Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2014, 10:48

Barzagli, Bonucci, Caceres, Chiellini, Ogbonna już w składzie oraz ogrywający się Rugani, który został wybrany najlepszym obrońcą Serie B. Trzeba byłoby sprzedawać żeby pozyskać Greka, a póki co nawet rezerwowa obrona gra dobrze.

Roma się nie osłabiła. To dobra i zła wiadomość jednocześnie.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2014, 11:17

A u nas na razie Caceres pokazuje,że Barzagli będzie musiał ostro walczyć by wrócić do 11, bo Martin na razie gra bardzo dobrze, wyraźnie odżył na początku tego sezonu:) Także Manolas niezbędny nie był:)
A co do Romy, CSKA chyba myślało,że ich pykną i wyszli jak na jakieś Bate a tu zonk, szybcy Iturbe,Gervinho dziurawe ręce Akinfijewa i było po meczu:)

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2014, 11:34

Ogladalem ten mecz i wniosek wysuwa sie jeden - trener CSKA nie ogladal wczesniej zadnego meczu Romy. To bylo tak slabe, tak nieporadne... oni chyba postawili u buka, ze dostana 5kę w plecy. Panie trenerze, nie wiem jak sie pan nazywa, ale aby sie przygotowac wystarczylo obejrzec jeden mecz, mianowicie - Juventus:Roma. Taktyka Conte byla prosta, nie dopuszczac do kontratakow, lepiej sie troche pobronic na wlasnej polowie, niz pozniej latac jak oszalaly zeby dogonic Gervinio. Zreeesza, wtedy nasz Asa pieknie wykonal zalozenia taktyczne i trzymal sie blisko Ivoryjczyka. Z Roma tak trzeba grac, oni przypominaja mi wczesne Napoli, ktore tez bylo piekielne mocne w kontrach - 2, 3 podania i juz ktos ladował na brame (glownie Cavani). IMO np. z Bayernem nie bedzie juz tak pieknie, a te 5 goli w tym meczu to efekt bezmyslnego ustawienia i grania pilkarzy CSKA. Guardiola glupi i nie jest i wie jak zniwelowac gre rzymian. Bo skoro Conte potrafil, to Hiszpan tym bardziej. Ale, co ma byc to bedzie. Nie moj i nie nasz temat do zmartwien.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2014, 11:37

Z tym, że rywale nie byli zbyt wymagający, konto jest zerowe dlatego jest takie przekonanie, że obrona wywiązuje się ze swoich obowiązków należycie...to, że Buffon uratował nam tyłek bo Szwedzi stworzyli kapitalną sytuację ( jedyna w meczu zresztą ), która powinna zakończyć się bramka pomijam...lepiej było wywalić kilka milionów na anonimowego obrońcę z Genoi, który jest nadzieją jak wielu innych jego kolegów, którzy w Juve nigdy miejsca nie zagrzali...to chore mając przed soba ligę, LM oraz PW !

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 września 2014, 12:12

@up: wszystko fajnie ale na prawdę mając 5 doświadczonych obrońców na 2/3 pozycje ciężko kupować następnego... tym bardziej, że chłop miał dobre MŚ ale wcześniej pewnie nikt go nigdy nie scoutował ;] jakby nam się udało sprzedać Ogbonę tak jak podobno chcieliśmy to pewnie byśmy o niego powalczyli ;] w innym wypadku wydawanie 13mln na "jakiegoś" Greka było raczej bez sensu nie uważasz?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2014, 12:38

Widzę, że niektórzy żałują każdego kto poszedł do Romy zamiast do nas. Ale niestety zapominają chyba, że kadra jak i budżet do utrzymania zawodników jest ograniczony i nie można mieć każdego.

Chyba, że zaczniemy bawić się w Bayern i będziemy kupować każdego lepszego gracza z ligi tylko po to żeby osłabić przeciwnika.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2014, 12:08

Uuuuła, Garcia święci triumfy nie tylko na boisku 8) http://www.oggi.it/gossip/wp-content/up ... .38.56.png

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2014, 13:10

@up: no fajną ma córkę ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2014, 18:14

To dziennikarka Roma Channel ;) Jak to gdzieś przeczytałem - jeden z punktów planu Palotty, mającego na celu zatrzymanie Rudiego w Rzymie na długie lata :prochno:

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2014, 18:16

bendzamin pisze:To dziennikarka Roma Channel ;) Jak to gdzieś przeczytałem - jeden z punktów planu Palotty, mającego na celu zatrzymanie Rudiego w Rzymie na długie lata :prochno:

Agnelli wiedział już, że Conte odejdzie, jak ten wziął ślub ze swoją wybranką, a nie z Cristiną Chiabotto :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2014, 15:18

Obrazek

12 minuta - 2:0 dla Romy. Zemanlandia trwa w najlepsze, czego świetnym dowodem jest powyższy screen.

Mówcie co chcecie, ale akcje ofensywne Romy są na naprawdę wysokim poziomie. I ten prostopadłe piłki otwierające drogę do bramki, których u nas jest jak na lekarstwo...

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2014, 17:43

pumex pisze:
Mówcie co chcecie, ale akcje ofensywne Romy są na naprawdę wysokim poziomie. I ten prostopadłe piłki otwierające drogę do bramki, których u nas jest jak na lekarstwo...
I tak wylapia znowu trojke i ambicje sie skończą. Nadal jestem pewien, ze jestesmy poziom wyżej niż roma . Może i grają ladnie ze słabymi może i nawet efektowniej i efektywniej niz my ale jak przyjdzie do bezpośredniego pojedynku to znowu wylapia kilka bramek i frustru frustru bedzie na boisku. ..

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2014, 21:42

Ktoś się zastanawia dlaczego Gervinho gra w opasce na włosach? UWAGA: nie dla ludzi o słabych nerwach ;)

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/co ... VT0IQl.jpg

Dzieci można tym straszyć :prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2014, 22:27

pumex pisze: Mówcie co chcecie, ale akcje ofensywne Romy są na naprawdę wysokim poziomie. I ten prostopadłe piłki otwierające drogę do bramki, których u nas jest jak na lekarstwo...
W sumie niewiele z tego wynika. W zeszłym sezonie też nie było ich u nas wiele, a ostatecznie każdy wie, jak to się skończyło. Piłkarze w Romie znają się coraz lepiej, współpracują z tym samym trenerem i oczywistym było, że będą groźnym rywalem.

Gervinho - U made my day.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 września 2014, 23:38

pumex pisze:Obrazek

12 minuta - 2:0 dla Romy. Zemanlandia trwa w najlepsze, czego świetnym dowodem jest powyższy screen.

Ale Roma nie ma pełnych objawów zemanlandi, więc nie do końca się kwalifikuje ( nie traci przecież tyle samo bramek, co strzela ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
ODPOWIEDZ