Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2019, 22:03

jackop pisze:
kacek_ pisze:Celem najwyższym następne q scudetto. W lidze, która wygrywamy już zimą i to kopiąc się po czołach. No elo.
Mogę się założyć o konkretny pieniądz, że niezależnie od obsady ławki trenerskiej, przyszłoroczne Scudetto już wygraliśmy.

Tylko co z tego? :niewiem:
Abstrahując od tematu trenera masz rację. Dlaczego przyszłoroczne Scudetto już wygraliśmy? Dzięki temu, że jesteśmy mega mocnym klubem. A kogo to zasługa? Inwestorów, zarządu i trenera. Każdego, kto mówi, że wygrywamy mistrzostwa taśmowo bo liga jest słaba jestem w stanie wychlastać po mordzie za gadanie głupot. Ale czy to pozwoli im zmądrzeć? Wątpię.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
TheDreamer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2019, 22:27

mateo369 pisze:
jackop pisze:
kacek_ pisze:Celem najwyższym następne q scudetto. W lidze, która wygrywamy już zimą i to kopiąc się po czołach. No elo.
Mogę się założyć o konkretny pieniądz, że niezależnie od obsady ławki trenerskiej, przyszłoroczne Scudetto już wygraliśmy.

Tylko co z tego? :niewiem:
Abstrahując od tematu trenera masz rację. Dlaczego przyszłoroczne Scudetto już wygraliśmy? Dzięki temu, że jesteśmy mega mocnym klubem. A kogo to zasługa? Inwestorów, zarządu i trenera. Każdego, kto mówi, że wygrywamy mistrzostwa taśmowo bo liga jest słaba jestem w stanie wychlastać po mordzie za gadanie głupot. Ale czy to pozwoli im zmądrzeć? Wątpię.
To jakim jesteśmy klubem weryfikuje corocznie LM, więc nie podpalaj się kolego z tym mega mocnym klubem, bo to jest śmieszne. Wykorzystujemy na maxa słabość ligi, a skoro jej nie widzisz to wybacz ale jesteś ślepy. Liga to była mocna w latach 90 i wtedy mistrzostwo było czymś i świadczyło o potędze drużyny, w tej chwili nasza konkurencja to cyrk i na pewno 20 pkt przewaga to nie tylko nasza zasługa. Co trzeba mieć w głowie żeby wierzyć w takie bajki.

Powtarzam się, ale naszą ligę weryfikuję europa, proszę sprawdz sobie wyniki drużyn z tej mocnej ligi w europejskich pucharach.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2019, 23:59

Bardzo ładne ogólnikowe hasło. Tylko nie wiem jakie w tym wypadku kryteria używa LM do tej weryfikacji.

Jeśli chodzi o najprostszy wymierny współczynnik to Juve jest TOP 5 w ostatnich 5 sezonach jeśli chodzi o wyniki w Europie. Możliwe że ja to źle oceniam i jednak jest to słaby wynik.

https://www.uefa.com/memberassociations ... /#/yr/2019

Jeśli nie dojdzie do zmiany trenera to tutaj może dojść do zbiorowego tupania nóżkami. Możliwość jego pozostania skłania już pewne jednostki do bardzo konkretnych deklaracji bojkotu. Ciekawe jak będzie w tym wypadku z konsekwencją. :snack:

Niemniej ja nadal uważam, że kwestia pozycji trenera wyjaśni się po zakończeniu sezonu. Aktualnie prasa strzela ślepakami. Jaka by decyzja nie zapadła, będzie miała ona moje poparcie.

Juve per sempre sara...!!!!
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 06:56

TheDreamer pisze: To jakim jesteśmy klubem weryfikuje corocznie LM
Czyli mocnym, skoro na 5 lat 2 razy zaszliśmy do finału tych rozgrywek. Zresztą kolega wyżej dobitnie to pokazał. Chociaż nie, nasza konkurencja w tych latach w LM to cyrk.

