Mercato (LATO 2017)
- Vincitore
- Juventino
Włodarczyk z Przeglądu puścił na tt info, że dostał smsa od agenta Szczęsnego, że to nieprawda, bo nie rozmawiali jeszcze z Wengerem.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2017, 00:02 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Pierwsza myśl - na drugiego bramkarza za drogi. Na następcę Buffona - za szybko, bo Gigi ma formę i do 2018 roku pogra jako nr 1, więc po co 16 mln wykładać, ale:Vincitore pisze:Włodarczyk z Przeglądu puścił na tt info, że dostał smsa od agenta Szczęsnego, że to nie prawda, bo nie rozmawiali jeszcze z Wengerem.
- Donnarumy nie wyrwiemy, bo Milan się potnie zanim polegnie w walce przed ewentualnością przejścia młodego do Juve,
- Meret za młody i niedoświadczony (?)
Szczęsny jaki jest - każdy widzi. Nie mówię, że to zły bramkarz (bo jakiś tam poziom prezentuje), ale mentalność? (wiem, Tevez itd, że w Juve mu głowe naprostują).
Poza tym, ufam Beppe i Fabio, zobaczymy.
Swoją droga to pokazuje w jak nędznej sytuacji jest Roma. Najpierw opylają Salaha do LFC, żeby mieć na podwyżkę dla Ninji, teraz okazuje się, że nie mieli hajsu na wykupienie Wojtka...
- deszczowy
- Juventino
A nie wolelibyście w tej sytuacji np. Skorupskiego?
- Vincitore
- Juventino
Szczęsny był w minionym sezonie najlepszym bramkarzem w lidze, nie ustrzegł się kilku błędów, ale zachował sporo czystych kont, chyba nawet najwięcej, pamiętam też co wyprawiał w meczu z Juve w grudniu, 16 mln jest moim zdaniem śmieszną ceną.
- pavel88
- Juventino
Skorupski jest raptem rok młodszy, a doświadczenia na wyższym poziomie brak.
Co do Wojtka, mam mieszane uczucia. Bardzo go lubię, doceniam to, że od bardzo młodego wieku grał na naprawdę wysokim poziomie. Wiem, że Buffona zastąpić się nie da i nikt tego nie zrobi, ale pytanie czy to właśnie Szczęsny na przejąc 1 po Gigim? Czy płacić ponad 15 mln za zawodnika, który przynajmniej przez rok będzie grzał ławkę? I czy sam Szczęsny będzie się na to godził rok przed Mundialem? Tak jak mówię, cenię go i lubię, fajnie byłoby mieć Polaka w Juve, tylko w tym momencie nie bardzo widzę sens tego transferu
Co do Wojtka, mam mieszane uczucia. Bardzo go lubię, doceniam to, że od bardzo młodego wieku grał na naprawdę wysokim poziomie. Wiem, że Buffona zastąpić się nie da i nikt tego nie zrobi, ale pytanie czy to właśnie Szczęsny na przejąc 1 po Gigim? Czy płacić ponad 15 mln za zawodnika, który przynajmniej przez rok będzie grzał ławkę? I czy sam Szczęsny będzie się na to godził rok przed Mundialem? Tak jak mówię, cenię go i lubię, fajnie byłoby mieć Polaka w Juve, tylko w tym momencie nie bardzo widzę sens tego transferu
- ozob
- Juventino
O Bernaedeschim poki co cicho po ostatnich plotkach. Teraz glosno jest o Keicie i postawionym pod sciana Lotito.Bazyliszek pisze:Ciezny to zły pomysł. Myślę że Juventus na takim poziomie na jakim jest obecnie stać na lepszego bramkarza.. no i też następcą Buffona powinien być ktoś.. po prostu lepszy? no chyba że przychodzi w miejsce Neto![]()
Jak sprawy się mają z Bernadeschim? chciałbym gościa w Juve. Miłoby byłoby zobaczyć u nas jakiegoś włoskiego kota na innej pozycji niż obrona i bramka
Szczesny to bardzo dobry ruch i jezeli akceptuje pozycje rezerwowego przez rok to tylko sie cieszyc. Wojtek zaliczyl spory progres i byl chyba najlepiej grajacym bramkarzem w Serie Awctym sezonie.
