Coppa Italia 14/15 (1/2): Fiorentina 0-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 23:39

przyznam, że też na początku nie lubiłem Maxa, w sumie byłem załamany jego wyborem, ale trzeba przyznać jedno: wyniki go bronią w 100%. To, że Tevez wybuchł, Pogba w sumie trzyma równy (genialny) poziom, wprowadzanie powolne Moraty też może miało sens? itd.

Potrafi to, czego Conta najwyraźniej nie: granie 2 formacjami w zależności od sytuacji na i poza boiskiem. :bravo:

Panowie piękna noc! Przypomina mi się film The Class of 92, gdzie zawodnicy ManU mówili, że czekają ich 3 mecze (finał Pucharu, najważniejszy mecz w lidze i finał LM) życzę nam wszystkim tego samego! W sumie ciężko będzie by jeszcze jakikolwiek mecz w Serie A decydował o naszym mistrzostwie, ale potrójna korona to byłoby coś CUDOWNEGO!

Tak jak po degradacji do Serie B wiele osób mówiło, że Juventus już się nie podniesie, tak po tym sezonie może usłyszymy "kibic Juventusu? gratulacje :prochno: " tak jak zdobycie 4 z rzędu Serie A będzie, moim zdaniem, mało emocjonujące, tak finał PW i dalsza faza LM zapowiada się BAARDZO emocjonująco :prochno: Forza Juve!

Muzyczka na nockę :prochno:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 23:39

Cabrini_idol pisze:
Kucharius1 pisze:
Cabrini_idol pisze: A czemu nazwalem Allegriego dziadem ? bo nie lubie go, jego facjendy :) Po prostu.
Całkiem niezłe wytłumaczenie, każdy pielęgnuje w sobie takiego małego gimnazjaliste ;) Obrażać kogoś przez internet - bo można.

O nie! Coman się obrazi! To już koniec Juventusu!
Żeś się doczepił. Po prostu mam jakies uprzedenie do tego goscia i jego zachowania czt wygladu, moze pamietne czasy gol di muntari na to wplywa, nie wiem. Odpuśc, kazdy kogos nie lubi po prostu, ja Allegriego :)
#ZbysioJuve, nie grozi mi zmiana klubu, bo jestem z nim 2 dekady :)
Spoko, szanuje to, ale nie musisz go obrażać, trzymaj fason, Burkina Faso.

Podsumowują fazy pucharów w których gramy - to najlepszy sezon od kiedy?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 23:43

Kolejny mecz w którym Morata potwierdza, że 20 baniek za niego to nie było wywalenie pieniędzy w błoto...robi różnicę, dał powiew świeżości i finezji w przodzie a dziś robił co chciał z kołkami Violi...Pereyra w ostatnich tygodniach także daje mocny akcent bo jego bieganina przynosi efekty...uważam, że warto w niego zainwestować i wykupić...

A na marginesie - jak wielu, byłem zwolennikiem Iturbe, teraz cieszę się, porównując tego ogórka do Moraty, że to na Hiszpana postawiliśmy a nie na tego no nama z Hellas...

Dzięki Romo, że go podkupiłaś...mieliście radochę i ubaw - teraz radochę i ubaw mamy my... :rotfl:

No i trafiliśmy z forma w idealnym momencie... :dance:

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 23:55

Ktoś zażartował czy Matriego nie wykupić z Milanu. Dla mnie to wcale nie jest zły plan. Matri nigdy nie był napastnikiem genialnym, ale nie oszukujmy się swoje kilka/naście bramek w sezonie strzelił. Wstydu nie przynosi, piłka go szuka, nieźle się prezentuje. Prochu nie wymyśli ale jako 3/4 napastnik. Why not? No i oczywiście Federica :)
Co do meczu to wierzyłem i czułem dzisiejsze to zwycięstwo. Zależy mi na tym pucharze Włoch, bo odkąd kibicuje Juve (98 ) nigdy go nie wygraliśmy i to trochę lipa.
PS: Jakby się tak zastanowić to żadnego pucharu nie wygrał Juventus odkąd im kibicuje :D (oprócz Superpucharu Włoch).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 23:57

