Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:08

Jakoś tak trochę mi żal się zrobiło Szwagra po informacji, że pożegnał się z kolegami i opuścił Vinnovo. Będę go pamiętać z dobrej strony, choć czasami leniem był, to jak mu się chciało jakiś tam poziom prezentował.

Dzięki Mirek za wszystko, przyczynił się do tych 2 mistrzostw jak i superpucharów.

Guarin? Może być, oby tylko nie kosztem Vidal/Pogba...

Wygląda na to, że chyba pozyskamy jeszcze kogoś, napastnk bądź ofensywny pomocnik. Zaczyna robić się ciekawie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:10

Cannavaro - Carini. Wymiana z Interem godna mistrzow :-)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:13

Tak wielu chce wymiany Asamoaha na bardziej ofensywnego lewego pomocnika ale czy jestesmy wstanie sprowadzic kogos kto napewno bedzie lepszy od ghanczyka?
sam bym chcial na lewej Griezzmana ale Asa naprawe swietnie sobie radzi.
Troche go nie doceniamy:(

Cos czuje ze Conte bedzie kombinowal z taktyka.
Pogba w lecie odejdzie bankowo i jezeli PSG da te 65 mln to jestem na tak.
Guarin bedzie porownywalnym zawodnikiem, na 3,4 lata spokojnie.
Pogby przy jego tak szybkim rozwoju nie utrzymamy w skladzie dlugo ze wzledow finansowych, nie bedziemy mu co chwile podwyzszac pensji bo Juve na to w obecnych czasach nie stac a Raiola wiecie jaki jest.
Hamsik to wyjatek.

Guarin to bardzo dobry wybor, do tego czuje ze Antek cos wymysli nowego.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:22

sebatiaen pisze: Cos czuje ze Conte bedzie kombinowal z taktyka.
Pogba w lecie odejdzie bankowo i jezeli PSG da te 65 mln to jestem na tak.
Guarin bedzie porownywalnym zawodnikiem, na 3,4 lata spokojnie.
Pogby przy jego tak szybkim rozwoju nie utrzymamy w skladzie dlugo ze wzledow finansowych, nie bedziemy mu co chwile podwyzszac pensji bo Juve na to w obecnych czasach nie stac a Raiola wiecie jaki jest.
Hamsik to wyjatek.
Nedved też był wyjątkiem.. mógł grać w Interze Mourinho.. w tych latach w których wygrali potrójną koronę.. a jednak został :).

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:27

Moje serce krwawi...

Obrazek

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:27

się cieszycie, a Guarina z jakiegoś powodu w Interze nie chcą.

Nie podoba mi się odejście Mirko. Z resztą wam tez sie nie spodoba jak zobaczycie kto przyjdzie zamiast niego.
Ale co tam, odejścia Camoranesiego, Sissoko, Krasicia, też mi się nie podobały w 100%, ale czas pokazał, że to były dobre decyzje.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:30

Kolumbijska lebioda za 3 napastnika w druzynie ? :shock:
No, grazie. :/
Gdyby to oznaczalo, wprowadzenie Berardiego, badz sprowadzenie taniego, dobrego 3 napastnika typu Muriel, to czemu nie, ale w ten sposob zostajemy z Quagiem, ktoremu moim zdaniem brakuje sporo do Vucka (choc na Lige Mistrzow jest b. dobry) i bezuzytecznym Giovinco. :bravo:
A co, gdy polamie/wykartkuje sie Tevezito ?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:33

jakku1 pisze:Moje serce krwawi...

Obrazek
;(

Moje też. Wiele osób było dla niego zbyt surowych, często zasługiwał na zbesztanie.

Jednak jest w nim coś magicznego, coś co mieli starzy mistrzowie, tylko że Szwagier miał to dużo rzadziej, mimo to od czasu do czasu czarował.

Jako człowiek , nie dało się go nie kochać. Dzięki chłopie za to co dla nas zrobiłeś, przyszedłeś z trudnym momencie i dokonałeś z zespołem czegoś wyjątkowego.

Szczerze Fredy jakoś mnie nie przekonuje ale ufam Beppe i Conte. Jeśli Inter nie ma pieniędzy, to wartościowych graczy jest bardzo ograniczona. Fredy, Żaba i Ricky, na siłę można doczepić do nich Kovacicia i Yuto.

