Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 21:32

Gotti
Każdy ma swoje zdanie...moje jest takie, że najlepszym kompromisem byłaby modernizacja Delle Alpi, zadowoleni byliby zwolennicy alpejskiego, jak i nowego stadionu.

Jeśli dla ciebie Delle Alpi był obrzydliwym klocem a nowy jest pięknym stadionem to wybacz...ale nie mam o czym z tobą rozmawiać...widać naszego poczucia estetyki i piękna nie da się pogodzić.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 21:59

Gotti przesadziłeś... Cóż każdy ma swój gust najlepiej grać w kolejnym spodku UFO. Było zmodernizować Delle Alpi dodać te wszystkie widzi mi się... Na SoloJuve jest filmik z rozbiórki stadionu alpejskiego :( Aż się łezka kręci w oku :(

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
olecki1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 23:24

Gotti troszkę przesadził. Są gusta i guściki i o tym nawet nie ma co dyskutować. Nie zmienia to faktu że Delle Alpi znaczyło dla nas wiele, w pewnym sensie ikona naszego ukochanego klubu, przez wielu kibiców Juventus był automatycznie kojarzony z Delle Alpi. Na pewno szkoda. Zobaczymy co nowego przyniesie nowy obiekt, ja nie mam praktycznie zdania - z jednej strony szkoda, z drugiej jednak nie, bo przydała by się jakaś zmiana.

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 02:57

Każdy ma swoje zdanie...moje jest takie, że najlepszym kompromisem byłaby modernizacja Delle Alpi, zadowoleni byliby zwolennicy alpejskiego, jak i nowego stadionu.
Nie wiem kto byłby zadowolony, ale wątpię żebyś sam chciał oglądać stadion, który na meczach ukochanej drużyny zapełnia się na większości meczów w około 20 tys. na prawie 70 możliwych.
Powiem krótko - siły klubu nie mierzy się pojemnością stadionu. Dodam też, że im stadion większy tym droższe są koszta utrzymania, a w naszym przypadku utrzymywanie wielkiego obiektu nie ma sensu.
że najlepszym kompromisem byłaby modernizacja Delle Alpi,
Było zmodernizować Delle Alpi dodać te wszystkie widzi mi się.
Myślicie, że modernizacja to tania sprawa? Jeśli byśmy chcieli zostać przy obecnej nazwie i zmodernizować ten stadion to byśmy się mocno zadłużyli, a budowę nowego obiektu będziemy mieli sfinansowaną i jeszcze na tym zyskamy. A to, że stadion będzie miał nazwę sponsora to już inna sprawa - nikomu się to nie podoba, ale po kilkunastu latach umowa sponsorka wygasa i stadion będzie mógł zmienić nazwę.
Poza tym, zapewniam was, że ludzie, którzy zdecydowali o budowie nowego stadionu znają się na rzeczy lepiej od nas i lepiej wiedzą co jest dobre dla klubu. Za czasów starego zarządu była już mowa o budowie nowego obiektu.
Podsumowując: bardzo się cieszę, że w końcu dostaniemy stadion z prawdziwego zdarzenia.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 07:47

Fakt, że na Delle Alpi odnieśliśmy sporo sukcesów, ale bez przesady, graliśmy tam tylko kilkanaście lat. Ci co tam byli wiedzą jakl jest. Stadion był może i duży, ale szary, smutny i zazwyczaj w połowie pusty. Zachwycać się nim i kojarzyć z nim Juventus jest co najmniej śmieszne.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 07:59

Zgadzam sie w 100% z poprzednikiem...
to nie jest tak, ze jak sie mysli "Juve" to od razu za tym Delle Alpi, tak jakby Arsenal bez wahania kojarzyc z Emirates...

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 08:42

JuveFilip_8_ pisze:to nie jest tak, ze jak sie mysli "Juve" to od razu za tym Delle Alpi,
I tak i nie. Bo Delle Alpi był stadionem wielofunkcyjnym, przez co nie dokońca idealnym piłkarsko (nawet troche więcej niż "nie do końca"). Jak wspomniano wcześniej, był bardzo duży, za duży jak an Turyn. Do tego wybudowany z szaro-ciemnych materiałów. No i bierznia.
Ale to ogromne, źle zaprojektowane Delle Alpi z charakterystycznymi trybunami za bramkami i masztami to własnie Juventus. Ja jestem kibicem młodego pokolenia (2001 rok chyba...) a więc siła rzeczy najwięcej emczy Juve było na Delle Alpi. Nie można mówic, że ten stadion nic nie znaczy- dla mnie znaczy(ł) wiele.

Mnie osobiscie wkurzył projekt "poduszki" (co pisałem wcześniej). Dobrze, że zachowano jakies tam atrapy masztów. Chociaz coś będzie przypominac o dawnym stadionie. A przeciez można było wybudowac od podstaw, ze sponsorem (brak większych kosztów!) ale zrobić jakis fajny, nowatorski, albo wręcz przeciwnie- podobny do Alpejskiego, projekt...

