Wszystko o Milanie
- Brutalo
- Juventino

O milan się nie martw. Update z milan.com.pl -> 21:35 -> "Utrata Silvy jest bardzo realna, rossoneri myślą więc o rocznym przedłużeniu umowy z Alessandro Nestą, który przed niespełna miesiącem rozstał się z Milanem."rh pisze:mam nadzieje ze negocjacje, ktore potwierdzil Milan Channel zakoncza sie fiaskiem. Kolejny topowy zawodnik by odszedl z SerieA. Najgorsze jest to, ze nawet sie nie zapowiada zeby Milan zainwestowal te pieniadze w rozwoj druzyny. Co prawda mowi sie ze maja juz jakiegos brazola w zamian ale czym jest jakis Dede z Vasco do Thiago.. Ma on kosztowac 12 baniek. Reszta pewnie pojdzie na splate dlugow. Szkoda szkoda. Oby te pieniedze zainwestowali.. Wyglada na to, ze zbroimy sie my, inter i troszke Napoli. To nie sluzy wynikom i jakosci ligi wloskiej ;/
- rh
- Juventino

Brutalo pisze:O milan się nie martw. Update z milan.com.pl -> 21:35 -> "Utrata Silvy jest bardzo realna, rossoneri myślą więc o rocznym przedłużeniu umowy z Alessandro Nestą, który przed niespełna miesiącem rozstał się z Milanem."rh pisze:mam nadzieje ze negocjacje, ktore potwierdzil Milan Channel zakoncza sie fiaskiem. Kolejny topowy zawodnik by odszedl z SerieA. Najgorsze jest to, ze nawet sie nie zapowiada zeby Milan zainwestowal te pieniadze w rozwoj druzyny. Co prawda mowi sie ze maja juz jakiegos brazola w zamian ale czym jest jakis Dede z Vasco do Thiago.. Ma on kosztowac 12 baniek. Reszta pewnie pojdzie na splate dlugow. Szkoda szkoda. Oby te pieniedze zainwestowali.. Wyglada na to, ze zbroimy sie my, inter i troszke Napoli. To nie sluzy wynikom i jakosci ligi wloskiej ;/
Lubię to ! . Można smucić się ewentualnym osłabieniem całej ligi, ale żal, ból i bunt Milanistów na Bunga Team osładza tę stratę.
eee mnie to juz nie cieszy. mozemy smiac sie z oslabien przeciwnikow ale co z tego jak Bundesliga juz zabrala miejsce w LM. Wole obserwowac wyscig zbrojen, 3 zespoly wloskie w polfinalach LM i lige pelna gwiazd niz wynalazki. proste.
- Lypsky
- Juventino

Ty jesteś kibicem serie a czy Juventusu?rh pisze:Brutalo pisze:O milan się nie martw. Update z milan.com.pl -> 21:35 -> "Utrata Silvy jest bardzo realna, rossoneri myślą więc o rocznym przedłużeniu umowy z Alessandro Nestą, który przed niespełna miesiącem rozstał się z Milanem."rh pisze:mam nadzieje ze negocjacje, ktore potwierdzil Milan Channel zakoncza sie fiaskiem. Kolejny topowy zawodnik by odszedl z SerieA. Najgorsze jest to, ze nawet sie nie zapowiada zeby Milan zainwestowal te pieniadze w rozwoj druzyny. Co prawda mowi sie ze maja juz jakiegos brazola w zamian ale czym jest jakis Dede z Vasco do Thiago.. Ma on kosztowac 12 baniek. Reszta pewnie pojdzie na splate dlugow. Szkoda szkoda. Oby te pieniedze zainwestowali.. Wyglada na to, ze zbroimy sie my, inter i troszke Napoli. To nie sluzy wynikom i jakosci ligi wloskiej ;/
Lubię to ! . Można smucić się ewentualnym osłabieniem całej ligi, ale żal, ból i bunt Milanistów na Bunga Team osładza tę stratę.
eee mnie to juz nie cieszy. mozemy smiac sie z oslabien przeciwnikow ale co z tego jak Bundesliga juz zabrala miejsce w LM. Wole obserwowac wyscig zbrojen, 3 zespoly wloskie w polfinalach LM i lige pelna gwiazd niz wynalazki. proste.
Osłabienie Milanu jest naszym wzmocnieniem, proste.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- rh
- Juventino

