wiadomo, że Baraja nie zagra do końca sezonu); albo polecą na nich zbyt okrutne kary za to, że mieli doczynienia z flustratami z Interu. Capello pokazał z Realem to, co robił z Juventusem na arenie europejskiej przez 2 lata. Taktyka Realu foncjonowała przez 10 sekund - szacunek 8) Roma zaszalała i to kosztem Lyonu, który już chyba nigdy nie spełni się w LM. Na koniec wspomne o Barcelonie, która pokazała, że w tym roku nic nie osiągnie, a drużyna na koniec sezonu się rozpadnie. Wydaje mi się, że piłkarze z Katalonii osiągnęli w ubiegłym sezonie za dużo i ich plusy przesłoniły im minusy, na których się przejechali, że tak powiem :prochno:. Reszta (czyli Angole), wg. scenariusza i bez wielkiego "halo".

Obrazek
Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 02:00

wojteceek pisze:Mi najbardziej jest szkoda Celticu bo pokazali, że mogą powalczyć z Milanem, a do tego zostali skrzywdzeni. Należały się dwa karne: za rękę Maldiniego i faul na Nakamurze.
Reka Maldiniego owszem ale warto pamietac ze faul na Inzaghim byl w polu karyn a nie poza nim czyli 1:1. Nakamura? Litosci gosc stracil rownowage biegnac z pilka i odbil sie od obroncy... (sam na niego wpadajac) [']
Poza tym prawie w ogole Celtic nie istnial. Duzo farta Boruca + jego swietna gra sprawila ze slabo grajacy Milan wygral 1:0 a nie 4:0 albo 3:0.

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 12:31

Znamy już pary ćwierćfinałowe (3/4 kwietnia - 10/11 kwietnia) Ligi Mistrzów w sezonie 2006/07.
Oto one:

1. Ac Milan - Bayern Monachium

2. PSV Eindhoven - FC Liverpool

3. AS Roma - Manchaster United

4. Chelsea FC - Valencia FC

Najciekawiej zapowiada się spotkanie Milanu z Bayernem. Będzie to rewanż Niemców za zeszłoroczną porażkę w LM właśnie z Milanem.
Ciekawa rywalizacja zapowiada się również między Romą i ManU, oraz między Chelsea i Valencją. Pojedynek PSV z Liverpoolem zapowiada się na najmniej ciekawe spotkanie ale PSV jest nie przewidywalne i może sprawić miłą niespodziankę. Ogólnie to wszystkie mecze będą bardzo ciekawe :D

...............

A oto pary półfinałowe (24/25 kwietnia - 1/2 maja):

Chelsea/Valencia - PSV/Liverpool

Roma/Manchester - Milan/Bayern

I finał (23 maja):

Roma/Manchester / Milan/Bayern - Chelsea/Valencia / PSV/Liverpool

Obrazek
kwitos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 12:42

Chelsea FC - Valencia FC

to jest zdecydowanie najciekawsza para 1/4....
nie wiem skąd te zachwyty nad meczem milanu z bayernem.....

1)milan męczący sie ze slabiutkim celticiem(gdyby nie genialny Artek w bramce celtow w ogole by nie bylo)
2)bayern srednio prezentujacy sie... gdyby nie koszmar carlosa w 10 sec tez by go nie bylo w 1/4...

jedna z tych druzyn zgarnie trofeum Chelsea-Valencia

Obrazek
Obrazek
Darth Pawlakus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 12:55

Coz, mam nadzieje, ze Bayern stanie na wysokosci zadania i wyeliminuje milan (Cenie ich za to, ze nie rozkradli nam zawodnikow po degradacji). Osobiscie chcialbym, zeby w polfinalach zagraly Bayern, Valencia, PSV i Manchester (nie wiem kto gorszy Roma czy ManU, ale chyba wole ManU z dwojga zlego).

Humar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 12:58

Powiem krotko chcialbym zeby roma wgrala lige mistrzow chociaz z drugiej strony jak patrze na tottiego to mam watpliwosci . :D

FORZA JUVE!!!!
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 13:27

Lukasz_JUVE pisze:
A oto pary półfinałowe (24/25 kwietnia - 1/2 maja):

Chelsea/Valencia - PSV/Liverpool

Roma/Manchester - Milan/Bayern

I finał (23 maja):

Roma/Manchester / Milan/Bayern - Chelsea/Valencia / PSV/Liverpool
Fatalne losowanie :angry: Nie dość, że zespoły, które typowałem do wielkiego finału zagrają ze sobą ( Chelsea - Valencia), to jeszcze są w tej samej półfinałowej parze co druga najmocniejsza para -L'pool - PSV. A dwie najsłabsze drużyny są w jednej parze ( Milan - Bayern). Ech...

