Polityka
- Giacobbneri
- Juventino
W ramach ciekawostki,
Tak a propos przekroczenia progu ostrożnościowego i spekulacji ...
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- deszczowy
- Juventino
Mam nadzieję, że twoja nadzieja rozleci się, jak jakiś ruski samolotpan Zambrotta pisze:Oddałem głos na "Polecieli i Spadli", mam nadzieję, że wygrają te wybory.deszczowy pisze:No, panowie, kto już oddał głos w wyborach?

Frekwencja jest ponoć rekordowo niska. Zaczynam się bać co będzie

- Piotr Juvefan
- Juventino
jeśli tak faktycznie jest to się domyślam co to będzie, głosować poszły wszystkie mohery i kibole a ci co głosowali na PO zostali w domudeszczowy pisze:Mam nadzieję, że twoja nadzieja rozleci się, jak jakiś ruski samolotpan Zambrotta pisze:Oddałem głos na "Polecieli i Spadli", mam nadzieję, że wygrają te wybory.deszczowy pisze:No, panowie, kto już oddał głos w wyborach?
Frekwencja jest ponoć rekordowo niska. Zaczynam się bać co będzie

zwyciężymy zwyciężmy

bój się deszczowy
- Vimes
- Juventino
Wynik wyborów będzie ciekawy również z punktu widzenia weryfikacji wiarygodności ośrodków badania opinii publicznej, bo o ile pamiętam w każdym sondażu Partia Obiboków wyprzedzała Prezesa i Spółkę. Przekonamy się również, czy Ruch Poparcia Siebie Samego wejdzie do Sejmu jak wieściły różne sondaże. Osobiście liczę jeszcze na kiepski wynik Sojuszu Lewych Degeneratów i Polskiego Stronnictwa Leni.
PS Nie sądzicie, że cisza wyborcza to bezsensowny pomysł?
PS Nie sądzicie, że cisza wyborcza to bezsensowny pomysł?
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W rzeczy samej, cisza wyborcza to głupi pomysł. U mnie w mieście przed bramą do OKW, gdzie oddałem głos, stała wielka przyczepa z plakatem promującym kandydata PiS. Równie dobrze mogłaby jeździć po mieście, a miałaby na mój wybór taki sam wpływ. Zagłosowałem, z niecierpliwością czekam na wyniki.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Vimes
- Juventino
A propos narzekania na niską frekwencję:
Tak więc jeśli świadomie olaliście wybory to nie ma się czego wstydzić jak to próbują nam wmawiać różne "ałtorytety".Anthony Downs w napisanej w 1957 roku „Economic Theory of Democracy” przekonywał, że świadoma absencja wyborcza, wbrew powszechnym utyskiwaniom, że głos nieoddany jest stracony i lepiej wybrać „mniejsze zło”, jest całkiem sensowną strategią wyborczą zorientowaną na przyszłość. Oznacza ona, że istniejące na rynku „produkty” nie są warte zainteresowania. A to rodzi nadzieję, że w końcu, w którymś kolejnym głosowaniu tym potencjalnym „klientom” zostanie zaoferowany lepszy „towar”. Oczywiście zawsze po rozpakowaniu pudełka z napisem „3x15” może się okazać że jest tam „VAT 23” a reklamacje można składać dopiero za 4 lata. Ale tak się można bawić, jak jest czym płacić za zabawę. A chyba coraz lepiej widać, że w końcu nie będzie czym płacić.
Źródło
- Piotr Juvefan
- Juventino
co do ciszy wyborczej to na juvepoland na pewno nie jest przestrzegana
ale w telewizji dobrze na ten czas odpocząć o tych wszystkich polityków,prócz najjaśniejszego Bronka szlachcica,który dzisiaj wygłosił jak przystało żeby pójść głosować..tak go posłuchali
choć na razie to deszczowy o tym pisał :-D
Oby przez poranne incydenty nie przedłużyły się wybory....

ale w telewizji dobrze na ten czas odpocząć o tych wszystkich polityków,prócz najjaśniejszego Bronka szlachcica,który dzisiaj wygłosił jak przystało żeby pójść głosować..tak go posłuchali

Oby przez poranne incydenty nie przedłużyły się wybory....
- Pan Mietek
- Juventino
Ja w gruncie rzeczy popieram tą myśl a sam byłem bliski tego "świadomego olania". Nie miałem zamiaru poprzeć Kaczyńskiego bo mam wrażenie, że to iluzja, że PiS będzie lepszy. Jednak dopiero po południu sobie uświadomiłem jak bardzo nie chcę aby Donek dalej rządził tym krajem i ostatecznie pojechałem i oddałem głos na Piwo i Seks.Vimes pisze:Tak więc jeśli świadomie olaliście wybory to nie ma się czego wstydzić jak to próbują nam wmawiać różne "ałtorytety".
Do 18 było jedynie 39,65 % co chyba dobrze nie rokuje. Nie wiem jak to było przy poprzednich wyborach ale myślę, że znaczna większość ludzi idzie zagłosować po śniadaniu/wytrzeźwieniu, ew. w godzinach około południowych.
- Piotr Juvefan
- Juventino
oby więcej ludzi tak oświeciło jak Ciebie :-DMietson pisze:Ja w gruncie rzeczy popieram tą myśl a sam byłem bliski tego "świadomego olania". Nie miałem zamiaru poprzeć Kaczyńskiego bo mam wrażenie, że to iluzja, że PiS będzie lepszy. Jednak dopiero po południu sobie uświadomiłem jak bardzo nie chcę aby Donek dalej rządził tym krajem i ostatecznie pojechałem i oddałem głos na Piwo i Seks.Vimes pisze:Tak więc jeśli świadomie olaliście wybory to nie ma się czego wstydzić jak to próbują nam wmawiać różne "ałtorytety".
graty

- Vimes
- Juventino
Jeżeli Partia Obiboków przegra te wybory będzie to oznaczało, że do utrzymania władzy nie wystarczy już "posiadanie przyjaciół w prywatnych telewizjach", a ostatnio również przejęcie kontroli nad państwową. Być może coraz więcej Polaków uodparnia się na coraz bardziej bezczelną i prymitywną propagandę oraz czarny PR płynące z mediów.
Osobiście liczę na 3% mojego ulubionego "oszołoma"
.
Osobiście liczę na 3% mojego ulubionego "oszołoma"

- Pan Mietek
- Juventino
DziękiPiotr Juvefan pisze:oby więcej ludzi tak oświeciło jak Ciebie :-D
graty

W gruncie rzeczy, to co przesądziło to cała nagonka na "kiboli". Wprawdzie takowym nie mogę się nazywać ale identyfikuję się z nimi. Donald mocno przegiął próbując zabić ruch kibicowski w Polsce. Kiedy już ludzie pojęli, że nie jest wcale tak źle i niebezpiecznie, ten zaczął narzekać na to, że przeklinają :lol: Inna sprawa to, że nie podoba mi się spoty Platformy i ubliżanie nie tylko konkurentom politycznym ale i wyborcom. Niech się Donek nie lansuje na takiego postępowego bo coraz więcej młodych ludzi popiera PiS, i nie mam tu na myśli bynajmniej kiboli.
Jestem bardzo ciekawy jaki wynik będzie miał Palipies.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Stawiam coś koło dychy. Przyciągnął część ludzi tym, że jest anty jeśli chodzi o kościół, religię w szkołach itp.Mietson pisze:Jestem bardzo ciekawy jaki wynik będzie miał Palipies.
Może za paręnaście minut okaże się, że PO przegrało wybory. Byłoby super. Dość Donka i PO (Pustych Obietnic).
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przepraszam chłopacy, że przeszkadzam, ale jak czytam Wasze wypowiedzi to zastanawiam się czy to już po wyborach i wygrał je PiS, że tak świętujecie? Piotr Juvefan przechodzi samego siebie.