PS. Ten transfer może spełni odwieczne marzenia Gilardino by zagrać u nas. Wolałbym kogoś perspektywicznego, ale zarząd zapewne zdecyduje się na tanią opcję.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 14:35 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:35

Mówcie co chcecie, ale mi będzie cholernie szkoda Mirka. Często się go podczas meczów wyklinało, ale to był zawodnik, który miał to coś. Nigdy nie zapomnę jego kluczowych bramek - z Milanem w CI, z Cagliari w Trieście, demolki Fiorentiny z jego sporym udziałem... Łezka mi się w oku zakręciła. Dzięki za wszystko, Mirko!
Obrazek

Jeśli zaś chodzi o Guarina, to wierzę, że ten transfer jest przeprowadzany przy aprobacie Conte, który ma pomysł jak ogarnąć Kolumbijczyka. Jeśli dobrze kojarzę, to w Interze go krytykowano głównie za oddawanie miliona strzałów z dystansu w każdym meczu, jeśli Tony go ogarnie, to coś z niego może być. W głowie mam taki scenariusz - Guarin przychodzi teraz, dostaje szanse jako B2B, a jeśli ogarnia, to latem przeprowadzamy wymianę Pogba <-> Verratti + cash.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:36

Zly Mudzyn juz nerwy sieje.
Nasi nie sa glupi i wiedza ze 4 napastnikami do konca sezonu nie dadza rade.
Antek juz pozycji w klubie sie dorobil i watpie by w ostatni moment stycznia nasi mu za darmo sprowadzili szrot pokroju Bendntera jak kiedys.
Jezeli Inter zaproponowal taki deal to szkoda nie skozystac, przeciez to ich najlepszy zawodnik.
Pisal ktos ze jakis powod musialbyc ze go chca sprzedac, moze chodzi o brak LM a on wniej chce grac?
oni 3 sezon bez LM beda a on w kwiecie wieku.
Juve bardzo dobrze robi i pewnie jeszcze napastnika sciagniemy.
Jaku pisal o Gabbiadinim, w weekend koles naprawde nam pokazal jak powinien grac dobry napadzior, dlaczego nie on:)?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:40

Też jest mi strasznie przykro, że żegnamy Szwagierka, ja tam się wtopiłem w jego ekosystem i te jego 40 piłek w trybuny mnie nie drażniło, bo wiedziałem, że zaraz pójdzie ta jedna, której by nawet Pirlo z Xavim nie wymyślili. Szkoda, ale to był ostatni moment by na nim jeszcze cokolwiek zarobić, a jak pokazuje obecny sezon funkcjonujemy bez niego świetnie.

A z Guarina będziecie zadowoleni, zobaczycie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:41

bendzamin pisze:Jeśli zaś chodzi o Guarina, to wierzę, że ten transfer jest przeprowadzany przy aprobacie Conte, który ma pomysł jak ogarnąć Kolumbijczyka.
Podobno to wlasnie Conte naciskal na Kolumbijczyka. To jest mowiac szczerze dziwna informacja, poniewaz od miesiecy wiadomo, ze Antonio byl i jest duzym fanem talentu Ranocchi, ktorego Inter zaproponowal w ramach wymiany najpierw. A te propozycje odrzucilismy.

To znaczy, poniekad to rozumiem, mamy 5 nominalnych srodkowych obroncow (BBC + Caceres i Ogbonna), a jest jeszcze jakby co Peluso. W pomocy do tej pory de facto mielismy jedynie 4 graczy na 3 miejsca (jak to szczypek napisal). Nic dziwnego, ze Conte chcial pomocnika.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:41

Obrazek
:płaczę:

Naprawdę mi go szkoda. Jednocześnie zdaję sobie sprawę z faktu, że ten piłkarz nie miał już czego u nas szukać, choćby z uwagi na znakomitą dyspozycję pary Tevez-Llorente. Kto wie, być może on sam poprosił o transfer mając na uwadze fakt, że w zespole nie może już liczyć na miejsce w składzie (jak miało to miejsce w poprzednich sezonach), a raczej nie zadowalało go siedzenie na ławce. Piłkarza uwielbiam. Nie da się go nie lubić. Swój chłop. Jego radość po zdobyciu Scudetto (między innymi promile ponad stan), żarty, genialne, niekiedy także ważne gole zapamiętamy na długo. Jestem mu wdzięczny za to, co dla nas zrobił, nawet mimo tego lenistwa. Dzięki Mirko!!!

Prawdopodobieństwo, że to inter zgłosił się po niego jest całkiem spore, zwłaszcza po wczorajszej porażce. Już swego czasu przymierzano Vucinicia do Napoli Mazzarriego, a wiemy doskonale, że jakieś tam problemy finansowe w Mediolanie są, mimo przejęcia klubu przez Skośnookiego, więc proponowana wymiana najpierw na Ranocchię, potem Guarina jest logiczna.

Żeby była jasność. Jestem zwolennikiem wymiany Mirko na Guarina. Jego przejście oznaczałoby jeszcze większą konkurencję w składzie, na LE jak znalazł. Jego obecność w składzie pozwoliłaby na częstszy odpoczynek Arturo. Padoin to jednak żadna klasa. Guarin nie jest może topem, ale swego czasu robił bardzo wiele dobrego w Porto. W słabiutkim interze też jest postacią znacząco się wyróżniającą. Fajny drybling, przegląd pola, znakomity strzał z dystansu. Jestem na tak, zwłaszcza że pod okiem Conte mógłby się jeszcze rozwinąć.

Przyjście Guarina wcale nie musiałoby oznaczać rozbratu z Pogbą. O Vidala, o czym pisałem już wczoraj, jestem spokojny, bo to Juventino z krwi i kości, a Francuz? Marotta powtarza, że chcemy się cały czas wzmacniać, nie osłabiać. Mamy fenomenalną pomoc, a z Guarinem byłoby bosko - w dalszym ciągu uważam, że zrobimy wszystko, by Paula w klubie zatrzymać.

Kilka dni temu sam Di Marzio stwierdził, że ciężko, bardzo ciężko byłoby wzmocnić obecny skład Juve, jako że mamy naprawdę niewiele słabych punktów. Takim ruchem, moim zdaniem, podnieślibyśmy jakość i tak już mocarnej pomocy.

EDIT:
Di Marzio podał, że w kwestii Guarina wszystko już dograne i piłkarz ma przejść jutro testy.

Marotta jest świetny. :whistle:
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 14:44 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:43

Kucharius1 pisze:
Moje też.
Pff...

Pożegnanie Mira Wąsa jest dla mnie świetną wiadomością. Szwagier był chyba na szczycie listy zawodników, którzy będąc w Juve wkurzali mnie najbardziej. Umiejętności może i ma, problem w tym, że: po pierwsze, prezentował je za rzadko, miał duże wahania formy, a po drugie: ten jego styl bycia, który doprowadzał mnie do szewskiej pasji.

Wolałbym jednak, żebyśmy za Vucinicia dostali konkretny pieniądz, a nie grajka, którego: raz - też niezbyt lubię, dwa - niezbyt cenię jego umiejętności; gościu w mojej ocenie jest sporo słabszy od Pogby, słabszy od Marchisio i naturalnie nieporównywalny z Vidalem. Ogólnie ta zaskakująca wymiana byłaby chyba dla nas na plus.

Ciekawy jestem co na taki ruch rzekł Conte :think: Liczę, że dał zielone światło takiemu rozwiązaniu, w przeciwnym wypadku... wiadomo - wymiana nie ma żadnego sensu. Aprobata Antonio nie jest wcale taka pewna pamiętając, że ma on duże przywiązanie do swoich zawodników a Marotta lubił robić cyrki za jego plecami.
mrozzi o Vuciniciu pisze:Kto wie, być może on sam poprosił o transfer mając na uwadze fakt, że w zespole nie może już liczyć na miejsce w składzie
Bankowo tak było. Przecież Marotta kilkukrotnie wyraźnie podkreślał, że Vucinić nie jest na sprzedaż, chyba, że sam zechce odejść. Potwierdzają się przy tym moje wcześniejsze opinie o Mirku - Czarnogórzec nie znosi bycia rezerwowym, nie wytrzymuje tego psychicznie.

Widzę, że jestem jednym z niewielu cieszących się z odejścia Vucinicia :D

Liczę, że przyjście Guarina nie oznacza pozbycia się kogoś z grona: Vidal, Pogba, Marchisio - nawet w lecie :!: :!:
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 14:50 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 14:47

Ja się nie znam, ale ale to chyba bardzo dobry ruch.

Na pół roku otrzymujemy dobre wzmocnienie. Plus jak dobrze przeczytałem to ten Kolumbijczyk może grać na prawej stronie ? A w pożegnanie Pogby nie wierzę. Po Mundialu tak, ale nie teraz.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Zablokowany