Obuwie piłkarskie

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2010, 21:35

Dobra, to jak nie grasz często na hali to spokojnie można brać buty jakie Ci sie podobaja, a nie takie, które są bardzo wytrzymałe.

Czy ja dobrze rozumiem- chcesz na hale turfy? Wiadomo, da się grać, ale turfy to obuwie idealne na Orliki (boiska ze sztuczna nawierzchnią). Na hali nie będzie sie w nich grać tak komfortowo jak w zwykłych halówkach.
Turfy na zwykła trawe to też średni pomysł, zwłaszcza, jeżeli jest na niej rosa :D No ale jeżeli, to ma być jeden meczyk z kolegami na jakiś czas to ujdzie, chociaż będziesz w nich się ślizgać ;)

Przemyśl, czy na pewno chcesz te turfy, czy może ejdnak z płaską podeszwą (która na trawie będzie się zachowywać nie wiele gorzej od turf- czyli źle).

Co do jomek, to nie ejst tak, że one sa dla zawodowców tylko :D Ale w stylistyce ustepują Nike.

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 00:08

stahoo pisze:Co do jomek, to nie ejst tak, że one sa dla zawodowców tylko :D Ale w stylistyce ustepują Nike.
Wiesz można przytoczyć cytat " Buty same nie grają" A patrzeć na inne cechy obuwia postawiłbym i stawiam od jakiegoś czasu tylko na jomki ... miałem i mam lanki jomy teraz halówki i ze strony wytrzymałościowej według mnie i mi wytrzymują lepiej niż nike czy adidas w ogóle lanki które wytrzymały mi cały sezon i mam je dalej a gra się w nich rewelacyjnie :D Dlatego też stawiam na firmę joma

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 09:07

stahoo pisze:Czy ja dobrze rozumiem- chcesz na hale turfy? Wiadomo, da się grać, ale turfy to obuwie idealne na Orliki (boiska ze sztuczna nawierzchnią). Na hali nie będzie sie w nich grać tak komfortowo jak w zwykłych halówkach.
Nie, nie na hale mam Nike Cara, jestem w miarę zadowolony, tym bardziej że gram rzadko więc zbyt wymagający nie jestem.
Jeszcze przemyślę ten zakup, dzięki za rady chłopaki :wink:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 14:52

Obrazek

Po ubiegłorocznych epizodach z AdiPurami wartymi 399 zł, które po rundzie się zniszczyły obiecałem sobie że już więcej podobnej sumy na korki nie wydam. Niestety diabli wzięli moje zamiary i tym razem kupiłem o blisko stówę droższe Adidas Predator Powerswerve TRXFG. Na szczęście zapłaciłem tylko połowę tej sumy, gdyż 250 zł zwrócił mi klub.
Póki co nie śmignięte błyszczą na mojej półce i trochę przykro przewidzieć przyszłość gdy za pół roku będą już szare :)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2010, 15:03

Nie miałeś na nie gwarancji?

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 11:10

ja gram w jomkach i zero reklamacji na ich temat.
Racja, stylistyka ustępują Nike ale dla mnie liczy się głównie wygoda i to jak buty trzymają się podłoża.
Naprawde nie można na nie narzekać, ponadto z tego co widzę znajomi mają jomy praktycznie nie zniszczone a grają juz 2 sezony.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2010, 12:08

Vincitore pisze:Obrazek

Po ubiegłorocznych epizodach z AdiPurami wartymi 399 zł, które po rundzie się zniszczyły obiecałem sobie że już więcej podobnej sumy na korki nie wydam. Niestety diabli wzięli moje zamiary i tym razem kupiłem o blisko stówę droższe Adidas Predator Powerswerve TRXFG. Na szczęście zapłaciłem tylko połowę tej sumy, gdyż 250 zł zwrócił mi klub.
Póki co nie śmignięte błyszczą na mojej półce i trochę przykro przewidzieć przyszłość gdy za pół roku będą już szare :)
Mam takie same od sierpnia, zagrały runde i powiem Ci, ze trzymaja sie całkiem dobrze, a są mocno eksploatowane ale mycie i pastowanie obowiazkowe. Ja zapłaciłem za nie 350zl, z czego klub zwrócił 300 :)
Z tym, ze kolor nieco inny:
Obrazek
Gra mi sie w nich super i jak mi sie rozleca to postanowilem, ze chyba biore takie same.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2010, 09:59

Chciałbym kupic Jomy na halę. Jako, że szybko mi się zużywają (bramkarze tak mają :( ), nie chcę wydać za wiele.

