Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 19:54

GdS podałó, że jednak nie zrezygnowaliśmy z Kessiego i do tego będziemy atakować KOlasinaca już teraz. Wczesniej ktoś na VS napisał, że jednak będziemy probowali TOlisso teraz - coś a la 8 mln za wypożyczenie i 30 baniek na wykup po sezonie.
Dzisiaj w audycji Radio VS ma być podobno agent (lub pełnomocnik) Verattiego, który ma zradzić czy Juve ma szanse na Marco.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:03

Robaku pisze:do tego będziemy atakować KOlasinaca już teraz.
Jeżeli oddaliśmy Evre właśnie dla tego, a Marsylia nie chciała zapłacić nawet 1mln, to zapominamy o sytuacji. :ok:
Robaku pisze:Dzisiaj w audycji Radio VS ma być podobno agent (lub pełnomocnik) Verattiego, który ma zradzić czy Juve ma szanse na Marco.
Strasznie dużo papla ten agent. Od kilku miesięcy co chwile insynuuje, że jego klient nie czuje się za dobrze w Paryżu, chciałby spróbować innej ligi, nie wiadomo jaka czeka ich przyszłość etc.. Raiola nawet tak dużo publicznie nie gadał.

Obrazek
bow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:06

pan Zambrotta pisze:kolejny raz daliśmy się wydymać :prochno: to nawet nie jest "sprzedaż", na rynku transferowym jesteśmy zwykłą jadłodajnią. Jakie leci przesłanie? "Hej, jesteśmy Juventusem - jak chcecie piłkarza od nas, to skrócimy mu kontrakt tak, byście mogli go za darmo już teraz dostać, a tak poza tym to mamy nowe czaderskie logo, wolololo"
Na jakiej podstawie skracamy Evrze kontrakt, który podpisał z nami bez żadnego przymusu? Umów się dotrzymuje, upada nasz wizerunek, jak w przyszłości mamy sprzedać jakiegokolwiek zawodnika, jak takie coś idzie w świat?
Rusz mózgownicą, to zrozumiesz na jakiej podstawie skracacie mu kontrakt. Cała historia zaczęła się nie od tego, że Evrze coś strzeliło do łba, tylko został poinformowany, że nie zostanie zgłoszony do LM (a przecież i tak zbyt wiele nie grał). Chcecie go trzymać do końca kontraktu? Proszę bardzo. Ale nikt za grosze nie gra, a z tego co wiem Francuz pobiera całkiem konkretną pensyjkę, którą przez najbliższe pół roku trzeba by mu było płacić. Juventusowi też się tak zabawa nie opłaca, więc lepiej spotkać się po środku i rozwiązać kontrakt. Nikt za gościa w tym wieku paczki frytek by nie dał, nawet gdyby się nazywał Messi. Jakby Marotta chciał zgrywać chojraka i mówić OM: Evra, tak, ale za 500 tysięcy euro, to oni mu na to: w takim razie nie chcemy. I Juve zostają z ręką w nocniku, z graczem, którego nie potrzebuje, a którego musi opłacać.

Prosta matematyka, nie wiem jak można tego nie rozumieć. Marotta nie ma dobrego serca, tylko potrafi liczyć, w przeciwieństwie do niektórych.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:09

Kessiego podobno też chce Bayern ze względu na starzejący się blok pomocy.

Co do ofert za Tolisso tego typu to pytanie, czy nie były to jedynie dywagacje fanów, bo swego czasu o czymś takim na VS czytałem.