La fidanzata d'Italia
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Jeśli poważnie interesujemy się Szczęsnym, to znaczy, że Neto poprosił o transfer (prawdopodobnie do Napoli), a Buffon dał do zrozumienia naszym działaczom, iż po MŚ w Rosji definitywnie kończy karierę. W takiej sytuacji Marotta, aby nie zostać z ręką w nocniku, już w tym okienku musi ściągnąć następcę Gigiego. Donnarumma jest chyba niechętny do gry w Juve z powodu swojego oddania dla Milanu i jeśli nawet opuści Mediolan, to wybierze opcję zagraniczną. Za uznane bramkarskie marki w dość młodym wieku typu Courtois, de Gea, Oblak musielibyśmy zapłacić krocie (o ile ich obecni pracodawcy byliby skłonni do ich sprzedaży), a wiadomo, że wzmocnień wymagają u nas skrzydła, więc ciężko pogodzić to z budżetem. Dlatego według mnie zakup Szczęsnego wydaje się najrozsądniejszym rozwiązanie, gdyż w okolicach 15 mln € nie znajdziemy nikogo w podobnym wieku, z takim doświadczeniem na arenie europejskiej i dodatkowo znającego Serie A (a trzeba pamiętać, że za Neto, który przychodził za darmo, też weźmiemy z 6-7 mln €).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Szilgu
- Juventino
Chyba zle to interpretujesz. Roma ma problem z FFP, więc wiadomo bylo, że jeżeli Monchi ma zacząć kupować to najpierw musi kogos sprzedac. I tutaj kwestia Salaha i Rudigera.
Swoją droga to pokazuje w jak nędznej sytuacji jest Roma. Najpierw opylają Salaha do LFC, żeby mieć na podwyżkę dla Ninji, teraz okazuje się, że nie mieli hajsu na wykupienie Wojtka...
W takiej sytuacji nie oplaca im sie wykupowac Wojtka. Maja Alisona, któremu w koncu muszą zaufać. Maja pilniejsze potrzeby. [/quote]
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Oprócz Alissona, Roma ma jeszcze kartę Skorupskiego, którzy zapewne będą w przyszłym sezonie rywalizować o miejsce w wyjściowej 11stce Rzymian. W takiej sytuacji głupotą byłoby wydawanie 15 mln € na Szczęsnego (chyba, że natychmiast sprzedaliby go gdzieś z zyskiem), gdy inne pozycje wymagają wzmocnienia.Szikit pisze:Chyba zle to interpretujesz. Roma ma problem z FFP, więc wiadomo bylo, że jeżeli Monchi ma zacząć kupować to najpierw musi kogos sprzedac. I tutaj kwestia Salaha i Rudigera.
W takiej sytuacji nie oplaca im sie wykupowac Wojtka. Maja Alisona, któremu w koncu muszą zaufać. Maja pilniejsze potrzeby.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2017, 08:08 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- annihilator1988
- Juventino
Szczęsny w Juve?
Trudno, pozostaje życzyć jedynie genialnych sezonów w barwach Starej Damy, choć wolałbym jakiegoś Włocha. Można prosić o krótkie podsumowanie, tj. kto jest niemal pewnym transferem?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jak już tak 'wszyscy' marzą o ograbianiu Serie A, to może Handanović?
Miszczom LM raczej nie grozi, a gość pewnie chciałby podnieść jeszcze jakieś trofea.
Szczęsny? Nie widzę tego.

Szczęsny? Nie widzę tego.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Poulinho
- Juventino
Szczęsny to świetny bramkarz, w tym sezonie niewątpliwie w trójce najlepszych, zaś 16 mln za bramkarza w takim wieku, z takim potencjałem i umiejętnościami, a także doświadczeniem to śmieszne pieniądze.
