Wszystko o Interze
- zahor
- Juventino
Nikt nie spodziewał się że wyplują w tym meczu płuca i zdemolują rywala, ale są jednak pewne granice piachu jaki można zagrać na własnym stadionie, grając pierwszym składem z rywalem tej klasy i sądzę że w tym meczu zostały one przekroczone. Na miejscu gości którzy kupili bilety i zobaczyli takie coś domagałbym się zwrotu forsy. Nie ma się potem co dziwić ze San Siro regularnie świeci pustkami bo mecze takie jak ten nie zachęcają żeby tłumnie przybywać na każde spotkanie.szczypek pisze:Co Wy pieprzycie, wygrali pierwszy mecz - na wyjeździe 3:0 to dzisiaj sądzili po prostu, że się samo awansuje. Może nie oceniajmy czy olewają po tym meczu. Po pierwszym bowiem nikt o tym nie mówił
Ale czy ktokolwiek gdziekolwiek (oprócz nas na tym forum) poruszył ten temat? Bo ja osobiście nie słyszałem żadnej dyskusji w tej kwestii.filippo pisze: Mam nadzieję, że zmienią się zasady naliczania punktów do rankingu krajowego i punkty z CL będą wyższe, aniżeli pochodzace z rozgrywek LE. To może uratować Calcio
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Lol. Ja nie powiedziałem nigdzie, że zagrali nawet przeciętne spotkanie. No ale czy to jest już wystarczający powód do tego, aby już stwierdzić, że olewają LE? Nie sądzę. Przyjdzie faza grupowa, zobaczymy jaki skład wystawią, jakie będą wyniki, wtedy będzie można jakieś wnioski wyciągać w tym względzie, czyż nie?zahor pisze:Nikt nie spodziewał się że wyplują w tym meczu płuca i zdemolują rywala, ale są jednak pewne granice piachu jaki można zagrać na własnym stadionie, grając pierwszym składem z rywalem tej klasy i sądzę że w tym meczu zostały one przekroczone. Na miejscu gości którzy kupili bilety i zobaczyli takie coś domagałbym się zwrotu forsy. Nie ma się potem co dziwić ze San Siro regularnie świeci pustkami bo mecze takie jak ten nie zachęcają żeby tłumnie przybywać na każde spotkanie.
- Virgil
- Juventino
Temat naliczania punktów i dlaczego on jest niesprawiedliwy był często poruszany między innymi przez redaktorów goal.com.
Inter jak Inter myśleli że spacerek i tyle, a to źle świadczy o mentalności. Włoskie drużyny muszą zrozumieć,że trzeba w LE grać. Inaczej będzie kiepsko.
Inter jak Inter myśleli że spacerek i tyle, a to źle świadczy o mentalności. Włoskie drużyny muszą zrozumieć,że trzeba w LE grać. Inaczej będzie kiepsko.
- Espaneta
- Juventino
Jakoś nikt inny nie mówi o niesprawiedliwym naliczaniu punktów tylko Włosi którzy z nie wiadomo jakich powodów olewają te rozgrywki, jakoś mnie to nie smuci bo Serie A ma obecnie to na co w sumie zasłużyła/zapracowała.
- zahor
- Juventino
Bardziej chodzi mi o to czy w strukturach UEFA ktokolwiek na poważnie rozważa zmianę tego systemu, bo redaktorzy goal.com to wiesz... Temat powtórek wideo też był poruszany przez wielu redaktorów ale na żadne zmiany w tej kwestii w najbliższym czasie się nie zanosi.Virgil pisze:Temat naliczania punktów i dlaczego on jest niesprawiedliwy był często poruszany między innymi przez redaktorów goal.com.
Anglicy też odpuszczają, ale im akurat to nie robi większe różnicy więc nie sądzę żeby mieli walczyć o zmianę przepisów z jakimś wielkim zapałem. Stąd też sądzę że nic się w tej kwestii nie powinno w najbliższym czasie zmienić.Espaneta pisze:Jakoś nikt inny nie mówi o niesprawiedliwym naliczaniu punktów tylko Włosi którzy z nie wiadomo jakich powodów olewają te rozgrywki, jakoś mnie to nie smuci bo Serie A ma obecnie to na co w sumie zasłużyła/zapracowała.
- Espaneta
- Juventino
Odpuszczać a krytykować to dwie inne sprawy. Wiadomo że gdyby Real czy Barcelona miały tam grać to też by to olały ale dlaczego to robi takie Lazio, Palermo czy Roma? przecież to zespoły akurat na takie rozgrywki jak LE. Jedynie większe pieniądze mogłyby być za udział, ćwierćfinały itd. bo chyba za fazę grupową LM można zebrać więcej kasy niż za dotarcie do półfinału LE :?
- MarcineR
- Interista
Po wymianie z Milanem kolejny transfer bliski finalizacji do Interu. Za 1,5mln € wypożyczony (z opcją pierwokupu po sezonie za 5mln €) ma zostać Walter Gargano. Informację tę podają Sky oraz Gazzetta dello Sport. Zawodnik ma podpisać 4-letni kontrakt z zarobkami 1,7mln € za sezon.
@Mietson Takie info podają, Mudingayi też 3-letni kontrakt podpisał, pomimo że tylko wypożyczony jest. Pewnie przez rok zarobi to co ma zarobić, jak zostanie wykupiony to będzie dalej tyle zarabiał przez kolejne 3 lata. Przynajmniej ja tak myślę.
@Mietson Takie info podają, Mudingayi też 3-letni kontrakt podpisał, pomimo że tylko wypożyczony jest. Pewnie przez rok zarobi to co ma zarobić, jak zostanie wykupiony to będzie dalej tyle zarabiał przez kolejne 3 lata. Przynajmniej ja tak myślę.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2012, 22:44 przez MarcineR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
Zara, moment, to skoro ma być wypożyczony to jak 4-letni kontrakt? Czy może jest to jeden z tych licznych dziwnych chwytów gdzie wypożyczenie jest z przymusem kupna?MarcineR pisze:Po wymianie z Milanem kolejny transfer bliski finalizacji do Interu. Za 1,5mln € wypożyczony (z opcją pierwokupu po sezonie za 5mln €) ma zostać Walter Gargano. Informację tę podają Sky oraz Gazzetta dello Sport. Zawodnik ma podpisać 4-letni kontrakt z zarobkami 1,7mln € za sezon.
Tak ogólnie, to chyba dobry transfer.
- meda11
- Juventino
Tak ogólnie to Inter miał bić się maksymalnie o 3-4 miejsce, a Milan po odmłodzeniu, wyleczeniu i uporządkowaniu/zakupach częściowo po sprzedaży Thiago i Zlatana być dla nas prawdziwym konkurentem. Jak jeszcze wypali ten Stramaccioni to wyjdzie na to, że z Interem będziemy się bić o mistrza, a Milan będzie walczyć z Napoli/Romą o kwalifikacje LM.Mietson pisze:Tak ogólnie, to chyba dobry transfer.
- D-Rose
- Juventino
Niekoniecznie. Wydaje mi sie ze to bedzie załatwione w ten sposob. On niby podpisuje 4letni kontrakt, ale tak naprawde prafuje umowe na wypozyczenie(domyslam sie ze na rok) a jezeli inter zdecyduje sie go wykupic z napoli to ta umowa automatycznie zostaje przedłuzona o 3 sezony na tych samych warunkach jakie wynegocjował sobie rok wczesniej.Mietson pisze:Zara, moment, to skoro ma być wypożyczony to jak 4-letni kontrakt? Czy może jest to jeden z tych licznych dziwnych chwytów gdzie wypożyczenie jest z przymusem kupna?MarcineR pisze:Po wymianie z Milanem kolejny transfer bliski finalizacji do Interu. Za 1,5mln € wypożyczony (z opcją pierwokupu po sezonie za 5mln €) ma zostać Walter Gargano. Informację tę podają Sky oraz Gazzetta dello Sport. Zawodnik ma podpisać 4-letni kontrakt z zarobkami 1,7mln € za sezon.
Jezeli zas inter go nie wykupi wraca do napoli i tam gra na umowie obowiazujacej z de laurentisem.

