Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 13:47

SKAr7 pisze:
jackop pisze:; 20stoletni (prawie) no-name z Brazylii kosztujący powyżej 35-38 mln € (tyle podobno oferowało MU - z marnym skutkiem). Zmiennik Oscara (od tego sezonu w CFC) na IO.
No bez przesady z tym no-namem, dyskutowałem z kilkoma Brytyjczykami, którzy fapią nad nim bardziej niż nad Neymarem. Dla mnie mała niespodzianka, że grzeje ławę.
Nie żeby Interowi miało się udać go wyciągnąć :lol:
Zwłaszcza ze do walki o tego brazylijskiego lapsa właczyło sie ku zaskoczeniu pilkarskiego swiata... PSG :smile: :lol:

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 00:33

No chyba, że Inter sypnie kasą da San Paulo czy gdzie ten "kozak" gra tyle ile chcą czyli 35-40mln i tyle, ale byłby to głupi transfer acz pokazujący nadal siłę i ambicję, gdyż taką kasę to w Interze należy zainwestować w 2-4 zawodników bo pierwszy skład wygląda nadal słabiej od Milanu, Juve czy Napoli a jest jeszcze Roma i nieobliczalne Udine.

Znajać Inter to nawet jak kupią Lucasa to będzie pewnie niewypałem, nie takie rzeczy już Moratti robił:D

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 01:11

35-40 mln za leszcza, któremu chyba jeszcze nie wyrosły włosy w sekretnym miejscu. My za te pieniądze kupiliśmy pewniaków jak Lichego, Giovinco i Vidala. Masakra. Inter najlepsze wzmocnienie jakie by sobie zafundował to zwolnienie Branci.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 01:15

No oferta ManU opiewająca na 32 mln euro bodajże została odrzucona, więc pewnie Inter musi sypnąć więcej.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 12:00

Castiel pisze:Najlepsze wzmocnienie jakie by sobie zafundował to zwolnienie Branci.
Wystraszyłeś mnie, że faktycznie go zwolnili :shock: Jest Branca, jest zabawa. Ponoć Martin znajduje się w kręgu zainteresowania interu :smile: Bidoki, nie dla psa kiełbasa

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 12:56

annihilator1988 pisze: Ponoć Martin znajduje się w kręgu zainteresowania interu :smile: Bidoki, nie dla psa kiełbasa
:rotfl:

Wracając do tematu tych młodych Brazoli... WTF - ja się pytam. Jak goście, którzy jeszcze nic wielkiego nie osiągnęli, mogą być wyceniani na co najmniej 30 baniek?! :angry: Oscar, Lucas, Damiao, Neymar :doh:
Szczerze mówiąc, to nigdy nie widziałem gdy żadnego z nich, ale jak czytam o kwotach, jakie za nich żądają ich kluby, to mi ciśnienie podskakuje. Najlepsze jest to, że w momencie, gdy Brazylia wygra IO, a Damiao zostanie królem strzelców, to jego wartość podskoczy o jakieś 10mln. :whistle:

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 15:07

pablo1503 pisze:
annihilator1988 pisze: Ponoć Martin znajduje się w kręgu zainteresowania interu :smile: Bidoki, nie dla psa kiełbasa
:rotfl:

Wracając do tematu tych młodych Brazoli... WTF - ja się pytam. Jak goście, którzy jeszcze nic wielkiego nie osiągnęli, mogą być wyceniani na co najmniej 30 baniek?! :angry: Oscar, Lucas, Damiao, Neymar :doh:
Szczerze mówiąc, to nigdy nie widziałem gdy żadnego z nich, ale jak czytam o kwotach, jakie za nich żądają ich kluby, to mi ciśnienie podskakuje. Najlepsze jest to, że w momencie, gdy Brazylia wygra IO, a Damiao zostanie królem strzelców, to jego wartość podskoczy o jakieś 10mln. :whistle:
Napędza się ta koniunktura. A klubu typu Chelsea czy PSG tylko ją przyspieszają. Ale rozpoczął to wszystko bodajże Milan wydając na 17-letniego Pato 22 miliony.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2012, 16:21

pablo1503 pisze: :rotfl:

Pytasz z jakiej paki żądają tyle kasy za tych piłkarzy? Odpowiedź jest dość prosta: widzą, że jest mnóstwo baranów, którzy są gotowi tyle wyłożyć. Dlaczego mieliby sprzedać Oscara za 15 mln (załóżmy, że tyle jest wart)? Przecież dzięki kampanii medialnej i lansowaniu go na nowego Dinho można tą sumę przynajmniej podwoić.