Jedyne co martwi to jego charakter. Tego akurat w Juve nie widzę. Choć jeśli zostanie utemperowany to może być to dla Wojtka ogromny skok jakościowy.
Jedyne co martwi to jego charakter. Tego akurat w Juve nie widzę. Choć jeśli zostanie utemperowany to może być to dla Wojtka ogromny skok jakościowy.
- CzeczenCZN
- Juventino
Szczęsny? No to niech jeszcze kupią Morate z powrotem, a moja dziewczyna dostanie szału z radości.
Swoją drogą dla nas, kibiców Juventusu z Polski, to nie jest zła wiadomość - bo na pewno wzrośnie zainteresowanie Juventusem w Polsce, także mediów.
Dobrze by było zainteresować się innym Polakiem - pomoc mamy podstawową Pjanic i Khedira, przydałby się ktoś do walki o pierwszy skład za rozsądną cenę - Krychowiak pasuje idealnie!
Swoją drogą dla nas, kibiców Juventusu z Polski, to nie jest zła wiadomość - bo na pewno wzrośnie zainteresowanie Juventusem w Polsce, także mediów.
Dobrze by było zainteresować się innym Polakiem - pomoc mamy podstawową Pjanic i Khedira, przydałby się ktoś do walki o pierwszy skład za rozsądną cenę - Krychowiak pasuje idealnie!
- MVP
- Juventino
Nie kumam tego kręcenia nosem na Szczęsnego u niektórych. W tej chwili faktycznie jeden z lepszych targetów na pozycje bramkarza. Jak ktoś wcześniej wspomniał wszyscy młodzi(albo w tzw sile wieku) i sprawdzeni golkiperzy są już zaklepani albo trzeba zapłacić za nich kupe szmalu i pewnie nieźle się nagimnastykować przy negocjacjach. W mojej opinii zaś Szczęsny to faktycznie jeden z najlepszych na świecie, na pewno w top 10. + ma ogromne doświadczenie zważywszy na jego wiek.
Charakter? Co Wam przeszkadza w jego charakterze? Ludzie, to chłopak który od właściwie wieku młodzieńczego gra na najwyższym poziomie w bardzo dobrych ligach. To świadczy o tym że jest na pewno pracowity i dojrzały. Kilka imo przykładów to :
- bardzo dojrzale zachowuje się w kadrze, nie marudzi i wspiera wręcz Fabiańskiego, rozumie decyzje trenera;
- odbudował się w Romie mimo pierwszego cienkiego sezonu i jawnej tęsknoty do Arsenalu na początku;
- po jakimś czasie zrozumiał że we Włoszech nauczy się więcej (wiem z wywiadów, w których opowiadał o tym że w porównaniu z odprawami w Italii to odprawy Wengera to jakiś żart)
- potrafi przyznać się do wielu błędów i ma duży dystans do siebie;
Szczerze? On ma bardzo podobny charakter do Gigiego. Zawsze uśmiechnięty, tak samo przytula rywali i tak samo mam wrażenie zależy mu na zwycięstwie i rozwoju. Miał kilka wpadek, ale... kto nie widział zdjęć naszego kapitana z fajką w gębie, co? Jak dla mnie to bardzo pozytywny gościu, nie zadziera nosa i cały czas mówi o tym że chce być lepszy. Nie widzę przeciwskazań, a już wgle argument "wolałbym włocha" to dla mnie padaka. Ok, też zawsze kibicuję Italii, ale to drugi wybór. Polska to mój kraj i mimo że czasem jest u nas padaka to jednak tu się urodziłem, tu pracuje, tu zostałem wychowany w duchu kultury i obyczajów jakie panują w naszej ojczyźnie. Nie obchodzę świąt włoskich tylko polskie. Ja tam od dawna marzę o rodaku w Juve.
Przypomnę tylko jak tutaj było z Lewym. Forumowi spece mówili to samo : chyba nie ten lvl, nie Lewy nieee... Dobry ale nie na Juve. Teraz? Niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto by go nie przytulił do składu. Dalej, rzucać, przynajmniej będę wiedział z kim dyskusje są bez sensu
Z drugiej strony wystarczy że Markiz dojdzie do formy, bo przecież chyba nikt mi nie powie że Ksęciu w formie to nie jest Top.
