Serie A 12/13 (1): JUVENTUS 2-0 Parma
- Mozna
- Juventino
szczypek pisze:Jeśli chodzi o sędziowanie to tak chronologicznie, nie wiem za co żółta kartka dla Gio, który się przewrócił w polu karnym (o żadnym symulowaniu tak mowy być nie mogło, jego i wiatr może przewracać); karnego być nie powinno, bo Szwajcar był wcześniej na spalonym; gol Pirlo NIE powinien zostać uznany, bo piłka nie przekroczyła całym obwodem, jak ktoś wrzuci jeszcze jakieś zdjęcie to chętnie wyśmieje. No i na fb widzę, że się JP chwali, nie tędy droga.
A co jesteś tajemniczym posiadaczem technologii goal-line? Ciężko jest to ocenić ale koleś stał dwa metry od całego zdarzenia więc chyba widział to trochę lepiej od nas
- pakman
- Juventino
Gol zostal uznany i to fakt ! Liniowy musial podjac decyzje w mniej niz 1 s ! to tak jak mrugniecie oka . Czy mial racje ? Skoro tak wskazal to tak chyba mial
ciekawe jak mogli to oceniac inni zawodnicy Juve i Parmy stojac kilka metrow od linii bramkowej
Sedzie bramkowy jako jedyny mogl to zobaczyc i ocenic
nawet Mirante nie jest tutaj "wiarygodnym swiadkiem":) Pokazywal pozniej ze pilka jest na linii , ze nie przekroczyla calym obwodem ale tak naprawde sam nie wiedzial
ale tradycja mowi , ze trzeba zawsze walczyc o swoje
Tym razem szczescie stanelo po stronie Juve , 3 pkt w nowym sezonie zdobyte . Mecz zakonczony.

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To Twój argument? Ja rozumiem, że lepiej byłoby gdyby ten gol był zdobyty prawidłowo, ale to, że jakiś gość stał blisko i chyba lepiej widział to żaden argument, świadczą o tym przeróżne błędy sędziowskie i decyzje podejmowane nawet wtedy gdy stoi obok całego zdarzenia i doskonale wszystko widzi.Mozna pisze:Ciężko jest to ocenić ale koleś stał dwa metry od całego zdarzenia więc chyba widział to trochę lepiej od nas
Jeśli ktoś wrzuca to zdjęcie i twierdzi, że gol prawidłowy to ja proponuję sobie przypomnieć jak w poprzednim sezonie Milaniści płakali po nieuznanym (słusznie jak się później okazało) golu Robinho, gdzie dopiero analiza komputerowa pokazała, że sędzia miał rację, a oni wklejali zdjęcie w podobnej rozdzielczości na swojej stronie.

Z takiego zdjęcia nie da się wyciągnąć żadnych wniosków.
- zippo01
- Juventino
Tak jak pisałem przed meczem ,że najważniejsze będą 3 punkty i udało się to osiągnąć :-D Na wielki plus jak dla mnie Asamoah i Lichtsteiner również dobry występ zaliczył Marrone, Barzagli i Storari. Podobał mi się również Marchisio jako kapitan widać było, że mu bardzo zależy na wygranej
No i na koniec o golu Pirlo, ja uważam że powinien być nie uznany z tych powtórek co widziałem, ale czy był czy go nie było to wiedza tylko dwie osoby bramkarz Parmy(myślę że gdyby się zachował tak jak Buffon z Milanem i szybko wybił ta piłkę to sędziowie by tego gola nie uznali, ale jeżeli on leżał i się nie ruszał to mieli więcej czasu na ocenienie tej sytuacji
) i sędzia bramkowy. Błędy są w liczone w ten sport i jeszcze nie raz sędziowie się pomylą na naszą korzyść jak i również niekorzyść 
No i na koniec o golu Pirlo, ja uważam że powinien być nie uznany z tych powtórek co widziałem, ale czy był czy go nie było to wiedza tylko dwie osoby bramkarz Parmy(myślę że gdyby się zachował tak jak Buffon z Milanem i szybko wybił ta piłkę to sędziowie by tego gola nie uznali, ale jeżeli on leżał i się nie ruszał to mieli więcej czasu na ocenienie tej sytuacji

- Montezuma11
- Juventino
Szczypek z całym szacunkiem ale z łaski swojej skończ te swoje wojenki z kolejnymi użytkownikami o pierdoły w zasadzie. W tym temacie każdemu uświadamiasz, że nie ma racji, robisz z siebie ofiare losu rzucając dziwnymi tekstami, już nie wspominając o pomyśle w innym temacie z wprowadzeniem obroży dla fałszywych Juventinich i płaczami w tamtym temacie, że moderatorzy Cię nie szanują. Zrób to dla dobra forum i skończ bo cięzko się to czyta. Co do meczu, ładnie Marrone zwłaszcza jak na jego wiek i doświadczenie na ