Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 21:58

LordJuve pisze:Powinni mu przynajmniej głupią piosenkę odtworzyć i dać możliwość nieco dłuższej celebracji pożegnania ze stadionem i kibicami.
On się pożegnał z kibicami w najlepszy z możliwych sposobów - strzelił gola. Później podczas meczu kilka razy podchodził do trybun. Po meczu podniósł trofeum. Czy ta 3 minutowa piosenka na prawdę zmieniłaby tak wiele? Co by zmieniła? Trudno powiedzieć co o tym wszystkich myśli Alex i jak on to widział, dlatego staram się nie krytykować zarządu, bo tego nie wiem. Myślę, że mecz pożegnalny będzie, może nie teraz, ale po zakończeniu kariery na pewno.

Zdjęcie z Muntarim rzeczywiście pierwsza klasa.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:04

szczypek pisze:On się pożegnał z kibicami w najlepszy z możliwych sposobów - strzelił gola.
Nie wiem dlaczego pomija się fakt, że przecież Alex ma ciągle jeszcze jeden mecz do rozegrania - może po nim dopiero rozmawiajmy o pożegnaniu?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:06

Siewier pisze:
szczypek pisze:On się pożegnał z kibicami w najlepszy z możliwych sposobów - strzelił gola.
Nie wiem dlaczego pomija się fakt, że przecież Alex ma ciągle jeszcze jeden mecz do rozegrania - może po nim dopiero rozmawiajmy o pożegnaniu?
Tak, masz rację. Chodzi o pożegnanie na stadionie w Turynie, bo o to się rozchodziło. Ten ostatni mecz będzie w Rzymie i nie miałbym nic przeciwko gdyby tam Del Piero zechciał pożegnać się w ten sam sposób.

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2012, 22:10

Siewier pisze:
Racja, a po drugie Alessandro prawdopodobnie jeszcze gdzieś pogra, a nie wiem czy organizuje się mecze pożegnalne skoro piłkarz nie kończy kariery. Nie mam wątpliwości, że Juve pożegna go godnie, jak na ikonę klubu przystało, pytanie tylko czy będzie to teraz czy kiedyś "w przyszłości".

CIAO IL CAPITANO
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 10:03

Mietson pisze:
Do Dzięcioła:

Myślę, że problemy z rankingiem zaczęły się mniej więcej od degradacji i na naszym powrocie do CL się skończą. Być może prędko to nie nastąpi ale sądzę, że z biegiem czasu nie będzie tak, że wszyscy zatrzymują się na 1/8 finału CL poza co najwyżej jedną drużyną, tylko, że będziemy mieli reprezentantów nawet w półfinałach i finałach.
Obyś miał rację Mieczysławie. Istotne jest, żeby Udinese tym razem się zakwalifikowało do fazy grupowej. No i liczę, że Inter z Napoli namieszają w LE. Lazio w tym roku, jak na włoskie realia, grało przynajmniej solidnie, Napoli jest głodne gry w pucharach (i nawet bez Cavaniego powinni namieszać), no a Inter ma duże szanse na bycie jednym z większych faworytów do końcowego zwycięstwa. A że w Serie A nie podskoczą, i przy założeniu że Stramaccioni będzie chciał w pierwszym swoim pełnym sezonie jako szkoleniowiec sekcji seniorów poważnego klubu wygrać jakieś trofeum, to w sprzyjających okolicznościach przyszły sezon w LE faktycznie może być udany, a z pewnością przełomowy.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 10:26

Milan przechodzi proces wymiany pokoleniowej, nie wiadomo czy na miejsce starych gwiazd przyjdą nowe i jak szybko to wszystko "zatrybi". Możliwości Juve w Lidze Mistrzów to dla mnie jedna wielka zagadka. Udinese zamiast się wzmacniać pewnie znowu się osłabi i po zaciętym dwumeczu polegnie w eliminacjach Ligi Mistrzów. Lazio, Napoli i Inter uznają, że zostali stworzeni do większych celów, gra w Lidze Europy jest poniżej ich godności i po prostu ich brzydzi. Natomiast Portugalczycy i Francuzi natrzepią punktów w rankingu i w końcu Włosi obudzą się z ręką w nocniku.

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 11:08

Udinese i Lazio grali przyzwoicie w LE w tym sezonie. Miejmy nadzieję, że ci pierwsi zagrają w LM i nie zrobią wyprzedaży. Tacy zawodnicy jak Asamoah, Benatia, Muriel, Cuadrado, Isla, Armero itd będą więcej warci po udanej fazie grupowej. Włodarze Udinese chyba to wiedzą. Do tego Napoli i Inter powinni poważniej potraktować LE niż Roma i Palermo. Daję 50 zł, że w następnym roku Serie A zdobędzie więcej pkt niż w tym.

