Mercato (zima 2011/12)
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
deszczowy pisze:Conte chce Gio, a Parma oczekuje od nas 10 baniek :shock: Nie ma co, umiemy robić interesy...
Czujemy, czujemy... Czytamy jednak ze zrozumieniem Twoje posty i widzimy, że napisałeś Parma "oczekuje" od nas 10 baniek. Część z nas nie wierzy (nie chce wierzyć), że Marotta tyle da i dum(r)nie krzyczymy: konkurs ofert!deszczowy pisze:Sprzedać połowę karty gracza za 3,5 miliona, zeby go odkupić za dychę. Jezuuuu... czujecie ten idiotyzm?
- stahoo
- Juventino
Konkurs kopert jest chyba po 2 latach, od wykupienia połówki karty, więc teraz możemy albo zapłacić tyle, na ile zgodzi sie Parma (negocjacje!) albo za rok dać jakąś sumę w kopercie i liczyć, że wygramy.
Powrót Giovinco? Tak, ale za mniej jak 7 mln €. Do 10 mln € można dołożyć jakiegoś Quaga i kilka milionów, a to da Joveticia.
Powrót Giovinco? Tak, ale za mniej jak 7 mln €. Do 10 mln € można dołożyć jakiegoś Quaga i kilka milionów, a to da Joveticia.
- annihilator1988
- Juventino
Po pierwsze, bilans wyniósłby 6,5 mln euro straty, a poza tym zawsze istnieje możliwość obniżenia ceny z tych 10 mln euro. Po to prowadzi się negocjacje. Po drugie, oglądałeś bracie, chociażby mecz Parma-inter ? Widziałeś jak kreatywnym zawodnikiem był Seba ? Zaprawdę powiadam Wam, "nie bijcie piany", bo nic to nie da. Dla mnie wybór pomiędzy Boriello, a Sebą jest oczywistypumex pisze:Swoją drogą, to Giovinco za dychę (abstrahując od tego, za ile go opchnęliśmy) niekoniecznie jest już tak kuszącym wyjściem

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ten gość, który jest w Parmie ma niezłą smykałkę do interesów. Facet czuje, że Antonio C. chce Giovinco u siebie i kwota nawet ok. 8 mln € (za samą połówkę) to kwota, którą Juventus będzie w stanie wydać, a Parme dostatecznie zadowolić.Ouh_yeah pisze:Jeszcze żaden bubel. Może dojść do licytacji kopert a Parma nie zaoferuje grubej kasy bo jej nie ma.
Ouh_yeah i nie broń tak Marotty. Bo o ile rok 2011 w jego wykonaniu był naprawdę niezły, o tyle rok 2010 był po prostu kiepski. Naprawdę. Zamiana Giovinco na Lanzafame i to jeszcze na takich warunkach... To naprawdę było daremne. Nie będę Ci wymieniał więcej, bo świetnie się w tym orientujesz. Tym bardziej dziwi mnie Twój bezkrytyczny stosunek do Marotty.
Mmm...stahoo pisze: Powrót Giovinco? Tak, ale za mniej jak 7 mln €. Do 10 mln € można dołożyć jakiegoś Quaga i kilka milionów, a to da Joveticia.

Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2012, 12:44 przez zoff, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
Jak to? Partner dla Ranocchii byłby jak znalazłdeszczowy pisze:Oszalałeś? Kibice zrobiliby Massimo "Ostanią wieczerzę", gdyby zaburzył homeostazę internacjonalistycznego zespołu

Właśnie miałem o tym pisać. Koperty? Owszem, ale dopiero w 2013r.stahoo pisze:Konkurs kopert jest chyba po 2 latach, od wykupienia połówki karty, więc teraz możemy albo zapłacić tyle, na ile zgodzi sie Parma (negocjacje!) albo za rok dać jakąś sumę w kopercie i liczyć, że wygramy.
stahoo pisze:Powrót Giovinco? Tak, ale za mniej jak 7 mln €. Do 10 mln € można dołożyć jakiegoś Quaga i kilka milionów, a to da Joveticia.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A fakt, zapomniałem że oni najpierw go wypożyczyli a po roku dopiero wykupili połówkę.stahoo pisze:Konkurs kopert jest chyba po 2 latach, od wykupienia połówki karty
No to już kwestia jak bardzo Antek chce Sebastianka. Że odkupimy połówkę drożej to było wiadomo już dawno. Od potencjalnej sumy trzeba odjąć 3,5 które dostaliśmy od Parmy, więc nawet płacąc 10 mamy za 6,5 z powrotem ogranego Sebastianka, który przez ten czas miał okazję pokazać swoje umiejętności i strzelić kilka goli.
To naprawdę nie jest tak koszmarny interes na jaki wygląda na pierwszy rzut oka.
Chociaż ja bym go nie brał.
- deszczowy
- Juventino
Mnie to po prostu zasmuciło. Broniłem zezowatego i w sumie bronił będę, ale pójście na rękę Parmie i kupienie go za tę nieszczęsną dychę będzie oznaką uwiądu starczego naszego dyrektora. Nadzieja w konkursie kopert.yanquez pisze:deszczowy pisze:Conte chce Gio, a Parma oczekuje od nas 10 baniek :shock: Nie ma co, umiemy robić interesy...Czujemy, czujemy... Czytamy jednak ze zrozumieniem Twoje posty i widzimy, że napisałeś Parma "oczekuje" od nas 10 baniek. Część z nas nie wierzy (nie chce wierzyć), że Marotta tyle da i dum(r)nie krzyczymy: konkurs ofert!deszczowy pisze:Sprzedać połowę karty gracza za 3,5 miliona, zeby go odkupić za dychę. Jezuuuu... czujecie ten idiotyzm?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
zoff, a czy ja bronię Marottę? To zapewnienie Parmie prawa do kupienia połówki Gio po wypożyczeniu było głupie.
Ja mówię tylko, że w Juventusie naprawdę wyrzucano już nie takie pieniądze na nie takie wynalazki, a teraz połowa forum zrobi szum bo Parma chce więcej niż zapłaciła prędzej [eureka!].
Jeśli Antek chce Giovinco to chyba nie problem dać kilka milionów i ściągnąć go z powrotem?
Ja mówię tylko, że w Juventusie naprawdę wyrzucano już nie takie pieniądze na nie takie wynalazki, a teraz połowa forum zrobi szum bo Parma chce więcej niż zapłaciła prędzej [eureka!].
Jeśli Antek chce Giovinco to chyba nie problem dać kilka milionów i ściągnąć go z powrotem?
- annihilator1988
- Juventino
Tylko, że zapominają, że mogą dostać 2 razy lepszego Giovinco, niż w chwili gdy odchodził. Naprawdę 6,5 mln euro za gracza tak kreatywnego jakim jest Seba to nic. Nie rozumiem też, dlaczego istnieje powszechne przekonanie, że to 10 mln euro to jakaś nienegocjowalna kwotaOuh_yeah pisze:zoff, a czy ja bronię Marottę? To zapewnienie Parmie prawa do kupienia połówki Gio po wypożyczeniu było głupie.

Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2012, 12:50 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Myślę, że połowa forum robi szum, bo przelała się czara goryczy. Ileż można gubić pieniądze? :doh:Ouh_yeah pisze:Ja mówię tylko, że w Juventusie naprawdę wyrzucano już nie takie pieniądze na nie takie wynalazki, a teraz połowa forum zrobi szum bo Parma chce więcej niż zapłaciła prędzej [eureka!].
To, że Parma chce zarobić jest oczywiste. Gorzej, że w ogóle ktoś jej sprezentował taką możliwość