Agent Verrattiego Di Campli najpierw gada, że wie o zainteresowaniu Juventusu, że, tak jak wyżej, jego sytuacja w Paryżu nie jest jasna, potem zaś dodaje, że jego zdaniem nikogo z Włoch nie stać na zakup jego podopiecznego. Ancelotti zapewniał, że oni wycofują się z walki o Włocha (oczywiście też może grać pod publikę), wczoraj czytałem, że to samo robi Real. Czyli jak zwykle nie wiemy nic.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:15

Robaku pisze: Dzisiaj w audycji Radio VS ma być podobno agent (lub pełnomocnik) Verattiego, który ma zradzić czy Juve ma szanse na Marco.
Fruwa po twitterze wypowiedź agenta Verrattiego, który zdradził, że gracz ma ważny kontrakt do 2021 i jest bardzo szczęśliwy z pobytu w Paryżu. Co najważniejsze, według niego - jego powrot do Włoch to trudny temat. Ciekawi mnie tylko dlaczego na każdym kroku to podkreśla, a nie plecie wyświechtanych frazesów o dynamicznym rynku etc.

Ta oferta za Tolisso to niby 8 mln za wypożyczenie już teraz, 30 kolejnych w lecie i do tego 4 jeszcze w bonusach. Oczywiście na ten transfer nie ma absolutnie żadnych szans, jeszcze na początku tego zimowego okienka może bym się dał na to nabrać. Skupmy się lepiej na wylewaniu fundamentów pod letni transfer.

Tak w ogóle to Marotta powiedział, że okienko jest już zamknięta, a kto jak kto ale on jeżeli chodzi o zamknięcie okienka (zwłaszcza z transferami do klubu) nie żartuje.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2017, 20:16 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:15

Sorek21 pisze:A jak Dani Alves przyszedł do nas za darmo to dobrze było ?
Dani Alves to miał coś takiego w kontakcie... Specjalnie przed transferem nikt mu nie rozwiązał by przyszedł... Tam nie Juventus.
Sorek21 pisze:Robicie z igły widły.
Z naszego Igly? To chyba on sam z siebie... :C

@ CavAllano No słyszałem ze Chelsea za Vidala oferuje 70 mln euro...

Jestem pewny ze Asamoahem po sezonie tez rozwiąże - albo w podziękowaniu za udaną rundę, albo za spędzone lata...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Aspanu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:24

A po co Juventus miałby rozwiązać kontrakt z wszechstronnym zawodnikiem, który może obstawić trzy pozycje w razie potrzeby?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:26

bow pisze:Cała historia zaczęła się nie od tego, że Evrze coś strzeliło do łba, tylko został poinformowany, że nie zostanie zgłoszony do LM (a przecież i tak zbyt wiele nie grał).
nic takiego nie słyszałem, czy to powiedział DiMarzio aka 'done dealio' na twitterze? poza tym, NAWET gdyby to była prawda, to nie zgłaszamy go do (max) 7 meczów, zostaje jeszcze długa liga i coppa italia, z kim chcesz grać? Asamoah to bardziej lewe skrzydło szpitalne, po kiego grzyba rezygnować ze zgranego zawodnika?
bow pisze:Chcecie go trzymać do końca kontraktu? Proszę bardzo. Ale nikt za grosze nie gra, a z tego co wiem Francuz pobiera całkiem konkretną pensyjkę, którą przez najbliższe pół roku trzeba by mu było płacić. Juventusowi też się tak zabawa nie opłaca, więc lepiej spotkać się po środku i rozwiązać kontrakt.
Juventus podpisał z nim odpowiedni kontrakt i najwyraźniej ustalił, że jest w stanie mu zapłacić odpowiednią kwotę. Poza tym pół roku w perspektywie 3 minionych lat to już z górki.
bow pisze:Nikt za gościa w tym wieku paczki frytek by nie dał, nawet gdyby się nazywał Messi. Jakby Marotta chciał zgrywać chojraka i mówić OM: Evra, tak, ale za 500 tysięcy euro, to oni mu na to: w takim razie nie chcemy.
Więc skoro nikt nie chciał go za pieniądze, to oddajemy go za czapkę gruszek, porażająca logika.