Co do Milanu to oni muszą teraz równać do nas, a nie my do nich. Muszą mocno zainwestować w pomoc i obronę. Nie ma innej opcji jak porządne inwestycje,bo Juventus może odskoczyć za daleko. Pewnie pożegnają się z Pato, a kasę z jego transferu włożą w jakiegoś Teveza lub Balotelliego i wyjdzie im to na dobre.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 11:56

Vimes pisze:Milan przechodzi proces wymiany pokoleniowej
Milan w ogóle jakoś często przechodzi takie procesy. Jeszcze niedawno musieli ostro przewietrzyć skład, pozbyć się emerytów i etykiety domu starców. Dwa lata i sytuacja się powtarza. W każdym klubie co jakiś czas jest okres przejściowy i czas na zamiany ale u Rossonerich dzieje się to z zaskakująco dużą częstotliwością... za dużą
mateusz6 pisze:Udinese i Lazio grali przyzwoicie w LE w tym sezonie
Przyzwoicie... no.. z takim stwierdzeniem jeszcze idzie się zgodzić. Ale na pewno nie grali dobrze patrząc na ich potencjał kadrowy. Fazę grupową przebrnęli po najmniejszej linii oporu, trochę szczęśliwie, co rusz wystawiając połowicznie rezerwowy skład. W fazie pucharowej zabrakło chęci, takie mam wrażenie.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2012, 12:04

Supersonic pisze:Przepraszam bardzo ale jak wchodzę niedzielnym wieczorem na portale piłkarskie i widzę - " piękne pożegnanie Inzaghiego", to chyba coś jest jednak nie tak.
Chodziło o wejście i strzelenie zwycięskiego gola a nie jakieś piękne pożegnanie ze strony klubu :D
W każdym razie ja przeczytałem kilka takich newsów i była w nich mowa o tym, że to Pippo się pięknie pożegnał golem w swoim stylu (pewnie był spalony).

Trochę to dziwne, że Alex nie dostał żadnej pamiątkowej koszulki chociażby ani nic takiego. Nie jestem za tym, żeby mu robić tron na środku boiska czy coś ale smutno to wyglądało kiedy on sam od siebie przeszedł się wokół boiska w trakcie trwającego meczu. Może w meczu z Napoli będzie coś dla niego.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:04

Zlatan jako kapitan :rotfl: Z tego co wiem, to Ambrosini jest pierwszym kapitanem, więc można tak po prostu odebrać mu opaskę i dać komuś innemu? :think:

Obrazek
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:07

Niestety opaska kapitańska nie daje przywileju przywalenia z liścia jak się coś nie podoba :prochno:

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:21

Moze go chca w ten sposob uglaskac, zeby zostal, nie wiem.

BTW kojarzy ktos z naszych forumowiczow Acerbiego z Chievo? Widze, ze pojawia sie w niektorych '11' sezonu, a fani milanu sa na niego mocno napaleni. Warty tego halasu?

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:25

bendzamin pisze:BTW kojarzy ktos z naszych forumowiczow Acerbiego z Chievo? Widze, ze pojawia sie w niektorych '11' sezonu, a fani milanu sa na niego mocno napaleni. Warty tego halasu?
Szczerze mówiąc to pierwsze o nim słyszę, ale przeglądnąłem jego statystyki i faktycznie na tle przeciętnego Chievo wygląda bardzo dobrze. Ale z drugiej strony już prawie 24 lata na karku, a dopiero 17 meczy w Serie A. Jak dla mnie lepszą opcją na rynku jest Astori za darmo.

PS Montolivo już oficjalnie w Milanie. Oprócz niego do Rossonerich trafi Bakaye Toure z Nancy, o którym także pierwsze słyszę :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 14:02

Trzeci transfer Milanu

Co prawda ten transfer to inwestycja raczej na przyszłość niż na teraz. Póki c o Abiatti i Amelia będą nie do ruszenia. Ale może za 2-3 lata ten młody Gabriel z Brazylii będzie kimś na miarę Didy swego czasu. Po Montolivo i Traore. Ci dwaj wymienieni przyszli bezgotówkowo nie wiem co w przypadku brazylijskiego bramkarza. Do tego Milan nie wykorzystał miejsca non-EU, bo Gabriel posiada włoski paszport.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2012, 16:44

Elo Vidal:) pisze: Trzeci transfer Milanu

Co prawda ten transfer to inwestycja raczej na przyszłość niż na teraz. Póki c o Abiatti i Amelia będą nie do ruszenia. Ale może za 2-3 lata ten młody Gabriel z Brazylii będzie kimś na miarę Didy swego czasu. Po Montolivo i Traore. Ci dwaj wymienieni przyszli bezgotówkowo nie wiem co w przypadku brazylijskiego bramkarza. Do tego Milan nie wykorzystał miejsca non-EU, bo Gabriel posiada włoski paszport.
Co do tego paszportu to na forum Milanu piszą, że podczas konferencji prasowej Milanu powiedzieli, że paszportu nie ma.. Czyli tracą już jedno miejsce. Dziwna decyzja. Mówi się, że mogą odejść Silva i Boateng, Milan nie ma kasy (zarząd powiedział, że nie mogą sobie pozwolić na zatrzymanie wszystkich piłkarzy) więc w przypadku sprzedaży i nie wykupienia kogoś dobrego na ich miejsce, Zlatan też pewnie będzie chciał odejść. Czyli możliwa spora przebudowa, a oni już oddali jedno miejsce spoza unii.

ODPOWIEDZ