Liga Mistrzów 2006-07
- juveman7
- Juventino
Juve nie gra w lidze mistrzów tak więc nie przywiazuje zbytnio do niej wielkiej uwagi. Cieszy mnie to że odpadła "genialna" Barcelona z "fenomenalnym , fantastycznym , genialnym ................................. Ronaldinio. Widać że w obecnym footballu nie wystarczy mieć gwiazdy w składzie, skoro nie radzą sobie z dobrze poukładaną drużyną ze świetną taktyką narzuconą przez trenera. Taktyka, taktyka i jeszcze raz taktyka coraz bardziej odgrywa ważną role w piłce nożnej. I co to znaczy mieć dobrego trenera, który rozpracuje każdą drużyne.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- bblackk
- Juventino
Co roku myślę, że LM nie może mnie zaskoczyć i jak co roku się mylę :lol:. Ciekawe jest to, że poodpadały drużyny, które prowadzą w swoich ligach: Porto, Iner, Lyon, Celtic, Barca (lidera stracili dopiero w zeszły wekend). Liczyłem, że Arsenal poradzi sobie z PSV, jednak zapaśnicze chwyty Hleba i urażona duma Alexa, pozbawiły Kanonierów złudzeń o ćwierćfinale, a szkoda, bo Wenger skleja bardzo fajny zespół. Żałuje, że Celtic nie dociągnął remisu do końca dogrywki, bo jeżeli mielibyśmy karne, to kto wie, czy o Artura nie biłyby się najlepsze zespoły Europy. Co do meczu Valencia - Inter, to przeszła 'ciekawsza' drużyna i to właśnie w graczach z Walencji upatruję czarnego konia tegorocznych rozgrywek, chyba, że znowu spadnie na nich plaga kontuzji (już dziś wiadomo, że Baraja nie zagra do końca sezonu); albo polecą na nich zbyt okrutne kary za to, że mieli doczynienia z flustratami z Interu. Capello pokazał z Realem to, co robił z Juventusem na arenie europejskiej przez 2 lata. Taktyka Realu foncjonowała przez 10 sekund - szacunek 8) Roma zaszalała i to kosztem Lyonu, który już chyba nigdy nie spełni się w LM. Na koniec wspomne o Barcelonie, która pokazała, że w tym roku nic nie osiągnie, a drużyna na koniec sezonu się rozpadnie. Wydaje mi się, że piłkarze z Katalonii osiągnęli w ubiegłym sezonie za dużo i ich plusy przesłoniły im minusy, na których się przejechali, że tak powiem
. Reszta (czyli Angole), wg. scenariusza i bez wielkiego "halo".

