Mercato (Zima 2017)
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
A on nie jest już praktycznie w Anglii?RICTOR pisze:Tą z Chin
Telelombardia coś tam przebąkuje o naszej ofercie 25 mln. za Paredesa z Romy i normalnie bym w ogóle o tym nie pisał, ale nawet na Sky sugerowali, że zawodnik może opuścić Romę po tym jak pozyskali Greniera (osobiście dalej mi się nie wydaje, że Rzymianie go wypuszczą, ale kto ich tam wie).
- SKAr7
- Juventino
Bo nikt za Pogbę nie przyszedł. I nie chodzi tu bynajmniej o to, że jeden dobry piłkarz odszedł, a inny dobry przyszedł.pablo1503 pisze:Czemu, kuźwa, wszyscy pomijają Pjanicia? To on przyszedł zastąpić Francuza. Nikt nie przyszedł za Pogbe, nikt nie przyszedł za Pogbe, nikt nie przyszedł za Pogbe. Bla bla blaYaro417 pisze:No to się przeliczysz. W poprzednie lato, a także tej zimy wszyscy liczyli na zakup koksa do pomocy po sprzedaży Pogby i co?
Pjanić jest zawodnikiem o zupełnie innych cechach piłkarskich. Czysty rozgrywający o zwykłej posturze i niewybitnych umiejętnościach defensywnych.
Paul był piłkarzem umiejętnie łączącym fantastyczną fizyczność i technikę użytkową. Takim, który w środku pola przyciągał podwojenie (bo nikt nie myślał, że jest w stanie mu odebrać piłkę 1 na 1,5 ze względu na jego siłę), odegrać i tworzyło się miejsce w środku pola. Przez pierwsze pół roku jedynym piłkarzem tego typu, którego mieliśmy w składzie był biedny Lemina. Stąd też najpierw telenowele pt. "Matić", "Matuidi", "Witsel", potem nie możemy wyjść z połowy z co bardziej topową drużyną (Milan, Inter, fartowne Napoli, Sevilla do kartki i oba Lyony), bo ten fenomenalny Pjanić przy trochę lepszym przeciwniku natychmiast jest pod presją oponenta, jak tylko dostaje piłkę, nie mamy zupełnie miejsca na boisku. By zimą awaryjnie sprowadzić Rincona.
Dlatego też ten Tolisso mi się nie do końca podoba. To świetny piłkarz, może być kiedyś topem, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że sprowadzimy Tolisso i jeszcze lepszą wersję Wenezuelczyka, a bez takiego, wydaje mi się, że nasza gra w 3-5-2 zawsze będzie mocno ociężała. Nawet gdyby udało się kogoś takiego klepnąć, albo nagle Rincon wyskoczył jako gracz pierwszego składu... to co, Marchisio ławka? Pjanić? Tolisso? A to przy odejściu Khediry, które nie jest pewne na 100%.
Teraz, zakładając że zmieniamy ustawienie na obecne - owszem, mamy Mandżukicia który wskakuję w rolę koksa odpowiadającego za przepychanie się, robienie miejsca i defensywę. Ale znowu, Tolisso, Pjanić i Marchisio na dwie pozycje. Opcjonalnie Pjanić z przodu, ale tam jest Dybala i Cuadrado. I co z problemem urodzaju wśród obrońców?
- Cabrini_idol
- Juventino
Yaro Dalej nie rozumiesz. Te wszystkie płatności, wykupy Benatii czy Cuadrado są porozpiepszane na raty. Amortyzacja wiekszosci transferów u nas jest rozciągnięta w czasie.
Tolisso to nie będzie nasz jedyny duzy transfer. Sakiewki u nas są pełne. Tylko slamazarnosc Marotty w poprzednie okienko spowodowała, że nie zdążyliśmy kupić drugiego SP po Pjaniciu. Hajs nadal zalega na koncie. I skąd wiesz, że wykupimy Benatie. Skąd wiesz, czy znowu nie pokombinujemy przy Cuadrado. Akurat w tym ślepy jest dobry.
W lato będziemy mieć największy budżet od czasów Capello i tamoila na koszulkach.
I dlaczego przedstawiasz jako przykład kluby z Anglii jako lepszych płatników ? Już od 2 przeszło lat płacimy porównywalne pieniądze do czołówki PL. Chyba, że nadal dajesz się nabierać mediom, że w Anglii płacą 2x lepiej niż w Juve.
