Mercato (Lato 2015)
- Arbuzini
- Juventino
Właśnie fajnie, że chłopak nie ma jeszcze skończonych 18 lat, a w Lig Ę na liczniku ponad 2100 minut. Grywał też już na jakiś turniejach U19, a co najważniejsze - 370 minut w Lidze Mistrzów. Wiadomo, że kompilacje niewiele mówią, ale widać, że potrafi się poruszać i jest naprawdę szybki. Razi totalny brak prawej nogi. To Rysiu już chyba lepiej gra swoją słabszą girą
, ale w tak młodym wieku można nad tym popracować. Kontrakt podobno do 2015. Jest opcja na mega okazję za mniej niż 1 padoina.
Obawiam się, że Scuffet już w tym momencie może być na tyle wyceniony przez Udinese, że w najbliższe mercato wchodziłaby raczej tylko opcja kupna połówki i zostawienia go obecnym klubie. Jednak wątpię, że po niego już teraz sięgniemy, ale oczko Marotty już tam pewnie krąży w po tych rejonach
. Uczucia Lealiego pozostawiam jemu i jego najbliższym.

Obawiam się, że Scuffet już w tym momencie może być na tyle wyceniony przez Udinese, że w najbliższe mercato wchodziłaby raczej tylko opcja kupna połówki i zostawienia go obecnym klubie. Jednak wątpię, że po niego już teraz sięgniemy, ale oczko Marotty już tam pewnie krąży w po tych rejonach

- Cress
- Juventino
Zostaje Buffon, zarówno Leali, jak i Branescu pójdą na kolejne wypożyczenie.
Potrzebujemy rezerwowego, a z Włoch, jak mi się wydaje, nie wyłapiemy nikogo. Nie zapominajmy też o trzecim. Chyba Rubinho też sie kończy kontrakt.
Może w końcu przydałoby się złapać wychowanka Juve na tą pozycję - choćby głupi, fm-owy, Squizzi?
W obronie BBC jest nienaruszalne jeszcze w tym sezonie. Ostatnim. Caceres i Ogbonna jako rezerwowi - dla mnie ok. Obrona wygląda nadal nieźle.
Dopóki nie wyjdą nie rezerwy. Bo własciwie to kto potrafi grać jako libero?
Jeżeli mamy nadal zostać przy 3-5-2, a uważam, że Conte to zrobi, to:
Zmiennikiem Lichtsteintera musiałby zostać piłkarz o niezłej technice, potrafiący pograć kombinacyjnie, słowem, odwrotność Stefana. Isla zostaje.
Teraz wyjdzie ze mnie dziecko FM-a, ale dlaczego nikt nie wspomina o Guardado?
Pewnego rodzaju "Następcą" Pirlo zostanie Marchisio. Więc jesli mamy szukac pomocników, lepiej szukać wsród zawodników typu Claudio niż wydawać
miliony na Verrattiego. Także o ile nikogo nie sprzedamy, priorytetem powinien być Poli albo inny Cigarini, cokolwiek włoskiego potrafiącego trzymać fason
i rozgrywać piłkę.
Oj, nie podejmowałbym się sprzedaży za takie miliony Pogby. Nie dosć, że cały piłkarski świat widzi, że to nasza jedyna nadzieja względem hajsu, to jeszcze te
ostatne mecze
Atak. Tevez z Ll, do tego Vucinić (ostatni rok kontraktu) lub też pewnie dwójka z czwórki Giovinco/Berardi i Osvaldo/Immobile.
Tak wygląda nasza drużyna bez "poważnych" transferów, a niestety nie zwyklismy dawac milionów, Juve czasem woli widzieć gwiazdy - raz Pogba, raz Bayern.
Potrzebujemy rezerwowego, a z Włoch, jak mi się wydaje, nie wyłapiemy nikogo. Nie zapominajmy też o trzecim. Chyba Rubinho też sie kończy kontrakt.
Może w końcu przydałoby się złapać wychowanka Juve na tą pozycję - choćby głupi, fm-owy, Squizzi?

W obronie BBC jest nienaruszalne jeszcze w tym sezonie. Ostatnim. Caceres i Ogbonna jako rezerwowi - dla mnie ok. Obrona wygląda nadal nieźle.
Jeżeli mamy nadal zostać przy 3-5-2, a uważam, że Conte to zrobi, to:
Zmiennikiem Lichtsteintera musiałby zostać piłkarz o niezłej technice, potrafiący pograć kombinacyjnie, słowem, odwrotność Stefana. Isla zostaje.
Teraz wyjdzie ze mnie dziecko FM-a, ale dlaczego nikt nie wspomina o Guardado?
Pewnego rodzaju "Następcą" Pirlo zostanie Marchisio. Więc jesli mamy szukac pomocników, lepiej szukać wsród zawodników typu Claudio niż wydawać
miliony na Verrattiego. Także o ile nikogo nie sprzedamy, priorytetem powinien być Poli albo inny Cigarini, cokolwiek włoskiego potrafiącego trzymać fason
i rozgrywać piłkę.
Oj, nie podejmowałbym się sprzedaży za takie miliony Pogby. Nie dosć, że cały piłkarski świat widzi, że to nasza jedyna nadzieja względem hajsu, to jeszcze te
ostatne mecze

Atak. Tevez z Ll, do tego Vucinić (ostatni rok kontraktu) lub też pewnie dwójka z czwórki Giovinco/Berardi i Osvaldo/Immobile.
Tak wygląda nasza drużyna bez "poważnych" transferów, a niestety nie zwyklismy dawac milionów, Juve czasem woli widzieć gwiazdy - raz Pogba, raz Bayern.
- Łukasz
- Juventino
jakiCHśArbuzini pisze: Grywał też już na jakiś turniejach
Kto będzie trzecim - nie ma większego znaczenia. Drugim pewnie pozostanie Storari (przedłużenie kontraktu), być może i Rubinho zostanie.Cress pisze:Zostaje Buffon, zarówno Leali, jak i Branescu pójdą na kolejne wypożyczenie.
Stąd być może silne zainteresowanie Ranocchią. A także stąd, że Barzagliemu sypie się organizm - on z tej trójki, mimo ogromnej klasy piłkarskiej, nie jest nienaruszalny.Cress pisze: W obronie BBC jest nienaruszalne jeszcze w tym sezonie. Ostatnim. Caceres i Ogbonna jako rezerwowi - dla mnie ok. Obrona wygląda nadal nieźle.
Cigarini ma w Atalancie świetny sezon, kosztowałby ponad 10 baniek, a i to nie wiem, czy chciałby ławkować Pirlo.Cress pisze:Także o ile nikogo nie sprzedamy, priorytetem powinien być Poli albo inny Cigarini, cokolwiek włoskiego potrafiącego trzymać fason
i rozgrywać piłkę.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Nie wiem kto wymyślił,że to przez 3-5-2 nic Juve nie ugrał w Europie. Zeszły sezon 1/4 finału no i Bayern, gdyby grali z kimś innym to spokojnie mógłby być półfinał. Ten sezon to głupie błędy w obronie i niemoc strzelecka, no ale co z tym wspólnego ma stawienie to nie wiem. W tym sezonie na odpadnięcie z LM złożyły się przypadki, błąd Bonu z Galatą, karny i czerwona z kapelusza w Madrycie, błąd Bonu z Caceresa w Turynie no i te nieszczęsne boisku w Stambule na koniec wisienka na torcie a więc skuteczność, czy to w 3-5-2 z Galatą czy w 4-3-3 z Realem była taka sama, czyli po prostu słaba.
A przypominam,ze grając 3-5-2 jest jeszcze szansa na wygraną w LE.
