Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Wojtek
- Juventino
Wygląda to wybornie, szczególnie ten środek polaCabrini_idol pisze:Ale Panowie, czy to wygląda źle jeśli Berna,Caldara,Matic,Cancelo trafią tutaj, a na to chyba się zanosi.
:
https://pbs.twimg.com/media/DEymxG0XgAAlM66.jpg

ps. Brakuje Barzagliego w tym składzie

- juventusprzemek
- Juventino
Agnelli mówił, że będziemy tylko szli drogą kupowania najlepszych nawet najdroższych. Trzymam go za słowo, że chce potęgi Juve nie tylko finansowej.
- jakku1
- Juventino
Rozmowy w sprawie Caldary i Spinazzoli były prowadzone przez nas od pewnego czasu i prawdą jest, ze zespol z Bergamo nie chcial skrocic wypozyczenia Spinazzoli ani puscic wczesniej Caldary do nas. Jednak, to sa informacje sprzed kilku badz kilkunastu dni. Spotkanie pomiedzy agentem Caldary a wlodarzami Atalanty mialo miejsce bodajze wczoraj (albo przedwczoraj) i do konca nie wiadomo, czy dalej aktualna jest wersja "Caldara zostaje w Bergamo" czy udalo sie cos ugrac. Ciezko o jakies sprawdzone info w tej materii.B@rt pisze:Jakku sugerował, że takie nastawienie Atalanty mogło być jeszcze sprzed wypożyczenia im Orsoliniego. Moim zdaniem tylko wtedy ta transakcja miałaby jakiś sens. Zainwestowaliśmy w chłopaka duże pieniądze, uchodzi za jeden z największych talentów we Włoszech. Allegri miał go sprawdzić w okresie przygotowawczym, tymczasem juz po paru dniach został wysłany do Atalanty na co najmniej dwa lata, potencjalnie nawet na dłużej. Jeżeli nie miało to na celu wcześniejszego ściągnięcia Caldary z powrotem, to kompletnie nie rozumiem, po co rozstawaliśmy się z Orsolinim na tak preferencyjnych dla Atalanty warunkach i na aż tak długi czas.RICTOR pisze:Caldara nie przyjdzie teraz bo go Atalanta nie chce puścić.
Na powaznie, to nikt nic nie wieD-Rose pisze:
Podziel sie![]()
Działamy cos? :C

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A czy cokolwiek mówili o tym? Czy po prostu że taki będzie?jakku1 pisze: To źródło, które sprzedało w tym okienku info o Bonuccim i dużym transferze do klubu, w zeszłym roku jako pierwsze wspomniało o Higuainie.
Bo tak naprawdę ani Berna,ani Costa, ani Matic to dużym transferem nie nazwiemy chyba?
Jak nikt z nich to kto?:D
A ja tak wam powiem, że mam dziwne przeczucie że będzie to ktoś z trójki Sanchez/Mbappe/Veratti
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Andryk
- Juventino
ktoś wspominał o KroosieAdrian27th pisze:A czy cokolwiek mówili o tym? Czy po prostu że taki będzie?jakku1 pisze: To źródło, które sprzedało w tym okienku info o Bonuccim i dużym transferze do klubu, w zeszłym roku jako pierwsze wspomniało o Higuainie.
Bo tak naprawdę ani Berna,ani Costa, ani Matic to dużym transferem nie nazwiemy chyba?
A ja tak wam powiem, że mam dziwne przeczucie że będzie to ktoś z trójki Sanchez/Mbappe/Veratti

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
O Sanchezie zapomnijmy, gość ma takie wymagania finansowe, że nie ma sensu go wymieniać, skoro Bayern podobno nie dał rady. Z resztą jeśli przyjdzie jeszcze Berna, a nie wiemy co jeszcze z Keitą to moim zdaniem skrzydłowych nam wystarczy.Adrian27th pisze:A czy cokolwiek mówili o tym? Czy po prostu że taki będzie?jakku1 pisze: To źródło, które sprzedało w tym okienku info o Bonuccim i dużym transferze do klubu, w zeszłym roku jako pierwsze wspomniało o Higuainie.
Verratti przy naszej obecnej taktyce, mając Pjanicia też wątpliwy, bo potrzebujemy pomocnika o innej charakterystyce, a do tego jeszcze nasze stosunki z PSG.
Jeśli już rzeczywiście ktoś z tej trójki to Mbappe, dla którego zawsze byśmy miejsce znaleźli w ofensywie. Szanse jednak na jego transfer są niewielkie, prawie niemożliwe, więc nie ma się co nastawiać na razie, poczekajmy na rozwój wydarzeń

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Sanchez, Mbappe, Veratti? Wierzycie w to, że przyjdzie ktokolwiek z nich? Hah lub Kros?
Każdy z nich był by bardzo drogi z ogromnym kontraktem. Nawet jeśli klub miałby się szarpnąć na kogoś z tej czwórki, to na pewno nie na Mbappe bo jego transfer byłby obarczony ogromnym ryzykiem (cena + zaledwie jeden dobry sezon i to we Francji) oraz nie Marco ponieważ on i Pjanic byli by średnią parą.

