HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 12:29

Andrewtbg pisze:-Bartus - ja mam to na dysku juz sporo czasu
Ale to było tak ogólnie tak do wszystkich, nie tylko do Ciebie :wink:

ehem ostatnio mi kumpel (słucha, że tak się wyrażę czarnego rapu) mówi, że zaczął słuchać 18L, myslałem ze zartuje ale serio zaczął to robic :| trzeba bedzie to z niego jak najszybciej wyplac :smile: . I mam pytanko...czy to prawda, że doniu dostał nagrode ostatnio jakąs za płyte roku :roll: :lol: jeden kolo z klasy mi mówił :) moze sciemniał ale lepiej sie dowiedziec :) Pozdro!

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 12:38

bartus pisze:ehem ostatnio mi kumpel (słucha, że tak się wyrażę czarnego rapu) mówi, że zaczął słuchać 18L, myslałem ze zartuje ale serio zaczął to robic :| trzeba bedzie to z niego jak najszybciej wyplac :smile: . I mam pytanko...czy to prawda, że doniu dostał nagrode ostatnio jakąs za płyte roku :roll: :lol: jeden kolo z klasy mi mówił :) moze sciemniał ale lepiej sie dowiedziec :) Pozdro!
- Też mam takiego kumpla ( taki na cześć) ma 10 lat :lol: udaje Skate i słucha Meaz , Donia Libera itp ja mu sprzedaje ich płyty za 10 zł a on je kupuje :lol: ale Kozak z niego ostatnio się mnie pytał czy mam coś Paktofoniki :D

- Co do Donia to dostał jakąś tam nagrodę wyszli z Liberem na środek odwalili jakąś komerchę i na pożegnanie Doniu powiedział że dziękuje Bogu że mógł się wychowywać z takim ziomem jak Liber :rotfl:

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 12:40

Pelson pisze: Doniu powiedział że dziękuje Bogu że mógł się wychowywać z takim ziomem jak Liber :rotfl:
Jego niedługo zabiją, bez kitu hahahaha.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
tetszap

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 12:50

kolesie sa ladnie zalosni i tyle mozna o nich powiedziec a jak widze koelsi z mojego miasta co wlasni uwazaja sie za "sk8" a chodz i co tam sluchasz a ten no wlasnie zapodaje sobie 18L co za nie wiem jak to wyrazic ale to jest kompletny idiotyzm :evil:

Wybij Sobie z Glowy
Szukac na Komendzie Pracy!!!
Hemp Gru !!!
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 15:08

Pelson pisze:Ale jeśli chodzi o Poznań to owszem Poznań to kicz ( oczywiście HH) ale nei mów Peja jest najlepszy z tamtych rejonów , może jest troche sprawy bo rymuje że jest biedny a tak naprawdę ma kasy jak lodu ale wystarczy tylko zrozumieć przekaz a wszystko bedzie grał , z poznania to jeszcze 52 Dębiec jest spoko mówisz że kicz i się nei zgadzam bo Hans i spółka wiedża co robia i dobrze to robią!
Poznań to kicz :lol: Dobre, powiedz mi co Ty wogóle wiesz o HH w Poznaniu, co Ty wogóle wiesz o poznańskim undergoundzie. No bo chyba nic. Słuchałeś płyty Gurala? Słyszałeś kiedyś RR Brygadę ? Chyba nie, więc Twoje zdanie jest ogólne, niepełne i przede wszystkim błędne. To że się kształtujesz na mediach to nie moja wina, to że idziesz za Sokołem, który rzucił terminem hiphopolo to też nie moja wina. Co do waszego gadania o komercyjnej produkcji, to każdy chyba chcę zarobić, przecież nie można całe życie grać nielegali, powiedz mi czy Ty jakbyś wydawał płytę nie chciałbyś by się dobrze sprzedawała. Owszem jest UMC w którym są MC prezentujący naprawdę niski poziom HH, ale to nadal jest HH - niestety :](no, a skoro już tak wyliczacie to można do tego dodać choćby Fu). To, że to się sprzedaję to już inna sprawa. A jeśli nadal uważasz, że istnieje coś takiego jak hiphopolo to spójrz na USA, tam raperzy śpiewają w refrenach, nie czaję Was :? Jeszcze co do Peji, to słuchałeś wogóle płyty NOJA ? Polecam kawałek "Reprezentuje biede" może wreszcie dotrzę do Ciebie, o co chodzi Peji... Ogólnie większość płyty to bardzo duża muzyczna autobiografia rapera.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 16:03