Co do okienka, także nie sądzę by Conte chciał przejść na 4-3-3, bo tam potrzeba max 3 napastników na szpice a on lubi mieć przynajmniej 5
A przypominam,ze grając 3-5-2 jest jeszcze szansa na wygraną w LE.
Co do okienka, także nie sądzę by Conte chciał przejść na 4-3-3, bo tam potrzeba max 3 napastników na szpice a on lubi mieć przynajmniej 5

- Ivory
- Juventino
Przymiarki wskazują, że lewa flanka będzie budowana w oparciu o zasadę „low cost”. Newsy o Luliciu tylko to potwierdzają. Także być może przybędzie Asie w miarę przyzwoity zmiennik, lecz nie będzie można traktować tego transferu jako wartość dodana w LM. Prawdopodobnie główną przyczyną wykonania takiego ruchu jest nie dopuszczenie do „zajechania” Asy. W następnym sezonie oprócz trzech frontów dochodzi jeszcze Puchar Narodów Afryki 2015, po którym piłkarze czują się podobnie jak konie po Wielkiej Pardubickiej.
Sezon później będą próby pozyskania Muniaina w marottowym stylu.
Marcato będzie najprawdopodobniej pogodzeniem interesów i ambicji Conte, Marroty i FP.
Dzisiaj na TJ przeczytałem, że Morata to faworyt Marotty.
Główny faworyt Conte z Serie A to Cuadrado. Można też domniemywać, że patrzy przychylnym okiem na Mandżu. Poza tym Di Maria widniał w poprzednim sezonie na „domniemanej” liście Conte (na tej samej co Jovetić i Diamanti).
Niewiadomą jest natomiast jakie asy w rękawie ma Fabio Paratici (na co nie ukrywam szczególnie liczę
)
Info: dochodzą głosy, że na Mandziukicia mamy zaproponować hajs, który jest równowartością kwoty wykupu Osvaldo, a nie jak twierdziły media 25-30 mln. Liczymy każdy grosz i w tym akurat przypadku uważam to za właściwe zachowanie.
Marcato jak to nasi włodarze mówią, będzie dynamiczne, być może pełne zwrotów akcji. (oby nie znów merdowo-guarinowe)
Na razie do niektórych doniesień zachowałbym dystans (szczególnie do Mandżu), gdyż w poprzednim letnim mercato pierwszymi faworytami przez media zostali namaszczeni Alexis Sanchez i Diamanti, a jak wiadomo żaden do nas nie trafił.
Edit:
Jakie proszki brała Wirtualna? http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Napas ... aid=112789
Sezon później będą próby pozyskania Muniaina w marottowym stylu.
Marcato będzie najprawdopodobniej pogodzeniem interesów i ambicji Conte, Marroty i FP.
Dzisiaj na TJ przeczytałem, że Morata to faworyt Marotty.
Główny faworyt Conte z Serie A to Cuadrado. Można też domniemywać, że patrzy przychylnym okiem na Mandżu. Poza tym Di Maria widniał w poprzednim sezonie na „domniemanej” liście Conte (na tej samej co Jovetić i Diamanti).
Niewiadomą jest natomiast jakie asy w rękawie ma Fabio Paratici (na co nie ukrywam szczególnie liczę
Info: dochodzą głosy, że na Mandziukicia mamy zaproponować hajs, który jest równowartością kwoty wykupu Osvaldo, a nie jak twierdziły media 25-30 mln. Liczymy każdy grosz i w tym akurat przypadku uważam to za właściwe zachowanie.
Marcato jak to nasi włodarze mówią, będzie dynamiczne, być może pełne zwrotów akcji. (oby nie znów merdowo-guarinowe)
Na razie do niektórych doniesień zachowałbym dystans (szczególnie do Mandżu), gdyż w poprzednim letnim mercato pierwszymi faworytami przez media zostali namaszczeni Alexis Sanchez i Diamanti, a jak wiadomo żaden do nas nie trafił.