Gratuluję tym, którzy twierdzą że ten transfer był sensowny. To pewnie ci sami, którzy do gangu wesołych środkowych pomocników dokooptowali Rincona, wykupili Lemine i oddali Llorente i Teveza żeby inne kluby mogły ich sprzedać za dobre pieniądze :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:33

Aspanu pisze:A po co Juventus miałby rozwiązać kontrakt z wszechstronnym zawodnikiem, który może obstawić trzy pozycje w razie potrzeby?
Patrz powyżej i patrz na działania wstecz Marotty. Zapytaj się go. Ja tez nie wiem... Czemu rozwiązał z Evra - który jest solidnym zmiennikiem i miał ważny kontrakt. Czemu rozwiązał z Llorente za którego Sevilla wzięła później kasę, czemu Pirlo za darmo? Z Tevezem tez były kontrowersje.... Khedira chciał będzie iść do MLS - załóżmy - tez dobry wujek mu na rękę pójdzie.

Asamoah wiadomo jak że zdrowiem btw.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:40

Jeszcze raz warto nadmienić, że żaden z szanujących się klubów nie przejmuje się kaprysami piłkarzy.
- Llorente zanim przyszedł do nas, Athletic się nie ugiął mimo, że potentantem nie jest
- Matuidi - masz kontrakt to siedź, nikogo nie obchodzi, że chcesz odejść,
- Mascherano - j/w
- Witsel - chcesz odejść do Juve ? Przeszedłeś już testy ? Wiesz co, rozmyśliliśmy się, musisz zostać,
- Kolasinac - chcesz odejść ? Trudno ale latem, wali nas to, że nic nie zarobimy, masz kontrakt, który wypełnisz.

U nas w takich sytuacjach nasz guru się wypina a cała Europa, ba - nawet świat znając upodobania naszego DS-a chętnie go dyma bo jednak te kilka milionów, tysięcy droga nie chodzi. Ale rozumiem, że Juve jest tak obrzydliwie bogatym klubem, że może grajków oddawać za darmo
:ok:

Obrazek
Aspanu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:43

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Aspanu pisze:A po co Juventus miałby rozwiązać kontrakt z wszechstronnym zawodnikiem, który może obstawić trzy pozycje w razie potrzeby?
Patrz powyżej i patrz na działania wstecz Marotty. Zapytaj się go. Ja tez nie wiem... Czemu rozwiązał z Evra - który jest solidnym zmiennikiem i miał ważny kontrakt. Czemu rozwiązał z Llorente za którego Sevilla wzięła później kasę, czemu Pirlo za darmo? Z Tevezem tez były kontrowersje.... Khedira chciał będzie iść do MLS - załóżmy - tez dobry wujek mu na rękę pójdzie.

Asamoah wiadomo jak że zdrowiem btw.
Nie widzę powodu, żeby Marotta tak po prostu miał rozwiązać kontrakt z Ghańczykiem. Bardzo naciągana jest ta Twoja prognoza,

Za 36-letniego coraz słabszego Pirlo, to nie wiem ile chciałeś wziąć. W tamtym momencie jego wartość rynkowa wynosiła 1 mln euro. Co do Llorente się zgodzę, transakcję z Tevezem może uratować Bentancur. Za Evrę maks. 1 mln by mógł sobie Juventus zażyczyć - za zawodnika, który ma prawie 36 lat, który jest już przeciętny i nic więcej by nie dał temu zespołowi, co daje Asamoah obecnie na lewej stronie, a poza tym miał pół roku do końca kontraktu. Jeśli Juventus daje za Kolasinaca 5 mln, to oczekiwanie, że za Evrę weźmie się jakąś fajną sumę jest fantastyką.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 20:54

Nie ja jedyny na forum jestem tego zdania odnośnie Evry i innych Beppe'owych "Pójść na rękę." Więc z jakiej paki tylko mnie się czepiasz, co?

Milion to zawsze milion, po za tym - ważny kontrakt. Który inny klub tak robi?

