Którego z byłych zawodników Juve wam brakuje????

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
artoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2008, 16:34

Najbardziej brakuje mi Platiniego:)

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2008, 13:01

Przy naszej obecnej sytuacji kadrowej najbardziej brakuje mi jakiegoś dobrego obrońcy. Takiego jakim byli Zambrotta, Monteru, Ferrara, Thuram czy Cannavaro ;).

Pinturicchio1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2008, 09:48

Zdecydowanie Davids, Cannavaro i Zambrotta. Ponadto uwielbiałem Pesotto i Ferrarę :)

Noi Siamo Come La Nostra Fede... Immortale!!!

Obrazek
Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2008, 10:44

Mi brakuje R.Baggio , który był moim ulubieńcem :-D
Zizu jako rozgrywającego :-D
Fabio , albo Ferrare na środek obrony :-D
oraz Zambro lub Thurama na bok defensywy...

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 11:00

Davids - nie tylko za waleczność ale też niebanalną technikę

Thuram - głupie to troche ale zawsze mi się kojarzył z jakimś arystokrata na boiksu :p w dodatku do dziś pamiętam rewanż z barca kilka lat temu (w którym zwycieska bramkę zdobył zalayeta). thuram stoczył tam chyba z 20 pojedynków główkowych w dogrywce z kluivertem i po każdym patric podnosił się z ziemi

zambrotta za ciąg na bramkę - szkoda ze odszedl w takiej atmosferze

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 14:19

No myslalem, ze bede orginalny ale mi nie wyszlo - Davids.
Byl po prostu nie do podrobienia. Fenomen. Sam sposob prowadzenia pilki, porusznia sie po boisku...

calma calma
Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 14:25

Antonio Conte.

No i Enzo Maresca. Pamiętne derby Turynu z Jego udziałem :C

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 14:27

Może juz sie tu wypowiadałem, nie pamiętam- ale najbardziej brakuje mi 2 piłkarzy: THURAMa, jego stylu gry, techniki w odbiorze piłki, jego wslizgi to była poezja. 2 zawodnikiem jest NEDVED z 2003 roku... niestety on juz nie powróci, wątpie by nawet Giovinco osiągnął ten poziom co Pavel 5 lat temu.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 14:47

Wielu mi brakuje, na prawdę wielu...

Davids, Thuram, Zidane, Montero i wielu wielu innych

18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 17:18

Cannavaro,Zambrotta,Emerson i nie spełnionych transferów lampard i diego.

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 18:11

Zdecydowanie jest jeden taki piłkarz...oczywiście Zizou, piłkarski geniusz, zawodnik który potrafił pociągnąć czy to zespół czy reprezentacje nawet wtedy gdy nie szło, za Moich czasów nie było lepszego piłkarza i przez długi czas pewnie nie będzie...szkoda ze największe klubowe sukcesy odnosił broniąc barw Królewskich...
A tak po za Nim to...Mutu, Ibra i Thuram

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 18:16

Bramkarz: --
Obrona: Brakuje nam mistrzów vide Zambotta i Cannavaro
Pomoc: Zizou Maresca Tacchinardi
Napad: BAGGIO!!!

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2008, 19:03

A ja powiem, że najbardziej brakuje mi Zidane'a. Taki rozgrywający z prawdziwego zdarzenia przydałby się. Niektórzy z was mówicie : "Diego i VdV nam nie są potrzebni, bo Ranieri preferuję grę dwoma defensywnymi pomocnikami oraz skrzydłowymi". Tak? To jeśli zmiana szkoleniowca nastąpi, już nic nie będzie stało na przeszkodzie w kupnie świetnego, środkowego, ofensywnego pomocnika... no może jedyną przeszkodą jest nasz zarząd :angry: . Ale skoro znalazła się taka gruba kasa na Amauriego to sądzę, że i na pomocnika by się znalazła.

-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2008, 03:04

Widzę, że kilka ostatnich wypowiedzi w tym temacie to notoryczne łamanie regulaminu. W sumie na 13 postów na tejże stronie, siedem spokojnie mogłoby zostać nagrodzonych kartkami za nabijanie. Starajcie się wykazać kreatywnością, a nie ograniczajcie się tylko i wyłącznie do wymienienia kilku nazwisku nie popartych żadnym uzasadnieniem :roll:

Tym razem bez kartek.

Obrazek
Baala

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2008, 13:47

Conte - świetny nie tylko pilkarsko, ale także mentalnie, dobry odbiór i mocne uderzenie, szkoda tej jego poprzeczki w finale LM.

Davids - rzeźnik o świetnej technice, biegał od pola karnego do pola karnego, te jego okularki ach.. pamiętam go z b. dobrej techniki użyytkowej i dość brutalnej gry. Nie zapomne jak go zawiesili i powrócił w meczu z Celticiem u siebie, gdzie odrazu zobaczył czerwoną.

Montero - następny rzeźnik, pod koniec kariery to już troche przesadzał, ale faulowac potrafił jak malo kto. Czesto sędzia tego nie widział, robił to tez umiejetnie bo daleko od bramki.

Thuram - pamiętam jak do nas przechodził cieszyłem sie jak dziecko, gra głowa na najwyzszym poziomie.

Zambrotta - jak grał u nas uważałem go za najlepszego bocznego obrońce na świecie. Na dwóch flankach grał tak samo świetnie w ofensywie i świetnie w obronie, nie zapomne jak kazdy uważał Carlosa za najlepszego, a Zambro go ośmieszał w meczach Juve-Real

Ferrara- ach klasa, był ze mną od zawsze, pewny i taki elegancki w obronie

Tacchinnardi - ach, człowiek skała świetnie potrafił poturbowac przeciwników, atomowe uderzenie, zaden technik nie mógł przy nim pograc, szkoda że później Capello pozbył się go.

Di Livio - hasał po lini aż miło, grał wręcz ekstramalnie brutalnie, pamiętam jak kumpel przyszedł obejrzec do mnie jakis mecz Juve i nonstop gadał, że gośc powinien juz dawno z boiska zejśc tak fauluje, a kartki wówczas nawet nie dostał :D

Teraz dwóch którzy dostali mało szans:

Mutu - nie wiem po co go sprzedawali, jest to zawodnik wręcz stworzony do gry w seria a, nie wierze że sam chciał odejsc po tym jak Juve wyciągnęło rękę.

Balzaretti - zdziwiłem sie mocno jak go sie pozbyli, dla mnie znacznie lepszy niz Molinaro i nie wiem czemu go oddali lekka ręka

ODPOWIEDZ