Pawciosss pisze:
Pelson pisze:Ale jeśli chodzi o Poznań to owszem Poznań to kicz ( oczywiście HH) ale nei mów Peja jest najlepszy z tamtych rejonów , może jest troche sprawy bo rymuje że jest biedny a tak naprawdę ma kasy jak lodu ale wystarczy tylko zrozumieć przekaz a wszystko bedzie grał , z poznania to jeszcze 52 Dębiec jest spoko mówisz że kicz i się nei zgadzam bo Hans i spółka wiedża co robia i dobrze to robią!
Poznań to kicz :lol: Dobre, powiedz mi co Ty wogóle wiesz o HH w Poznaniu, co Ty wogóle wiesz o poznańskim undergoundzie. No bo chyba nic. Słuchałeś płyty Gurala? Słyszałeś kiedyś RR Brygadę ? Chyba nie, więc Twoje zdanie jest ogólne, niepełne i przede wszystkim błędne. To że się kształtujesz na mediach to nie moja wina, to że idziesz za Sokołem, który rzucił terminem hiphopolo to też nie moja wina. Co do waszego gadania o komercyjnej produkcji, to każdy chyba chcę zarobić, przecież nie można całe życie grać nielegali, powiedz mi czy Ty jakbyś wydawał płytę nie chciałbyś by się dobrze sprzedawała. Owszem jest UMC w którym są MC prezentujący naprawdę niski poziom HH, ale to nadal jest HH - niestety :](no, a skoro już tak wyliczacie to można do tego dodać choćby Fu). To, że to się sprzedaję to już inna sprawa. A jeśli nadal uważasz, że istnieje coś takiego jak hiphopolo to spójrz na USA, tam raperzy śpiewają w refrenach, nie czaję Was :? Jeszcze co do Peji, to słuchałeś wogóle płyty NOJA ? Polecam kawałek "Reprezentuje biede" może wreszcie dotrzę do Ciebie, o co chodzi Peji... Ogólnie większość płyty to bardzo duża muzyczna autobiografia rapera.
1.
Oczywiście zgadzam się z tobą , ale wydaje mi się że to ja sie nie jasno wyraziłem nie chodziło mi o Poznań tylko właśnie o UMC, a to że napisałem że Poznań to kicz to miałem na myśli UMC.

2.
Gural - Płytka bardzo mi sie podoba ale dla mnie to nie ten klimat
RR Brygada - Też fajnę ale bez rewelacji

3.
Może hip hopola nie ma ale nie wiem jak inaczej nazwać te ambitne ''przeboje'' panów z UMC

4.
Nie Wzoruje się na mediach tylko na produkcjach

5.
Nie idę za Sokołem tylko podobaja mi się piosenki WWO czy innych warszawskich grup - czy to tak trudno zrozumieć? i uważam że warszawski HH jest o niebo lepszy od poznańskiego - cóz takie moje zdanie!

6
Pozdro :stop: :wink:

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 17:04

Pelson pisze: 5.
Nie idę za Sokołem tylko podobaja mi się piosenki WWO czy innych warszawskich grup - czy to tak trudno zrozumieć? i uważam że warszawski HH jest o niebo lepszy od poznańskiego - cóz takie moje zdanie!
Jak dla mnie to nie masz racji.. nie bierz całego poznania i całej Warszawy do jednego worka... Jeśli się nie myle to np. Funky Fillon też jest z Warszawy (chociaż 100% nie mam ) i też trąca chałą. A przecież jest w Warszawie też jest kilku wykonawców (zespołów) wydających w UMC - np. Endefis czy Pan Duże P (którego osobiście nie trawie i dziwie się IGSowie jak może z nim współpracować).

A Poznań to w sumie też nie jest Doniu z Liberem i Mezem ale też Killaz Group (Gural), Peja i inni. Undergroundu Poznańskiego nie slyszałem ale na pewno nie jest to banalny i tandetny rap.

Mam jeszcze pytanie do znawców co sie stało z Krisem z Ascetoholix??? Bo jeżeli odbił od swoich koleżków to respect dla niego :)

Wybiera sie ktoś z WWA na koncert NASa???

Obrazek
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 18:31

1.
Oczywiście zgadzam się z tobą , ale wydaje mi się że to ja sie nie jasno wyraziłem nie chodziło mi o Poznań tylko właśnie o UMC, a to że napisałem że Poznań to kicz to miałem na myśli UMC.
No,ale UMC to nie jest sam Poznań, ba, z Poznania jest mniej ludzi w UMC niż łącznie z całego kraju.
3.
Może hip hopola nie ma ale nie wiem jak inaczej nazwać te ambitne ''przeboje'' panów z UMC
Jak dla mnie najlepiej pasuje słowo "porażka" :)
5.
Chodziło mi o to, że poszedłes za Sokołem używając terminu hiphoppolo, który się ogólnie przyjął. Co do zdania, każdy może mieć własne, ale w Warszawie też zdarzą się ciency raperzy.

Deckreg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 20:32

hehe, ale ten pop, który nazywacie "Hiphopolem" to jest normalne: Patrzcie na Nelly & Kelly w USA. To taki przykład, innych nie znam :]

white1988

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2005, 15:44

W ogole o czym wy gadacie piszecie piszecie jak bardzo mezo jest beznadziejny kjazdy chyba wie ze to ***** i nie trzeba tego walkowac! Powionniscie pisac o prawdziwych artystach pisac jakie sa najlepsze piosenki ich!!
Wg mnie najlepszy jest O.S.T.R. Spinache Pezet Grammatik Pokahontaz Tede i Hemp Gru a zagranicznego hip hopu nie slucham !!!!!!!!
Dajcie linki do mp3 bo im sie wiekszosc muzy wykasowala !!!

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2005, 13:10

Pawciosss pisze:To że się kształtujesz na mediach to nie moja wina, to że idziesz za Sokołem, który rzucił terminem hiphopolo to też nie moja wina. Co do waszego gadania o komercyjnej produkcji, to każdy chyba chcę zarobić, przecież nie można całe życie grać nielegali, powiedz mi czy Ty jakbyś wydawał płytę nie chciałbyś by się dobrze sprzedawała. Owszem jest UMC w którym są MC prezentujący naprawdę niski poziom HH, ale to nadal jest HH - niestety :](no, a skoro już tak wyliczacie to można do tego dodać choćby Fu). To, że to się sprzedaję to już inna sprawa. A jeśli nadal uważasz, że istnieje coś takiego jak hiphopolo to spójrz na USA, tam raperzy śpiewają w refrenach, nie czaję Was :?
Idzie o to, że cały ten biznes wyszedł z pod kontroli. Zaistniała sytuacja pokazuje, że każdy lamus przy odpowiednim wsparciu promocyjnym, finansowym, jest w stanie zdobyć sukces. Ci kolesie zdominowali listy przebojów, kolorowe czasopisma dla dzieci, zaliczki koncertowe oraz różnego rodzaju bzdurne nagrody. Pytasz się co jest w tym złego? nie dostrzegasz tutaj żadnych przeciwskazań? uważasz to za coś, zupełnie normalnego? odbij, bo również nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz. Jeżeli nagrody nie będą adekwatne do prezentowanego poziomu, nastąpi zachwianie i wszystko straci swój urok. Zaczyna się problem finansów, samej motywacji, a co za tym idzie nowej fali ogłupiałych adeptów tej muzyki, którzy nie mają żadnego pojęcia o tym klimacie, żadnego.
ps. Co jest złego w tym, że raperzy śpiewają w refrenach?