jakby Juventusowi zabraklo miejsca w LM kosztem jednego zespolu niemieckiego to ciekawe jak bys mowil.. trzeba byc durniem zeby sie upierac ze oslabianie jest dobre. mierzcie do gory a nie do dolu. Jak jak ktos jest silny to badzmy jeszcze silniejsi. nie na odwrot. jak oni maja zlatana to kupmy Van Persiego i cieszmy sie ich gra ale niech nasz strzeli wiecej.Lypsky pisze:Ty jesteś kibicem serie a czy Juventusu?rh pisze:Brutalo pisze: O milan się nie martw. Update z milan.com.pl -> 21:35 -> "Utrata Silvy jest bardzo realna, rossoneri myślą więc o rocznym przedłużeniu umowy z Alessandro Nestą, który przed niespełna miesiącem rozstał się z Milanem."
Na dluzsza mete to jest durne i moze zaistniec taka sytuacja jak w naszej krajowej lidze. Wszyscy byli tak slabi, ze Slask wygral choc wcale mu sie do mistrzostwa nie spieszylo. po co inwestowac w zespol jak nikt nie inwestuje, wtedy wszyscy mamy szasne na mistrzostwo .
- strong return
- Juventino

Niby wszystko pięknie ślicznie i w pytę, ale jakiś jeden rywal by się przydał.
Miejsca na rynku transferowym dla nas nie ma już za dużo, wynagrodzeń niebotycznych dawać nigdy nie będziemy, więc i nam będzie cholernie trudno z czasem o ciekawy transfer spoza ligi( na razie mam nadzieję, że jeszcze nie). A nawet z ligi, co chce udowodnić usilnie PSG. Poziom ligi też ma jakiś wpływ na decyzję piłkarzy(chyba, że dasz 12-to sorry) I tym samym nie ułatwia to rywalizacji w LM, zwłaszcza, że "hodowanie młodych", to też trudne sprawy we Włoszech.
Sama oferta z gatunku, tych nie do odrzucenia. Właśnie dlatego, żaden tam Vidal, tylko Kielon, albo już nawet Marchisio. 8)
Miejsca na rynku transferowym dla nas nie ma już za dużo, wynagrodzeń niebotycznych dawać nigdy nie będziemy, więc i nam będzie cholernie trudno z czasem o ciekawy transfer spoza ligi( na razie mam nadzieję, że jeszcze nie). A nawet z ligi, co chce udowodnić usilnie PSG. Poziom ligi też ma jakiś wpływ na decyzję piłkarzy(chyba, że dasz 12-to sorry) I tym samym nie ułatwia to rywalizacji w LM, zwłaszcza, że "hodowanie młodych", to też trudne sprawy we Włoszech.
Sama oferta z gatunku, tych nie do odrzucenia. Właśnie dlatego, żaden tam Vidal, tylko Kielon, albo już nawet Marchisio. 8)
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2012, 22:49 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- meda11
- Juventino

- Gotti
- Juventino

Osłabienie Milanu jest osłabieniem całej Serie A. Jeśli Thiago Silva przejdzie do PSG to tym samym pokażę jak nisko upada liga włoska, żeby tacy piłkarze odchodzili do teoretycznie słabszej ligi. Teoretycznie, bo jeszcze parę lat i liga francuska będzie przed Serie A pod każdym względem. Jako organizacyjnie, infrastrukturalnie, pod względem talentów i ogólnej przyszłości są od dawna przed Serie A, tak ligę włoską ratuję tylko to, że gra tu więcej gwiazd i bogatszych klubów.Ty jesteś kibicem serie a czy Juventusu?
Cieszymy się z Interu, z osłabień Milanu, fatalnej formy Romy, ale nikt sobie nie zdaję chyba sprawy, że to wszystko świadczy o fatalnej sytuacji Serie A. Jak tak dalej przez najbliższe lata będzie się to toczyło to nie będzie w tej lidze rywalizacji i nikt nie będzie chciał grać także w Juve z wielkich nazwisk, bo po co skoro większy prestiż będzie w innych ligach?
- Lypsky
- Juventino

