LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS
- Lypsky
- Juventino
Poważnie pędzlu? Podobno mieliśmy nie awansować :>Mate.G pisze: Teraz to każdy mądry.
Nasza gra wyglądała wtedy koszmarnie. Nic nie wskazywało na to, że bilans następnych 3 pojedynków będzie wynosić 8;0. Fajnie się jest czasem pomylić.
Teraz to do Finału![]()
Forza Juve.
deszczowy to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale to tak na marginesie.
pozdro andrej
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2012, 00:15 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- blackadder
- Juventino
Oj jak pięknie patrzy się na ósemkę zwycięzców. Juve między United, Bayernem czy Barca, 6 lat na to czekaliśmy.
Jeśli miałbym wybierać rywala do 1/8, chciałbym Arsenal. Odegraliśmy się za 1/8 z Chelsea, teraz pora na zemstę na Kanonierach. Byłoby to bardzo prestiżowe spotkanie, a jednak z żałosną ostatnimi czasy w defensywie drużyną.
A Real? Chyba po to graliśmy o 1 miejsce żeby teraz było łatwiej. Każdy etap to pieniądze, punkty w rankingu i prestiż. Real zostawmy Bayernowi.
Jeśli miałbym wybierać rywala do 1/8, chciałbym Arsenal. Odegraliśmy się za 1/8 z Chelsea, teraz pora na zemstę na Kanonierach. Byłoby to bardzo prestiżowe spotkanie, a jednak z żałosną ostatnimi czasy w defensywie drużyną.
A Real? Chyba po to graliśmy o 1 miejsce żeby teraz było łatwiej. Każdy etap to pieniądze, punkty w rankingu i prestiż. Real zostawmy Bayernowi.

- stahoo
- Juventino
Kto wygra LM, notowania bukmacherow:
Zwycięzca turnieju
FC Barcelona 3.65
Real Madryt 4.25
FC Bayern Monachium 6.00
Borussia Dortmund 8.00
Manchester Utd 11.00
Juventus 13.00
Paris Saint-Germain 26.00
Szachtar Donieck 29.00
Arsenal FC 34.00
Malaga CF 51.00
FC Porto 51.00
FC Schalke 04 51.00
Valencia CF 67.00
AC Milan 67.00
Celtic 101.00
Galatasaray 101.00
Teraz zaczyna sie przygoda z najbardziej niesprawiedliwym turniejem na świecie - fazą pucharową Ligi Mistrzów
Zwycięzca turnieju
FC Barcelona 3.65
Real Madryt 4.25
FC Bayern Monachium 6.00
Borussia Dortmund 8.00
Manchester Utd 11.00
Juventus 13.00
Szachtar Donieck 29.00
Arsenal FC 34.00
Malaga CF 51.00
FC Porto 51.00
FC Schalke 04 51.00
Valencia CF 67.00
AC Milan 67.00
Celtic 101.00
Galatasaray 101.00
Teraz zaczyna sie przygoda z najbardziej niesprawiedliwym turniejem na świecie - fazą pucharową Ligi Mistrzów

- SKAr7
- Juventino
Rzecz w tym, że akurat za mecz z Realem pieniędzy dostaniemy najwięcej. Z drugiej strony też teraz sobie uświadomiłem, że nie ma co być zachłannymi- między meczem a rewanżem, czeka nas wyjazd do Neapolu. A nie wierzę, ze Conte da sobie odpuścić mecz.blackadder pisze:Każdy etap to pieniądze, punkty w rankingu i prestiż.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Nie ma co się podpalać.
Fajnie byłoby trafić na Real i ich ograć, ale pamiętajmy również, że ten Real może i nas dość gładko odprawić.
Najlepiej byłoby trafić na te teoretycznie niżej notowane drużyny, a dopiero później zmierzyć się z kimś pokroju Realu, Barcy czy ManU.

