Wszystko o Milanie
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Post pod postem ale po serii plotek łączących Silvę z Barceloną i jeszcze kilkoma innymi możnymi klubami Europy teraz głośno o ofercie PSG za Zlatana i wizycie Gallianiego w Paryżu.
Oczywiście wszyscy zamieszani zaprzeczają ale zdaje się, że Galliani bardziej od wzmocnienia drużyny będzie do ostatniego dnia mercato walczył o pozostanie kluczowych piłkarzy.
Chociaż jeśli 40 mln za Szweda jest prawdą to nie wiem czy warto walczyć.
Oczywiście wszyscy zamieszani zaprzeczają ale zdaje się, że Galliani bardziej od wzmocnienia drużyny będzie do ostatniego dnia mercato walczył o pozostanie kluczowych piłkarzy.
Chociaż jeśli 40 mln za Szweda jest prawdą to nie wiem czy warto walczyć.
- pablo1503
- Juventino

40 baniek za 31-letniego faceta, to troszkę dużoOuh_yeah pisze:Chociaż jeśli 40 mln za Szweda jest prawdą to nie wiem czy warto walczyć.
Wątpię, żeby Milan zatrzymał Silve i Ibrahimović, ktoś na pewno odejdzie.

- pumex
- Juventino

http://acmilan.com.pl/news/GALLIANI-I-S ... -1715-2998
:shock: Kroi się transfer Silvy do PSG?!? To byłby prawdziwy hit francuzów i prawdziwe pokazanie siły. Nie byłby to kolejny transfer pół-gwiazdki czy podstarzałego gwiazdora tylko świetne wzmocnienie iście topowym zawodnikiem, które pewnie byłoby preludium do kolejnych hitowych transferów.
Jeśli operacja doszłaby do skutku, nasuwa się pytanie, co Milan zrobi z pieniędzmi
:shock: Kroi się transfer Silvy do PSG?!? To byłby prawdziwy hit francuzów i prawdziwe pokazanie siły. Nie byłby to kolejny transfer pół-gwiazdki czy podstarzałego gwiazdora tylko świetne wzmocnienie iście topowym zawodnikiem, które pewnie byłoby preludium do kolejnych hitowych transferów.
Jeśli operacja doszłaby do skutku, nasuwa się pytanie, co Milan zrobi z pieniędzmi

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Dziwna sprawa bo przecież jest duże zainteresowanie Silvą ze strony Barcelony. Transakcja wymarzona pod względem finansowym dla Berlusconiego jak i samego zawodnika ale nie ma co się czarować - degradacja sportowa Brazylijczyka, który jako jeden z najlepszych stoperów na świecie trafia do ligi francuskiej 
- mateusz6
- Juventino

Wymień mi jednego podstarzałego gwiazdora sprowadzonego do PSG za kadencji szejków. Według mnie francuzi budują drużynę bardzo mądrze.pumex pisze:http://acmilan.com.pl/news/GALLIANI-I-S ... -1715-2998
Ewentualna sprzedaż Silvy to strzał bazuką w kolano dla Milanu.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- ewerthon
- Juventino

Lugano?mateusz6 pisze: Wymień mi jednego podstarzałego gwiazdora sprowadzonego do PSG za kadencji szejków.
Dla Milanu i całej Serie A strata Silvy to katastrofa. Dla Juve niekoniecznie.
- pablo1503
- Juventino

Nicepumex pisze:http://acmilan.com.pl/news/GALLIANI-I-S ... -1715-2998

- pumex
- Juventino

Lugano, raz. Alex, Maxwell, można podciągnąć pod to kryterium Thiago Mottę. Następnym razem polecam sprawdzeniemateusz6 pisze:Wymień mi jednego podstarzałego gwiazdora sprowadzonego do PSG za kadencji szejków.
To zależyewerthon pisze:Dla Milanu i całej Serie A strata Silvy to katastrofa. Dla Juve niekoniecznie.

- daroo89
- Juventino

Swoją drogą wielu widziało rok temu Lugano jako partnera dla Kielona, a został mianowany do najgorszej jedenastki sezonu w Ligue 1ewerthon pisze: Lugano
Sprzedaż Silvy oznacza, że w Milanie chyba naprawdę się nie przelewa i żeby kogoś kupić muszą najpierw zarobić sporą sumę na sprzedażach. Ja liczę na to, że sprzedają najlepszego stopera, przyjdą za to jacyś śedniacy i Juve na dobre odskoczy milanistom. W porówananiu z innymi zespołami mamy zdecydowanie najlepszą sytuację jeśli chodzi o środki finansowe na mercato.
- mateusz6
- Juventino

@pumex
bardzo naciągani Ci twoi gwiazdorzy. Lugano, Maxwell i Alex to obrońcy, którzy zazwyczaj najlepszą dyspozycję mają w wieku 29-31 lat. Według ciebie Barzagli był podstarzałym gwiazdorem w chwili transferu? Motta też chyba nie przekroczył 30 lat. Takowych ściąga Man City: Vieira, Hargraves, Pizarro....
bardzo naciągani Ci twoi gwiazdorzy. Lugano, Maxwell i Alex to obrońcy, którzy zazwyczaj najlepszą dyspozycję mają w wieku 29-31 lat. Według ciebie Barzagli był podstarzałym gwiazdorem w chwili transferu? Motta też chyba nie przekroczył 30 lat. Takowych ściąga Man City: Vieira, Hargraves, Pizarro....
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- pumex
- Juventino

Jak naciągani? Wszyscy mają najlepsze lata za sobą, zdecydowanie. Nie zgodzisz się z tym? Natomiast Thiago Silva będzie ich pierwszym naprawdę topowym piłkarzem.mateusz6 pisze:@pumex
bardzo naciągani Ci twoi gwiazdorzy.
No właśnie, ponoć Milan Channel potwierdził zaawansowane negocjacje. Rossoneri mają dostać ok 50mln a Brazylijczyk ma zarobić 12mln rocznie. Cóż... trzeba przyznać, że warunki dla zawodnika i dla klubu wymarzone. Teraz trzeba mieć nadzieję, że Milan będzie bardziej łatał dziurę budżetową niż się wzmacniał, bo za nawet 30-35mln można kupić dwóch "ładnych" piłkarzy

- francois
- Juventino

:shock: :shock: :shock:pumex pisze:Rossoneri mają dostać ok 50mln a Brazylijczyk ma zarobić 12mln rocznie.
Astronomia...
Kolega milanista powiedział mi, że sytuacja finansowa Rossonerich nie jest najlepsza. Taka kasa będzie dla nich wybawieniem. Choć lepszym wyborem dla nich była by chyba sprzedaż wysoko wycenianego, a mało przydatnego w ostatnim czasie Pato.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- rh
- Juventino

mam nadzieje ze negocjacje, ktore potwierdzil Milan Channel zakoncza sie fiaskiem. Kolejny topowy zawodnik by odszedl z SerieA. Najgorsze jest to, ze nawet sie nie zapowiada zeby Milan zainwestowal te pieniadze w rozwoj druzyny. Co prawda mowi sie ze maja juz jakiegos brazola w zamian ale czym jest jakis Dede z Vasco do Thiago.. Ma on kosztowac 12 baniek. Reszta pewnie pojdzie na splate dlugow. Szkoda szkoda. Oby te pieniedze zainwestowali.. Wyglada na to, ze zbroimy sie my, inter i troszke Napoli. To nie sluzy wynikom i jakosci ligi wloskiej ;/