- Bubu1899
- Milanista
Reka Maldiniego owszem ale warto pamietac ze faul na Inzaghim byl w polu karyn a nie poza nim czyli 1:1. Nakamura? Litosci gosc stracil rownowage biegnac z pilka i odbil sie od obroncy... (sam na niego wpadajac) [']wojteceek pisze:Mi najbardziej jest szkoda Celticu bo pokazali, że mogą powalczyć z Milanem, a do tego zostali skrzywdzeni. Należały się dwa karne: za rękę Maldiniego i faul na Nakamurze.
Poza tym prawie w ogole Celtic nie istnial. Duzo farta Boruca + jego swietna gra sprawila ze slabo grajacy Milan wygral 1:0 a nie 4:0 albo 3:0.
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- MrWlodek
- Juventino
Znamy już pary ćwierćfinałowe (3/4 kwietnia - 10/11 kwietnia) Ligi Mistrzów w sezonie 2006/07.
Oto one:
1. Ac Milan - Bayern Monachium
2. PSV Eindhoven - FC Liverpool
3. AS Roma - Manchaster United
4. Chelsea FC - Valencia FC
Najciekawiej zapowiada się spotkanie Milanu z Bayernem. Będzie to rewanż Niemców za zeszłoroczną porażkę w LM właśnie z Milanem.
Ciekawa rywalizacja zapowiada się również między Romą i ManU, oraz między Chelsea i Valencją. Pojedynek PSV z Liverpoolem zapowiada się na najmniej ciekawe spotkanie ale PSV jest nie przewidywalne i może sprawić miłą niespodziankę. Ogólnie to wszystkie mecze będą bardzo ciekawe
...............
A oto pary półfinałowe (24/25 kwietnia - 1/2 maja):
Chelsea/Valencia - PSV/Liverpool
Roma/Manchester - Milan/Bayern
I finał (23 maja):
Roma/Manchester / Milan/Bayern - Chelsea/Valencia / PSV/Liverpool
Oto one:
1. Ac Milan - Bayern Monachium
2. PSV Eindhoven - FC Liverpool
3. AS Roma - Manchaster United
4. Chelsea FC - Valencia FC
Najciekawiej zapowiada się spotkanie Milanu z Bayernem. Będzie to rewanż Niemców za zeszłoroczną porażkę w LM właśnie z Milanem.
Ciekawa rywalizacja zapowiada się również między Romą i ManU, oraz między Chelsea i Valencją. Pojedynek PSV z Liverpoolem zapowiada się na najmniej ciekawe spotkanie ale PSV jest nie przewidywalne i może sprawić miłą niespodziankę. Ogólnie to wszystkie mecze będą bardzo ciekawe

...............
I finał (23 maja):

- kwitos
- Juventino
Chelsea FC - Valencia FC
to jest zdecydowanie najciekawsza para 1/4....
nie wiem skąd te zachwyty nad meczem milanu z bayernem.....
1)milan męczący sie ze slabiutkim celticiem(gdyby nie genialny Artek w bramce celtow w ogole by nie bylo)
2)bayern srednio prezentujacy sie... gdyby nie koszmar carlosa w 10 sec tez by go nie bylo w 1/4...
jedna z tych druzyn zgarnie trofeum Chelsea-Valencia
to jest zdecydowanie najciekawsza para 1/4....
nie wiem skąd te zachwyty nad meczem milanu z bayernem.....
1)milan męczący sie ze slabiutkim celticiem(gdyby nie genialny Artek w bramce celtow w ogole by nie bylo)
2)bayern srednio prezentujacy sie... gdyby nie koszmar carlosa w 10 sec tez by go nie bylo w 1/4...
jedna z tych druzyn zgarnie trofeum Chelsea-Valencia
- Darth Pawlakus
- Juventino
Coz, mam nadzieje, ze Bayern stanie na wysokosci zadania i wyeliminuje milan (Cenie ich za to, ze nie rozkradli nam zawodnikow po degradacji). Osobiscie chcialbym, zeby w polfinalach zagraly Bayern, Valencia, PSV i Manchester (nie wiem kto gorszy Roma czy ManU, ale chyba wole ManU z dwojga zlego).
- Supersonic
- Juventino
Fatalne losowanieLukasz_JUVE pisze:
I finał (23 maja):

Pewnie będziemy mieli wątpliwą przyjemność oglądania pary Milan - Bayern zamiast prawdziwych szlagierów na Mestalla i Stamford Bridge

- adrian_markuś
- Juventino
Według mnie było to beznadziejne losowanie.Nie ma wielkich szlagierów, bo jedynie mecz Milan-Bayern podpada z trudem pod taką kategorię.Spotkanie Valencia-Chelsea będzie bardzo interesujące i liczę na zwycięstwo Hiszpanów.Jeśli Roma zagra tak jak w rewanżu z Lyonem to ma szanse przejść ManU.A w ostatniej parze Liverpool poradzi sobie z PSV.W półfinałach zagrają Valenicia,Milan,Manchester i Liverpool.
Forza Juve!!!
- Frank
- Juventino
Naprawde nie ma już komu kibicowac
, szkoda Celticku. W tej edycji LM najbardziej zależało mi na tym aby jak najszybciej odpadły Real Braca Inter i Milan.
jak widać 3/4 zrobione :-D . Wydaje mi sie z Chelsea ma najwieksze szanse w tym roku. Obstawiam final Chelsea - Manchaster.

