Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2018, 22:55

Maly pisze: @jurson09: taki z ciebie ekonomista a nie wiesz, że Tevez, Del Piero czy Trezegol nie kosztowali nas minimum 30mln na sezon? za taką kasę powinien strzelać po 45 w tym dwie w finale LM, poza tym podobnie jak wyżej - nie o tym była dyskusja ;) odsyłam do tematu Igły gdzie było to przewałkowane 100 razy - kupiliśmy go żeby wygrać LM, cel nie został osiągnięty więc jak można mówić, że to nie był niewypał?
Porównujesz koszty utrzymania piłkarzy grających w czasach zupełnie innych warunków ekonomicznych zarówno w samym Juventusie jak i całym piłkarskim świecie. Idąc twoją pokrętną logiką Neymar powinien ładować minimum 80 bramek w sezonie bo kosztował 2 razy tyle co Ronaldo. Bo inaczej trzeba będzie go nazwać niewypałem :facepalm:

Jak czytam twoje rewelacje to sam nie wierzę że można takie coś wymyślić :shock:

Juve per sempre sara...!!!!
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2018, 03:21

Maly pisze:
RICTOR pisze:Pitu pitu, a na koniec dnia i tak wybrałbym, zresztą pewnie tak jak i większość tego forum jeśli nie wszyscy, kadrę naszą a nie Liverpoolu
tak tylko kompletnie o czym innym rozmawialiśmy ;]

@jurson09: taki z ciebie ekonomista a nie wiesz, że Tevez, Del Piero czy Trezegol nie kosztowali nas minimum 30mln na sezon? za taką kasę powinien strzelać po 45 w tym dwie w finale LM, poza tym podobnie jak wyżej - nie o tym była dyskusja ;) odsyłam do tematu Igły gdzie było to przewałkowane 100 razy - kupiliśmy go żeby wygrać LM, cel nie został osiągnięty więc jak można mówić, że to nie był niewypał?

co do Warda to podobno ma iść na 1 bramkarza a Kacper do CFC - taka tam plotka
Tak jak generalnie często się z Małym nie zgadzam, tak właśnie o to mi chodzi i pamiętam, że pisał o tym 2 lata temu po transferze Gonzo - inwestujemy gigantyczne pieniądze z myślą o LM - jeśli nam ją zapewni to czapki z głów, jeśli jej nie zdobędziemy to zawsze będzie postrzegany jako niewypał. Mniej więcej tak pisał Mały 2 lata temu po transferze Igły i ja się z tym zgadzam.

Nie zawiódł jakoś konkretnie, ale po graczu za tak gigantyczną sumę pieniędzy jak na tamte realia spodziewałem się jednak więcej - pamiętajmy o tym, że wtedy 105 melonów za Pogbę to był rekord transferowy, a my daliśmy 90 melonów za gościa przed 30-tką, a to wszystko było przed transferem Neymara i szaleństwem jakie wywołał on na rynku.

Coś tam postrzelał, był dobry tego odmówić nie można, ale chociażby w meczach z Realem jak zwykle nie błyszczał i ciężar gry musiał wziąć na siebie wyszydzany Mandżukić.

Mógłbym dużo pisać na ten temat, ale póki co to tyle.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2018, 10:03

jurson09 pisze:Idąc twoją pokrętną logiką Neymar powinien ładować minimum 80 bramek w sezonie bo kosztował 2 razy tyle co Ronaldo. Bo inaczej trzeba będzie go nazwać niewypałem :facepalm:
raczej niewypałem należy nazwać twoją edukację z matematyki ;]

poza tym zobacz sobie top 5 najdroższych piłkarzy po 28 roku życia a zobaczysz jak wielkim niewypałem i już na starcie durnym pomysłem było kupowanie Igły za 90mln - po raz kolejny odsyłam do tematu zawodnika gdzie było już to wałkowane a i pewnie sama lista prezentowana

a z trójki ADP/Tevez/Treze tylko ADP kosztami utrzymania nawiązywał do Higuaina (o ile sprzedamy go za 60mln) ale podobnie jak Ronaldo marketingowo był na zupełnie innym poziomie niż Argentyńczyk więc chociaż częściowo "zwracał się" kibicami etc

