Mercato (Zima 2017)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Zabawne, że Marotta wspomniał o Mattiello. Allegri nie daje nawet szans Pjace w Pucharze Włoch, więc wątpię, żeby dał szansę Mattiello czy Mandragorze. A szkoda, bo pierwszy wychowanek, a drugi ponoć duży talent. Świetny model, który sprawdza się już od dekady, ma Barcelona. Miesza takich piłkarzy jak Rugani, Mattiello, Mandragora, Spinazzola, Lirola, Bentancur, Clemenza, Berardi, Kean z największymi światowymi gwiazdami. We Włoszech niestety niemożliwe, bo tutaj Spinazzola z rocznika '93 nadal jest dla nas młodym talentem na wypożyczeniu.
- Shadow Marshall
- Juventino
To mnie trochę boli. W ogóle nie daje się szans młodym graczom takim, którzy mogliby się pokazać w Juve. Nie wiem czemu np jakiś łepek nie mógł zagrać całego meczu z ostatnimi np 5 drużynami w tabeli. Czy świat się zawali jak Mattiello zagra z Palermo? To jest niezrozumiałe. Poza tym nie ma się co podniecać...to, że Rugani ma rozegrane aż 7 meczy to i tak cud. Ja wiem, że kontuzje ale kurde...czemu nasi robią wszystko by ograniczać na siłę ich występy? Wygranie ligi przez Juventus to mus i formalność więc czemu nie dać się komuś wykazać? Patrząc na to "doświadczenie" jakim raczył nas Evra to nie wiem czy ten Mattiello nie byłby lepszy. O Hernanesie i Leminie nie wspomnę bo to, że Mandragora nie byłby taki osrany to jest pewne.
- Vincitore
- Juventino
Jest ten agent Verrattiego w RadioVS, ale rozmowa toczy się głównie o Orsolinim, powiedział o nim, że maksymalnie za 2 lata Ricardo będzie zawodnikiem reprezentacji. Gracz pojedzie z nami na letnie tournee/obóz i jest plan by został już włączony do drużyny, mierzą wysoko i nie interesuje ich żadno wypożyczenie tylko pozostanie w Juventusie.
O Verrattim jest tyle, że powodem niepowodzenia w transakcji do Juventusu był James Troisi, który miał trafić do Pescary z Atalanty w synergii z nami, ale chciał za dużo pieniędzy. Bzdura, poszło o kasę, nie sądzę by wymagania finansowe takiego noname'a pokrzyżowały nam plany.
Na koniec dodał, że w Pescarze jest jakiś Coulibaly z rocznika 99, który w perspektywie ma być lepszym graczem od Pogby i mamy go już w swoich notesach.
O Verrattim jest tyle, że powodem niepowodzenia w transakcji do Juventusu był James Troisi, który miał trafić do Pescary z Atalanty w synergii z nami, ale chciał za dużo pieniędzy. Bzdura, poszło o kasę, nie sądzę by wymagania finansowe takiego noname'a pokrzyżowały nam plany.
Na koniec dodał, że w Pescarze jest jakiś Coulibaly z rocznika 99, który w perspektywie ma być lepszym graczem od Pogby i mamy go już w swoich notesach.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Oj sklerotycy
Przecież my mieliśmy u Marsylii ogromny dług wdzięczności za to, że w tamtym sezonie opłacali DJ'a za bycie najgorszym obrońcą Ligue 1
(serio w jakimś rankingu tą zaszczytną nagrodę dostał). Opłacali też i Islę, ale on tam akurat grał poprawnie. A tak na serio to chciałbym wierzyć, że jest tak jak pisze L'Equipe czyli, że to nasz zarząd dał Evrze do zrozumienia żeby sobie szukał nowego klubu po meczu w Doha.

- Vincitore
- Juventino
Agresti jest zdania, że Donnarumma w Juventusie, to zadanie absolutnie niewykonalne, ale jesteśmy w stanie zrobić wiele by godnie zastąpić Buffona. Do tego wzmianka o Tolisso, że jesteśmy nim faktycznie mocno zainteresowani i spróbujemy go ściągnąć jeszcze w styczniu (!). Ciekawa informacja - ponoć nie mamy już opcji i pierwszeństwa ws Berardiego. #RadioVS
- Robaku
- Juventino
Vinci Agresti powiedział, żę jemu sie wydaje, że nie mamy pierszeństwa ws. Berardiego. SMutną informacją jest to, że według większości Bernardeschi lub Berardi trafi do Interu. Juve nie podpisze bocznego w zimę, Kolasinac lub DeCeglie to opcje na lato. Dalej Agresti uwaza, ze Hernanes nie będzie na liscie do LM i ze nadal możemy pchnąć go do Genui, że wszystko dogadane - jeśli tak to widocznie jest jakis powód, dla którego nadal tego nie zrobilismy. Juve monitoruje Quiasona,ale to raczej opcja na lato.