Edit:
Jakie proszki brała Wirtualna? http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Napas ... aid=112789
- filippo
- Juventino
Tobie z kieszeni zabierajo? Jesteś kibicem czy księgowym Juventusu?Ivory pisze:Liczymy każdy grosz i w tym akurat przypadku uważam to za właściwe zachowanie.
Ivory pisze: Edit:

forumowy ujadacz
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Kolejne źródła podają zainteresowanie Rabiot'em. Oprócz nas w wyścigu bo jego podpis jest Roma (wątpliwa kandydatura), Chelsea (mniej wątpliwe) i Arsenal (prawdopodobna opcja). Od rana info o nim, już się zdąrzyłem na chłopaka napalić, ma potencjał. Tylko czy udałoby się go za 5-6 mln ściągnąć, bez psucia kontaktów z PSG nie przyjmując ofertę za Pogbę 

- wagner
- Juventino
Kto powiedział że nie przyjmiemy oferty za Pogbę ? Co do samego Rabiota to zawsze gdy oglądałem mecze w jego wykonaniu stylem gry przypominał mi Marchisio, ale to może tylko moje wrażenie..Mehehehe pisze:Kolejne źródła podają zainteresowanie Rabiot'em. Oprócz nas w wyścigu bo jego podpis jest Roma (wątpliwa kandydatura), Chelsea (mniej wątpliwe) i Arsenal (prawdopodobna opcja). Od rana info o nim, już się zdąrzyłem na chłopaka napalić, ma potencjał. Tylko czy udałoby się go za 5-6 mln ściągnąć, bez psucia kontaktów z PSG nie przyjmując ofertę za Pogbę
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Jeśli przyjmiemy ofertę PSG to nie ma problemu. Jeśli przyjmiemy ofertę np Realu, to może być różnie. Dlatego lepiej ze wszystkimi się dogadać, przed decyzją odnośnie Pogby.wagner pisze:Kto powiedział że nie przyjmiemy oferty za Pogbę ?
Podobnie może być z Menezem: gdy pójdzie oficjalne info, że mamy go zaklepanego, kluby będą mniej proponować za naszych outsiderów, wiedząc, że i tak musimy się ich pozbyć. Dlatego nie ma co się napalać na żadne potwierdzone/prawdziwe informacje do samego mercato (żadnej powtórki jak z Llorente). Może działacze już się z kimś dogadali, a propos transferu, ale info będzie w swoim czasie.
EDIT: Wg TJ, Lazio wycenia Lulicia na 18 mln euro. Goodbye Senad.
- Simi
- Qualità Juventino
Tzn znikał na 80 minut meczu ?wagner pisze:Kto powiedział że nie przyjmiemy oferty za Pogbę ? Co do samego Rabiota to zawsze gdy oglądałem mecze w jego wykonaniu stylem gry przypominał mi Marchisio, ale to może tylko moje wrażenie..Mehehehe pisze:Kolejne źródła podają zainteresowanie Rabiot'em. Oprócz nas w wyścigu bo jego podpis jest Roma (wątpliwa kandydatura), Chelsea (mniej wątpliwe) i Arsenal (prawdopodobna opcja). Od rana info o nim, już się zdąrzyłem na chłopaka napalić, ma potencjał. Tylko czy udałoby się go za 5-6 mln ściągnąć, bez psucia kontaktów z PSG nie przyjmując ofertę za Pogbę

Jestem strasznie ciekawy kogo na swojej potencjalnej liście wzmocnień ma nasz trener. Mandżukić ? ok. Menez? jako uzupełnienie do 4-3-3 ok. Co będzie jak sprzedamy Pogbę ? Ja osobiście bym go nie sprzedawał ale jeżeli za te pieniądze wzmocnimy się mistrzami jak po sprzedaniu Zizou to nie mam nic przeciwko. Jasne że szkoda młodego piłkarza który mógłby być u nas legendą.. ale to chyba nie z tym agentem.. chociaż w sumie jest jeden wyjątek albo nawet dwa.. Nedved i Hamsik mają/mieli Raiole za agenta i jakoś nie zmieniali klubów jak Ibra.