YaSq pisze:
Arbuzini pisze:Cicho tam! Nie cieszyć się! Allegri ściągnął Comana więc mecz się nie liczy i trzeba go powtórzyć z młodym Francuzem w pierwszym składzie. Żeby przypadkiem się nie obraził i nie odszedł, kiedy obowiązują go jeszcze 4 lata kontraktu.
Dzięki mniej "chamskiej" decyzji Fergusona, gra u nas Pogba. Nie znam go, jednak nie wydaje mi się by 18 letni chłopak po czymś takim spędzał teraz czas w szatni z kalkulatorem i wyliczał minuty na boisku i dni do końca kontraktu. Do tego jak mu Allegri na serio zacznie uświadamiać, że 3-0 na 3 min przed końcem meczu ...
Pogba gra u nas, bo kończył mu się kontrakt. Na czym polega mniejsza "chamskość" Fergusona? Na dawaniu mu mniejszej ilości szans niż Maks Comanowi? Bo Paul grał w ostatnim sezonie 3x mniej dla pierwszej drużyny United niż Kingsley do tej pory u nas, który swoją drogą nie pokazuje jeszcze takiego talentu jak Pogba za czasów gry w Anglii. Nikt też nie wskrzesza trupa żeby tylko młody nie znalazł miejsca na murawie. Wrzawa na forum jakby Allegri miał konflikt co najmniej z Marchisio albo Bonuccim.

Chcieliście wyleczenia klubu z wkurzającej mentalności włoskiego rachmistrza? To macie decyzję, wedle której kiedy gramy w osłabieniu i należy utrzymać rezultat na boisko wchodzi napastnik, który zdaniem trenera daje więcej w defensywie, a w ataku lepiej walczy o górne piłki. Nie bądźcie hipokrytami, bo młody i zdolny. Owszem, ale też grający zwyczajnie słabo. Nikt by nie miał do Allegriego pretensji gdyby ściągnął z boiska gracza nie mającego już tego statusu. Potraktował go jak normalnego członka zespołu, a nie kogoś kogo trzeba prowadzić za rączkę, bo jest nastolatkiem mieszkającym daleko od domu. Od tego ma mamę i dziadków, w Juventusie ma stać się profesjonalistą. Także easy, Maks to nie jest typ trenera, który łamie kariery młodym zawodnikom.
alessandro1977 pisze:Kolejny mecz w którym Morata potwierdza, że 20 baniek za niego to nie było wywalenie pieniędzy w błoto...
Póki co pokazuje, że jakieś 20-40 baniek przyoszczędziliśmy, bo tak grający piłkarze potrafią obecnie kosztować.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2015, 00:00 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2015, 23:57

Ktoś napisał wcześniej, że za Conte byśmy nie przeszli dalej - święte słowa. Jeżeli inteligencja Maxa ma się objawiać tą świeżością w taktyce i sposobie gry to oby nigdy nie doszło do porzucenia tej filozofii gry, jak to miało miejsce u Antka.

Mecz bardzo fajny :bravo: Na prawdę jestem pod wrażeniem gry Pereyry. Od początku byłem fanbojem mojego rówieśnika :P a teraz widzę, że za kilka lat to na prawdę może być czołowy piłkarz Juventusu.

Swoją drogą (tylko na FB widziałem) te jęki na zdjęcie Comana ... cóż miał Max zrobić. Imho kwestia doświadczenia i warunków fizycznych przemawiała za LL, który notabene miał wejść za Alvaro :prochno: Poza tym jęczenie, że Coman odejdzie - łohohoho. Koleś ma 18/19 lat. Pogba, który jest mega talentem przechodził do Juventusu, który dopiero się odradzał i w pierwszym sezonie dopiero się przebijał do składu. Coman przyszedł do Juventusu, który w kwietniu walczy na trzech frontach. Nie te czasy, inny klub.

Sturaro też może się ograć i za kilka lat będziemy mieli fajnego wychowanka.

Serio inaczej się odbiera mecz, kiedy oglądasz i w miarę kumasz co gadają kolesie z Rai.

Teraz tak na dobrą sprawę do kwietnia możemy zamknąć Serie A. Po czym zostaną tylko 3 mecze, którymi można się ekscytować. 1. Finał Pucharu Włoch 2. Dwumecz z Monaco. Jakbyśmy jeszcze Monaco objechali i jakimś cudem przeszli półfinał, gdzie już na 100% nie będziemy faworytami ... przecież Max to będzie wtedy nowy Lippi :prochno:

Padoin = Birindelli :D

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 00:01

Milan to taki czyściec dla piłkarzy Juventusu :)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 00:03

Arbuzini pisze: Póki co pokazuje, że jakieś 20-40 baniek przyoszczędziliśmy, bo tak grający piłkarze potrafią obecnie kosztować.
Już kiedyś o tym pisałem właśnie...gra w pierwszym składzie, jest bardzo młody i cały czas się rozwija...myślę, że na chwilę obecną, 30 baniek musiałby na niego wybulić chętny klub...chyba już nikt nie będzie wypominał tych 20, wydanych na niego melonów...
Ein pisze:Ktoś napisał wcześniej, że za Conte byśmy nie przeszli dalej - święte słowa
Podkreślam to cały czas...nie ma takiej opcji abyśmy to osiągnęli...podobnie byłoby z BVB bo teraz w przeciwieństwie do ery Antka, wyciągamy wnioski i dobijamy przeciwnika...Max nieco rozruszał ten drętwy styl Conte !

