Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 14:32

Sorek21 pisze:Mercato coraz bliżej więc niebawem zacznie się to wkurzające dziadowanie i targowanie o każdy milion euro.Skoro pisze się o 80mln euro to Marrotta powinien lecieć do Liverpoolu i zapytać o Suareza.Będą chcieli 30mln to wywalić taką kwotę na stół i po prostu sfinalizować transfer a nie katować nas całymi tygodniami.
To akurat było by najgłupsze co może zrobić! Brać Cavaniego na dobrych warunkach do tego Farfana i jedziemy z koksem. :]

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 14:42

Sorek21 pisze:Mercato coraz bliżej więc niebawem zacznie się to wkurzające dziadowanie i targowanie o każdy milion euro.Skoro pisze się o 80mln euro to Marrotta powinien lecieć do Liverpoolu i zapytać o Suareza.Będą chcieli 30mln to wywalić taką kwotę na stół i po prostu sfinalizować transfer a nie katować nas całymi tygodniami.
Nie jesteśmy MC czy innym PSG, poza tym mówimy o kwotach których Ty nigdy nawet nie powąchasz w życiu. My nie mówimy o drobnych na impreze, tylko o 30 MILIONACH ojro. Poza tym dyrektor sportowy jest od negocjacji i klub jak Juventus zatrudniając Zezola, brał tą cechę pod uwagę, tym bardziej, że Juventus nie jest chocby w połowie w takiej sytuacji finansowej jak choćby 8 lat temu. Wyłącz FM i policz do 30 milionów, wtedy może zrozumiesz o jakich liczbach mówisz. I piepszenie że nie ma róznicy miedzy 30 a 28 milionów jest niedorzeczne, tym bardziej z punktu obserwacji przeciętnego Kowalskiego.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, 14:44 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 14:42

wojokamil pisze: Jeśli mówisz o sprzedazy gdzies za granice Melo i Krasicia to jak najbardziej. Nie wiem, czy jest mozliwosc wymiany + doplaty w ramach kaluzuli...(...)
Ja myślałem właśnie o wymianie. W kontekście transferu Cavaniego mówi się o piłkarzach + dopłacie, tutaj docelowo zamieniliśmy cel z Urugwajczyka na Lavezziego, zły deal w wypadku gdy nie chcemy wywalać aż tak znaczącej kwoty na napastnika?
Co więcej pozwolę sobie zacytować Castiela
Jednak widać w żądaniach Napoli jakąś logikę - Melo i Krasic. Brakuje im kogoś szybkiego na prawe skrzydło, a w środku praktycznie poza podstawową 3 zawodników na zmianę nikogo nie ma.
To może wypalić.
wojokamil pisze:(...)a poza tym, nie jestem zbytnio przekoanny oddawaniu rywalom z ligi zawodników od 'pewnego' poziomu.
To co mają powiedzieć Neapolitańczycy w wypadku gdyby chcieli nam oddać swoich NAJLEPSZYCH zawodników. Sam przeczuwam, że Milos czy Felipe mogliby się sprawdzić w Napoli, ale patrzmy na siebie. Zyskujemy zawodnika podstawowego składu w zamian oddając piłkarzy którzy są nam zbędni. W przeciwnym wypadku możemy się naczekać aż zgłosi się po jednego czy drugiego ktoś z zagranicy(nie wspomnę o spadku ich już i tak dość niskich wartości).

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
piterjuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 14:44

Wymienia się sporo kandydatów na pozycję napastnika. Słyszałem ostatnio o: Suarezie, Dzeko, Tevezie, Balotellim, Torresie, Cavanim, Villi. Według mnie najbardziej nadawałby się do nas któryś z pierwszych dwóch? A według Was?

jareckijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 14:53

Wczoraj nieźle zaszalał Tevez. Trzy bramki i asysta jak się nie mylę. A to prawda, że Matri i paru innych zawodników Juve mają odejść do Napoli za Cavaniego?

Z Juventusem od 2004 roku!
Filip

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 15:00

jareckijuve pisze:Wczoraj nieźle zaszalał Tevez. Trzy bramki i asysta jak się nie mylę. A to prawda, że Matri i paru innych zawodników Juve mają odejść do Napoli za Cavaniego?
Teraz nikt Ci nie powie czy to prawda, bo jak? Oferta byłaby dość kusząca, ale moim zdaniem 60 mln na jakie wyceniło Napoli Cavaniego to trochę za dużo.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 15:15

Tez sie zgadzam, ze te żądania Napoli maja jakis sens (o ile to wszystko prawda). Po pierwsze chca napastnika (Matri), ktory moglby im zrekompensować strate Cavaniego. Po drugie srodkowego pomocnika, ktory nie tylko wprowadzilby do skladu wieksza konkurencje ale tez dalby mozliwosc rotowania taktyka. Na chwile obecne Neapolitanczycy maja tylko w skladzie Inlera i Gargano. Dzemali chociaz ostatnimi czasy gral niezle, to jest jednak troche przeplacony (10m...) i nie gra tak, jak sie spodziewano. Krasic takze bardziej by pasowal do "smieciarzy", niz do Nas. Juve gra duzo czesciej atakiem pozycyjnym. Napoli z kolei duzo lepiej sie czuje z kontry.

Podziele sie jeszcze z Wami jedna refleksja. To moje prywatne zdanie absolutnie nigdzie nie czytalem w ostatnich dniach podobnych doniesien. Otoz, wydaje mi sie, ze mimo wrecz odwrotnych sygnalow (Curva...), jest szansa, ze Giovinco do Nas wroci. Tak mi sie wydaje, z kilku wzgledow. Po pierwsze, problemy z transferem Joveticia. Po drugie, brak konretnych kandydatow o podobnym stosunku jakosc - cena na rynku. Po trzecie, kilka dni temu, kiedy pojawily sie pierwsze plotki o Cavanim, mowilo sie o dolaczeniu do transakcji Giovinco. Teraz zrodla podaja, ze Napoli raczej bedzie wolalo pozyskac karte Krasicia, Immobile, Matriego czy Melo. Wydaje mi sie to dziwne, poniewaz Mrowka idealnie by pasowala do ich taktyki, chyba, ze... tak naprawde to jest lista graczy, ktorych MY mozemy im zaoferowac. I tutaj juz Giovinco sie nie pojawia. Od dawna wiadomo za to, ze Melo w skladzie Conte absolutnie nie widzi, Krasicia tak samo, polowe karty Immobile juz sprzedalismy do Genui, a akcje Matriego w druzynie tez troche ostatnio stracily na wartosci.
piterjuve pisze:Wymienia się sporo kandydatów na pozycję napastnika. Słyszałem ostatnio o: Suarezie, Dzeko, Tevezie, Balotellim, Torresie, Cavanim, Villi. Według mnie najbardziej nadawałby się do nas któryś z pierwszych dwóch? A według Was?
Nie zapominajmy, ze jesli chodzi o Cavaniego to te informacje pochodza ze srednio rzetelnych zrodel! Curva ani slowem na razie nie wspomnial o Cavanim. Jak na moj nos, lista Naszych celow na szpice moze wygladac tak (strzelam... nie smiejcie sie :D):

1. Torres
2. Dzeko
3. Cavani
4. Balotelli
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, 15:19 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

bianconeristy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 15:18

http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... z=comments

To dalej aktualne napędzanie oferty?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 15:25

bianconeristy pisze:http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... z=comments