@RICTOR: tzn ja nie oceniam transferów FCL sprzed sezonów, mówię o tych 2-3 ostatnich transferach, jak wcześniej budowali drużynę to oddzielny temat ale chodziło mi o to jak robią to teraz - że wypełniają luki takimi zawodnikami jakich potrzebują a nie jak my takimi jacy są w promocji, może nas nie stać ale często można odnieść jednak wrażenie, że to nie do końca prawda i takie transfery jak Sandro czy Cancelo oglądałbym dużo częściej w naszym wykonaniu

a co do CFC i sprzedaży to być może masz rację, że Conte nie chciał nikogo oddać (w co wątpię skoro się skonfliktował z kilkoma) ale też co się dziwić jak oni mają 13 zawodników? ;) teraz się dużo pisze ale nie po do wywalali Conte z którym Willian miał konflikt żeby teraz sprzedawać Brazola, to samo Hazard nie odejdzie bo Sarri to dla niego idealny trener a oni w życiu nie kupią już takiego zawodnika w swojej obecnej sytuacji, Cortouis to inna para kaloszy bo on nigdy nawet nie chciał odchodzić z AM i nie chciał z CFC przedłużać kontraktu niezależnie od trenera, dla mnie dziwne że nie sprzedali go do tej pory i nie kupili kogoś kto chciałby u nich grać
a co do tego czy skąpili czy nie to kupowali po prostu nie jemu a sobie - zobacz, że już na start kupili Batszułaja za 40mln, którego Conte nigdy nie chciał, kasa w błoto jak się okazało zresztą bo gość był i jest słaby... i teraz wyobraź sobie analogię w której CFC kupuje Sarriemu nie Ruganiego, Igłę i Jorhinho tylko jakiegoś 22 letniego obrońcę z Francji, na atak Vardyego a do pomocy Hendersona... jakbym ja miał gościa, który takim marnym składem zrobił mistrza to robiłbym wszystko żeby dać mu takich zawodników jakich chce (tak jak Luiza w 2016) jeśli oczekiwałbym dalej dobrych wyników a nie zastępował ich planami B, C i D, ich na Lukaku było stać, podobnie na lepszego bocznego niż Zappacosta itp itd

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2018, 13:35

Dobrze mistrzu zrozumiałem ja się na niczym nie znam i cokolwiek nie powiem zabijesz najbardziej upośledzonymi argumentami jakie zdołasz wymyślić. Już dawno doszło do mnie, że dla Ciebie jedynym autorytetem jesteś ty sam. Nie wyciągasz wniosków na podstawie rzeczywistości, ale naginasz rzeczywistość tak aby pasowała do twojej koncepcji.

Jeśli ktoś chce zapłacić za jakiegoś zawodnika 60 mln to oznacza, że dla kupującego jest on tyle warty i ma wystarczające środki na taką inwestycję. Ty natomiast uważasz, że ludzie obracający milionami euro są skończonymi idiotami i tylko Ty nasz forumowy guru przewidujesz dzień wcześniej, że oni wszyscy się mylą :uklon:

Juve per sempre sara...!!!!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2018, 14:39

koszt Neymara dla PSG nie wynosi 2x koszt Ronaldo ani dla Realu (skąd brałeś statystyki goli) ani nawet dla nas, także nie wykluczam że dobrze zrozumiałeś ale źle wyliczyłeś

tak tak, Milan też myślał, że ma 40mln na Bonuca a po roku okazało się, że o mało ich z LE nie wywalili... pomijając już takie ekstrema - nie każdy interes nawet największego geniusza biznesu jest udany, zrozum to ;] jakbyśmy 2 lata temu kupili 11 Igieł to dziś można by pakować walizki i zaczynać od Serie D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2018, 17:22

Di Marzio twierdzi - "e fatta" Malcom w Romie :bravo:

Bardzo się cieszę z tego transferu, za jakieś 3 lata będziemy mogli po niego uderzyć jako następca Douglasa :whistle:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
ddrosiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 13:04

The user has left the conversation
Ostatnio zmieniony 20 października 2022, 23:42 przez ddrosiu, łącznie zmieniany 2 razy.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2018, 20:47