Kilka chinskich klubów chce Daniego, ale my nie puscimy go w lato.
Chcemy dwóch srodkowych pomocników. Dahoud jest mocnym celem.
Kilka chinskich klubów chce Daniego, ale my nie puscimy go w lato.
Chcemy dwóch srodkowych pomocników. Dahoud jest mocnym celem.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Vincitore
- Juventino
Allegri ponoć oznajmił Evrze, że nie znajdzie się na liście UCL, co jest sporą niespodzianką. Pamiętacie jak wyrokowaliśmy, że Max podzielił Alexa Sandro i Evrę - pierwszy miał pakiet większościowy na Serie A, drugi na Ligę Mistrzów.
Ocampos jest blisko Milanu, potrzeba tylko zgody Marsylii. To oznacza, że Genoa najpewniej wróci po Hernanesa. My mamy pozyskać Quaisona, który od razu zostanie wysłany do Empoli.
Ocampos jest blisko Milanu, potrzeba tylko zgody Marsylii. To oznacza, że Genoa najpewniej wróci po Hernanesa. My mamy pozyskać Quaisona, który od razu zostanie wysłany do Empoli.
- Vincitore
- Juventino
Ja wątpię by Milan pozwolił sobie na taką potwarz jak oddanie nam wychowanka (Donnarumma/De Sciglio). Co do naszego poczciwego DJa, to w czerwcu kończy mu się kontrakt z Juventusem i po tylu latach wreszcie się od niego uwolnimy, ponoć wreszcie trafi tam, gdzie puszczają go talent i możliwości, bo zainteresowała się nim Pisa, trenowana przez Gennaro Gattuso (aż dziwne, że taki piłkarz jak Rino chce zatrudnić taką łamagę). Ponoć obok słynnej krzywej wieży mają postawić specjalną pleksę ochronną, co by się nie wyprostowała od piłek centrowanych przez Paolino, które wylecą za stadion.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Kogoś z rej listy na LM trzeba skreślić a biorąc pod uwagę osratnie występy Asy śmiało mogę powiedzieć,że zgadzam się ze skresleniem Evry żeby wrzucić Lichego a za Hernanesa dać Rincona. Teraz nie spodziewał bym sie żadnych mocnych ruchów bo o takie ciężko, byle tylko Marotya znowu nie wyskoczył last minute z jakimś Bendtnerem czy innym Anelką.
- Robaku
- Juventino
calciomercato.it podało,że nasza propozycja za Gustavo została odrzucona... nie wkręcałem sie w szczegóły - po prostu odetchnąłem...
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Najlepiej niech będzie tak jak powiedział Marotta, że nasze mercato jest zamknięte w co oczywiście nie wierzę. Boję się, że nasz guru znowu zacznie chwytać się brzytwy i zacznie sprowadzać szrot z którym później nie będzie co zrobić. Niech już zostanie jak jest, łącznie z Hernanesem bo pozbywanie się tego ogóra kosztem innego jest bez sensu. Niech Marotta zaczeka do lata i sprowadzi konkretne nazwiska choć naturalnie w Verrattiego czy Rakiticia wątpię. Toliso i Dahoud jednak wywołają banana na mojej twarzy a co do rewelacji dotyczących Berardiego - jestem z nich zadowolony bo nie chcę go tutaj.

- Vincitore
- Juventino
Na chłopski rozum wygląda to tak, że my faktycznie chcemy tego Luiza Gustavo, ale dopóki go nie ściągniemy, to nie możemy sobie pozwolić na odejście Hernanesa - gracz jest już na walizkach, kluby dogadane, ponoć sam się zgodził, ale nie ma zielonego światła, bo nie mamy zastępstwa. Niemcy nigdy się nie zgodzą na nasze śmieszne oferty (chwała Bogu), więc Genua może sobie szukać już alternatywy.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Czyli pozbywany sie jednego slabiaka - Hernanes, a przybywa dwoch Gustavo i Rincon (nic mu nie ujmujac, chcialbym sie mylic). To jest dopiero Marotta style !Vincitore pisze:Na chłopski rozum wygląda to tak, że my faktycznie chcemy tego Luiza Gustavo, ale dopóki go nie ściągniemy, to nie możemy sobie pozwolić na odejście Hernanesa - gracz jest już na walizkach, kluby dogadane, ponoć sam się zgodził, ale nie ma zielonego światła, bo nie mamy zastępstwa. Niemcy nigdy się nie zgodzą na nasze śmieszne oferty (chwała Bogu), więc Genua może sobie szukać już alternatywy.