Tolisso to nie będzie nasz jedyny duzy transfer. Sakiewki u nas są pełne. Tylko slamazarnosc Marotty w poprzednie okienko spowodowała, że nie zdążyliśmy kupić drugiego SP po Pjaniciu. Hajs nadal zalega na koncie. I skąd wiesz, że wykupimy Benatie. Skąd wiesz, czy znowu nie pokombinujemy przy Cuadrado. Akurat w tym ślepy jest dobry.
W lato będziemy mieć największy budżet od czasów Capello i tamoila na koszulkach.
I dlaczego przedstawiasz jako przykład kluby z Anglii jako lepszych płatników ? Już od 2 przeszło lat płacimy porównywalne pieniądze do czołówki PL. Chyba, że nadal dajesz się nabierać mediom, że w Anglii płacą 2x lepiej niż w Juve.

- Yaro417
- Juventino
Ale my zwiększyliśmy przychody o 20 mln, a takie MU o 150. W dodatku w następne lato wpływy z praw telewizyjnych na wyspach będą jeszcze większe. My Dahoudowi więcej niż 4 mln nie zaproponujemy. Takie MU może dać 6/8 baniek netto za rok, zwłaszcza w sytuacji gdy koszt transferu wyniesie tylko 10 mln.
Co do płatności na raty - a sprzedaże to mamy płacone jednym przelewem, czy też są rozłożone na kilka lat? Nie wiem jaka jest aktualna sytuacja finansowa Juve, ale patrząc w przeszłość, to wydatki rzędu -100 mln są raczej niemożliwe. Przynajmniej na razie. Higuain też miał nie być powiązany z transferem Pogby, a za Higuaina mieliśmy nie płacić klauzuli. Więc nie wiem, czy słowa Marotty o wykupie Benatii są prawdziwe, czy też nie. Pożyjemy zobaczymy.
Co do płatności na raty - a sprzedaże to mamy płacone jednym przelewem, czy też są rozłożone na kilka lat? Nie wiem jaka jest aktualna sytuacja finansowa Juve, ale patrząc w przeszłość, to wydatki rzędu -100 mln są raczej niemożliwe. Przynajmniej na razie. Higuain też miał nie być powiązany z transferem Pogby, a za Higuaina mieliśmy nie płacić klauzuli. Więc nie wiem, czy słowa Marotty o wykupie Benatii są prawdziwe, czy też nie. Pożyjemy zobaczymy.
- Robaku
- Juventino
Co do Paredesa, to pamiętam,że temat był już grany latem tzn. latem pojawiła się informacja, że będziemy chcieli w 2017 pozyskac tego gracza. Sky teraz oczywiscie to konkretyzuje tj. podaje kwotę w okolicach 25 baniek i potwierdza,ze przyjście tego zawodnika oznacza koniec przygody Leminy z JUve, którym nadal zainteresowany jest Lipsk.
A Sky podało, że Mainz dogadało się z Palermo ws. Quaisona i teraz wszystko zlaezy od zawodnika.
A Sky podało, że Mainz dogadało się z Palermo ws. Quaisona i teraz wszystko zlaezy od zawodnika.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2017, 23:25 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Hmm, a moze wlasnie juz teraz przyatakowac Dahouda i sprobowac dac te 20mln? My zima i tak nikogo innego nie wyjmiemy, a to sensowny gracz i na teraz, i na przyszlosc, a dla Gladbach pewny pieniadz na juz.Poprostu pisze:http://m.calciomercato.com/en/news/boru ... pool-67696
Borussia niby chce (teraz?) wysłuchać ofert za Dahouda bo w lato ma klauzule 10 mln. Było już o tym wiele razy mówione i nie wiadomo czy to prawda. Ktoś coś?