Fajnie byłoby trafić na Real i ich ograć, ale pamiętajmy również, że ten Real może i nas dość gładko odprawić.
Najlepiej byłoby trafić na te teoretycznie niżej notowane drużyny, a dopiero później zmierzyć się z kimś pokroju Realu, Barcy czy ManU.
A noo, po erze Rockiego byłem bardzo sceptyczny co do Conte, ale facet już w połowie swoje pierwszego sezonu zyskał moje zaufanie i 100% poparcie. Co by nie mówić, nasz trener jest prze kozakiem i chyba każdy się cieszy, że będzie WRESZCIE można go znowu zobaczyć na boiskucerb pisze: Conte to jest przemózg... w najśmielszych snach bym nie wyśnił że jeden człowiek odmieni oblicze Juventusu.

Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2012, 00:23 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- deszczowy
- Juventino
Myślę, Misiu, że tak Cluj wylosujemy, jak Szwajcaria była czarnym koniem Europan Zambrotta pisze:Mieliśmy trochę szczęścia, ale najważniejsze, że mamy rozstawienie, rewanż u siebie. Chcę kogoś z trójki Valencia, Celtic, Cluj. Ćwierćfinał to cel minimum na tę edycję.

A tak na zimniej, po opadnięciu pierwszych emocji: słaby był ten mecz. Waliliśmy głową w mur tak trochu, a Brazylijczycy z nami tańczyli. Teraz oczywiście nie ma sensu większego spekulować, ale gdyby Luis Adriano i Hubschman grali, to kto wie, kto wie.
Podobała mi się gra Pogby. Szarpał z przodu, zabezpieczał tyły. Przewieźli go kilka razy, ale jak na 19-latka zagrał naprawdę nieźle. Szarpał Vidal ale najbardziej wyróżniał się chyba Licht. Jakby coś w nim pękło, bo zaiwaniał od kreski do kreski. Szwagier w sumie też nieźle.
Na minus zdecydowanie Asa. Mało widoczny, tracił piłkę, niewiele z niego było pożytku. Pirlo też jakoś bez specjalnego błysku. Szkoda, że Niski strzelił obok bramki, niewiele tam brakowało.
Reasumując trochę - w meczu z Bayernem czy Barcą nas nie widzę za bardzo. Celtic, Porto, Arsenal - to drużyny w naszym zasięgu. Pozostaje czekać do 20... no i puknąć Palermo w międzyczasie.
Oj, wystaje słoma z butów, co?Lypsky pisze: deszczowy to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale to tak na marginesie. pozdro andrej
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Borussia ma nizszy kurs niz - mimo wszystko - rutynowany Milan, niz Arsenal, szejkowe PSG i United? Smiechu wartestahoo pisze:Kto wygra LM, notowania bukmacherow:
Zwycięzca turnieju
FC Barcelona 3.65
Real Madryt 4.25
FC Bayern Monachium 6.00
Borussia Dortmund 8.00
Manchester Utd 11.00
Juventus 13.00
Szachtar Donieck 29.00
Arsenal FC 34.00
Malaga CF 51.00
FC Porto 51.00
FC Schalke 04 51.00
Valencia CF 67.00
AC Milan 67.00
Celtic 101.00
Galatasaray 101.00

co do meczu, ladnie, ladnie, plan minimum wykonany, aczkolwiek szkoda, ze nie dostalismy w 1 polowie ewidentnego karnego za rękę.
BESTER MANN, BESTEEER !

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ależ emocje nam towarzyszyły...
Ale się pozytywnie skończyło... Przyznam szczerze, że remis na wyjeździe z Duńczykami bardzo mnie zmartwił. Wówczas nasze szanse na awans były prowizoryczne. Teoretycznie ciężko było o 4 punkty, tymczasem my zgarnęliśmy komplet i to w jakim stylu. Dzisiaj nie daliśmy pograć Górnikom (co mnie zaskoczyło, bo jednak rywal ten u siebie zazwyczaj wygrywa). Mieliśmy trochę szczęścia przy bramce (minimalny spalony przy podaniu), ale z drugiej strony nie można zapominać o tym, że zostaliśmy ograbieni z ewidentnego karnego.
Podobało mi się to, że nasza drużyna pokazała charakter. Początek był nerwowy, ale potem wyglądało to o wiele lepiej. Graliśmy pressingiem, bardzo dobrze w odbiorze, świetnie defensywa. W ataku brakuje nam killera, ale uważam, że Giovinco i Vucinić rozegrali dobre zawody. Ten drugi popisał się znakomitym panowaniem nad piłką - w akcji, po której tuż obok słupka strzelał Seba i przy bramce, gdy nie stracił piłki i dograł na skrzydło.
Szkoda, że pierwszy mecz kolejnej rundy zagramy bez Chielliniego (moim zdaniem nie faulował na żółtą kartkę), ale cel uświęca środki. Damy radę. Nie chciałbym mimo wszystko trafić na Real, mimo że z nimi zazwyczaj gra się nam dobrze. Preferowałbym zdecydowanie Celtic, Galatę, może Porto. Wierzę, że możemy zajść daleko.
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... s+progress
Lichtsteiner wybrany przez UEFA najlepszym zawodnikiem meczu.
W lecie obawialiśmy się okresu gry bez Conte, tymczasem ten wraca na ławkę lidera Serie A i zwycięzcy grupy LM.
Nie mam wątpliwości, że trenejro będzie naszym "top-plejerem" w rundzie wiosennej i piłkarze będą jeszcze bardziej umotywowani. Alessio brakuje ten werwy, którą ma z kolei Antoś.
Dobre akcje z kolei dla obu stron (choć tych było jak na lekarstwo).
Ale się pozytywnie skończyło... Przyznam szczerze, że remis na wyjeździe z Duńczykami bardzo mnie zmartwił. Wówczas nasze szanse na awans były prowizoryczne. Teoretycznie ciężko było o 4 punkty, tymczasem my zgarnęliśmy komplet i to w jakim stylu. Dzisiaj nie daliśmy pograć Górnikom (co mnie zaskoczyło, bo jednak rywal ten u siebie zazwyczaj wygrywa). Mieliśmy trochę szczęścia przy bramce (minimalny spalony przy podaniu), ale z drugiej strony nie można zapominać o tym, że zostaliśmy ograbieni z ewidentnego karnego.
Podobało mi się to, że nasza drużyna pokazała charakter. Początek był nerwowy, ale potem wyglądało to o wiele lepiej. Graliśmy pressingiem, bardzo dobrze w odbiorze, świetnie defensywa. W ataku brakuje nam killera, ale uważam, że Giovinco i Vucinić rozegrali dobre zawody. Ten drugi popisał się znakomitym panowaniem nad piłką - w akcji, po której tuż obok słupka strzelał Seba i przy bramce, gdy nie stracił piłki i dograł na skrzydło.
Szkoda, że pierwszy mecz kolejnej rundy zagramy bez Chielliniego (moim zdaniem nie faulował na żółtą kartkę), ale cel uświęca środki. Damy radę. Nie chciałbym mimo wszystko trafić na Real, mimo że z nimi zazwyczaj gra się nam dobrze. Preferowałbym zdecydowanie Celtic, Galatę, może Porto. Wierzę, że możemy zajść daleko.
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... s+progress
Lichtsteiner wybrany przez UEFA najlepszym zawodnikiem meczu.

W lecie obawialiśmy się okresu gry bez Conte, tymczasem ten wraca na ławkę lidera Serie A i zwycięzcy grupy LM.