Ja nie mówię, że liga jest jakaś super mocna, hiszpańska jest lata świetlne przed, ale przed każdą. Serie A jest w top4. A że nie mamy w niej konkurencji to nie nasz problem a zasługa.
A klub jest mega mocny, skoro może sobie pozwolić na takie transfery jak CR7 i chodzą słuchy o kolejnych głośnych nazwiskach za ogromne pieniądze. Ile klubów na świecie może sobie na takie coś pozwolić 4? 5? (i to licząc PSG, które frajerzy co roku). Jeśli to top5 nie oznacza "mega mocny" to ktoś tutaj ma problemy nie tylko ze wzrokiem.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 12:41

zgadza się, kadrowo jesteśmy top5 ale mamy trenera który nie potrafi tego wykorzystać, dlatego jak policzyć mecze z 4 ostatnich lat z drużynami z Anglii, Hiszpanii i Niemiec to jest dramat, ten ranking tego nie uwzględnia, dla niego pokonanie Bayernu = pokonanie Young Boys dlatego ma niewiele wspólnego z rzeczywistością i dlatego FIFA zmieniła zasady swojego rankingu, natomiast UEFA dalej tkwi w epoce kamienia łupanego

no i TheDreamer pisał o całej lidze a nie tylko o Juve ;] liga na naszym tle wygląda słabo i tyle, dlatego Scudetto to obecnie żaden wielki sukces a tylko obowiązek, bez którego wstyd się pokazać na dzielni

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 13:05

Maly pisze:zgadza się, kadrowo jesteśmy top5 ale mamy trenera który nie potrafi tego wykorzystać, dlatego jak policzyć mecze z 4 ostatnich lat z drużynami z Anglii, Hiszpanii i Niemiec to jest dramat, ten ranking tego nie uwzględnia, dla niego pokonanie Bayernu = pokonanie Young Boys dlatego ma niewiele wspólnego z rzeczywistością i dlatego FIFA zmieniła zasady swojego rankingu, natomiast UEFA dalej tkwi w epoce kamienia łupanego

no i TheDreamer pisał o całej lidze a nie tylko o Juve ;] liga na naszym tle wygląda słabo i tyle, dlatego Scudetto to obecnie żaden wielki sukces a tylko obowiązek, bez którego wstyd się pokazać na dzielni
Pojedynki drużyn włoskich z drużynami angielskimi i hiszpańskimi w ostatnich 3 latach:

LM 2016/2017:
Hiszpańskie: 1-1-1
Angielskie: 0-0-0

LE 2016/2017:
Hiszpańskie: 2-0-2
Angielskie: 1-0-1

LM 2017/2018
Hiszpańskie: 2-2-3
Angielskie: 3-2-3

LE 2017/2018
Hiszpańskie: 0-0-0
Angielskie: 2-0-2

LM 2018/2019
Hiszpańskie: 3-1-4
Angielskie: 2-0-2

LE 2018/2019
Hiszpańskie: 0-1-3
Angielskie: 0-0-2

Juventus:
2016/2017:
Hiszpańskie: 1-2-2
Angielskie: 0-0-0

2017/2018:
Hiszpańskie: 1-2-3
Angielskie: 1-1-0

2018/2019
Hiszpańskie: 3-0-1
Angielskie: 1-0-1

No dramat...

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 13:18

Maly pisze:zgadza się, kadrowo jesteśmy top5 ale mamy trenera który nie potrafi tego wykorzystać, dlatego jak policzyć mecze z 4 ostatnich lat z drużynami z Anglii, Hiszpanii i Niemiec to jest dramat, ten ranking tego nie uwzględnia, dla niego pokonanie Bayernu = pokonanie Young Boys dlatego ma niewiele wspólnego z rzeczywistością i dlatego FIFA zmieniła zasady swojego rankingu, natomiast UEFA dalej tkwi w epoce kamienia łupanego

Oczywiście że napisał o Juve. Słabość ligi to druga kwestia.
TheDreamer pisze:To jakim jesteśmy klubem weryfikuje corocznie LM, więc nie podpalaj się kolego z tym mega mocnym klubem, bo to jest śmieszne.
Co do punktowania to może i nie jest to system doskonały, ale każdemu liczy jednakowo. Pozostałe drużyny również nie grają wyłącznie z drużynami z topu. A co do naszego dramatycznego bilansu z drużynami z Anglii, Niemiec i Hiszpanii to nasz bilans z ostatnich 5 lat wygląda następująco:

14 zwycięstw 9 remisów 9 porażek bilans bramek 41:35

Polecam więc nie opierać się na wrażeniach, ale na faktach.