Ta klauzula 10mln. E. to nie domysly dziennikarzy, tylko informacja od dyrektora sportowego Borussi. Co do Kante, to on mial w umowie z Lisami jakis zapis, ze jesli pojawi sie wiecej niz jeden chetny do jego wykupu, to z automatu robi sie o niego licytacja, czyli klauzula nie ma racji bytu.RICTOR pisze:Wątpię, że ktoś coś konkretniejszego na ten temat wie bo nawet dziennikarze jedynie snują przypuszczenia odnośnie tej klauzuli. Mnie by w sumie nie zdziwiło gdyby się ostatecznie okazało, że to podobna sytuacja do Kante, który też miał mieć niby niewielką klauzulę (ile to było, 20 mln.? 20 kilka?) a w Chelsea wylądował za pieniądze znacznie większe.
Przenoszę to z tematu o Gigim żeby nie zaśmiecać. Nie bój się kolego, z tego co wiem nikt w Turynie nie rozważa Neto jako pierwszego bramkarza Juventusu po Gigim, ale jak już kilka razy wspominałem, z Włochów to ani Donnarumma ani Perin a Alex Meret jest najbliżej naszej drużyny.Crunny pisze:Dobrze byłoby sobie zaklepać jakiegoś sensownego goalkeepera już w to lato, bo potem wszyscy będą chcieli nas wycyskać, jeśli Buffon zakończy karierę w 2018 roku. Moglibyśmy dogadać kogoś i zostawić go w obecnym klubie na rok. Czuję, że to będzie Donnarumma (za free) albo Perin. Jeśli nie, to mam złe przeczucie, że spojrzymy w kierunku Harta. Skorupski też byłby spoko, jeśli wejdzie na jeszcze wyższy poziom. Mam nadzieję, że nie wpadną na szalony pomysł dania szansy Neto, bo póki co Brazylijczyk mnie w ogóle nie przekonuje.
Meret - nie znam czlowieka, ale my jakos nie mamy szczescia do zaklepywania tych mlodych, utalentowanych bramkarzy (ilu to juz takich mielismy i gdzie oni teraz gnija?). Do niedawna moim faworytem byl Perin, ale chlopakowi drugi raz strzelily wiezadla i cholera wie, czy on jeszcze wroci do jakiegos powazniejszego grania. Swoja droga ktos maa info jak doszlo do tej kontuzji? Bo to pierwsze zerwanie mial po zderzeniu na treningu, a to teraz?
Btw. serio wierzycie w to, ze Juventus jako nastepce Buffona (wszystkiego najlepszego, Panie!

Quaison, Paredes... coraz ciekawsze opcje sie pojawiaja widze

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- pablo1503
- Juventino
To, że zawodnik X odszedł, a po kilku tygodniach pojawił się Y, nie oznacza, że igrek jest bezpośrednim następcą ixa. Pjanić charakterystyką, mimo wszystko, bardziej pasuje mi do profilu Pogby niż Pirlo. Można powiedzieć, że Bośniak łączy cechy obu tych zawodników, ale mimo wszystko więcej ma wspólnego z czarnoskórym piłkarzem.Yaro417 pisze:Sam sobie niejako odpowiedziałeś. Za Pirol przyszedł Khedira, ale nagle sprzedaliśmy Vidala za którego dostaliśmy Hernasesa (!). Prawdziwym zastępstwem był dopiero Pjanić. W sensie Pirlo Vidal = Khedira Pjanić. I nagle odszedł Pogba, za którego przyszedł ..... Rincon. Dobranoc.
Faktycznie, Khedira w zamyśle przyszedł za Artka, ale coś nie pykło. Jasno, miewał dobra, nawet bardzo dobre momenty, ale za dłuższą metę chyba niektórzy oczekiwali więcej. Mam nadzieję, że w 4-2-3-1, gdzie to jego naturalne środowisko, odbuduje formę.
Dziękuję, ale jeszcze nie idę spać.
Dlaczego zastąpienie jednego piłkarza drugim musi się równać wymianą 1:1 w profilu piłkarskim? Pogba był ewenementem, nie ma drugiego takiego na świecie. A przynajmniej na tym poziomie, dlatego ciężko byłoby znaleźć piłkarza, który wskoczyłby w jego buty.SKAr7 pisze:Bo nikt za Pogbę nie przyszedł. I nie chodzi tu bynajmniej o to, że jeden dobry piłkarz odszedł, a inny dobry przyszedł.
Pjanić jest zawodnikiem o zupełnie innych cechach piłkarskich. Czysty rozgrywający o zwykłej posturze i niewybitnych umiejętnościach defensywnych.
