Transfery w Europie
- Shadow Marshall
- Juventino
Griezmann sporą pracę na boisku wykonuje. Można powiedzieć, że niewdzięczną. Trochę jak Gruby w drugim sezonie u nas. Nie da się tak grać cały czas trzymając takie tempo i być dobrym w ataku i dobrym w odbiorze/destrukcji. Griezmann tam się dwoił i troił i nic mu to nie dało. Nie wiem czy dla Felixa Atletico to dobra opcja. Może się mylę.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
obaj robią to samo, nie wyłapałeś ironiiMRN pisze:Ok Maly, czyli Allegri kastrował zawodników z walorów ofensywnych a Simeone rozwija ich piłkarsko poprawiając walory defensywne :-)Maly pisze:szkoda tego Felixa, dobrze się zapowiadał ale niestety zmarnuje się u Simeone, tzn przepraszam - rozwinie piłkarsko poprawiając grę w defensywie
na wiosnę chyba Święcicki na FB pochylał się nad tematem ofensywnych zawodników w AM, co prawda chodziło o skrzydłowych bardziej niż o środkowych napastników ale jednak, zresztą Felix nie wygląda na 9 tylko kogoś kto właśnie będzie musiał popracować z tyłu
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
przecież napisałem dosadnie, że się zmarnuje
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Forza Juve
- Juventino
Nie sądzicie, że Neto trochę dziwnie postąpił? Odszedł od nas, bo nie chciał być zmiennikiem, krótko pograł w Valencii, która miała świetny sezon i grałby sobie w Lidze Mistrzów, a teraz odszedł do Barcy, w której znowu będzie zmiennikiem, a w LM pewnie nawet nie wejdzie na boisko...
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Jeśli Valencia uznała, że przed LM trzeba zakupić bramkarza i uparła się Cillessena, to Neto raczej by nie sobie nie pograł. Brazol posiedzi sobie na ławce Camp Nou, cyknie fotkę z Messi, żyć nie umierać
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Forza Juve
- Juventino
Ja wiem czy Valencia była tak uparta, żeby kupić Cillessena? To raczej nadarzyła się taka dogodna okazja wymiany, więc skorzystali. Gdyby nie chęć odejścia Cillessena i to FFP Barcy, to nie wiem, czy Valencia by go kupiła, z Neto byli ponoć zadowoleni.
No karierę to on ma całkiem udaną, Juventus, Barcelona, dwa mistrzostwa i puchary Włoch, dojdzie pewnie mistrzostwo Hiszpanii, grywa sobie ze świetnymi piłkarzami, wywalczył LM z Valencią, na Olimpiadzie był z Brazylią. Nie ma na co narzekaćjackop pisze:Brazol posiedzi sobie na ławce Camp Nou, cyknie fotkę z Messi, żyć nie umierać
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie jest takie pewne, że byli zadowoleni: https://vcf.pl/?id=11213Forza Juve pisze:Ja wiem czy Valencia była tak uparta, żeby kupić Cillessena? To raczej nadarzyła się taka dogodna okazja wymiany, więc skorzystali. Gdyby nie chęć odejścia Cillessena i to FFP Barcy, to nie wiem, czy Valencia by go kupiła, z Neto byli ponoć zadowoleni.
- Forza Juve
- Juventino
Faktycznie, mi też gdzieś się przewinęła informacja o konflikcie z trenerem. I to jest dość dobre wyjaśnienie, bo z tym zadowoleniem, to chodziło mi bardziej o poziom sportowy, prezentował się całkiem nieźle, więc z tego powodu by raczej nie odszedł.
- SKAr7
- Juventino
Napastnicy Atleti od ok 2002:San Holo pisze:Atleti musi zapełnić kimś lukę po Griezmannie, gdziekolwiek ostatecznie Francuz wyląduje. Felix jest młody, ma talent, ale nie jest to napastnik "na teraz", będzie musiał zarówno on jak i Simeone włożyć dużo pracy, by stał się kimś na poziomie choćby Griezmanna.
Torres-> Aguero/Forlan->Falcao->Costa->Griezmann
Każdy był uważany za znacznie lepszego piłkarza, kiedy stamtąd odchodził. Praktycznie natychmiast na miejsce odchodzącej gwiazdy wskakiwała nowa, zerowy okres przejściowy.
Myślę, że młody sobie poradzi
- Szymon JUVEMAN
- Juventino
Oferta Totków za Ndombele podobno odrzucona i transfer nie jest przesądzony.
FORZA JUVE !!!
- San Holo
- Madridista
Atleti zawsze miało rękę do wychowywania dobrych napastników, ostatnia trójka to dzieło Simeone, ale większość z nich nie robiła furory w swoich pierwszy sezonach. Costa - 6 bramek, Aguero - 6 bramek, Torres - 6 bramek. Nie spodziewałbym się po Felixie gry na najwyższym poziomie od pierwszych chwil w Hiszpanii, raczej spokojnej adaptacji - od strzelania bramek na razie są Costa, Morata, Vitolo czy Correa. Na Felixa jeszcze przyjdzie czas, choć jest jakaś szansa, że okaże się nowym Falcao i z miejsca załaduje dwadzieścia-kilka bramek w LL.SKAr7 pisze:Napastnicy Atleti od ok 2002:San Holo pisze:Atleti musi zapełnić kimś lukę po Griezmannie, gdziekolwiek ostatecznie Francuz wyląduje. Felix jest młody, ma talent, ale nie jest to napastnik "na teraz", będzie musiał zarówno on jak i Simeone włożyć dużo pracy, by stał się kimś na poziomie choćby Griezmanna.
