Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2013, 19:27

marcusftb pisze:dzis wyczytalem w angielskiej prasie, ze umowa Evry z Utd. wygasa z koncem sezonu.
brał bym z pocałowaniem ręki
Bazyliszek pisze:Gosc w MU juz nie daje rady i wszyscy na niego narzekają, a u nas mialby wymiatac? poza tym ten wiek.. jestem na nie
Jeśli jego równolatek Maicon może wymiatać to dlaczego nie on ? Takiego bocznego jeszcze u nas nie widzieli
Bazyliszek pisze:Kolo Bainesa z Evertonu sie lepiej zakręci
zejdź na ziemie :shock:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 19:22

Mnie zastanawia do tej pory, jak to się stało, że po upadku tematu Zunigi do łask powrócił Isla i nie było praktycznie słychać o innej alternatywie dla niego. To nie jest tak, że na rynku transferowym w ogóle nie ma ofensywnie grających bocznych obrońców. Do tego sprawa Coentrao, która wynikła pod koniec okienka. W ogóle nie pojawiły się przecieki, że próbowaliśmy to w jakikolwiek sposób wykorzystać. Sezon póki co pokazuje, że Real nie jest miejscem dla niego. Kontrakt nie powinien być sporym problemem, bo obecnie zarabia ~2 mln E.

Oprócz tego są przecież jeszcze młodzi i obiecujący zawodnicy, którzy już teraz grają na dobrym poziomie. Choćby wspominany wcześniej przeze mnie Jetro Willems, czy Gotoku Sakai, mający niestety trochę problemów z grą obronną, ale zaczyna to ogarniać. A jest jeszcze Brazylia, która od wielu lat dostarcza Europie czołowych zawodników na tę pozycję. Wracając do Japończyka, warto obejrzeć sobie rożny i wolny w jego wykonaniu: (dwie kolejne po sobie akcje)
Generalnie można obejrzeć całą kompilację i jak ktoś ogarnie, która noga jest jego mocniejszą to uszanowanko ;).

Trzeba na tych naszych skrzydłach wypłoszyć wszystkich patałachów, bo szkoda dla nich miejsca w składzie i pieniędzy na pensje. Isla, De Ceglie - absolutnie nie potrzebujemy tych zawodników. Szkoda to mówić, ale dla Pepe również nie widzę u nas miejsca. Padoin niech sobie zostanie chociaż nie jestem jego fanem, ale w wypadku, kiedy nie będzie absolutnie kim grać to wejdzie i siary nie zrobi. Uważam, że dwóch takich obrońców jak Ogbonna i Peluso nie powinno się znaleźć w Juventusie w tym samym czasie. Obaj nie zachwycają, ale były zawodnik Torino jeszcze jakieś papiery na granie ma i z całego składu najbliższej mu do roli dublera Bonucciego. To plus wiek i fakt ile za niego zapłaciliśmy powoduje, że dałbym mu jeszcze szanse. Tym bardziej, że cała obrona nie zachwyca.

Po prostu musimy zacząć patrzeć też, gdzie indziej niż Włochy i topowe zespoły w innych ligach. W słabszych zespołach poza półwyspem Apenińskim śmiga sporo ciekawych zawodników, za których nie będzie konieczności przepłacania. Jak chce się mieć tanio i dobrze to trzeba więcej kombinować, nie ma innej rady.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 21:32

Bainesa z Evertonu jest poza zasięgiem juz MU dawał 20 za niego i go nie puścili gracz <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dośrodkowanie ma wypas . Mi sie podoba Pawłowski z malagi :) brakuje nam takich szybkich przebojowych .

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 22:46

Ja już stawiam na Isli krzyżyk. Myślałem, że to po kontuzji (paskudnej) taką formę prezentuje, ale od niej minęło już sporo czasu. Gość powinien wylecieć jak kilku innych orłów. Szkoda na niego kasy. Niech go bierze Inter czy ktokolwiek inny. Jest kilku ciekawych zawodników z kończącym się kontraktem. Może coś z tego wyjdzie. Oczywiście znowu podniesie się płacz, że nie ma kasy itp, a na koniec okienka okaże się, że poszło kilkadziesiąt mln na graczy co najwyżej średnich/dobrych.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 23:42

Castiel pisze:Jest kilku ciekawych zawodników z kończącym się kontraktem.
Jesli sie nie myle to po sezonie za darmo beda do wziecia Antonelli oraz Abate. Czyli dosc ciekawe alternatywy dla naszych bocznych obroncow. O ile wydaje mi sie, ze ostatecznie gracz Milanu przedluzy kontrakt to pilkarza Genui bysmy spokojnie byli w stanie naklonic do zmiany barw.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 23:45

Ja się spodziewam jakiegoś typowego pseudo asa - Osvaldo lub kogoś w tym stylu. Pisałem wcześniej - jest kilku graczy wartych wyciągnięcia - Menez, Alonso, Fernando itp ale wątpię. Czarne myśli mnie nachodzą w związku z tym sezonem i przyszłymi 2 okienkami.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 01:36

Ciekawe, czy Conte chciałby grać Menzem na prawym skrzydle w 433. Bardzo popieram pomysł ściągnięcia tego zawodnika. Będzie tani lub za darmo, zna włoską piłkę i potrafi odnaleźć się w wielu ofensywnych rolach na boisku. Myślenie o Abate i Antonelli to cofnięcie się w oczekiwaniach o rok albo dwa. Choć to na pewno zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż Padoiny i Pelusy.
Castiel pisze:Ja się spodziewam jakiegoś typowego pseudo asa - Osvaldo lub kogoś w tym stylu
Osvaldo raczej nie, za cienko gra w Southampton. Ciężko nie mieć jednak takiego przeczucia skoro praktycznie co okienko raczeni jesteśmy jakimś kasztaniakiem. Na szczęście nie drenuje to za bardzo klubowej kasy.