Co do ogólnej taktyki to widziałbym to tak:
4;3;3
--------------Buffon----------------
Lichy - Barzagli - Chiellini - XXX
--- Vidal -- Pirlo --- Marchisio ---
-- XX ---- Tevez ----- XXX ------
I tutaj chyba nikogo nie zaskoczyłem. Strasznie mi się marzy Di Maria na prawym skrzydełku.. schodzący do środka ze strzałem a'la Robben. Nie będzie jakos trudno go wyciągnąć z Madrytu ale wiadomo że może dostać oferty też z bogatszych klubów (czyt. PSG i Chelsea).
-------------------Buffon-----------------
----Lichy - Barzagli - Chiellini - XXX---
------- Vidal -- Pirlo --- Marchisio -----
-- Di Maria --- LL/Mandzukić -- Tevez
Taki bym widział skład na przyszły sezon. Argentyńczycy po bokach napadu.. schodzący do środka na klepkę/strzał. Niby Tevez narzekał na grę na boku w ManU.. ale nie byłby to dla niego jakiś wielki problem bo chłopak jest wybiegany i potrafi powalczyć.
-------------------Buffon-----------------
------ Barzagli - Bonucci - Chiellini ---
------- Vidal -- Pirlo --- Marchisio -----
Lichy ---------------------------Asamoah
------------Tevez ---- Mandzukić ------
A tak zapewne będzie wyglądać skład na następny sezon. Nie wiem dlaczego jestem strasznie zrażony do tego 3;5;2.. a w sumie nie powinienem. Wyniki drużyny są za Conte i to on ma racje.
Nawet nie ma opcji by go kupić za tyle. Powariowali z tymi cenami? Osvaldo 18.. Lulić 18?Mehehehe pisze:
EDIT: Wg TJ, Lazio wycenia Lulicia na 18 mln euro. Goodbye Senad.

- wagner
- Juventino
No wiesz co -.-Simi pisze:Tzn znikał na 80 minut meczu ?![]()
Ja jestem zdania żeby nie rzucać na wiatr opinii Teveza gdzie chciałbym grać w kontekście ew. zmiany taktyki na 4-3-3Simi pisze:Argentyńczycy po bokach napadu.. schodzący do środka na klepkę/strzał. Niby Tevez narzekał na grę na boku w ManU.. ale nie byłby to dla niego jakiś wielki problem bo chłopak jest wybiegany i potrafi powalczyć.
A ja w sumie nie wiem skąd się wzięła opinia, że nagle zaczniemy grać większą część sezonu taktyką 4-3-3. Graliśmy nią i sam Conte od niej odszedł. A na obecną chwilę nie mamy wykonawców do niej. Sam też nie jestem zwolennikiem nagłej zmiany taktyki pod silnego rywala jak to miało miejsce w obecnym sezonie pod Real. Mamy już pewne automatyzmy grając 3-5-2 to widać.Simi pisze:Nie wiem dlaczego jestem strasznie zrażony do tego 3;5;2.. a w sumie nie powinienem. Wyniki drużyny są za Conte i to on ma racje
Kompletnie nie widzę tego sprowadzenia Chorwata za kupę szmalu, no nie widzę tego po prostu :roll:Simi pisze: ------------Tevez ---- Mandzukić ------
A tak zapewne będzie wyglądać skład na następny sezon
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie?Simi pisze:Tzn znikał na 80 minut meczu ?wagner pisze:Kto powiedział że nie przyjmiemy oferty za Pogbę ? Co do samego Rabiota to zawsze gdy oglądałem mecze w jego wykonaniu stylem gry przypominał mi Marchisio, ale to może tylko moje wrażenie..Mehehehe pisze:Kolejne źródła podają zainteresowanie Rabiot'em. Oprócz nas w wyścigu bo jego podpis jest Roma (wątpliwa kandydatura), Chelsea (mniej wątpliwe) i Arsenal (prawdopodobna opcja). Od rana info o nim, już się zdąrzyłem na chłopaka napalić, ma potencjał. Tylko czy udałoby się go za 5-6 mln ściągnąć, bez psucia kontaktów z PSG nie przyjmując ofertę za Pogbę![]()