- DamKam
- Juventino
Co do gry Salihamidzicia, to ja również byłem pod wrażeniem i mam nadzieję, że w naszych barwach będzie prezentował taki sam- wysoki poziom
W ogóle, jeśli chodzi o ten mecz, to Bayern naprawdę mi zaimponował. Zagrał bardzo dobrze i w pełni zasłużenie awansował do następnej rundy
Mój brat jest kibicem FCB i w sposób szczególny w domu przeżywaliśmy to spotkanie. Gdy sędzia doliczył końcowe 4 minuty, to od razu nasunęła się jedna myśl: finał w Barcelonie 98/99 przeciwko ManUtd
Ale na całe szczęście dla Bawarczyków, ten kolejny horror zakończył się pomyślnie. Co do innych spotkań, to zaskoczył mnie awans PSV kosztem Arsenalu. ManUtd to wiadomo, że musiał awansować z takim rywalem, nie ubliżając nikomu. No i Milan. Choć trzeba przyznać, że męczyli się w tym dwu meczu niemiłosiernie. Szkoda, że Boruc nie zdołał ich zatrzymać, choć i tak zasługuje on na wielkie pochwały :!:
Co do par ćwierćfinałowych, to ja to widzę tak:
Milan-Bayern
PSV-Liverpool
Chelsea-Valencja
Roma-ManUtd
* oczywiście podkreśliłem drużyny, które moim zdaniem awansują do półfinału

Co do par ćwierćfinałowych, to ja to widzę tak:
Milan-Bayern
PSV-Liverpool
Chelsea-Valencja
Roma-ManUtd
* oczywiście podkreśliłem drużyny, które moim zdaniem awansują do półfinału

- Pilekww
- Juventino
Słabe losowanie, nie ma par zapierających dech! Wogle w tym roku ta LM jakaś taka słaba (zapewne dlatego ze nie ma Juve!).
Ciekawie będzie w pojedynku Milan-Bayern to najlepsza para. Stawiam na Niemców.
Myśle ze Chelsea me wreszcie bardzo realne szanse na mistrzostwo, ale jest też fantastyczny Liverpool i ManU!
Szkoda Celticu teraz już nie wiem komu kibicować!
Ciekawie będzie w pojedynku Milan-Bayern to najlepsza para. Stawiam na Niemców.
Myśle ze Chelsea me wreszcie bardzo realne szanse na mistrzostwo, ale jest też fantastyczny Liverpool i ManU!
Szkoda Celticu teraz już nie wiem komu kibicować!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- white_wolv
- Juventino
no i znowu pewnie jacys angole beda w finale :roll:
Szkoda bo jeszcze kilka sezonow temu to calcio dominowalo w tej fazie rozgrywek.
Szkoda bo jeszcze kilka sezonow temu to calcio dominowalo w tej fazie rozgrywek.
- pajzano
- Juventino
Oj, żebyś się nie zdziwił.bblackk pisze:Na koniec wspomne o Barcelonie, która pokazała, że w tym roku nic nie osiągnie, a drużyna na koniec sezonu się rozpadnie.
Bo jak wszyscy wiemy, w poprzednich 2 edycjach LM graliśmy kosmos.Pilekww pisze:Wogle w tym roku ta LM jakaś taka słaba (zapewne dlatego ze nie ma Juve!).

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
- Pilekww
- Juventino
pajzano pisze:Bo jak wszyscy wiemy, w poprzednich 2 edycjach LM graliśmy kosmos.Pilekww pisze:Wogle w tym roku ta LM jakaś taka słaba (zapewne dlatego ze nie ma Juve!).
Może nie kosmos ale zawsza ta szczypta doskonałości
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi