Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2013, 22:39

bendzamin pisze:De Sanctis na ławę?
Do Romy ;)

A przy okazji. Skorupski podpisał 4letni kontrakt z Romą :shock:

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 00:51

bendzamin pisze:Gervinho może przejść do romy, ale to chyba trochę łamaga jest :prochno:.
Ostatni sezon miał znacznie lepszy niż poprzednie w Premiership, ale to nie znaczy, że grał jakoś genialnie. Być może w Serie A sobie poradzi.

Salamon w Sampie na 100%. Zna ktoś jakieś warunki? Skorupski w Romie, ciekawa sprawa. Roma nie ma mocnej "1", także Łukasz może powalczyć. Za rok może wskoczyć na stałe do bramki.

Mam nadzieję, że duża liczba Polaków w Serie A wpłynie mobilizująco na działaczy NC+ i kupią prawa do włoskiej ligi.

Obrazek
Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 01:04

zoff pisze:Skorupski w Romie, ciekawa sprawa. Roma nie ma mocnej "1", także Łukasz może powalczyć. Za rok może wskoczyć na stałe do bramki.
Przecież on tam idzie na numero 3. :lol:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 01:09

@zoff
taa...mowi się ostatnio ze Roma chce de Sanctisa z Napoli, więc bardzo wątpie by wywalczył sobie 1 skład :smile: podzieli los Pawłowskiego

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 01:18

W poprzednim sezonie w bramce Romy działy się takie cuda, że nie byłbym tego taki pewien. Jak sprowadzą Julio Cesera czy De Sanctisa - ok. Wiadomo Skorupski nie ma szans na wygryzienie ich ze składu. Ale na razie to tylko przymiarki.

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 08:40

W Romie przypadkiem dość pewnej pozycji w bramce mieć nie będzie ten młodzian z bodajże Santosu kupiony za ok 5mln€ ? Skorupski? Łukasz? Nie kojarzę,ni w ząb! Pewno taki z niego solidgolkiper jak i z tego pawłowskiego co to się ośmieszał w Udine :stop:
bendzamin pisze:Sime Vrsaljko (FMowcy kojarzą :D)
no ba! Od FM 2012 kupuję go do każdego klubu który prowadzę :D

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 09:20

Roma tradycyjnie zdziwia. Zamiast skoncentrować się zakupie zawodników do pierwszej drużyny, to urządzają sobie skup gimnazjalistów. Zabawnie czyta się posty kibiców Romy, gdzie na początku sezonu piszą o upokorzeniu Juve i wygraniu Scudetto, po kolejnych 19 spotkaniach o miejscu gwarantującym LM, a pod koniec rozgrywek ligowych o nowym sezonie i nadziejach z nim związanych :smile: :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 10:20

Antek666 pisze:W Romie przypadkiem dość pewnej pozycji w bramce mieć nie będzie ten młodzian z bodajże Santosu kupiony za ok 5mln€ ?
Nie kupili go w końcu, przeszedł wczoraj czy przedwczoraj do napoli. Z romą trenuje za to już Benatia, a transfer ma 'przejść' na dniach, jakichś papierów brakuje.

Jeśli chodzi o tego Skorupskiego, to można przeczytać w necie, że gość za kołnierz nie wylewa. To on był zresztą jednym z bohaterów aferki w tym lokalu z tanią wódą, lorneta i meduza czy jakoś tak.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 12:00

annihilator1988 pisze:Roma tradycyjnie zdziwia. Zamiast skoncentrować się zakupie zawodników do pierwszej drużyny, to urządzają sobie skup gimnazjalistów. Zabawnie czyta się posty kibiców Romy, gdzie na początku sezonu piszą o upokorzeniu Juve i wygraniu Scudetto, po kolejnych 19 spotkaniach o miejscu gwarantującym LM, a pod koniec rozgrywek ligowych o nowym sezonie i nadziejach z nim związanych :smile: :prochno:
Widze, ze nie tylko ja zauwazyłem w ich szeregach manie wielkosci swojego klubu. Bez kitu - o ile ich kuzyni Laziale wiedza, ze wyzej niz są nie podskoczą i zadowalają sie walka o Lige Mistrzów... o tyle ci drudzy z Rzymu ciągle fantazjują o jakiś pucharach i innych upokorzeniach jednoczesnie ciągle tez spotykaja sie z okrutną rzeczywistością :C

Giganci, psia mać, z trzema Mistrzostwami Włoch :prochno:

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 12:03

bendzamin pisze:
Antek666 pisze:W Romie przypadkiem dość pewnej pozycji w bramce mieć nie będzie ten młodzian z bodajże Santosu kupiony za ok 5mln€ ?
Nie kupili go w końcu, przeszedł wczoraj czy przedwczoraj do napoli. Z romą trenuje za to już Benatia, a transfer ma 'przejść' na dniach, jakichś papierów brakuje.

Jeśli chodzi o tego Skorupskiego, to można przeczytać w necie, że gość za kołnierz nie wylewa. To on był zresztą jednym z bohaterów aferki w tym lokalu z tanią wódą, lorneta i meduza czy jakoś tak.
Napisałem o tym stronę wcześniej, że wtedy właśnie pobił szwagra mojego brata :D

Forza Juve!
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:15

w pierwszym poście dodałem wszystkie przeprowadzone dotychczas transfery w Serie A. Lubię Mazzarriego, lubię Milan, ale nie zdziwię się, jak za rok zabraknie któregoś z Mediolańskich klubów w pierwszej trójce. LM bez Mediolanu..?

ObrazekObrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:29

Marchese z Lodim juz oficjalnie w Genoi? :shock:

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 17:47

Marat87 pisze:Marchese z Lodim juz oficjalnie w Genoi? :shock:
Marchese tak, Lodi chyba jeszcze nie. Kopiowałem :( nie było mnie tydzień w domu, nadrabiam zaległości.

ObrazekObrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 18:09

bendzamin pisze:
Nie kupili go w końcu, przeszedł wczoraj czy przedwczoraj do napoli.
aha,taka historia mówisz.Już 2 razy tu w tym temacie słyszałem,że ten brazol z Santosu to już(1 ver.) i już prawie(2 wer.) Romanista :roll:
De Rossi pisze: Lubię Mazzarriego, lubię Milan,
Nie lubię Ciebie.
Krystek pisze:Napisałem o tym stronę wcześniej, że wtedy właśnie pobił szwagra mojego brata :D
Nie wiem czy bym się z dumą obnosił faktem,że mój szwagier to cienki bolek który dał się pobić jakiemuś golkiperzynie :think:

Choć to rywale to jednak jakoś cieszy przybycie takiego gracza jak Gomez do Florenz.Taki fakt podbija atrakcyjność całej ligi w oczach "zagranicy". Ile to człowiek się napatrzył w berlińskim metrze na ''telewizorku" na jego twarz i florencki herb w częstych info na ten temat.
Jak odejdzie(a zapewne tak będzie) Cavani od śmieciarzy i nie wydarzy się nic niespodziewanego to w ciemno typować można dwójkę głównych kandydatów na króla strzelców.Niemca właśnie i... Teveza :ok:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2013, 14:29

Nie wiem czy zwróciliscie uwage ale do Udinese wrocil Vydra, ktorym sie interesowalismy rok temu.

Chlopak nastukal 20 bramek w Champion, i teraz w sparingach strzela dla ekipy z wschodniej czesci półwyspu. Ciekawe jak sie spisze w Serie A.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ODPOWIEDZ