Już nie takie gwiazdy jak Silva opuszczały Włochy, a serie a nadal pozostaje w czołówce najlepszych lig świata. Patrzmy na siebie i wzmacniajmy nasz skład bez oglądania się na innych. Jeśli będziemy potęgą w LM, to nie powinniśmy mieć problemów ze ściąganiem gwiazd do naszego zespołu. Taki Bayern odkąd pamiętam ściąga najlepszych graczów na świecie, niezależnie od siły ligi niemieckiej.
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2012, 22:58 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- rh
- Juventino

heh tylko czekalem az ktorys to napisze. oczywiscie jestem zdania, ze zawsze powinnismy walczyc o mistrza ale nie zapominajmy gdzie bylismy jeszcze niedawno.meda11 pisze:Trzeba być durniem, by jako kibic Juventusu nie mierzyć w mistrza (a min. miejsce na pudle) rok w rok, a tym samym... Co nas obchodzi czy Napoli/Roma/Inter/Lazio czy inne Udine zdoła się załapać na miejsce premiowane LM?
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
PSG ma po prostu ogromny budżet, może sobie na takie rzeczy pozwolić. Oni mu dadzą tyle pieniędzy, że nie będzie miało dla niego znaczenia w której lidze pyka, to jest czynnik decydujący. Gdyby w Milanie pieniędzy mógł mieć tyle samo to myślę, że by się nigdzie nie ruszał. Gdyby to był ruch masowy i odchodziliby do innych klubów, wtedy ok, coś byłoby nie tak, ale to PSG...Gotti pisze:Osłabienie Milanu jest osłabieniem całej Serie A. Jeśli Thiago Silva przejdzie do PSG to tym samym pokażę jak nisko upada liga włoska, żeby tacy piłkarze odchodzili do teoretycznie słabszej ligi.
- Gotti
- Juventino

PSG poza kasą ma też projekt, który jest zapewne lepszy od tego Milanu. Tu już nie chodzi tylko o kasę. Jak ja miałbym wybierać gdzie grać to wolał bym PSG, bo wiem, że tam mógłbym powalczyć w LM, a Milan? Brak kasy na transfery i zanosi się na to, że będzie tylko gorzej.szczypek pisze:PSG ma po prostu ogromny budżet, może sobie na takie rzeczy pozwolić. Oni mu dadzą tyle pieniędzy, że nie będzie miało dla niego znaczenia w której lidze pyka, to jest czynnik decydujący. Gdyby w Milanie pieniędzy mógł mieć tyle samo to myślę, że by się nigdzie nie ruszał. Gdyby to był ruch masowy i odchodziliby do innych klubów, wtedy ok, coś byłoby nie tak, ale to PSG...Gotti pisze:Osłabienie Milanu jest osłabieniem całej Serie A. Jeśli Thiago Silva przejdzie do PSG to tym samym pokażę jak nisko upada liga włoska, żeby tacy piłkarze odchodzili do teoretycznie słabszej ligi.
- rh
- Juventino

a co to za roznica do kogo odchodza? wazne ze odchodza i ze wlosi traca na kazdej plaszczyznie coraz bardziej. Kiedys to Juve i Milan byly ziemia obiecana dla pilkarzy i to tutaj uciekali..szczypek pisze:PSG ma po prostu ogromny budżet, może sobie na takie rzeczy pozwolić. Oni mu dadzą tyle pieniędzy, że nie będzie miało dla niego znaczenia w której lidze pyka, to jest czynnik decydujący. Gdyby w Milanie pieniędzy mógł mieć tyle samo to myślę, że by się nigdzie nie ruszał. Gdyby to był ruch masowy i odchodziliby do innych klubów, wtedy ok, coś byłoby nie tak, ale to PSG...Gotti pisze:Osłabienie Milanu jest osłabieniem całej Serie A. Jeśli Thiago Silva przejdzie do PSG to tym samym pokażę jak nisko upada liga włoska, żeby tacy piłkarze odchodzili do teoretycznie słabszej ligi.
Chyba nikt nie zaprzeczy ze lepiej jest ogladac pojedynek Silvy z Van Persiem (tak tak to tylko przyklad):) niz Yepesa z Borriello
- badecki
- Juventino