Pewnie będziemy mieli wątpliwą przyjemność oglądania pary Milan - Bayern zamiast prawdziwych szlagierów na Mestalla i Stamford Bridge :angry:

adrian_markuś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 14:25

Według mnie było to beznadziejne losowanie.Nie ma wielkich szlagierów, bo jedynie mecz Milan-Bayern podpada z trudem pod taką kategorię.Spotkanie Valencia-Chelsea będzie bardzo interesujące i liczę na zwycięstwo Hiszpanów.Jeśli Roma zagra tak jak w rewanżu z Lyonem to ma szanse przejść ManU.A w ostatniej parze Liverpool poradzi sobie z PSV.W półfinałach zagrają Valenicia,Milan,Manchester i Liverpool.

Forza Juve!!!
Frank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 14:45

Naprawde nie ma już komu kibicowac :( , szkoda Celticku. W tej edycji LM najbardziej zależało mi na tym aby jak najszybciej odpadły Real Braca Inter i Milan. :prochno: jak widać 3/4 zrobione :-D . Wydaje mi sie z Chelsea ma najwieksze szanse w tym roku. Obstawiam final Chelsea - Manchaster.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 15:16

Co do gry Salihamidzicia, to ja również byłem pod wrażeniem i mam nadzieję, że w naszych barwach będzie prezentował taki sam- wysoki poziom :pray: W ogóle, jeśli chodzi o ten mecz, to Bayern naprawdę mi zaimponował. Zagrał bardzo dobrze i w pełni zasłużenie awansował do następnej rundy :bravo: Mój brat jest kibicem FCB i w sposób szczególny w domu przeżywaliśmy to spotkanie. Gdy sędzia doliczył końcowe 4 minuty, to od razu nasunęła się jedna myśl: finał w Barcelonie 98/99 przeciwko ManUtd :wink: Ale na całe szczęście dla Bawarczyków, ten kolejny horror zakończył się pomyślnie. Co do innych spotkań, to zaskoczył mnie awans PSV kosztem Arsenalu. ManUtd to wiadomo, że musiał awansować z takim rywalem, nie ubliżając nikomu. No i Milan. Choć trzeba przyznać, że męczyli się w tym dwu meczu niemiłosiernie. Szkoda, że Boruc nie zdołał ich zatrzymać, choć i tak zasługuje on na wielkie pochwały :!:

Co do par ćwierćfinałowych, to ja to widzę tak:
Milan-Bayern
PSV-Liverpool
Chelsea-Valencja
Roma-ManUtd

* oczywiście podkreśliłem drużyny, które moim zdaniem awansują do półfinału :whistle:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 15:19

Słabe losowanie, nie ma par zapierających dech! Wogle w tym roku ta LM jakaś taka słaba (zapewne dlatego ze nie ma Juve!).
Ciekawie będzie w pojedynku Milan-Bayern to najlepsza para. Stawiam na Niemców.

Myśle ze Chelsea me wreszcie bardzo realne szanse na mistrzostwo, ale jest też fantastyczny Liverpool i ManU!
Szkoda Celticu teraz już nie wiem komu kibicować!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 16:08

no i znowu pewnie jacys angole beda w finale :roll:

Szkoda bo jeszcze kilka sezonow temu to calcio dominowalo w tej fazie rozgrywek.

pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 16:09

bblackk pisze:Na koniec wspomne o Barcelonie, która pokazała, że w tym roku nic nie osiągnie, a drużyna na koniec sezonu się rozpadnie.
Oj, żebyś się nie zdziwił.
Pilekww pisze:Wogle w tym roku ta LM jakaś taka słaba (zapewne dlatego ze nie ma Juve!).
Bo jak wszyscy wiemy, w poprzednich 2 edycjach LM graliśmy kosmos. :D

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2007, 16:26

pajzano pisze:
Pilekww pisze:Wogle w tym roku ta LM jakaś taka słaba (zapewne dlatego ze nie ma Juve!).
Bo jak wszyscy wiemy, w poprzednich 2 edycjach LM graliśmy kosmos. :D

Może nie kosmos ale zawsza ta szczypta doskonałości :wink:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
ODPOWIEDZ