Każdy z nich był by bardzo drogi z ogromnym kontraktem. Nawet jeśli klub miałby się szarpnąć na kogoś z tej czwórki, to na pewno nie na Mbappe bo jego transfer byłby obarczony ogromnym ryzykiem (cena + zaledwie jeden dobry sezon i to we Francji) oraz nie Marco ponieważ on i Pjanic byli by średnią parą.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2017, 22:23 przez LukaszG / DLuGi, łącznie zmieniany 1 raz.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- tomassi14
- Juventino
Jestescie jak rozkapryszone pi...Adrian27th pisze:A czy cokolwiek mówili o tym? Czy po prostu że taki będzie?jakku1 pisze: To źródło, które sprzedało w tym okienku info o Bonuccim i dużym transferze do klubu, w zeszłym roku jako pierwsze wspomniało o Higuainie.
jesli przyjdzie Berna, Keita, Matic, Cancelo, Caldara, Szczesny
to i tak bedzie budzet niezle obciazony, pozstaje kwestia zmiennika dla Dybali...bo na jego pozycji jest slabo chociaz i Costa i pewnie Keita lub Berni beda mogli tam zagrac
Tak czy siak - 5 transferow na in plus sprzedaze w 1.5msc
Marotta - Paratici musieliby wlaczyc frecierosse ...
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Ja myślę, że przyjdzie, Matuldi, bądź Matic, Berna, Szczęsny, De Sciglio i być może Schick. Jakoś nie wierzę w duży transfer. Byle nikt ważny już nie odchodził.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nikt nie uwaza Costy za Ronaldo czy Messiego, Panowie dajcie se siana.
Wierzę natomiast że w naszych barwach przypomni sobie jak grał na początku w Monachium i swoją formę ustabilizuję, nie liczę że będzie nam sam wygrywał mecze, ale marzę żeby wprowadził trochę finezji i polotu w tym smutnym jak... ataku.
Po drugie primo ultimo...tak samo liczę na Cancelo, nic nowego w jego sprawie? Mamy sporo dziurek w składzie i wątpię żebyśmy kogoś jeszcze pozyskali przed wyjazdem do USA.
Wierzę natomiast że w naszych barwach przypomni sobie jak grał na początku w Monachium i swoją formę ustabilizuję, nie liczę że będzie nam sam wygrywał mecze, ale marzę żeby wprowadził trochę finezji i polotu w tym smutnym jak... ataku.
Po drugie primo ultimo...tak samo liczę na Cancelo, nic nowego w jego sprawie? Mamy sporo dziurek w składzie i wątpię żebyśmy kogoś jeszcze pozyskali przed wyjazdem do USA.
- Regis
- Juventino
Wbrew pozorom najłatwiejszy do wyciągnięcia byłby Mbape, tylko, że pochłonąłby wszystkie nasze środki. Gracz fenomenalny, będzie z niego nowy Messi, a nawet być może stać nas na niego, ale nie kosztem reszty kadry. Bez dużej sprzedaży w związku z tym raczej nie do udźwignięcia. I dlatego bym się tak tym "dużym transferem" nie podpalał.
- cooler
- Juventino
Matic za 40 mln ojro to według mnie nie wygórowana opcja. Pamiętacie, jak jeszcze jakiś czas temu mówiło się o N'zonzim z taką klauzulą i prawdopodobnym wykupie, a część forum była zachwycona? Jakbym miał wybierać, to nawet bym się nie zastanawiał i brał Matica.
- jakku1
- Juventino
Nie damy 40 za niegocooler pisze:Matic za 40 mln ojro to według mnie nie wygórowana opcja. Pamiętacie, jak jeszcze jakiś czas temu mówiło się o N'zonzim z taką klauzulą i prawdopodobnym wykupie, a część forum była zachwycona? Jakbym miał wybierać, to nawet bym się nie zastanawiał i brał Matica.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Pytanie: dlaczego Chelsea miała by sprzedać Matica, który jest ich podstawowym pomocnikiem w dobrym wieku i to za marne 40mln? 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.