No cóż, wydaje mi się że jeżeli którykolwiek z tej trójki zostanie sprzedany, to drogo. Oczywiście nie za tyle, na ile wycenia go De Laurentiis, ale też nie za tyle ile zdaniem osób komentujących jest wart. Spodziewałbym się podobnej historii jak sprzedaż Pastore z Palermo - Zamparini krzyczał coś o 100, a potem 60 milionach, wszyscy się śmiali że nie jest wart więcej jak 25, koniec końców poszedł za 43 więc ciężko odmówić prezesowi sycylijskiego klubu że wyszedł na swoje. Dlatego też będę bardzo zdziwiony jeżeli Cavani koniec końców trafi do Turynu.
jakku1 pisze:Po trzecie, kilka dni temu, kiedy pojawily sie pierwsze plotki o Cavanim, mowilo sie o dolaczeniu do transakcji Giovinco. Teraz zrodla podaja, ze Napoli raczej bedzie wolalo pozyskac karte Krasicia, Immobile, Matriego czy Melo. Wydaje mi sie to dziwne, poniewaz Mrowka idealnie by pasowala do ich taktyki, chyba, ze...
Jako znany hejter karła muszę tutaj przytoczyć jeszcze jedną możliwość, a w zasadzie to dwie - jedna to taka że Napoli po prostu nie jest zainteresowane Giovinco, chociażby z tego powodu że gość nie daje nic w obronie, że obecnie gra na pozycji która w Napoli nie istnieje albo po prostu go nie chcą i tyle. Druga opcja to taka, że Giovinco nie chce iść do Napoli bo w Parmie mu dobrze, ma miejsce w pierwszym składzie i dziesiątkę na plecach.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, 15:30 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 15:26

bianconeristy pisze:http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... z=comments

Nie brałbym tego na poważnie. De Laurentiis lubi czasem walnąć coś w stylu Zampariniego. To jest jednak Serie A i tam klubom łatwiej się dogadać. Myślę, że taki transfer byłby do zrealizowania.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 15:29

news powyzej pisze:zaś oba angielskie zespoły z pewnością nie będą się bały wyłożyć tak gastronomicznej sumy za Urugwajczyka.

A może My jako Włoscy kucharze dorzucimy im Krasica i Melo (-22miliony) i sciagniemy Cavaniego za 28-30 milionow?

Marzenie![/u][/i]

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 15:47

Transfer Cavaniego nie jest wcale taki nie możliwy, mówi się że Napoli zainteresowane Melo, Krasicem, Immobile, Matrim, którzy może gwiazdami nie są ale dają pewną jakość z którą Napoli może w przyszłym sezonie powalczyć o czołowe lokaty. Brak LM i wyjątkowo słaba końcówka daje też Cavaniemu do myślenia i pewnie będzie chciał zmienić otoczenie, ale to nie jest tak że tylko nam zależy na tym żeby go pozyskać, ale też Napoli zależy aby wzmocnić skład a tacy zawodnicy którzy u nas miejsca nie znaleźli dam mogą dać powiew świeżości.

Ech chyba znowu za bardzo się napalam...

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:08

Cavani za Melo, Krasica i Matriego? To byłby złoty interes dla Napoli. Przecież oni zyskaliby trzech zawodników "do pierwszego składu". Pomimo wszystko poszedłbym na taką wymianę nawet, jeżeli cena za Cavaniego jest zdecydowanie zbyt wysoka.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:19

Kto odda czołowego napastnika serie a do "odwiecznego" rywala ? Jeżeli ktoś w Napoli na to pójdzie, uznam to za... (sprzyjające Juve) nieporozumienie, co by nie powiedzieć, że za głupotę.

Niemniej, liczę się z tym, że jakieś tymczasowe braki w zdrowym rozsądku włodarzy Napoli mogą mieć miejsce i Cavani chociaż rozważy propozycję Juve, jeżeli taka będzie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:20

Nevermind pisze:Cavani za Melo, Krasica i Matriego? To byłby złoty interes dla Napoli. Przecież oni zyskaliby trzech zawodników "do pierwszego składu". Pomimo wszystko poszedłbym na taką wymianę nawet, jeżeli cena za Cavaniego jest zdecydowanie zbyt wysoka.
Jeżeli w przyszłym roku nie zagrają w LM, to jasne. Ale gdyby chcieli jednak za rok postraszyć w Europie, to raczej nie takimi armatami.

Swoją drogą, zacząłem się właśnie zastanawiać - co jest większym zagrożeniem dla ewentualnego transferu Cavaniego do Juve - to, że Napoli będzie go chciało zatrzymać czy to, że wpadną jacyś szejkowie z workiem pieniędzy i nas przebiją.

Zablokowany