Mercato (2012-2014)
- gucio_juve
- Juventino
Guarin zagroził, że jak go nie puszczą, to skoczy z tego okna.mrozzi pisze:https://pbs.twimg.com/media/Beb81ZOIQAA7lJh.jpg:large
Negocjacje trwają nadal, o czym świadczy powyższe zdjęcie. Zdjęcie przesłał jeden z dziennikarzy fcinternews Guglielmo Cannavale.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Jeden z komentarzy z naszej ulubionej strony a propos odzewu Curva Nord do Thohira

:lol:pewien Interista pisze:
Genialne stanowisko, takie na poziomie....jakbym takie cos przeczytał to bym sie na to wysrał.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 19:44 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.
BESTER MANN, BESTEEER !

- koki90
- Juventino
Niektórzy szukają problemów tam, gdzie ich nie ma. Jesli Guarin przyjdzie i to nawet z małą dopłatą to będzie to bardzo dobry deal. Już przed sezonem mówiło się, że nasze letnie mercato można by nazwać idealnym dopiero wtedy, gdy wisienką na torcie byłby transfer środkowego pomocnika. Wtedy to miał być Radja, ale żądania Cagliari odnośnie odstępnego były zbyt wysokie. Pozbyliśmy się Marrone i Guarin ma wejść jakby w jego miejsce. Późno bo późno, ale jak to się mówi lepiej późno niż później.
Taki ruch to dla nas same korzyści:
- wzmacniamy środek pola i poszerzamy kadrę
- zaczynamy czystki w ataku, w końcu mamy zacząć go odmładzać
- naciskanie agenta Vucinicia na transfer pokazuje jak bardzo frustrować musiała go rola rezerwowego w Juve - przy utrzymującej się sytuacji w dalszej fazie sezonu mógłby kwasić.
Dla tych, którzy się martwią o rotację i tym podobne sprawy to przypominam, że gramy nadal w 3 rozgrywkach i zgodnie z zasadą Conte mówiącą o tym, że najważniejszy jest następny mecz i musimy go wygrać, uzupełnienie środka pola takim graczem zdecydowanie nam to ułatwi.
Jedyne co może popsuć pozytywną wartość tej wymiany to 3 rzeczy:
- niekorzystne dla nas warunki wymiany, tzn. w mojej opinii dopłata więcej niż 5lm euro
- przepłacenie za zawodnika, którym będziemy musieli zastąpić Vucinicia. Oczywiście tu najlepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie kogoś typu Anelka, Bendtner, Borriello.
- sprzedaż któregoś z obecnych środkowych pomocników w lecie - choć to jest temat na oddzielną dyskusję, która nieraz tu miała miejsce i jeszcze nieraz będzie prowadzona.
Taki ruch to dla nas same korzyści:
- wzmacniamy środek pola i poszerzamy kadrę
- zaczynamy czystki w ataku, w końcu mamy zacząć go odmładzać
- naciskanie agenta Vucinicia na transfer pokazuje jak bardzo frustrować musiała go rola rezerwowego w Juve - przy utrzymującej się sytuacji w dalszej fazie sezonu mógłby kwasić.
Dla tych, którzy się martwią o rotację i tym podobne sprawy to przypominam, że gramy nadal w 3 rozgrywkach i zgodnie z zasadą Conte mówiącą o tym, że najważniejszy jest następny mecz i musimy go wygrać, uzupełnienie środka pola takim graczem zdecydowanie nam to ułatwi.
Jedyne co może popsuć pozytywną wartość tej wymiany to 3 rzeczy:
- niekorzystne dla nas warunki wymiany, tzn. w mojej opinii dopłata więcej niż 5lm euro
- przepłacenie za zawodnika, którym będziemy musieli zastąpić Vucinicia. Oczywiście tu najlepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie kogoś typu Anelka, Bendtner, Borriello.
- sprzedaż któregoś z obecnych środkowych pomocników w lecie - choć to jest temat na oddzielną dyskusję, która nieraz tu miała miejsce i jeszcze nieraz będzie prowadzona.
- mazi12
- Juventino
Marottę chyba będą nosić na rękach. Swoją drogą, marzenie Guarina się spełnia.
E: @Paweljuve2006 -> zdążyłem zauważyć, muszę zmienić źródło :-D
E: @Paweljuve2006 -> zdążyłem zauważyć, muszę zmienić źródło :-D
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 19:50 przez mazi12, łącznie zmieniany 2 razy.
- jakku1
- Juventino
Agresti podaje, ze do kompromisu jest coraz blizej.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No chlopce z niebieskiej czesci Mediolanu na pewno maja nie lada sraczke ale coz sie im dziwic...ja nie chcialbym byc na ich miejscu,patrzec na tak nieudolne transfery, spojrzmy na sklad Interu, i tak dziw bierze ze maja 5 plac w serie A.
P.s Grube podziekowania dla mrozzi-ego za szczegolowa relacje, pozdrawiam z fartem
P.s Grube podziekowania dla mrozzi-ego za szczegolowa relacje, pozdrawiam z fartem
Inter 16/02/2025 

- PlanetJuve
- Juventino
To napewno nie jest zdjecie z "teraz"... Media, banery jak przed meczem ligowym...mazi12 pisze:Co się dzieje na Meazza :shock:
- Osgiliath
- Juventino
Taki off-top: Jakku, skąd oni to cholera wiedzą? Co przebrali się za boyów hotelowych, albo w szafie siedzą?? Czy sami agenci tam cynk dają?jakku1 pisze:Agresti podaje, ze do kompromisu jest coraz blizej.
---
Pozostaje czekać do dobrego finału

- jakku1
- Juventino
Nie mam pojeciaOsgiliath pisze:Taki off-top: Jakku, skąd oni to cholera wiedzą? Co przebrali się za boyów hotelowych, albo w szafie siedzą?? Czy sami agenci tam cynk dają?jakku1 pisze:Agresti podaje, ze do kompromisu jest coraz blizej.
---
Pozostaje czekać do dobrego finału

Wyglada na to, ze koniec telenoweli. Guarin = Miras + ok. 3m euro.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113