BTW. Co się dzieje z Murielem? Doskonale wszedł w sezon, a teraz ledwie wchodzi z ławki. Jakieś problemy zdrowotne, zjazd formy, czy odżył konflikt z trenerem?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 15:02

http://www.whoscored.com/Players/61610/ ... -Rodriguez

Rozwiązanie naszego problemu na lewą obronę.
Kolega Stephana z repy. Swietne podania, swietna lewa noga.
21 lat. Zadziałał by Liszy i moze by przyszedł za 10-12 mil.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 15:26

Adrian27th pisze:http://www.whoscored.com/Players/61610/ ... -Rodriguez

Nie widziałem go w akcji, ale nazwisko ma jak rodowity Szwajcar :)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 17:42

ja od dłuższego czasu zastanawiam się jak poradziło by to nazwisko w koszulce Juve. : http://www.whoscored.com/Players/43364/ . I jaki były ewentualny koszt przeprowadzenia takiej transakcji.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 17:53

wagner pisze:

ja od dłuższego czasu zastanawiam się jak poradziło by to nazwisko w koszulce Juve. : http://www.whoscored.com/Players/43364/ . I jaki były ewentualny koszt przeprowadzenia takiej transakcji.
Moj brat to wierny fan BVB dlatego przychodzi mi czesto mecze ogladac.
Niestety najslabsze ogniwo BVB.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 18:30

Adrian27th pisze:Moj brat to wierny fan BVB dlatego przychodzi mi czesto mecze ogladac.
I potencjalne najlepsze ogniwo u nas na lewym skrzydle 8)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 18:58

wagner pisze:
Adrian27th pisze:Moj brat to wierny fan BVB dlatego przychodzi mi czesto mecze ogladac.
I potencjalne najlepsze ogniwo u nas na lewym skrzydle 8)
Przestrzegam przed takim myśleniem. Kupiliśmy już za niemałe pieniądze Asamoah podniecając się, że wciąga nosem wszystkich pozostałych kandydatów do gry na lewym skrzydle. Jeżeli mamy rozwiązać problem lewej flanki, to chciałbym gracza który nie tylko z obecnej kadry Juventusu będzie tam najlepszy, ale ogólnie nie będzie odstawać na tle piłkarzy na innych pozycjach. A tego drugiego warunku Schemelzer może akurat nie spełnić. Tani również by raczej nie był.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 18:59

wagner pisze: ja od dłuższego czasu zastanawiam się jak poradziło by to nazwisko w koszulce Juve. : http://www.whoscored.com/Players/43364/ . I jaki były ewentualny koszt przeprowadzenia takiej transakcji.
Ja nie jestem ciekaw. Gość jest w moim odczuciu strasznie rzadki, wolę już chyba Peluso. Ciekawi mnie strasznie, jak mógłby się odnaleźć w 3-5-2 Urby Emanuelson.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 19:13

Już pędzę z wyjaśnieniem dlaczego podałem kandydaturę potencjalnego wzmocnienia na lewą stronę Niemca. Nic nie wskazuje na to, że zmienimy drastycznie system, to znaczy będziemy grać dalej 5-3-2. Potrzebujemy jak wiadomo gościa z lewą nogą, OBROŃCY(!) z dobrymi warunkami ofensywnymi, z dobrym dośrodkowaniem. Niemiec takim nie jest ? Dobrze wiem że jest on najsłabszym ogniwem w obronie BVB, tylko co z tego ma wynikać ? Że jest słaby ? Reprezentant Niemiec, finalista LM, mistrz Niemiec. Schmelzera wcale nie uważam za gorszego od Piszczka (a to moje osobiste zdanie). Wiadomo Alaba lepszy, Marcelo lepszy. Ale nie dla psa kiełbasa. Wiadomo podawanie nazwisk ma forme zabawy i gdybania. Sam podchodzę sceptycznie do pozyskania kogoś na tą pozycję w przyszłości.
Łukasz pisze: Ja nie jestem ciekaw. Gość jest w moim odczuciu strasznie rzadki, wolę już chyba Peluso. Ciekawi mnie strasznie, jak mógłby się odnaleźć w 3-5-2 Urby Emanuelson.
On się w Milanie nie potrafi przebić, miałby być pierwszym wyborem u nas ? O.o
zahor pisze:Jeżeli mamy rozwiązać problem lewej flanki, to chciałbym gracza który nie tylko z obecnej kadry Juventusu będzie tam najlepszy, ale ogólnie nie będzie odstawać na tle piłkarzy na innych pozycjach. A tego drugiego warunku Schemelzer może akurat nie spełnić. Tani również by raczej nie był.
Zdaje się że nawet Tevez nie jest w stanie potwierdzić tej reguły.

PS: Asamoah przychodził do nas na lewe skrzydło ? Możesz to w jakikolwiek sposób potwierdzić ? Bo do tej pory byłem pewny że przychodził wzmocnić środek pola, a dopiero później z panującej biedy został tam przesunięty, mówiąc krótko, lewym skrzydłowym stał się na przymus i to od tego sezonu można było powiedzieć że startuje jako LO/LP (jak zwał tak zwał)

Zablokowany