Jestem strasznie ciekawy kogo na swojej potencjalnej liście wzmocnień ma nasz trener. Mandżukić ? ok. Menez? jako uzupełnienie do 4-3-3 ok. Co będzie jak sprzedamy Pogbę ? Ja osobiście bym go nie sprzedawał ale jeżeli za te pieniądze wzmocnimy się mistrzami jak po sprzedaniu Zizou to nie mam nic przeciwko. Jasne że szkoda młodego piłkarza który mógłby być u nas legendą.. ale to chyba nie z tym agentem.. chociaż w sumie jest jeden wyjątek albo nawet dwa.. Nedved i Hamsik mają/mieli Raiole za agenta i jakoś nie zmieniali klubów jak Ibra.
Co do ogólnej taktyki to widziałbym to tak:
4;3;3
--------------Buffon----------------
Lichy - Barzagli - Chiellini - XXX
--- Vidal -- Pirlo --- Marchisio ---
-- XX ---- Tevez ----- XXX ------
I tutaj chyba nikogo nie zaskoczyłem. Strasznie mi się marzy Di Maria na prawym skrzydełku.. schodzący do środka ze strzałem a'la Robben. Nie będzie jakos trudno go wyciągnąć z Madrytu ale wiadomo że może dostać oferty też z bogatszych klubów (czyt. PSG i Chelsea).

Bo wydaje mi sie, ze odkad go przekwalifikowano na srodkowego pomocnika, gra w kazdym meczu. No i moze tez zastapic Bale'a lub CR7 na skrzydle, w razie roszad taktycznych badz niekorzystnego wyniku i atakowania wieksza iloscia zawodnikow.
Jesli taki wniosek wysnulbys po poczatku sezonu, zgodzilbym sie.
Na dany moment CHOLERNIE ciezko byloby go wyciagnac, zwlaszcza, ze Ancelotti nie chce go puscic.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Arbuzini
- Juventino
Bo ten ruch wygląda dobrze tylko i wyłącznie przy rozpisaniu pierwszej 11 na papierze. Transfer zupełnie bez sensu na ten moment.wagner pisze:Kompletnie nie widzę tego sprowadzenia Chorwata za kupę szmalu, no nie widzę tego po prostu :roll:Simi pisze: ------------Tevez ---- Mandzukić ------
A tak zapewne będzie wyglądać skład na następny sezon
Jak jest możliwość wzięcia Rabiota za małe pieniądze i sprzedaży Pogby za duże to nawet nie ma się co zastanawiać. Obecne połączenie Pogba-Pirlo plus Vidal bez formy bardziej nam szkodzi niż służy.
- jakku1
- Juventino
Jest kilka ciekawych newsow od Agrestiego i z innych zrodel. Otoz:
1. Mamy dwa, trzy glowne cele jesli chodzi o skrzydlowych. Wyborem numer 1 jest Cuadrado, wyborem numer dwa Cerci. O Kolumbijczyku rozmawiamy od tygodni, ciezko go bedzie wyciagnac, ale z Udinese spokojnie bedziemy w stanie sie dogadac. Nawet pojawily sie pierwszego nazwiska graczy, ktorych moglibysmy tam wepchnac w ramach czesciowego rozliczenia. Mowa tutaj o Zazie. Gorzej bedzie z Viola, ale duza pomoca tutaj moze okazac sie postawa samego Cuadrado, ktory chce grac w duzym klubie i w LM.