Przypominam, że po naszej stronie brakowało Marchisio, a to naprawdę spore osłabienie... Z tym tańcem też przesada. Początek zdecydowanie dla nich, ale potem na zbyt wiele im nie pozwalaliśmy.deszczowy pisze: A tak na zimniej, po opadnięciu pierwszych emocji: słaby był ten mecz. Waliliśmy głową w mur tak trochu, a Brazylijczycy z nami tańczyli. Teraz oczywiście nie ma sensu większego spekulować, ale gdyby Luis Adriano i Hubschman grali, to kto wie, kto wie.
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2012, 00:38 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Otóż to, nie ma się teraz co napinać i krzyczeć "dawać najlepszych!!", bo mimo wszystko nie chciałbym żeby Juventus poleciał w 1/8, a szanse z Realem oceniam pół na pół. Nie ma się co sugerować że ostatnio w lidze idzie im tak, a nie inaczej - do fazy pucharowej jeszcze dużo czasu, wiele się może pozmieniać, a potencjał kadrowy mają kosmiczny. Nie to żebym się ich bał, ale nie ma co kusić losu, nie ma się też co zarzynać maratonem Real-Napoli w Neapolu-Real.Sila Spokoju pisze:Nie ma co się podpalać.
Po pierwsze, te kursy chyba jeszcze nie zostały uaktualnione po dzisiejszej kolejce, bo przed meczem był takie same.Dobry Mudżyn pisze: Borussia ma nizszy kurs niz - mimo wszystko - rutynowany Milan, niz Arsenal, szejkowe PSG i United? Smiechu warte![]()
Po drugie, nie wiem co takiego dziwnego w wysokiej pozycji BVB, skoro zespół wygrał grupę śmierci. Milan jakieś tam szanse na wygranie miał w zeszłym roku, bo w składzie byli zawodnicy o naprawdę ogromnych umiejętnościach i gdyby trafili z formą (i zdrowiem), mogliby zaskoczyć każdego. W obecnej chwili biega tam banda patałachów, ewentualnie niezłych piłkarzy którzy w innym zespole mogliby się dobrze uzupełniać z gwiazdami, ale sami Barcelony czy Realu nie pokonają. PSG? Póki co nie pokazali nic, co by kazało ich umieścić w tym zestawieniu nad BVB. Man Utd? Tutaj najprędzej bym się przyczepił, w lidze prowadzą, w LM co prawda przegrali dwa mecze, ale z powodu tego że szybko zapewnili sobie pierwsze miejsce i grali na pół gwizdka.
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2012, 00:39 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Daj spokójdeszczowy pisze: A tak na zimniej, po opadnięciu pierwszych emocji: słaby był ten mecz. Waliliśmy głową w mur tak trochu, a Brazylijczycy z nami tańczyli. Teraz oczywiście nie ma sensu większego spekulować, ale gdyby Luis Adriano i Hubschman grali, to kto wie, kto wie.

Sam zlekceważyłem nieco Szachtar na początku, ale bardzo szybko się przekonałem, że drużyna z Doniecka to prawdziwa bestia. Bestia której dziś wyrwaliśmy wszystkie zęby co do jednego (jedyna prawdziwie groźna sytuacja była po błędzie Buffona), i to do tego w ich jaskini. Naprawdę oczekiwałeś, że Szachtar będzie dziś sobie sam strzelał bramki

Nie mieli Adriano? To dla nich kołek, od którego Texeira, Willian i Fernandinho odbijają piłki. Nie mieli Hubschmana? My nie mieliśmy Marchisio. Po równo.
- annihilator1988
- Juventino
A ja chciałbym, żeby Juventus zagrał Arsenalem i wyeliminował kolejny angielski klub. To byłby taki rewanż na "Kanonierach" za rok 2006
- Il Fenomeno
- Juventino
To nie słoma, tylko Twoje legendarne proste włosy.deszczowy pisze:Oj, wystaje słoma z butów, co?Lypsky pisze: deszczowy to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale to tak na marginesie. pozdro andrej

- deszczowy
- Juventino
Jak Ci zaczną porastać małego to się zgłoś, wtedy z Tobą pogadam.Il Fenomeno pisze:To nie słoma, tylko Twoje legendarne proste włosy.deszczowy pisze:Oj, wystaje słoma z butów, co?Lypsky pisze: deszczowy to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale to tak na marginesie. pozdro andrej
Buffon dziś fajnie zagrał. I obrona też.