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 00:23

Allegri na konferencji pomeczowej:

Tevez aveva un affaticamento ieri. L'ho portato dietro ieri e oggi l'ho mandato a casa. Lichtsteiner aveva preso una botta ieri e in riscaldamento non l'ho voluto rischiare.

Słowem Tevez odczuwał wczoraj zmęczenie i z tego też względu Max odesłał go do domu. :ok: Nasi nie chcieli też ryzykować z Lichtsteinerem, ze względu na jakieś stłuczenie.

Wydaje się zatem, że jeśli chodzi o zdrowie obu chłopaków, wszystko ok.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 00:43

Ludzie, opamiętajcie się, czerwona ewidentna! Tutaj nie ma miejsca na dyskusję! Tak samo nie rozumiem oburzenia na zmianę Comana - świetna decyzja, czuć absolutne wyrafinowanie taktyczne.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 00:48

Swoją drogą niesamowitą robotę wykonał dziś Pereyra. :whistle: 1 asysta (nie 2 haha) + bramka. Jak tak dalej pójdzie będziemy mieć z niego pociechę, może nawet zawodnika pierwszego składu na lata. Kto wie. :think:
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2015, 01:20 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 00:53

mrozzi pisze:Pereyra. :whistle: 2 asysty + bramka.

E? Popłynąłeś nieco ( :) )bo wyraźnie widać, że dośrodkowywał Marchisio (Pereyra stał jako najbliższy) https://www.facebook.com/video.php?v=79 ... 94&theater

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 01:20

Kamex22 pisze:
mrozzi pisze:Pereyra. :whistle: 2 asysty + bramka.

E? Popłynąłeś nieco ( :) )bo wyraźnie widać, że dośrodkowywał Marchisio (Pereyra stał jako najbliższy) https://www.facebook.com/video.php?v=79 ... 94&theater
:prochno: To mnie na tuttojuve oszukali. :smile: Sorry

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 01:45

Azazel pisze:Ludzie, opamiętajcie się, czerwona ewidentna! Tutaj nie ma miejsca na dyskusję!
serio, idź spać

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2015, 06:42

alessandro1977 pisze:Kolejny mecz w którym Morata potwierdza, że 20 baniek za niego to nie było wywalenie pieniędzy w błoto...robi różnicę, dał powiew świeżości i finezji w przodzie a dziś robił co chciał z kołkami Violi...Pereyra w ostatnich tygodniach także daje mocny akcent bo jego bieganina przynosi efekty...uważam, że warto w niego zainwestować i wykupić...
Podpisuję się pod powyższym stwierdzeniem w 100% nogami i rękami :) . Morata jaki jest chyba każdy widzi a i o Pereyrze też nie powiedziałem nigdy złego słowa gdy ten był często tutaj pluty jadem.
alessandro1977 pisze:A na marginesie - jak wielu, byłem zwolennikiem Iturbe, teraz cieszę się, porównując tego ogórka do Moraty, że to na Hiszpana postawiliśmy a nie na tego no nama z Hellas...
Daj spokój z tym Iturbe, jedna wielka beka jest z niego obecnie w tej Romie. A co do Moraty to też byłem zwolennikiem jego transferu przede wszystkim z racji jego wieku i tym, że może być bardziej perspektywiczny. Mimo tego, że był kojarzony przeważnie tylko z niewykorzystywanych dobrych sytuacji. Była tez taka opcja, przed sezonem, że albo on albo starawy i już dosyć przereklamowany Drogba i tutaj tez raczej nie miałem wątpliwości, że należy postawić na młodego Hiszpana co chyba każdy, że było to dobrym wyborem po tym co Alvaro pokazuje w ostatnim czasie.

Morata jest na dobrej drodze do zastąpienia, któregoś z wielkich napastników, którzy grali w przeszłości. Jeśli tylko zostałby w Juve na dłużej, Juventus może mieć z niego pociechę na lata.

Szkoda tylko, że nie będzie mógł wystąpić w finale CI, ale naprawdę ta czerwona kartka była mocna przesadzona i w żaden sposób nie mam do niego pretensji.

Zablokowany