Charakter? Co Wam przeszkadza w jego charakterze? Ludzie, to chłopak który od właściwie wieku młodzieńczego gra na najwyższym poziomie w bardzo dobrych ligach. To świadczy o tym że jest na pewno pracowity i dojrzały. Kilka imo przykładów to :
- bardzo dojrzale zachowuje się w kadrze, nie marudzi i wspiera wręcz Fabiańskiego, rozumie decyzje trenera;
- odbudował się w Romie mimo pierwszego cienkiego sezonu i jawnej tęsknoty do Arsenalu na początku;
- po jakimś czasie zrozumiał że we Włoszech nauczy się więcej (wiem z wywiadów, w których opowiadał o tym że w porównaniu z odprawami w Italii to odprawy Wengera to jakiś żart)
- potrafi przyznać się do wielu błędów i ma duży dystans do siebie;
Szczerze? On ma bardzo podobny charakter do Gigiego. Zawsze uśmiechnięty, tak samo przytula rywali i tak samo mam wrażenie zależy mu na zwycięstwie i rozwoju. Miał kilka wpadek, ale... kto nie widział zdjęć naszego kapitana z fajką w gębie, co? Jak dla mnie to bardzo pozytywny gościu, nie zadziera nosa i cały czas mówi o tym że chce być lepszy. Nie widzę przeciwskazań, a już wgle argument "wolałbym włocha" to dla mnie padaka. Ok, też zawsze kibicuję Italii, ale to drugi wybór. Polska to mój kraj i mimo że czasem jest u nas padaka to jednak tu się urodziłem, tu pracuje, tu zostałem wychowany w duchu kultury i obyczajów jakie panują w naszej ojczyźnie. Nie obchodzę świąt włoskich tylko polskie. Ja tam od dawna marzę o rodaku w Juve.
Przypomnę tylko jak tutaj było z Lewym. Forumowi spece mówili to samo : chyba nie ten lvl, nie Lewy nieee... Dobry ale nie na Juve. Teraz? Niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto by go nie przytulił do składu. Dalej, rzucać, przynajmniej będę wiedział z kim dyskusje są bez sensu

Hmmm... Z jednej strony bym się zgodził, zwłaszcza że podkupilibyśmy go Interowi, a wedle kilku źródeł miszczowie się nim interesują. Jednak cena pewnie nie będzie mała, PSG chce odzyskać kase. Zastanawiam się też nad jego poziomem piłkarskim, bo mentalnie to koks i pasowałby do grupy, taktycznie pewnie nadrobiłby szybko bo też wydaje sie być inteligentnym gościem, ale mam wrażenie, że jesli chodzi o umiejętności typowo piłkarskie to już osiągnął co mógł i wcale nie jest to dużo. Długo wlecze piłe ze względu na przeciętne panowanie nad nią, ma raczej nie najlepsze podanie, gra kombinacyjna leży u niego. Kogo miałby wygryzać? Taki Rincon ogólnie to jest, dokładnie piłkarz o takim profilu. Pitbull, walczak o przeciętnej technice. Jedyne co na + to mam wrażenie że Krychu ma lepszą orientację czyli jak to się mówi bardziej gra z podniesioną głową z piłką przy nodze. Za cene którą PSG by chciało, a podejrzewam nie mniej niż 25 melonów, to zdecydowanie jestem na nie. Na środek potrzeba nam tzw Topa bo rezerwę mamy.ForzaItanimulli3vujcm pisze:[...]Krychowiak pasuje idealnie!
Z drugiej strony wystarczy że Markiz dojdzie do formy, bo przecież chyba nikt mi nie powie że Ksęciu w formie to nie jest Top.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2017, 09:50 przez MVP, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ej! Ponoć poszło dementi....
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... -wengerem/
Ktoś coś więcej? :roll:
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... -wengerem/
Ktoś coś więcej? :roll: