LE 13/14 (1/2): JUVENTUS 0-0 Benfica
- pan Zambrotta
- Juventino
ćwierćfinał (dwa lata temu), półfinał pucharu drugiego sortu. jakie aspiracje, takie osiągnięcia - zerowe.Adrian27th pisze:Cwierćfinał z Bayernem, Półfinał z Benfica - jesteśmy impotentami bo nie wygrywamy rokrocznie wszystkiego w Europie.
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
@up
Dziękuje Panowie.
To pokazuje jakim niedojrzałym trenerem jest Conte. Najpierw odpuszczenie procesu w sprawie korupcji (nawet bonucci walczy:P), później pyskówka z Capello, prześmiewanie się z Beniteza i Porto, następnie Garcia.
Teraz to my odpadamy i to sędzia jest winny...
Dla mnie Conte jest dobrym trenerem, ale jak nie spokornieje to jego kariera się skończy, tak szybko jak się zaczęła. Wszyscy źli tylko nie my, moim zdaniem powinien iść znów na dywanik.
Może na piłce mało kto z nas się zna, może nie rozumiemy niektórych decyzji i wydają się nam idiotyczne, ale człowieka można ocenić na podstawie czynów i słów. Foszki naszego trenera są straszne, a Juventus powoli staje się jak Conte.
Dziękuje Panowie.
To pokazuje jakim niedojrzałym trenerem jest Conte. Najpierw odpuszczenie procesu w sprawie korupcji (nawet bonucci walczy:P), później pyskówka z Capello, prześmiewanie się z Beniteza i Porto, następnie Garcia.
Teraz to my odpadamy i to sędzia jest winny...
Dla mnie Conte jest dobrym trenerem, ale jak nie spokornieje to jego kariera się skończy, tak szybko jak się zaczęła. Wszyscy źli tylko nie my, moim zdaniem powinien iść znów na dywanik.
Może na piłce mało kto z nas się zna, może nie rozumiemy niektórych decyzji i wydają się nam idiotyczne, ale człowieka można ocenić na podstawie czynów i słów. Foszki naszego trenera są straszne, a Juventus powoli staje się jak Conte.
- pablo1503
- Juventino
Jeszcze dodałbym Wisłe i Apoel.LukaszJuve pisze:Barcelona, Atletico, Real, PSG, Monaco, Bayern, Borussia, Szachtar, Benfica, Porto, Arsenal, Man City, United, Tottenham, Everton, Liverpool, Chelsea.. w dodatku nie byłbym pewien meczy z innymi klubami typu Athletic Bilbao, Valencia, Sevilla, Bayer Leverkusen, Schalkeitd...
Ja rozumiem, że przemawia przez Was gorycz porażki, ale na miłość do Juventusu! Przestańcie wypisywać takie głupoty. Nie jesteśmy TOP 10 europy, ale nie umniejszacie naszej pozycji.
Oglądałeś chociaż 3 mecze tych drużyn, które pogrubiłem?
Monaco, bo co? Bo są miliarderami?
Tottenham? Chyba za czasów Redknappa, Bale'a, Modricia i Van Der Vaarta.
United w tym sezonie?
Piłka nożna jest okrutna. Teraz jesteś na dnie, a za tydzień możesz być na szczycie. Chelsea wygrała LM, po czym nie wyszła z grupy, a teraz grali w półfinale. United było rok temu mistrzem bardzo mocnej ligi, a teraz nie będzie nawet pucharów. Tak można wymieniać w kółko.
Zresztą nie wiem, czy jest sens dyskutować z kimś, kto wymienił chociażby Schalke jako drużyne, która jest na naszym poziomie. Może problemem niektórych są zbyt wygórowane oczekiwania? Ja wiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i po ubiegłorocznym ćwierćfinale każdy liczył przynajmniej na powtórkę, ale niestety Nam się nie udało. Skoro stawiacie sobie za cel półfinał LM, to niedziwota, że teraz sypią się takie komentarze.
E:
Mudżyn, ja tu porównuje do Atletico, a Ty mi z Suarezem wyjeżdżasz.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2014, 00:29 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

- deszczowy
- Juventino
Zrzygać się można. Czasem mam wrażenie, że naszemu treneiro zagotowało się pod czaszką.mrozzi pisze: Jest dosyć zabawnie, bo Conte skupił się na tym, że do finału awansowała drużyna gorsza, a sędzia był po stronie przyjezdnych, bo pozwalał im leżeć na murawie i w dodatku nie doliczył do meczu tyle, ile tak naprawdę powinien.. Słowem standard.
A Ty, Miśku, nie przesadzaj. Bo aspiracje to akurat są. Tylko znowu jak w starym porzekadle - duch ochoczy, ale faja miękka.
- Gotti
- Juventino
Masz klapki na oczach. To słabe United doszło do 1/4 LM i biło się jak równy równy z Bayernem.United - w tej chwili ani skladem, ani trenerem z nami nie wygrywaja - sorry.
Ogólnie podałem kluby, które by nas pyknęły w dwumeczu, a nie takie które są lepsze piłkarsko, a to różnica.
Juventus ma potencjał piłkarski nawet z obecnym składem, ale dopóki Pirlo będzie grał w pierwszym składzie i Conte nie zacznie używać mózgu to tak to będzie, bo ściągniecie Llorente pod koniec meczu gdzie, jego wzrost mógł mieć kluczowe znaczenie to nic innego jak po raz kolejny głupota naszego trenera, która zresztą kosztowała nas LM.
- Vojtimar
- Juventino
Przyznam że nastawiłem się na zwycięstwo w LE, być może źle zrobiłem ale nie chodziło tu o jakiś brak szacunku dla rywali tylko po prostu myślałem że jesteśmy lepsi i skoro przeszliśmy poprzednie fazy to jednak nam zależy. Jesteśmy już bardzo blisko i że damy z siebie wszystko. Nic z tego..
Niestety, nie było totalnej ofensywy a tylko kilka niezłych akcji.. to za mało, trzeba CISNĄĆ szybką piłkę żeby przeciwnicy dostali szyjoskrętu, i do tego dołożyć determinację i walkę do upadłego. Oprócz tego solidny atak pozycyjny i uspokojenie gry KIEDY TRZEBA. A nie cały czas wolno i z podejściem a nuż się uda. Może i mamy jakąś determinację (choć moim zdaniem nasi mogli zrobić więcej w tym meczu, nie zaryzykowali w 100%) ale gramy wolno i przewidywalnie. Dosyć tego, ile można? Ile może popełniać podobne błędy? Czas na zmianę, musi zajść modyfikacja filozofii i zmiana stylu gry. Inaczej nie mamy czego szukać w Europie.
Na seriea.pl jakiś kibic innej drużyny napisał o Pirlo że ciągle gra górną piłkę nad obrońcami a w ogóle nie gra prostopadle. I jest to prawda. Należy więc teraz zadać sobie pytanie dlaczego? Ja wiem że Pirlo to rozgrywający starej daty, ale bez skrajności, no ludzie :!:
Uratował nam tyłki nie raz i chwała mu za to, ale nie możemy na nim opierać dłużej gry bo coraz częściej:
1. nie ma pomysłu, gra to samo (ciągle górne piłki)
2. spowalnia grę (również przez brak szybkich podań po ziemi, nie tylko dlatego że truchta z piłką przy nodze czy czasem wolno podejmuje decyzje na boisku)
3. coraz częściej traci piłkę z powodu nonszalancji (ile razy tak było pod naszym polem karnym, hmm?)
Pirlo ma swoje lata, zrobił dla nas niemało ale nie może być już 1 reżyserem gry. I nie mówię tego przez pryzmat tego meczu, ten temat nie raz już ktoś poruszał. Potrzebujemy kogoś kto napędzi akcję i to nie tylko samym podaniem, ale też sam jest dynamiczny, kogoś kto zaskoczy przeciwnika.
Kilku innych wykonawców też przydałoby się zmienić, bądź zmotywować konkurencją NA POZIOMIE.
Tak jak napisałem wyżej, czas na zmianę stylu gry, na modyfikację filozofii. Musimy mieć jakieś indywidualności a nie tylko kolektyw. Przecież w tym wypadku jedno drugiego nie wyklucza, a jeśli Conte tak bardzo dba o drużynę to powinien to rozumieć. Tymczasem on kolektyw chyba rozumie tak skrajnie jak tylko się da.
Jak zmienimy styl i sprowadzimy np. Gabbiadiniego, Immobile, Sancheza, Coentrao to jest dla nas szansa. Dosyć, wolnej i przewidywalnej gry która nic nie daje w Europie a i w Serie A usypia coraz bardziej.
Niestety, nie było totalnej ofensywy a tylko kilka niezłych akcji.. to za mało, trzeba CISNĄĆ szybką piłkę żeby przeciwnicy dostali szyjoskrętu, i do tego dołożyć determinację i walkę do upadłego. Oprócz tego solidny atak pozycyjny i uspokojenie gry KIEDY TRZEBA. A nie cały czas wolno i z podejściem a nuż się uda. Może i mamy jakąś determinację (choć moim zdaniem nasi mogli zrobić więcej w tym meczu, nie zaryzykowali w 100%) ale gramy wolno i przewidywalnie. Dosyć tego, ile można? Ile może popełniać podobne błędy? Czas na zmianę, musi zajść modyfikacja filozofii i zmiana stylu gry. Inaczej nie mamy czego szukać w Europie.
Na seriea.pl jakiś kibic innej drużyny napisał o Pirlo że ciągle gra górną piłkę nad obrońcami a w ogóle nie gra prostopadle. I jest to prawda. Należy więc teraz zadać sobie pytanie dlaczego? Ja wiem że Pirlo to rozgrywający starej daty, ale bez skrajności, no ludzie :!:
Uratował nam tyłki nie raz i chwała mu za to, ale nie możemy na nim opierać dłużej gry bo coraz częściej:
1. nie ma pomysłu, gra to samo (ciągle górne piłki)
2. spowalnia grę (również przez brak szybkich podań po ziemi, nie tylko dlatego że truchta z piłką przy nodze czy czasem wolno podejmuje decyzje na boisku)
3. coraz częściej traci piłkę z powodu nonszalancji (ile razy tak było pod naszym polem karnym, hmm?)
Pirlo ma swoje lata, zrobił dla nas niemało ale nie może być już 1 reżyserem gry. I nie mówię tego przez pryzmat tego meczu, ten temat nie raz już ktoś poruszał. Potrzebujemy kogoś kto napędzi akcję i to nie tylko samym podaniem, ale też sam jest dynamiczny, kogoś kto zaskoczy przeciwnika.
Kilku innych wykonawców też przydałoby się zmienić, bądź zmotywować konkurencją NA POZIOMIE.
Tak jak napisałem wyżej, czas na zmianę stylu gry, na modyfikację filozofii. Musimy mieć jakieś indywidualności a nie tylko kolektyw. Przecież w tym wypadku jedno drugiego nie wyklucza, a jeśli Conte tak bardzo dba o drużynę to powinien to rozumieć. Tymczasem on kolektyw chyba rozumie tak skrajnie jak tylko się da.
Jak zmienimy styl i sprowadzimy np. Gabbiadiniego, Immobile, Sancheza, Coentrao to jest dla nas szansa. Dosyć, wolnej i przewidywalnej gry która nic nie daje w Europie a i w Serie A usypia coraz bardziej.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2014, 00:26 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juve na dobre i złe!
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
prawde mówiąc Conte ma racje, 3 sezon nas prowadzi, bije rekordy w serie a, ale nie mamy tyle kasy by cos zwojować w Europie... wystarczyloby gdybyśmy sprowadzali najlepszych z serie a do nas, tak jak bayern robi w lidze niemieckiej...
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Napisalem, ze od biedy z United moge sie zgodzic. Chociaz przeplataja dobre mecze, katastrofalnymi. Nie wmowisz mi, ze jakby United zagralo jak z Liverpoolem czy Arsenalem, czy nawet z Sunderlandem (wtopa u siebie) to by nas pograzyli ? Zreszta, Bayern w tym sezonie to nie jest juz ta maszyna niszczaca wszystko na swej drodze - i mowie to, nie przez lomot z Realem, a ogolnie, przez wyniki w Evropie. (* tak, wiem, w lidze dominuja, ale my tez, i coz z tego?)Gotti pisze:Masz klapki na oczach. To słabe United doszło do 1/4 LM i biło się jak równy równy z Bayernem.United - w tej chwili ani skladem, ani trenerem z nami nie wygrywaja - sorry.
Ogólnie podałem kluby, które by nas pyknęły w dwumeczu, a nie takie które są lepsze piłkarsko, a to różnica.
Juventus ma potencjał piłkarski nawet z obecnym składem, ale dopóki Pirlo będzie grał w pierwszym składzie i Conte nie zacznie używać mózgu to tak to będzie, bo ściągniecie Llorente pod koniec meczu gdzie, jego wzrost mógł mieć kluczowe znaczenie to nic innego jak po raz kolejny głupota naszego trenera, która zresztą kosztowała nas LM.
Nadal nie widze jak Bayer czy Monaco moglyby nas klepnac w dwumeczu. No dobra w 1 na 10 dwumeczy, moze... ale w 1 na 10 to i Legia moglaby nas oszyć

pablo1503 pisze: E:
Mudżyn, ja tu porównuje do Atletico, a Ty mi z Suarezem wyjeżdżasz.Akurat Costa jest jednym z tych wyjątków, którzy sobie poradzą wszędzie. Kolektyw, głód zwycięstwa i trener - to są głowne różnice między nami. Na pewno nie kadra. Musisz się zgodzić, no nie masz wyjścia. 8) Żeby nie było, Atletico jest na tą chwilę o wiele lepszym zespołem od Nas.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Su%C3%A1rez_Mata
Ten Suarez, a nie Matias czy vampir z Liverpoolu

Ostatnio zmieniony 02 maja 2014, 00:25 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.
BESTER MANN, BESTEEER !

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Skrzydła, skrzydła i jeszcze raz skrzydła tego potrzebujemy plusnza duzomgra pirlo, każdy kto widzi (nie jest ślepy) widzi ze pirlo gra coraz gorzej a marchisio zaczyna łapać forme. Wiem ze pirlo dal nam ten półfinał, ale marchia kompost niem wejść wczesniej. Lipę grał llorente. Albo kupimy skrzydła imjakas mega młoda gwiazda, która am pociągnie gre, bo jak Vidal teraz nie ma fomru tom innego takiego piłkarza nienwidze, chiocia wg mnie mógłby marchiaio, ale mimo wszystko 3 transfery muszą byd skrzydła i mega gwiazda inaczej za rok będzie trudno ze scudetto z tak grająca Roma.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- deszczowy
- Juventino
Podbijanie LM Cuardado? Murielem? Czy choćby nawet Immobile? Sorry, ale ja tego nie widzę.ozi(Forza_Juve) pisze:prawde mówiąc Conte ma racje, 3 sezon nas prowadzi, bije rekordy w serie a, ale nie mamy tyle kasy by cos zwojować w Europie... wystarczyloby gdybyśmy sprowadzali najlepszych z serie a do nas, tak jak bayern robi w lidze niemieckiej...
Może mi ktoś przetłumaczyć z języka botswańskiego na nasze to, co napisał MishaAveJuve?
- StaryDobryNedved
- Juventino
Jeśli tak powiedział faktycznie to ja 100 procent się pod tym podpisuję. Pytanie tylko czy to nie jest ten moment kiedy trzeba powiedzieć "zawiedliśmy...".mrozzi pisze: Jest dosyć zabawnie, bo Conte skupił się na tym, że do finału awansowała drużyna gorsza, a sędzia był po stronie przyjezdnych, bo pozwalał im leżeć na murawie i w dodatku nie doliczył do meczu tyle, ile tak naprawdę powinien.. Słowem standard.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
deszczowy pisze:Podbijanie LM Cuardado? Murielem? Czy choćby nawet Immobile? Sorry, ale ja tego nie widzę.ozi(Forza_Juve) pisze:prawde mówiąc Conte ma racje, 3 sezon nas prowadzi, bije rekordy w serie a, ale nie mamy tyle kasy by cos zwojować w Europie... wystarczyloby gdybyśmy sprowadzali najlepszych z serie a do nas, tak jak bayern robi w lidze niemieckiej...