Ma ktoś te halówki? Jakieś opinie?
Obrazek

opis na allegro

Shooter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2010, 15:52

Siema, mam do was pytanie. Jaki rodzaj podeszwy wybrać na sztuczne twarde boisko typy orlik? Podeszwę FG czy HG, dodam, że mam zamiar zakupić lanki Nike Total 90 shoot II. Oto linki do obydwu par:

http://www.allegro.pl/item895812942_nik ... ts_pl.html

http://www.allegro.pl/item894517020_nik ... ts_pl.html

Teoretycznie powinny być to HG (hard ground) jak sama nazwa wskazuje, ale może ktoś ma doświadzenie i FG na orliku spisują się jeszcze lepiej, np. jest w nich lepsza zwrotność czy komfort. Prosze o uzasadnienie wyboru:)

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2010, 17:33

Shooter pisze:Siema, mam do was pytanie. Jaki rodzaj podeszwy wybrać na sztuczne twarde boisko typy orlik? Podeszwę FG czy HG, dodam, że mam zamiar zakupić lanki Nike Total 90 shoot II. Oto linki do obydwu par:

http://www.allegro.pl/item895812942_nik ... ts_pl.html

http://www.allegro.pl/item894517020_nik ... ts_pl.html

Teoretycznie powinny być to HG (hard ground) jak sama nazwa wskazuje, ale może ktoś ma doświadzenie i FG na orliku spisują się jeszcze lepiej, np. jest w nich lepsza zwrotność czy komfort. Prosze o uzasadnienie wyboru:)
Orlik to sztuczna murawa prawda? Także napewno nie graj tam w korkach po pierwsze psujesz murawę w takim obuwiu, a i przyczepność mizerna. Na takiej murawie gra się w turfach, czyli symbol TF. A tego modelu Nike nie wziął bym za nic na turf, psują się w mgnieniu oka na tej murawie.

Dawniej Virus[Mauro].
Shooter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2010, 18:06

Na tych gumkach to w turfach prędzej się będę ślizgał niż w lankach. Jaki model proponujesz?

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 06 lutego 2010, 22:03

Z tego co się orientuję, Orliki to jest sztuczna murawa, a na sztucznej sto razy lepsza trakcja jest w obuwiu typu Turf, jeżeli nie grałeś wcześniej w turfach to pożycz od kogoś znajomego i przebiegnij sobie kawałek na tej murawie w tego typu bucie i zobaczysz sam, ale oczywiście to Twoja sprawa jaki but kupisz, w końcu to Ty będziesz w nim grał.

Jeżeli to jest taka murawa jak w tym filmiku:

To ja napewno wybrałbym turfy.

Co do modelu, generalnie jest tak ,że to w którym aktualnie biegają piłkarze zazwyczaj jakością nie powala. Gdyż kupujesz Replike tego buta (patrząc na cenę modeli, które podałeś wcześniej). Co do modeli, ja osobiście jestem fanem Adidasów, ze względu na ich trwałość i jakość, model adiNova mogę polecić z czystym sumieniem sam używam jak i również poleciłem znajomemu i jak sam stwierdził już zawsze będzie kupował ten model. Z innych zapewne Telstar, a jeżeli musi być Nike to Tiempo, bądź Nike Total III 90 (starszy model, ale naprawdę udany i nadal można go nabyć) uważam ,że to był najlepszy model 90tek jaki powstał do dziś mam parę ,którą kupiłem w 2004 roku i nadal się trzymają w dobrym stanie.

Dawniej Virus[Mauro].
Shooter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2010, 16:10

Dzięki za opinie

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2010, 14:38

Witam,

wiem, że sezon halowy się powoli kończy, ale poszły im moje halóweczki i teraz zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami:

- http://allegro.pl/item903502340_buty_ha ... _r_42.html

W salonie we Wro kosztują 240 zeta, przy czym czekam juz od dwóch tygoni az mi sprowadzą rozmiar 44... Dlatego zaczęłem się mocno zastanawiać nad :

- http://allegro.pl/item916538411_halowki ... zm_39.html

Z tego co czytałem na różnych forach ludzie zachwalają Jomki strasznie, nawet sprzedawca w salonie gdzie zawsze biore buty, a Ich nei mają mocno polecał, ze jakby nei nike 5 t5 poleca Jomki.
Co myślicie?

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2010, 19:13

Nie przesadzacie za bardzo panowie z tym, że na boiskach typu orlik nie można grać w lankach? Ja gram cały czas tylko i wyłącznie(trochę większe boisko niż orlik ale murawa ta sama, pomijając fakt, że na chwile obecną jest nieodśnieżone i byłoby ciężko bez lanki) a wraz ze mną wszyscy zawodnicy obu drużyn więc chyba tak źle nie jest, bo są bardzo wygodne. No chyba, że ktoś ma słabe te lanki.

Żeby nie było offa to się pochwale swoimi bucikami
Po doświadczeniach z różnymi rodzajami i firmami butów stwierdziłem, że moje stopy kochają firmę Adidas a Nike niekoniecznie, no i Nike to wygląd a Adidas to wytrzymałość. Ale to zależy co się komu podoba.

http://soccer-n-stuff.com/images/015508_lg.jpg - Lanki

http://www.easysport.pl/photo/tinyMce/677358.JPG - Halówki

http://adisoccerworld.com/AdidasShoes/S ... amTurf.jpg - śniegówki

Nie starczyło niestety funduszy na komplecik 3 Mundiali i musiałem postawić na Kaisery ale nie żałuję.
:D

ODPOWIEDZ