LM 12/13 (1/4): JUVENTUS 0-2 Bayern
- D-Rose
- Juventino
Kolektyw to wystarczy jedynie na lige i ew. 1/4 LM.Donnie pisze:Wiemy ile nam brakuje do elity. Dużo. Bez topów się nie obejdzie. Samym kolektywem nic większego nie ugramy.
No cóz. Juz zacieram rece na mysl, ze interesujemy sie Polim i jakimis innymi andronami z Sampy, Genoi i Chievo. To napewno nam pomoze wskoczyc na wyzszy level.

PS: Czy mi sie wydaje, ze tylko my przegralismy 2 mecze? :twisted:

- gucio_juve
- Juventino
Brawo! Nie za wynik, a za walkę. Większość z nas, łudziła się (w tym ja), że Juventus w końcu wróci na europejskie salony. Poniekąd tak było. Niestety, przez nasze 7-mca w Serie A przez dwa sezony pod rząd, taki klub jak Bayern nam odjechał. Wierzyłem do ostatnich minut, ale to tylko złudna nadzieja kibica. Mam nadzieję, że wrócimy silniejsi za rok! Priorytetem jest 4 punkty w najbliższych dwóch meczach. Dziękuję, że w końcu mogłem emocjonować się meczami w Champions League! Grazie Ragazzi!
- bendzamin
- Redaktor
Grazie ragazzi. W drugiej połowie słabiej, szkoda że się nie udało nawet bramki zdobyć. Jak na powrót po tylu latach i tak udało nam się daleko zajść.
Teraz czas na 100 postów na temat sprzedania połowy drużyny, kupna Suareza, Cavaniego i Falcao w jedno mercato i nieudolności Conte. Pierwszy, który zaproponuje zmianę trenera, dostaje medal brązowego Janusza.
Teraz czas na 100 postów na temat sprzedania połowy drużyny, kupna Suareza, Cavaniego i Falcao w jedno mercato i nieudolności Conte. Pierwszy, który zaproponuje zmianę trenera, dostaje medal brązowego Janusza.
- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Chyba oczywiste, że to ironia. Takiej szopki to ja dawno nie widziałem.kacek_ pisze:Ambicję? Momentów rozkojarzenia dojczasów nie uznaję za przypływ naszych umiejętności i ambicji.zakiii pisze:Brawo za ambicję i pressing do ostatnich minut meczu.
:doh:
Nie istniejemy z przodu. Poza zrywami Szwagra moglibyśmy rozgrywać mecz tylko i wyłącznie w obronie.
Zresztą niech o naszych umiejętnościach w ataku świadczy ilość strzelonych bramek w dwumeczu
Przed meczem szumne zapowiedzi, że powalczą a tymczasem oni sobie przyjmują Bayern na swojej połowie w oczekiwaniu na kontre
- strong return
- Juventino
Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce!
Ale tak: widziałem pół pierwszej połowy i całą drugą i jednak większość naszych ataków była rozbijana z łatwością. Pirlo ponownie nie grał nic, więc albo to jego wiek albo obecny system gry został tak rozpracowany, że w zasadzie, choć graliśmy nieporównywalnie lepiej niż w pierwszym meczu, klarownych okazji mieliśmy niewiele.
Była asekuracja i walka do momentu straty bramki... Przez nieporadność środka pola w ofenstwie trzeba było grać dużo wrzutkami i skończyło się jak się skończylo. Surowa lekcja piłki. SS potrzebny od zaraz, z wyższej półki niż obecni i pewnie jakieś nowe rozwiązania taktyczne w połączeniu ze znalezieniem kogoś za Pirlo.
Jakieś pocieszenie? Oni naprawdę chyba są faworyetem do wygrania tej edycji.
Ale tak: widziałem pół pierwszej połowy i całą drugą i jednak większość naszych ataków była rozbijana z łatwością. Pirlo ponownie nie grał nic, więc albo to jego wiek albo obecny system gry został tak rozpracowany, że w zasadzie, choć graliśmy nieporównywalnie lepiej niż w pierwszym meczu, klarownych okazji mieliśmy niewiele.
Była asekuracja i walka do momentu straty bramki... Przez nieporadność środka pola w ofenstwie trzeba było grać dużo wrzutkami i skończyło się jak się skończylo. Surowa lekcja piłki. SS potrzebny od zaraz, z wyższej półki niż obecni i pewnie jakieś nowe rozwiązania taktyczne w połączeniu ze znalezieniem kogoś za Pirlo.
Jakieś pocieszenie? Oni naprawdę chyba są faworyetem do wygrania tej edycji.

Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2013, 22:45 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
110%?
Hahaha! Dla mnie Juventus odpada w żenującym stylu.
Czego ja oczekiwałem... przecież w tydzień nie nauczą się przyjmować piłki, ani nie wyrobią większej kondycji.
DNO. Tyle w temacie. Żadnej walki. Pół składu do wymiany.
Hahaha! Dla mnie Juventus odpada w żenującym stylu.
Czego ja oczekiwałem... przecież w tydzień nie nauczą się przyjmować piłki, ani nie wyrobią większej kondycji.
DNO. Tyle w temacie. Żadnej walki. Pół składu do wymiany.
- Nedved1983
- Juventino
bardzo cenna lekcja. zostaliśmy zdeklasowani. Bayern miał przewagę w każdej formacji, w każdym aspekcie. do tego my nie posiadamy napastników, gramy czytelnie 1 formacją i mamy średnie skrzydła.
tą edycję zaczynaliśmy z 3 koszyka. obecnie znajdujemy się na 6-7 miejscu, razem z PSG, przed nami: Bayern, Barca, Real, MU, Borussia. to duży skok, w przyszłym sezonie będzie łatwiej atakować ścisłą czołówkę.
Conte zebrał ważne doświadczenie. już jutro powinni usiąść z Marottą , przeanalizować wszystko i zaplanować zakupy. Buffon i blok BBC to czołówka europejska, MVP tak samo. Lichy też nie wypada najgorzej. do daje 7-8 zawodników na 11. do kompletnej wymiany napad, wzmocnienie skrzydeł, zapewnienie szybkiej zmiany taktyki na 4-3-3. to są nasze priorytety na lato.
przykro było patrzeć jak w dwumeczu przegrywamy 4:0. zawsze zostaje przyszły sezon.
tą edycję zaczynaliśmy z 3 koszyka. obecnie znajdujemy się na 6-7 miejscu, razem z PSG, przed nami: Bayern, Barca, Real, MU, Borussia. to duży skok, w przyszłym sezonie będzie łatwiej atakować ścisłą czołówkę.
Conte zebrał ważne doświadczenie. już jutro powinni usiąść z Marottą , przeanalizować wszystko i zaplanować zakupy. Buffon i blok BBC to czołówka europejska, MVP tak samo. Lichy też nie wypada najgorzej. do daje 7-8 zawodników na 11. do kompletnej wymiany napad, wzmocnienie skrzydeł, zapewnienie szybkiej zmiany taktyki na 4-3-3. to są nasze priorytety na lato.
przykro było patrzeć jak w dwumeczu przegrywamy 4:0. zawsze zostaje przyszły sezon.
- wojczech7
- Juventino
Apel do wszystkich "trzeźwo myślących": darujcie sobie wypowiedzi w stylu "a nie mówiłem". Zdobywajcie fejm od jutra, dzisiaj już sobie odpuście.
Cudu nie było, szkoda.
Cudu nie było, szkoda.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- LordJuve
- Juventino
A nie mówiłem... :płaczę:
Niestety, ale sama obrona i 1/2 pomocy to za mało...trzeba mieć jeszcze siłę rażenia...siłę ofensywną...Juve jej nie ma (nie na takie drużyny jak Bayern).
"Kolektyw" nic tutaj nie zmieni, trzeba nam koniecznie nowej jakości na skrzydłach i w ataku, na to trzeba wydać trochę kasy.
PS.
Od przyszłego sezonu trzeba poszukać całkowicie nowej koncepcji na rozgrywanie piłki, ta druzyna nie może się już opierać na A. Pirlo, który genialnym zawodnikiem JEST, ale niestety, ma już swoje lata i popełnia coraz więcej błędów.
Niestety, ale sama obrona i 1/2 pomocy to za mało...trzeba mieć jeszcze siłę rażenia...siłę ofensywną...Juve jej nie ma (nie na takie drużyny jak Bayern).
"Kolektyw" nic tutaj nie zmieni, trzeba nam koniecznie nowej jakości na skrzydłach i w ataku, na to trzeba wydać trochę kasy.
PS.
Od przyszłego sezonu trzeba poszukać całkowicie nowej koncepcji na rozgrywanie piłki, ta druzyna nie może się już opierać na A. Pirlo, który genialnym zawodnikiem JEST, ale niestety, ma już swoje lata i popełnia coraz więcej błędów.

- juventini22
- Juventino
Nie mam zaufania do Ligi Mistrzow, to chyba nie prtzypadek ze wygralismy zaledwie 2 razy a pprzegralismy mnostwo finalow czy polfinalow. Pozostaje cieszyc sie z Mistrzostwa Wloch, drugiego pod rzad. Niestety niemiecka pilka jest od nas kilka lat do przodu, smutne to patrzec i widziec ze mistrzowie wloch nie maja absolutnie nic do powiedzienia w starciach z Bayernem. A nasie pilkarze graja juz na totalnym braku sily.
- squinter
- Juventino
zazwyczaj czytam wszystkie pomeczowe komentarze w tematach na tym forum, lubie to robic, poznawac opinie innych kibicow Juve ale po dzisiejszym spotkaniu nie mam na to kompletnie sily i nastroju, wiec tylko jedno zdanie ode mnie. za pierwsza polowe brawo, zagralismy naprawde fajnie, zwlaszcza Vucinic bardzo mi sie podobal, w drugiej niestety nie gralismy juz kompletnie nic i ja osobiscie jestem rozczarowany, ze poddalismy sie tak szybko i tak latwo.
- dp10
- Juventino
Co tu napisać...Bayern uświadomił wszystkim, że do czołówki brakuje nam conajmniej 2 klasy (po rewanżu to już chyba każdy uświadomił sobie w 100 %)...może wyjdzie to nam na plus bo postawa w tym dwumeczu powinna zdefiniować nasze plany na mercato.
ps. życzę Niemcom zdobycie LM
ps. życzę Niemcom zdobycie LM

- LordJuve
- Juventino
Przecież nie mamy kasy! Dzieciak z Ciebie! Polityka transferowa Juve jest bardzo dobra! :lol:Nedved1983 pisze: Conte zebrał ważne doświadczenie. już jutro powinni usiąść z Marottą , przeanalizować wszystko i zaplanować zakupy. Buffon i blok BBC to czołówka europejska, MVP tak samo. Lichy też nie wypada najgorzej. do daje 7-8 zawodników na 11. do kompletnej wymiany napad, wzmocnienie skrzydeł, zapewnienie szybkiej zmiany taktyki na 4-3-3. to są nasze priorytety na lato.