- Łoles
- Juventino
Przez to wszystko jeszcze jakaś piłka nożna czy inne "specjalistyczne" czasopismo o tematyce piłkarskiej uzna inter królem letniego mercatoOuh_yeah pisze:it doesn't matter dobrze prawi.
Handanovic, Gargano, Cassano, Palacio... Brance chyba podmienili kosmici

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No i stało się.
Cassano w tej drużynie. Kurde mają teraz bardzo mocny pierwszy skład. Myślę, że to będzie nasz główny rywal do Scudetto.
Ofensywna czwórka Cassano, Senijder, Palacio i Milito na szpicy, za nimi Guarin i Gargano. Na budzie Handanović.
No, no... nieźle... szkoda.
Cassano w tej drużynie. Kurde mają teraz bardzo mocny pierwszy skład. Myślę, że to będzie nasz główny rywal do Scudetto.
Ofensywna czwórka Cassano, Senijder, Palacio i Milito na szpicy, za nimi Guarin i Gargano. Na budzie Handanović.
- Dybala 4ever
- Juventino
Ale obrona słabiutka nadalyanquez pisze:No i stało się.

- Dzięcioł
- Juventino
Dlaczego szkoda?? Mocny Inter to ciekawsza liga, a i szansa na dobry występ w LE. Inter mądrze się wzmacnia, jeżeli Stramaccioni poukłada wszystko jak należy, to mając na uwadze że dla niego (jak i dla większości jego piłkarzy, vide Palacio, Obi, Coutinho czy Cassano) triumf w LE byłby życiowym sukcesem, Włości w końcu mogą zrobić w pucharach więcej punktów niż Niemcy. Chciałbym, żeby ten sezon był przełomem w Serie A.yanquez pisze:No i stało się.
Swoją drogą Fantantonio zalicza drugi z trzech włoskich gigantów. Do kompletu i awansu do panteonu gwiazd grających w Juve, Milanie i Interze (Roberto Baggio, Ibra, Vieri, Davids, Vieira) brakuje mu jeszcze występów w naszym trykocie. CV Antonio to ma już bardzo ciekawe: Bari, AS Roma, Real Madryt, Sampdoria Genoa, AC Milan, Inter Mediolan.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...