Juve per sempre sara...!!!!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 14:26

a ja porównać to z najlepszymi, tj Barceloną i Realem do których powinniśmy się równać

EDIT:
@down: chodziło mi porównanie bilansów a nie wyników z nimi
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2019, 14:59 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 14:29

Ostatnie 4 lata z Barceloną:

1-2-1

Ostatnie 4 lata z Realem:

1-0-2

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 14:55

Wchodzę, na dogorywające, JuvePoland tylko żeby sprawdzić czy ten amator z Toskanii wciąż zasiada na tronie w Juventusie. Kolejny zawód. Do końca sezonu niech się nacieszy bo potem zostają mu tylko tuzy pokroju Sassuolo czy Cagliari.

ALLEGRIWON

:allegri: na śmietnik
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2019, 16:13

Maly pisze:a ja porównać to z najlepszymi, tj Barceloną i Realem do których powinniśmy się równać

EDIT:
W ostatnich pięciu latach:

Barcelona

Z włoskimi: 2-4-4
Z angielskimi: 4-2-1

Łącznie 17 spotkań, 6 wygranych, 6 remisów, 5 porażek

Real:

Z włoskimi: 6-1-2
Z angielskimi 4-2-2

Łącznie: 17 spotkań, 10 zwycięstw, 3 remisy, 4 porażki.

Juventus: 44% zwycięstw, 28% remisów, 28% porażek
Barcelona: 35% zwycięstw, 35% remisów, 30% porażek
Real: 59% zwycięstw, 18% remisów, 23% porażek

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2019, 00:32

Poulinho pisze:
Maly pisze:a ja porównać to z najlepszymi, tj Barceloną i Realem do których powinniśmy się równać

EDIT:
W ostatnich pięciu latach:

Barcelona

Z włoskimi: 2-4-4
Z angielskimi: 4-2-1

Łącznie 17 spotkań, 6 wygranych, 6 remisów, 5 porażek

Real:

Z włoskimi: 6-1-2
Z angielskimi 4-2-2

Łącznie: 17 spotkań, 10 zwycięstw, 3 remisy, 4 porażki.

Juventus: 44% zwycięstw, 28% remisów, 28% porażek
Barcelona: 35% zwycięstw, 35% remisów, 30% porażek
Real: 59% zwycięstw, 18% remisów, 23% porażek
Super zestawienie, z tym że porażki z drużynami z Hiszpanii to finały LM.
Jesteśmy frajerami ligi mistrzów i to trzeba zmienić. Nie wyobrażam sobie, żeby Real czy Barca przegrała finał LM. Oni wchodzą do finału ChL żeby zdobyć puchar, a nie żeby o niego walczyć, jak Thanos nie walczył o kamienie tylko je zabierał. (ale porównanie o.O)

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2019, 09:06

Kod: Zaznacz cały

According to Corsport, after trying to use Bernardeschi & Cuadrado in the midfield, Allegri will try to use Cancelo there in the coming games.
Podsumowując Allegri chce spróbować Cancelo w środku pomocy.
Ten człowiek już totalnie odleciał.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2019, 09:30

zakiii pisze:

According to Corsport, after trying to use Bernardeschi & Cuadrado in the midfield, Allegri will try to use Cancelo there in the coming games.
Nigdy nie słyszałem żeby Guardioli ktoś zarzucał odlatywanie.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2019, 09:45

zakiii pisze:

Robi miejsce dla De Sciglio. Młodziutki Włoch musi grać, żeby się rozwijać :prochno:

ODPOWIEDZ