Z Asamoahem jest problem jego zdrowia, a i tak szukamy LO. Jestem święcie przekonany że odejdzie za free. To samo Hernanes i Khedira o ile będą mieli/chcieli odejść... Kasę to by wzięli za Mandzukica, Lemine, Sturaro.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 21:20

Marchetti ze Sky dokonał oceny tego, co może mieć miejsce w końcówce okienka. Jeżeli Genoa sprzeda Ocamposa do Milanu bądź Lazovicia, to będzie chciała pozyskać Hernanesa - mają naszą zgodę, sam zawodnik także ponoć powiedział Gryfonom tak. Jeżeli tak się stanie, to mamy ściągnąć Quaisona z Palermo w zastępstwie za Profetę. Zawodnika chce też Sampdoria, ale gdyby udało nam się pozyskać Szweda, to zostałby u nas do czerwca, a później został użyty jako karta przetargowa przy większej operacji - np. włączony jako część zapłaty za Caldarę (sugestia dziennikarza).

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 21:25

Vincitore pisze:Marchetti ze Sky dokonał oceny tego, co może mieć miejsce w końcówce okienka. Jeżeli Genoa sprzeda Ocamposa do Milanu bądź Lazovicia, to będzie chciała pozyskać Hernanesa - mają naszą zgodę, sam zawodnik także ponoć powiedział Gryfonom tak. Jeżeli tak się stanie, to mamy ściągnąć Quaisona z Palermo w zastępstwie za Profetę. Zawodnika chce też Sampdoria, ale gdyby udało nam się pozyskać Szweda, to zostałby u nas do czerwca, a później został użyty jako karta przetargowa przy większej operacji - np. włączony jako część zapłaty za Caldarę (sugestia dziennikarza).
Jak to sprzeda Ocamposa? On nie jest przypadkiem wypożyczony z OM do Genui?

Co do innych tematów:
ad.1. Moim zdaniem transfer Kessiego jest jeszcze bardziej nierealny niż Verrattiego. Interesują się nim wielkie kluby, ale chyba nikt nie chce spełnić oczekiwań Atalanty. Jakiś czas temu trafiłem na informacje, że oczekują za niego ponad 30 mln euro. Póki co media mówiły o ofertach 25 - 30 mln. Moim zdaniem to wygórowana cena.

ad.2. Jeśli chodzi o pójście na rękę kolejnemu piłkarzowi to chyba nikomu nie chodzi o to ile taki Evra jest obecnie wart, ale o samo podejście klubu. Evra pomimo wieku cieszył się dużym zainteresowaniem. Z każdym takim kolejnym przypadkiem utwierdzamy innych w przekonaniu, że wystarczy wola piłkarza i władze naszego klubu zrobią wszystko, aby mógł iść tam gdzie chce. Nie liczy się dobro klubu a jedynie wola zawodnika.

ad.3. Co do agenta Verrattiego to ja nie wiem co koleś próbuje osiągnąć. Strasznie kręci w tych swoich wypowiedziach. Raz mówi, że Marco jest zadowolony w Paryżu, a nagle później gada, że Marco chce grać w klubie w którym będzie wygrywać, a na koniec, że nikogo we Włoszech nie stać na niego.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 21:28

kubraczek pisze:
Vincitore pisze:Marchetti ze Sky dokonał oceny tego, co może mieć miejsce w końcówce okienka. Jeżeli Genoa sprzeda Ocamposa do Milanu bądź Lazovicia, to będzie chciała pozyskać Hernanesa - mają naszą zgodę, sam zawodnik także ponoć powiedział Gryfonom tak. Jeżeli tak się stanie, to mamy ściągnąć Quaisona z Palermo w zastępstwie za Profetę. Zawodnika chce też Sampdoria, ale gdyby udało nam się pozyskać Szweda, to zostałby u nas do czerwca, a później został użyty jako karta przetargowa przy większej operacji - np. włączony jako część zapłaty za Caldarę (sugestia dziennikarza).
Jak to sprzeda Ocamposa? On nie jest przypadkiem wypożyczony z OM do Genui?
Słusznie. Chodzi o wypożyczenie zawodnika za zgodą Maryslii. Chociaż nie wiem czy ten pomysł nie spalił na panewce, bo miało dojść do wymiany Ocampos-Niang, a Niang jest już piłkarzem Watfordu.

Zio Pat z #21 w OM.

Obrazek

Zablokowany