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2005, 14:03

white1988 pisze:W ogole o czym wy gadacie piszecie piszecie jak bardzo mezo jest beznadziejny kjazdy chyba wie ze to *****
Ja tylko chciałem zaznaczyć że Mezo nie jest złym raperem.

Z innej beczki. Podam linka do zwrotki mojego zioma, który dla mnie przynajmniej jest mega raperem i za niedługo(sierpień) wydaje płyte na legalu =) Płyta bedzie funkowa raczej =)

http://hip-hop.pl/ustawki/projektor.php?usr=1094891632
Zjedźcie troche niżej i jest tam "najlepsza zwrotka 2005 roku".
Prosze o komentarze.

Timon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2005, 15:02

hehe, ale ten pop, który nazywacie "Hiphopolem" to jest normalne: Patrzcie na Nelly & Kelly w USA. To taki przykład, innych nie znam
Stary, nie porównuj Polski do USA!!!! to jest zupełnie inna bajka.

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2005, 17:29

_Jah pisze: Idzie o to, że cały ten biznes wyszedł z pod kontroli. Zaistniała sytuacja pokazuje, że każdy lamus przy odpowiednim wsparciu promocyjnym, finansowym, jest w stanie zdobyć sukces. Ci kolesie zdominowali listy przebojów, kolorowe czasopisma dla dzieci, zaliczki koncertowe oraz różnego rodzaju bzdurne nagrody. Pytasz się co jest w tym złego? nie dostrzegasz tutaj żadnych przeciwskazań? uważasz to za coś, zupełnie normalnego? odbij, bo również nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz. Jeżeli nagrody nie będą adekwatne do prezentowanego poziomu, nastąpi zachwianie i wszystko straci swój urok. Zaczyna się problem finansów, samej motywacji, a co za tym idzie nowej fali ogłupiałych adeptów tej muzyki, którzy nie mają żadnego pojęcia o tym klimacie, żadnego.
ps. Co jest złego w tym, że raperzy śpiewają w refrenach?
Chyba ktoś nie zrozumiał mojego posta ;) Chodziło mi o to, ze nie ma czegoś takiego jak hiphopolo, o to, że UMC wydaje hip-hop, ale na bardzo niskim poziomie. Nie napisałem, nic o tym, że nie mam do tego żadnych przeciwskazań, nie wiem gdzie to wyczytałeś, bo nie powiem,że podoba mi się to, że byle gówno zyskuje w oczach słuchaczy, ze "hip-hop dla ubogich" ,który zakrawa o dno, wydawany przez UMC leci na MTV czy VIVIE :?

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 11:59

Pawciosss pisze: Chyba ktoś nie zrozumiał mojego posta ;) Chodziło mi o to, ze nie ma czegoś takiego jak hiphopolo, o to, że UMC wydaje hip-hop, ale na bardzo niskim poziomie. Nie napisałem, nic o tym, że nie mam do tego żadnych przeciwskazań, nie wiem gdzie to wyczytałeś, bo nie powiem,że podoba mi się to, że byle ### zyskuje w oczach słuchaczy, ze "hip-hop dla ubogich" ,który zakrawa o dno, wydawany przez UMC leci na MTV czy VIVIE :?
Próbowałeś przecież wyjasnić nam tu zgromadzonym, że polityka UMC jest jak najbardziej normalna, gdyż zarabianie kasy to podstawowy czynnik motywacyjny. Moim zdaniem tak być nie powinno, bo to jest niszczenie tego wszystkiego co udało się stworzyć poprzednikom. Jak to nie ma terminu 'hiphopolo'? jest, jak najbardziej, to nie jest żaden hip hop, wybij sobie to z głowy. To są lamusy, którzy nie mają żadnej iskry w sobie.

ODPOWIEDZ