Torres-> Aguero/Forlan->Falcao->Costa->Griezmann
Każdy był uważany za znacznie lepszego piłkarza, kiedy stamtąd odchodził. Praktycznie natychmiast na miejsce odchodzącej gwiazdy wskakiwała nowa, zerowy okres przejściowy.
Myślę, że młody sobie poradzi
Niemniej sądzę, iż Portugalczyk w przyszłości będzie naprawdę top napastnikiem i może się okazać, że był wart całych 126 milionów euro.
1902 Para Siempre
- jackop
- Juventino
Aaron Wan-Bissaka piłkarzem Manchesteru United. 5 lat kontraktu z opcją przedłużenia o rok. Według nieoficjalnych informacji 45+5 mln £ (55 mln € za tm). Piąty najdroższy zawodnik United w historii po Fredzie, Di Marii, Lukaku i Pogbie.
Antonio Valencia w wieku 33lat wraca do ojczyzny. Nowym klubem Ekwadorczyka został LDU Quito. Całkiem spory szum na twitterze:
Antonio Valencia w wieku 33lat wraca do ojczyzny. Nowym klubem Ekwadorczyka został LDU Quito. Całkiem spory szum na twitterze:
- jarmel
- Redaktor
I stał się drugim najdroższym angielskim graczem w historii :-) w ogóle cała ta lista jest dobra:
1. Stones 47,5m£
2. Wan Bissaka,
Walker 45m£
4. Sterling 44m£
5. Caroll,
Drinkwater 35m£
Co jeden to lepszy.
1. Stones 47,5m£
2. Wan Bissaka,
Walker 45m£
4. Sterling 44m£
5. Caroll,
Drinkwater 35m£
Co jeden to lepszy.
#AllegriOut
- jackop
- Juventino
Matteo Kovacić wykupiony przez Chelsea z Realu za 45 mln €. Kontrakt na 5 lat.
Pablo Sarabia przeszedł z Sevilli do PSG za 18 mln €.
Gelson Martins wykupiony przez Monaco z Atletico za 30 mln €.
Pablo Fornals zamienia Villareal na West Ham United, 28 mln €.
Danny Ings wykupiony przez Southampton z Liverpoolu za 22,2 mln €
Quincy Promes po roku w Sevilli przenosi się do Ajaxu za kwotę 15,7 mln €
Denis Suárez definitywnie żegna się z Barceloną, a jego nowym klubem zostaje Celta Vigo, która zapłaciła 12,9 mln €
Luuk de Jong z PSV do Sevilli za 12,5 mln €
Simone Zaza wykupiony z Valencii przez Torino za 12 mln €
Adem Ljajic z Torino do Besiktasu a 6,5 mln €
Prawy obrońca Ola Aina wykupiony przez Torino z Chelsea za 10 mln €
19stoletni utalentowany napastnik Timothy Weah kupiony przez Lille z PSG za 9,5 mln €
Ramires, były pomocnik Chelsea pozostający bez klubu podpisał kontrakt z brazylijskim Palmeiras
Denis Czeryszew wykupiony przez Valencię z Villareal za 6 mln €
Lucas Pérez kupiony przez Alaves z WHU za 2,3 mln € Jedna z dziwniejszych karier piłkarskich jakie widziałem
David Ospina wykupiony przez Napoli z Arsenalu za 3,5 mln €
Atletico za nieujawnioną kwotę sprowadziło 21letniego brazylijskiego lewego obrońcę Renana Lodiego z Athletico Paranaense
Pablo Sarabia przeszedł z Sevilli do PSG za 18 mln €.
Gelson Martins wykupiony przez Monaco z Atletico za 30 mln €.
Pablo Fornals zamienia Villareal na West Ham United, 28 mln €.
Danny Ings wykupiony przez Southampton z Liverpoolu za 22,2 mln €
Quincy Promes po roku w Sevilli przenosi się do Ajaxu za kwotę 15,7 mln €
Denis Suárez definitywnie żegna się z Barceloną, a jego nowym klubem zostaje Celta Vigo, która zapłaciła 12,9 mln €
Luuk de Jong z PSV do Sevilli za 12,5 mln €
Simone Zaza wykupiony z Valencii przez Torino za 12 mln €
Adem Ljajic z Torino do Besiktasu a 6,5 mln €
Prawy obrońca Ola Aina wykupiony przez Torino z Chelsea za 10 mln €
19stoletni utalentowany napastnik Timothy Weah kupiony przez Lille z PSG za 9,5 mln €
Ramires, były pomocnik Chelsea pozostający bez klubu podpisał kontrakt z brazylijskim Palmeiras
Denis Czeryszew wykupiony przez Valencię z Villareal za 6 mln €
Lucas Pérez kupiony przez Alaves z WHU za 2,3 mln € Jedna z dziwniejszych karier piłkarskich jakie widziałem
David Ospina wykupiony przez Napoli z Arsenalu za 3,5 mln €
Atletico za nieujawnioną kwotę sprowadziło 21letniego brazylijskiego lewego obrońcę Renana Lodiego z Athletico Paranaense
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2019, 13:21 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.