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 08:53

stahoo pisze:Ja jestem kibicem młodego pokolenia (2001 rok chyba...) a więc siła rzeczy najwięcej emczy Juve było na Delle Alpi. Nie można mówic, że ten stadion nic nie znaczy- dla mnie znaczy(ł) wiele.
Podejrzewam że 95 % kibiców z tego forum pamięta tylko czasy Delle Alpi. A to tylko mniejsza część hisorii Juve.
Na mnie dużo większe wrażenie zrobił Olimpico, a raczej atmosfera która tam panowała na meczu, było o niebo lepiej niż na Alpejskim.
Największym plusem dla nas związanym z Delle Alpi, była napewno łatwość uzyskania biletów na mecze. Teraz graniczy to praktycznie z cudem. Zobaczymy jak będzie na nowym obiekcie.

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 09:44

Dokładnie! To, że wy(i ja też) pamiętacie tylo czasy Delle Alpi to nie znaczy, że to jest największa historia Juve. Biorąc z brzegu - Boniek i Platini jakos na Alpejskim nigdy nie grali. Chyba, że sobie przyszli pokopać po zakończeniu kariery. Jak dla mnie ten stadion byl za duży, za brzydki i za mało funkcjonalny.
Przebudować go? Niby jak? Usunąć bieżnie i tam sklepy postawić czy może trybuny koparkami przybliżyć? Albo może boisko powiekszyć i grać po 15? Modernizacja była bez sensu i nie wyobrażam sobie jak by to miało wyglądać. Chyba, że ktoś ma plany które były realne do zrealizowania? Bo na razie nic takiego nie widziałem a chętnie poczytam.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 10:06

stahoo pisze: Delle Alpi z charakterystycznymi trybunami za bramkami i masztami to własnie Juventus.
Zgadzam się te piękne maszty to mi się zawszę będzie kojarzyć z Delle Alpi te maszty
JuveFilip_8_ pisze: tak jakby Arsenal bez wahania kojarzyc z Emirates...
Arsenal tylko Highbury zastanawiam się jak kibice Arsenalu zareagowali na Emirates wynosiny ze stadionu legendy...

Fakt może to przynieść zyski ale niektórzy np ja, stahoo i wielu innych będzie tęsknić za Delle Alpi. Cóż pożyjemy zobaczymy najważniejsza jest płynna finansowość klubu.

Kornknot a po co plany jak koparki już wjechały :/

damillo_lbk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 10:12

Echh. mi się też podoba Delle Alpi takie jest i też bym nie chciał przebudowy...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 10:53

Jest jeden aspekt,o którym większość z Was zapomina-chodzi mianowicie o fakt,że nowy obiekt będzie w 100% własnością klubu,podczas gdy Delle Alpi jest stadionem miejskim.To,że grał na nim tylko Juventus wynika z tego,że to nasz klub dzierżawił obiekt od władz miasta...Nie jest to ani tanie,ani tym bardziej komfortowe dla klubu-nie można było podejmować jakichkolwiek decyzji o sklepach czy innym zapleczu bez zgody władz Turynu.Nie zmienia to jednak faktu,że nowemu obiektowi czegoś brakuje,choć za projekt odpowiada ten sam projektant...Brak mu duszy,którą niewątpliwie miało Delle Alpi.Swoją drogą turyńczycy w większości zadowoleni są ze zmiany obiektu-Delle Alpi nie jest stadionem,do którego w samym mieście ma się większy sentyment-wszyscy narzekali na znikomą widoczność z łuków-jedynie z trybuny głównej "coś tam" było widać...

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 10:55

O jakiej Ty duszy piszesz? Stadion póki co wszyscy widzieli tylko na obrazkach, jak już go wybudują i obejrzysz na nim jakiś mecz prosto z trybun to wtedy będziesz mógł gadać o duszy stadionu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 11:02

Siewier pisze:O jakiej Ty duszy piszesz? Stadion póki co wszyscy widzieli tylko na obrazkach, jak już go wybudują i obejrzysz na nim jakiś mecz prosto z trybun to wtedy będziesz mógł gadać o duszy stadionu.
Dusza to coś,co może się pojawić z czasem...Tak oczywiście może być i tym razem-ja nie mówię jednak o samej atmosferze w trakcie meczów,która z całą pewnością przebije wszystko,co do tej pory we Włoszech widzieliśmy...Stadion nabiera charakteru,gdy wiąże się go z odpowiednimi emocjami,wspomnieniami,osiągnięciami,niesamowitymi wynikami...Na pewno nasi Ultras oprawą zadbają o to,aby nowy obiekt stał się ikoną.Na początku to jednak wiele nie zmieni...Chodzi tu o poczucie dumy z danego obiektu...

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 11:04

Nie można zapomnieć, że stadion musi zyskać "duszę" zostanie postawiony zaczniemy grać na nim to wtedy orzeknie się czy stadion ma w sobie to coś.

ODPOWIEDZ