Tutaj kibice AC Milanu nie mają wątpliwości czy odejście Thiago jest wyborem samego piłkarza czy też duetu Berlusconi & Galliani.Gotti pisze:Jeśli Thiago Silva przejdzie do PSG to tym samym pokażę jak nisko upada liga włoska, żeby tacy piłkarze odchodzili do teoretycznie słabszej ligi.
Kaka prawie, że na siłę został sprzedany do Realu Madryt (włodarze Milanu wiedzieli, że Madryt jest w stanie wyłożyć 60 mln EUR i pozbyli się piłkarza w kilka godzin, wieczorem Galliani mówił, że Kaka zostaje, rano kibice Milanu dowiedzieli się ze strony, że Brazylijczyk został sprzedany).
Silva jeszcze nie tak dawno deklarował się na pozostanie drugim Maldinim w Milanie. Tutaj prawdopodobnie jest tak samo jak przy wcześniejszym wielkim transferze "na zewnątrz". To nie wola samego piłkarza, ale strategia klubu "sprzedać za jak największe pieniądze" nie ważne gdzie, byle milionów było najwięcej. A takie pieniądze dziś posiadają właśnie szejkowie z Paryża. I duet AG & SB o tym doskonale wiedzą. Obaj są cwani.
Akurat przypadek Silvy, że odchodzi z Milanu (czyt. włoskiej Serie A), raczej nie jest podyktowany decyzją o odejściu ze "słabszej" ligi, ale wyborem (czyt. naciskiem) Berlusconiego i Gallianiego co do tego transferu. O tym zresztą trąbią dziś fora kibiców Milanu.
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2012, 23:29 przez badecki, łącznie zmieniany 3 razy.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Z całym przekonaniem powiem, że większe szanse w Lidze Mistrzów ma ciągle Milan (gdyby nie sędzia kto wie jak daleko doszliby w niej w tym roku). Minie jeszcze trochę czasu zanim PSG będzie drużyną aspirującą do wygrania Ligi Mistrzów. Manchester City też kupił kilka gwiazdek i dopiero w tym sezonie wygrali ligę, ich poczynania w Europie tyłka nie urywają. PSG ma kasę, koniec kropka.Gotti pisze:PSG poza kasą ma też projekt, który jest zapewne lepszy od tego Milanu. Tu już nie chodzi tylko o kasę. Jak ja miałbym wybierać gdzie grać to wolał bym PSG, bo wiem, że tam mógłbym powalczyć w LM, a Milan? Brak kasy na transfery i zanosi się na to, że będzie tylko gorzej.
Ja nie twierdzę, że tak nie jest. Mówię tylko, że to specyficzny przypadek, że mówimy akurat o PSG jeśli chodzi o ligę słabszą niż włoska.rh pisze:a co to za roznica do kogo odchodza? wazne ze odchodza i ze wlosi traca na kazdej plaszczyznie coraz bardziej.
- Basiek
- Juventino

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Dosyć odważne słowa, widzę, że niektórzy już nie pamiętają, że celem tego sezonu był (tylko lub aż) awans do Ligi Mistrzów. Nie mistrzostwo, bo nikt o zdrowych zmysłach nie odważyłby się wymieniać nas jako głównego faworyta do Scudetto na początku rozgrywek. Jasne, że ambicje kibiców są ogromne. Ale nastroje podupadły na przestrzeni kilku ostatnich lat.rh pisze:heh tylko czekalem az ktorys to napisze. oczywiscie jestem zdania, ze zawsze powinnismy walczyc o mistrza ale nie zapominajmy gdzie bylismy jeszcze niedawno.meda11 pisze:Trzeba być durniem, by jako kibic Juventusu nie mierzyć w mistrza (a min. miejsce na pudle) rok w rok, a tym samym... Co nas obchodzi czy Napoli/Roma/Inter/Lazio czy inne Udine zdoła się załapać na miejsce premiowane LM?
I nie zgodzę się z optymizmem związanym z pogłoskami o transferze Thiago Silvy. Jego ewentualne odejście nie cieszyłoby mnie jako sympatyka Serie A. Podobnie jak nie byłem zadowolony, kiedy ligę opuścili Kaka, Schevchenko czy Ibrahimovic. Widowiskowość i popularność rozgrywek leci drastycznie w dół, kiedy odchodzą znani i cenieni zawodnicy. Jest to jednak naturalna kolej rzeczy, reputacja Serie A nie jest już tak wysoka jak kiedyś.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/