- zoff
- Qualità Juventino
Teraz mówiąc już całkiem racjonalnie warto podkreślić, że jest to wypowiedź medialna służąca tylko temu by podbić stawkę. Zawsze oczywiście istnieją negocjacje i wierzę, że Giovinco do nas wróci za rozsądną kwotę, być może dorzucimy Parmie jakiś nasz szrot i kwota naprawdę jak na takiego piłkarza jak Giovinco nie będzie powalająca.
Nie wyobrażam sobie, że w przyszłym sezonie zmiennikiem załóżmy Vucinicia będzie Esti. Miły gościu, Bruce Lee z twarzy, ale w piłkę tak dobrze jak Azjata po mordach nie kopie.
Nie wyobrażam sobie, że w przyszłym sezonie zmiennikiem załóżmy Vucinicia będzie Esti. Miły gościu, Bruce Lee z twarzy, ale w piłkę tak dobrze jak Azjata po mordach nie kopie.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2012, 13:25 przez zoff, łącznie zmieniany 2 razy.
- zahor
- Juventino
Giovinco, Giovinco, kupić Giovinco, wróci Giovinco, 10 baniek za Giovinco ... tylko co na to sam zainteresowany? Jeżeli Antek dalej będzie grać tym systemem, a do ataku w końcu przyjdzie jakiś piłkarz światowego formatu, to dla Giovinco nie widzę raczej innej roli jak uzupełnienie składu i to by nawet miało sens - zamiast Giaccheriniego, Krasicia czy Estigarribii mieć na ławce jego. Problem w tym że nie znalazłem chyba ani jednej wypowiedzi sugerującej, że chciałby być zmiennikiem, w każdym wywiadzie podkreśla że jest mu dobrze w Parmie bo jest ważnym zawodnikiem. Dlatego ja uważam że za te pieniądze lepiej poszukać jakiegoś piłkarza, którego ławka nie będzie gryzła, a nuż znajdzie się ktoś bardziej perspektywiczny.
Powiedziałbym że jeżeli patrzeć na to w ten sposób to w tym przypadku korzyść była obopólna - Juventus zyskał dla swojego zawodnika ogranie, Parma zyskała na jakiś czas zawodnika do pierwszego składu, stąd nie uważam żeby akurat płacenie Parmie za to było logiczne.annihilator1988 pisze: Tylko, że zapominają, że mogą dostać 2 razy lepszego Giovinco, niż w chwili gdy odchodził. Naprawdę 6,5 mln euro za gracza tak kreatywnego jakim jest Seba to nic. Nie rozumiem też, dlaczego istnieje powszechne przekonanie, że to 10 mln euro to jakaś nienegocjowalna kwota
Myślę że te kilka milionów to musiałoby być z dziesięć, ale nie twierdzę że nie warto. Mielibyśmy zawodnika do pierwszego składu na lata.stahoo pisze: Powrót Giovinco? Tak, ale za mniej jak 7 mln €. Do 10 mln € można dołożyć jakiegoś Quaga i kilka milionów, a to da Joveticia.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
O to to. Jakby nie patrzeć Parma go dla Nas "ograła" i za trochę gotówki możemy wyciągnąć lepszego piłkarza po prostu. Barcelona i Real ciągle tak robią oddając swoich młodziaków z prawem odkupu za zawyżoną kwotę i potem płacą za powroty tych najlepiej się spisujących ale dostają już sprawdzonego piłkarza.annihilator1988 pisze:Tylko, że zapominają, że mogą dostać 2 razy lepszego Giovinco, niż w chwili gdy odchodził.
Co nie zmienia faktu, że ja się w tej sprawie zgadzam z zahorem i zasadniczo bym go nie brał bo będzie sapał, że ławkuje a jest przecież wielką gwiazdą. W roli Estiego czy Giaccheriniego mógłby oczywiście być.
No to fakt. To jest wtopa. Ale zauważ, że Marotta oddając Giovinco raczej nie zakładał, że za rok będzie zmiana trenera i projektu. Widocznie Del Neri stwierdził, że dzieciak mu nie pasuje a Marotta połasił się na te 3,5 mln za połówkę. A potem przyszedł Conte i mówi "ja chcę Giovinco" i dyrektor nie chcąc zrobić z siebie głupka odpowiada "A tam Giovinco dopiero co sprzedana połówka i obrażony na nas, załatwie Ci Elie. Taki młody mudżynek, gwiazda mundialu."pumex pisze:To, że Parma chce zarobić jest oczywiste. Gorzej, że w ogóle ktoś jej sprezentował taką możliwość

- zoff
- Qualità Juventino
Ouh_yeah pisze:zoff, a czy ja bronię Marottę?
Ouh_yeah pisze:O to to. Jakby nie patrzeć Parma go dla Nas "ograła" i za trochę gotówki możemy wyciągnąć lepszego piłkarza po prostu. Barcelona i Real ciągle tak robią oddając swoich młodziaków z prawem odkupu za zawyżoną kwotę i potem płacą za powroty tych najlepiej się spisujących ale dostają już sprawdzonego piłkarza.annihilator1988 pisze:Tylko, że zapominają, że mogą dostać 2 razy lepszego Giovinco, niż w chwili gdy odchodził.
Jeśli chcemy mieć mocny konkurencyjny skład to po pierwsze nie wyobrażam sobie, że na ławce jest gościu, któremu to odpowiada. Bo to kłóci się z naturą osoby sportowca. Tym bardziej profesjonalisty, którzy oprócz sapania w mediach, sapią też na treningach dwa razy mocniej niż ta osoba z pierwszego składu, bo to jest prawidłowa postawa sportowca, i tak naprawdę jest. I nie dziwię się, że nasza ławka wyglądała/wygląda tak a nie inaczej (Esti, Giacch a wcześniej jeszcze gorsze pachołki) gdyż dla nich taki stan rzeczy pasował. I tak jak mówicie pogodzili się z rolą rezerwowego, a co za tym idzie zatrzymali się na poziomie jakim byli. Nie pracowali nad sobą dostatecznie.