Może mi ktoś przetłumaczyć z języka botswańskiego na nasze to, co napisał MishaAveJuve?
Nawet google translate wymiekagoogletranslate pisze: Skrzydła, skrzydła i skrzydła po raz kolejny musimy plusnza duzomgra Pirlo, każdy, kto widzi (nie ślepy) uległa pogorszeniu Pirlo gra i zaczyna zbierać formularz Marchisio. Wiem Pirlo dał nam do półfinału, ale CJA Marchia nawóz wprowadzić wcześniej. Lipa Llorente grał. Odbiór imjakas skrzydełka młodych mega-gwiazda, że jestem ciągnięcie gry, ponieważ, jak Vidal teraz nie ma innego gracz nienwidze taki ton fomru chiocia może marchiaio dla mnie, ale wszystkie trzy przekazywanie danych powinno być mega gwiazda i skrzydeł na rok inaczej trudno będzie dobrze z Scudetto z pierdnięcie Romów

Conte tlumaczac sie, ze sedzia zniszczyl mecz, kompromituje sie. Na starosc robi sie z niego 2 Mourinho. Kontrowersant i pieniacz. Nie podoba mi sie to

BESTER MANN, BESTEEER !

- Gotti
- Juventino
To 1/10 trafiło się dziś, trafiło się z Galatą w fazie grupowej LM i trafia się nam jakoś co roku. Dziwne nie? Akurat od szejkowego Monaco to na bank byśmy dostali, bo to zespół, który w przyszłym sezonie prawdopodobnie przebije nas potencjałem piłkarskim o ile już tego nie zrobił.Nadal nie widze jak Bayer czy Monaco moglyby nas klepnac w dwumeczu. No dobra w 1 na 10 dwumeczy, moze... ale w 1 na 10 to i Legia moglaby nas oszyć Whistle
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
Murielem może nie, ale Cuardado, Hamsik, Immo, czemu nie... wybacz ale na Bale czy Neymara to nie możemy się pozwolićdeszczowy pisze:Podbijanie LM Cuardado? Murielem? Czy choćby nawet Immobile? Sorry, ale ja tego nie widzę.ozi(Forza_Juve) pisze:prawde mówiąc Conte ma racje, 3 sezon nas prowadzi, bije rekordy w serie a, ale nie mamy tyle kasy by cos zwojować w Europie... wystarczyloby gdybyśmy sprowadzali najlepszych z serie a do nas, tak jak bayern robi w lidze niemieckiej...
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Dobry Mudżyn
- Juventino
No way nigga. A co do przyszlego sezonu, nie feruj wyrokow, a nuz widelec Ruski zwinie interes, albo znudzi mu sie pompowanie kasy, albo, z batem Platiniego na plecach sprowadzi kilku zawodnikow po 10-15 mln, a nie po 100 milionow.Gotti pisze:To 1/10 trafiło się dziś, trafiło się z Galatą w fazie grupowej LM i trafia się nam jakoś co roku. Dziwne nie? Akurat od szejkowego Monaco to na bank byśmy dostali, bo to zespół, który w przyszłym sezonie prawdopodobnie przebije nas potencjałem piłkarskim o ile już tego nie zrobił.Nadal nie widze jak Bayer czy Monaco moglyby nas klepnac w dwumeczu. No dobra w 1 na 10 dwumeczy, moze... ale w 1 na 10 to i Legia moglaby nas oszyć Whistle
Moze nie 1/10 dzis, bo Benfika jest jednak nieco silniejsza niz Porto, Galata czy inny Bayer, ale tak, tak wlasnie uwazam. Nie ma co po niefartownej porazce od razu oceniac potencjalu zespolu, i skazywac nas na smierc, i robic z nas totalnych impotentow pilkarskich.
BESTER MANN, BESTEEER !