Massimiliano Allegri
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Jeżeli naprawdę tego chce to szczerze będę życzył mu powodzenia i mam nadzieję, że zastąpi go ktoś z jajami. Tylko bez wynalazków...wiecie jakich
Mam nadzieję jednak, że zostanie.

- DelWójciko
- Juventino
Też mam nadzieję że zostanie, ale jeżeli wygra potrójną koronę to może odchodzićalessandro1977 pisze:Jeżeli naprawdę tego chce to szczerze będę życzył mu powodzenia i mam nadzieję, że zastąpi go ktoś z jajami. Tylko bez wynalazków...wiecie jakich![]()

- Vincitore
- Juventino
Ta sama gazeta wśród jego następców podaje Spallettiego, więc nadaje się jedynie jako substytut dla papieru toaletowego.Robaku pisze:VS cytuje QS ( nie wiem co to jest jakas gazeta chyba, ale nie kojarze), że po Superpucharze Włoch Allegri uzgodnił warunki odejścia po sezonie...
Nie wierzę w to, że w środku sezonu tuż przed jego najważniejszą fazą, ot tak uzgodniliśmy sobie warunki odejścia z Allegrim i Włoch będzie pracował do końca sezonu na zaciągniętym hamulcu - przegraliśmy? oj tam, za dwa miesiące i tak mnie tu już nie będzie.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Zdarzały się przypadki (Jupp Heynckes) gdzie w ostatnim sezonie wygrał CL, oczywiście wszystko zależy od profesjonalizmu Maxa.Vincitore pisze: Włoch będzie pracował do końca sezonu na zaciągniętym hamulcu - przegraliśmy? oj tam, za dwa miesiące i tak mnie tu już nie będzie.
Póki co możemy traktować odejście Maxa jako czystą spekulację, więc nie ma co już wyciągać jakiś wniosków, ale osobiście nie będę płakał jeśli odejdzie, bo nadal uważam, że drużyna nie ma tego czegoś i stać ją na zdecydowanie więcej i nie sądzę, żeby Allegri to był ktoś, kto potrafi z naszej drużyny wyciągnąć to co najlepsze.
Z drugiej strony jak zaserwują nam jakiś Spalletto - podobnych, to lepiej, żeby była to spekulacja.
- Robaku
- Juventino
http://www.football-italia.net/97874/so ... loser-juveVincitore pisze:Ta sama gazeta wśród jego następców podaje Spallettiego, więc nadaje się jedynie jako substytut dla papieru toaletowego.Robaku pisze:VS cytuje QS ( nie wiem co to jest jakas gazeta chyba, ale nie kojarze), że po Superpucharze Włoch Allegri uzgodnił warunki odejścia po sezonie...
Nie wierzę w to, że w środku sezonu tuż przed jego najważniejszą fazą, ot tak uzgodniliśmy sobie warunki odejścia z Allegrim i Włoch będzie pracował do końca sezonu na zaciągniętym hamulcu - przegraliśmy? oj tam, za dwa miesiące i tak mnie tu już nie będzie.
tutaj po ang...
Vinci, ok Spall jako jedna z kilku opcji.. według mnie coś na pewno jest na rzeczy. Bo to nie pierwsza gazeta, która pisze o tym w ciągu ostatnich 6-8 tygodni.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- TheDreamer
- Juventino
@lenor,
Mów co chcesz, ale Spall to na chwilę obecną zaraz po Allegrim najlepszy trener, więc nie wiem skąd takie podejście. Na pewno lepszy on od Sousy, który jest dość ostro łączony z nami.
W przypadku odejścia Maxa
Spalletti to ciekawa opcja i należałoby ją dobrze rozważyć. Ma spore doświadczenie, nie jest to żadna miękka klucha, mimo, że co roku robią mu wyprzedaż jego roma trzyma się czołówki i gra ciekawą i ładną dla oka piłkę, a to że nie potrafi wygrywać z Juve to nie jest żadną ujmą, bo mało kto to umie zrobić. Trzeba dodać, że jak mało który trener zawsze wypowiadał się o nas z szacunkiem.
U nas miałby o wiele lepsze warunki do pracy, lepsza kadra, lepszy budzet, zarządzanie etc i spokojnie mógłby wskoczyć na lv wyżej i jestem pewien, że wygrałby mistrza. Allegri, Spall i Sarri to obecnie najlepsi włoscy trenerzy z ligi, ten ostatni nierealny. Wolałbym Spallettiego od Sousy. Są również opcje zagraniczne, ale dobrze wiemy jak nasz zarząd do tego podchodzi.
Mów co chcesz, ale Spall to na chwilę obecną zaraz po Allegrim najlepszy trener, więc nie wiem skąd takie podejście. Na pewno lepszy on od Sousy, który jest dość ostro łączony z nami.
W przypadku odejścia Maxa
U nas miałby o wiele lepsze warunki do pracy, lepsza kadra, lepszy budzet, zarządzanie etc i spokojnie mógłby wskoczyć na lv wyżej i jestem pewien, że wygrałby mistrza. Allegri, Spall i Sarri to obecnie najlepsi włoscy trenerzy z ligi, ten ostatni nierealny. Wolałbym Spallettiego od Sousy. Są również opcje zagraniczne, ale dobrze wiemy jak nasz zarząd do tego podchodzi.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Ja również wysoko cenię Spala, którego chciałem jako następcę Conte, Spal na pewno miałby tutaj znakomite warunki do pracy. inter nie będzie miał powodu aby rezygnować Piolego więc jest dla nas szansa aby zakontraktować Simeone jeżeli zdecyduje się odejść z Atleti. Współpraca Atletico z Simeone też już powoli się chyba wypala więc kto wie czy nie odejdzie. Priorytetem jednak jest pozostanie Maxa i mam nadzieję, że tak będzie.

- Kiss
- Juventino
Mistrza to by wygral Franciszek Smuda. My potrzebujemy trenera na Europe, a trenerzy typu Spal, Sarri, czy inni tego kalibru to się jedynie potrafią tam osmieszyc. Żeby daleko nie szukac: Roma - Porto, coz to był za dwumecz (1-4). Palce lizac.TheDreamer pisze: U nas miałby o wiele lepsze warunki do pracy, lepsza kadra, lepszy budzet, zarządzanie etc i spokojnie mógłby wskoczyć na lv wyżej i jestem pewien, że wygrałby mistrza. .
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie mówię, że jest zły, jednak nie ten rozmiar kapelusza. Oczekuję trenera, który jak Mou, z takiego Porto wyciśnie majstra Ligi Mistrzów tudzież Juhgen z BVB. Lucek to gość, który dla mnie nada się w sytuacji kryzysowej, żeby pokładać zespół tak, by jakoś wyglądał. A to też jest sztuka, my natomiast musimy wznieść drużynę na wyższy level.
- Arbuzini
- Juventino
Mnie te kandydatury z Serie A kompletnie nie przekonują. Głównym kandydatem powinien być Simeone, który trenuje Atletico od 2011 roku i być może po tym sezonie będzie do wyciągnięcia. W przypadku pewnego odejścia Allegriego alternatywą dla Argentyńczyka powinien być Blanc. Jak widać po jego zwolnieniu w PSG wcale nie jest różowo, jak się szejkom wydawało, że będzie.
- Robaku
- Juventino
Czy Evra czasem nie puszcza pary z ust lekko...
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24