Paul był piłkarzem umiejętnie łączącym fantastyczną fizyczność i technikę użytkową.
Gdyby wówczas przyszedł James, to również nie byłby następcą Pogby, bo nie jest silny, duży i czarny?
Następca powinien przede wszystkim prezentować podobny poziom piłkarski, a to, że charakterystyką od siebie odbiegają(w niewielkim stopniu rzecz jasna) to już sprawa drugorzędna.

- kawek
- Juventino
Miałem przetarl szlaki spędził tam więcej czasu niż młody więc o tak on będzie wróg nr 1 ale co z tego skoro jesli dobrze pamietam to Paredes nie ma klauzuli ani kończącego się kontraktuVincitore pisze:Wow.Di Marzio - Skysport24: "#Paredes ha detto si alla Juventus"
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Roma zbiera hajs. Podobno na Kessiego więc mogą go puścić.kawek pisze:Miałem przetarl szlaki spędził tam więcej czasu niż młody więc o tak on będzie wróg nr 1 ale co z tego skoro jesli dobrze pamietam to Paredes nie ma klauzuli ani kończącego się kontraktuVincitore pisze:Wow.Di Marzio - Skysport24: "#Paredes ha detto si alla Juventus"
- SKAr7
- Juventino
Dlatego, że zakładając grę tym samym systemem potrzebujesz zawodnika który będzie odpowiadał za te same zadania na boisku. Gracze powinni tworzyć mieszankę wzajemnie uzupełniających się umiejętności, żeby jednocześnie łatać swoje braki, bo po co Ci trzech graczy, którzy potrafią zagrać długą piłkę i dyktować tempo, skoro piłka jest tylko jedna, a potem trafia się takie Napoli, które robi nam w pomocy jesień średniowiecza? Z tego samego powodu nie grasz dwoma 9tkami, albo przynajmniej jeden z dwóch obrońców w dzisiejszym futbolu musi jako tako operować piłką.pablo1503 pisze: Dlaczego zastąpienie jednego piłkarza drugim musi się równać wymianą 1:1 w profilu piłkarskim? Pogba był ewenementem, nie ma drugiego takiego na świecie. A przynajmniej na tym poziomie, dlatego ciężko byłoby znaleźć piłkarza, który wskoczyłby w jego buty.
Powtarzam, zakładając że zostajemy przy tym samym systemie i stylu gry, bo jak zrzuca się pionki ze stołu i układa na nowo to masz sporą szansę, że uda Ci się to poukładać w taki sposób, żeby tych braków nie było. A czasami trafią się zawodnicy tak unikalni (choćby casus Xaviego i Iniesty w reprze i Barcelonie), że książkowe myślenie trzeba wyrzucić do kosza. Ale nawet oni potrzebują, żeby ich ustawić w sposób, żeby to miało ręce i nogi, w przypadku Xaviego i Iniesty dać im Busquetsa za plecami.
No tylko my mamy bardzo mocno zestawienie składu sprofilowane pod 3-5-2.
Oczywiście, Pogba jest wspaniałym graczem. Ale interesowaliśmy się piłkarzami właśnie o podobnej charakterystyce, tylko nie udało się nam ich sprowadzić.
Nie wiem, nie widziałem tego na boisku, ale tak na chłopski rozum wydaje mi się, że naszej sytuacji w meczach, w których mieliśmy kłopoty przez te pół roku zmieniłby to niewiele.pablo1503 pisze: Gdyby wówczas przyszedł James, to również nie byłby następcą Pogby, bo nie jest silny, duży i czarny?
No to tu się rozmijamy. Dla mnie odpowiednia dawka fizyczności w pomocy to rzecz absolutnie pierwszorzędna. Zresztą sam Henry, jak dołączył do Sky Sports, maglowany na ten temat upatrywał właśnie w jej braku po odejściu Vieiry braku późniejszych sukcesów piłkarskich Arsenalu.pablo1503 pisze: Następca powinien przede wszystkim prezentować podobny poziom piłkarski, a to, że charakterystyką od siebie odbiegają(w niewielkim stopniu rzecz jasna) to już sprawa drugorzędna.
- Marchisio87
- Juventino
Panowie broniący lige angielską, może i macie sporo racji albo i na pewno ale pamiętajcie też że my mamy LM! a nie każdy kto ma szejków i kase ma LM!!!