Oficjalnie: Malcolm z Bordeaux w Barcelonie za 41 mln €

Oficjalnie: Joao Moutinho z Monaco do Wolverhampton za 5,6 mln €

Oficjalnie: Grzegorz Krychowiak z PSG idzie na wypożyczenie do Lokomotiwu Moskwa

Oficjalnie: Tom Ince (z tych Inców) za 11,2 mln € zamienia Huddersfield na Stoke City

Oficjalnie: po rozwiązaniu kontraktu ze Sportingiem Gelson Martins wybrał ofertę Atletico

Oficjalnie: Andre Ayew wypożyczony ze Swansea do Fenerbahce za 1,5 mln €

Oficjalnie: Jonny Castro wykupiony z Celty Vigo przez Atletico za 7 mln € po czym od razu wypożyczony do Wolverhampton

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 29 lipca 2018, 21:09

Wasz niedoszły piłkarz Axel Witsel jutro na medycznych w Dortmundzie. :prochno:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 16:33

Oficjalnie: Aleksandar Mitrović zamienił Newcastle na Fulham za 20,2 mln €

Oficjalnie: André Schürrle wypożyczony z BvB do Fulham za 400 tyś. €

Oficjalnie: Aleksandr Golovin wylądował w Monaco za 30 mln €

Obrazek
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 lipca 2018, 20:14

mzm pisze:Wasz niedoszły piłkarz Axel Witsel jutro na medycznych w Dortmundzie. :prochno:
I teraz pewnie sobie pluje w brodę, że mógł grać w Juve i zdobywać trofea, a po roku na odwyku, będzie grał w Borussii :ahsisi:

Powodzenia :cwaniak:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2018, 23:42

Skąd wiesz? Równie dobrze może się okazać, że po tym jak od zawsze marzył żeby zagrać w Tianjin Quanjian również od zawsze chciał zagrać w Borussii :D

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2018, 01:04

Oficjalnie: Lucas Digne zamienia Barcelonę na Everton za kwotę 20,2 mln €. Rozpatrywany był jako następca/zastępca Alexa Sandro.

Oficjalnie: Benedikt Höwedes nie zagrzał miejsca w Schalke po powrocie z Juventusu gdzie rozegrał "sezon życia". Za jego usługi 5 mln € skłonny był zapłacić Lokomotiw Moskwa. Z tego co kojarzę, to mogliśmy go wykupić za 10 baniek.

Oficjalnie: Davy Klaassen z Evertonu do Werderu Brema za 13,5 mln €

Oficjalnie: Niegdysiejszy super talent FM'a brazylijski obrońca Dória (ktoś kojarzy?) po wielokrotnych wypożyczeniach w końcu na dobre opuszcza OM za 2 mln € i melduje się w meksykańskim Santos Laguna

Obrazek
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2018, 09:22

Szkoda, że sie nie zainteresowaliśmy Lucasem Digne.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Beben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2018, 19:59

mzm pisze:Wasz niedoszły piłkarz Axel Witsel jutro na medycznych w Dortmundzie. :prochno:
O tym, że belgijski pomocnik tego lata może przenieść się z Tianjin Quanjian do Borussii Dortmund media po raz pierwszy poinformowały kilka dni temu. Dortmundczycy zdecydowali się zapłacić za niego Chińczykom 20 milionów euro, a on sam doszedł już do porozumienia z niemieckim klubem. Nie brakowało doniesień, że 29-latek przeszedł już nawet testy medyczne.

Cały czas nie doczekaliśmy się jednak na potwierdzenie transferu. Wszystko przez to, że... strona chińska nie zamierza żegnać się z zawodnikiem. Klub z Państwa Środka twierdzi bowiem, że opiewającą na 20 milionów euro klauzulę wpisaną w kontrakt Witsela będzie można aktywować dopiero w momencie otwarcia okienka transferowego w Chinach, a więc 1 stycznia.
źródło:http://transfery.info/117022,wielkie-za ... o-transfer

I po co te złośliwości były ... :-) A tak serio, to ten typ ma jakiegos pecha do transferów :niewiem:

ODPOWIEDZ