Osobiście uważam, że jest to żałosne ale takie prawa rynku - jak jedni <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przepłacają to przepłacać muszą wszyscy.
francois pisze:Napędza się ta koniunktura. A klubu typu Chelsea czy PSG tylko ją przyspieszają. Ale rozpoczął to wszystko bodajże Milan wydając na 17-letniego Pato 22 miliony.
Kariera Pato jest obecnie na zakręcie ale nie da się ukryć, że on chyba sprostał oczekiwaniom. No chyba, że to prawda, że liczne kontuzje wynikają z jego lenistwa i olewania przygotowania fizycznego.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2012, 22:17

Jak liga włoska ma ciupać punkty do rankingu, skoro kluby zlewają ligę europejską. Liga niemiecka jest dziś tam gdzie jest, przez to, że kluby poważnie traktują te rozgrywki. To co Inter odwala z Hajdukiem to skandal...

Mam nadzieje, że nie powtórzą historii Romy z zeszłego roku, kiedy to przegrała ona ze Slovanem...

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2012, 22:19

Olewanie LE olewaniem LE ale takich rzeczy jak odwala inter w meczu z Hajdukiem się zwyczajnie nie robi...

Mam nadzieję że jakoś przejdą i trafią na Śląsk, z nimi nie da się przegrać :prochno:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2012, 22:30

filippo pisze:Mam nadzieje, że nie powtórzą historii Romy z zeszłego roku, kiedy to przegrała ona ze Slovanem...
powtórzą, powtórzą. Tak jak każdy klub, który wyląduje w LE, a ma aspiracje na LM/dobre miejsce w Serie A.

Czasem zastanawiam się, że gorzej być już nie może z tą włoską piłką i za kazdym razem łapię się, że - może.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2012, 22:33

pan Zambrotta pisze: Czasem zastanawiam się, że gorzej być już nie może z tą włoską piłką i za kazdym razem łapię się, że - może.
Mam nadzieję, że zmienią się zasady naliczania punktów do rankingu krajowego i punkty z CL będą wyższe, aniżeli pochodzace z rozgrywek LE. To może uratować Calcio, bo tendencja olewania LE przez Włoskie kluby jest przerażająca. Juventus robił to samo, Roma to samo teraz Inter

ps. jeszcze apropo meczu Interu - skład, w którym wyszli dzisiaj wydaje się być optymalny...

co za dno

czarny93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2012, 22:40

filippo pisze:
pan Zambrotta pisze:
Mam nadzieję, że zmienią się zasady naliczania punktów do rankingu krajowego i punkty z CL będą wyższe, aniżeli pochodzace z rozgrywek LE. To może uratować Calcio, bo tendencja olewania LE przez Włoskie kluby jest przerażająca. Juventus robił to samo, Roma to samo teraz Inter

ps. jeszcze apropo meczu Interu - skład, w którym wyszli dzisiaj wydaje się być optymalny...

co za dno
Szkoda słów strzępić na ten temat. Olewactwo włoskich zespołów LE jest nieprawdopodobne. A patem osoby z włoską piłką związane zastanawiają się dlaczego Bundesliga jest przed Serie A. Opuszczanie LE jest tak antyfutbolowe, że płakać się chce. Jeszcze trochę i francuzi nas wyprzędzą, to kwestia kilku lat.

DejW
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2012, 22:43

Co Wy pieprzycie, wygrali pierwszy mecz - na wyjeździe 3:0 to dzisiaj sądzili po prostu, że się samo awansuje. Może nie oceniajmy czy olewają po tym meczu. Po pierwszym bowiem nikt o tym nie mówił.

Mam fajny pseudonim dla Coutinho, ale też dwie kartki :prochno:

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2012, 22:58

filippo pisze:
tendencja olewania LE przez Włoskie kluby jest przerażająca. Juventus robił to samo, Roma to samo teraz Inter
Bo to takie włoskie jest przecież. Gdyby nie sukces reprezentacji na Euro, to w ogóle można by było mówić o poważnym kryzysie Calcio. Patrzcie co zagrał wczoraj Milan, wiem niby to tylko mecz towarzyski, jednak gdy gra się z Realem to jest to prestiżowe spotkanie i wynik idzie w świat, a tym bardziej taki wynik. Ciągłe afery też nie pomagają w rozwoju, nie zachęcają klasowych zawodników do zmiany ligi na serie a. O stadionach to nawet nie wspomnę, bo to są już prędzej zabytki czy muzea, a nie obiekty sportowe. Jednym słowem nie jest dobrze, a może być jeszcze gorzej. Odejdą stare gwiazdy, a nowych próżno szukać

ODPOWIEDZ