Veratti jak do nas dołączy to byłby to najlepszy transfer na długie długie lata!
Veratti jak do nas dołączy to byłby to najlepszy transfer na długie długie lata!
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- pumex
- Juventino
Uno momento, czy ja dobrze widzę? :doh: Ktokolwiek w klubie rozważa zatrudnienie obśmiewanego w Rzymie Paredesa? I to za 20 milionów €? Albo komuś w klubie pod deklem zrobiło się spięcie, albo.. sam nie wiem.
Co to do cholery ma być? Zamiast przygotowywać grunt w pomocy pod przyjęcie klasowych zawodników, zimą zapchamy ją Rinconami i Paredesami? Powiem szczerze, że mi opadły rynce... :facepalm2:
Co to do cholery ma być? Zamiast przygotowywać grunt w pomocy pod przyjęcie klasowych zawodników, zimą zapchamy ją Rinconami i Paredesami? Powiem szczerze, że mi opadły rynce... :facepalm2:

- Marian.
- Juventino
Jako, że ogladam tylko mecze Juve, bo na inne drużyny seriea nie mam czasu to z ciekawości wbiłem na stronkę Romy, poczytać troche o tym Paredesie. Kojarzę gościa, ale nie przypominam sobie, żebym widział go w jakimś meczu, chyba, że przeciwko nam. Na stronce Romy można wyczytać, że za 25 milionów to niech idzie nawet do nas. Wydaję mi się, że gdyby był naprawdę dobry to romanisci nie chcieliby jego sprzedaży, tym bardziej do nas.
Wychodzę z założenia, że średniaków mamy w pomocy za dużo, teraz trzeba nam transferu jakiegoś kocura, ktory z miejsca podniesie poziom drugiej lini. Nie prospektu, który osiągnie wysoki poziom za 2,3 lata.
Verratti byłby idealny, ale będzie mega trudno. Od Tolisso wolałbym Dahouda, na przestrzeni 2 ostatnich sezonów widziałem z 5 meczów Gladbach i w każdym zrobił na mnie duże wrażenie. Paredesa bym odpuścił.
Wychodzę z założenia, że średniaków mamy w pomocy za dużo, teraz trzeba nam transferu jakiegoś kocura, ktory z miejsca podniesie poziom drugiej lini. Nie prospektu, który osiągnie wysoki poziom za 2,3 lata.
Verratti byłby idealny, ale będzie mega trudno. Od Tolisso wolałbym Dahouda, na przestrzeni 2 ostatnich sezonów widziałem z 5 meczów Gladbach i w każdym zrobił na mnie duże wrażenie. Paredesa bym odpuścił.

- Robaku
- Juventino
Co do Paredesa...
to na stronce Romy są różne komentarze i te, które wysyłają Paredesa z Romy za taką kasę i takie, które jednoznacznie podkreslaja, ze to kolejny zły ruch zarządu.
Po drugie mielibyśmy zrobić to w synergii z Empoli - wiec Paredes to swego rodzaju inwestycja na lata.
Po trzecie Agresti stwierdził, ze Juve w żaden sposób nie potwierdziło zainteresowania.
Po czwarte tak jak wspominałem temat był juz grany w lato 2016 i Eleonora Trotta dziennikarka calciomercato.it - podaje, że możliwe jest pociągnięcie tego tematu.
Co do Tolisso to w Lequipe powiedział, zę jest zawodnikiem Lyonu. nie idzie do Turynu i chce zostać we Francji.
to na stronce Romy są różne komentarze i te, które wysyłają Paredesa z Romy za taką kasę i takie, które jednoznacznie podkreslaja, ze to kolejny zły ruch zarządu.
Po drugie mielibyśmy zrobić to w synergii z Empoli - wiec Paredes to swego rodzaju inwestycja na lata.
Po trzecie Agresti stwierdził, ze Juve w żaden sposób nie potwierdziło zainteresowania.
Po czwarte tak jak wspominałem temat był juz grany w lato 2016 i Eleonora Trotta dziennikarka calciomercato.it - podaje, że możliwe jest pociągnięcie tego tematu.
Co do Tolisso to w Lequipe powiedział, zę jest zawodnikiem Lyonu. nie idzie do Turynu i chce zostać we Francji.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24