2. Co do Cerciego... Ech, byla podobno rozwazana jakas wymiana z uwzglednieniem Giovinco, ale Seba nie chce tam isc grac. Nie dziwie mu sie, juz teraz nie ma zbyt dobrego kontaktu z naszymi kibicami
.
3. Sprawa Immobile. Borussia pytala o Ciro w styczniu juz, jednak wtedy zazadalismy podobno dosc duzych pieniedzy i Niemcy spasowali. Jednak teraz znow sie zainteresowali chlopakiem i jest mozliwe, ze jesli ostatecznie zdecyduja sie na jakas oferte, ze bedzie ona spelniala jakies tam nasze wymagania. Nie wiem nic na temat kwot.
4. Agresti twierdzi, na przekor ostatnim informacjom w mediach, ze nie wezmiemy Meneza. Po prostu go nie chcemy za bardzo i tyle, nie uwazamy, zeby byl to pilkarz, ktory podniesie poziom zespolu.
5. Pisalem ostroznie pare dni temu o tym, ze marzeniem Conte jest atak Tevez-Cavani
. Nie wiedzialem wtedy, ze przez te pare kwestia Cavaniego bedzie poruszana w mediach niemal na powaznie, ale w takim razie moge dodac, ze mowa jest o wymianie. Pojawiaja sie rozne fantastyczne zestawienia, od bezposredniej wymiany Cavani-Pogba (na co nie pojdziemy), wymiany z niewielka doplata (Cavani + 10m), wymiany z wieksza doplata (Cavani + 25m, najczesciej powtarzana opcja ostatnio), po wieksza wymiane (Cavani + Rabiot + hajs) czy wymiane totalna (Cavani + Verratti). Niektore zrodla donosza nawet, ze Urugwajczyk zgodzil sie juz na obnizenie swojej pensji do 6m euro netto (czyli okolo 12 brutto). Wszystko to radze poki co traktowac z dystansem, aczkolwiek nie jest wykluczone, ze jakies rozmowy sie odbywaja poniewaz PSG jest zainteresowane Pogba.
1. Mamy dwa, trzy glowne cele jesli chodzi o skrzydlowych. Wyborem numer 1 jest Cuadrado, wyborem numer dwa Cerci. O Kolumbijczyku rozmawiamy od tygodni, ciezko go bedzie wyciagnac, ale z Udinese spokojnie bedziemy w stanie sie dogadac. Nawet pojawily sie pierwszego nazwiska graczy, ktorych moglibysmy tam wepchnac w ramach czesciowego rozliczenia. Mowa tutaj o Zazie. Gorzej bedzie z Viola, ale duza pomoca tutaj moze okazac sie postawa samego Cuadrado, ktory chce grac w duzym klubie i w LM.
2. Co do Cerciego... Ech, byla podobno rozwazana jakas wymiana z uwzglednieniem Giovinco, ale Seba nie chce tam isc grac. Nie dziwie mu sie, juz teraz nie ma zbyt dobrego kontaktu z naszymi kibicami

3. Sprawa Immobile. Borussia pytala o Ciro w styczniu juz, jednak wtedy zazadalismy podobno dosc duzych pieniedzy i Niemcy spasowali. Jednak teraz znow sie zainteresowali chlopakiem i jest mozliwe, ze jesli ostatecznie zdecyduja sie na jakas oferte, ze bedzie ona spelniala jakies tam nasze wymagania. Nie wiem nic na temat kwot.
4. Agresti twierdzi, na przekor ostatnim informacjom w mediach, ze nie wezmiemy Meneza. Po prostu go nie chcemy za bardzo i tyle, nie uwazamy, zeby byl to pilkarz, ktory podniesie poziom zespolu.
5. Pisalem ostroznie pare dni temu o tym, ze marzeniem Conte jest atak Tevez-Cavani

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113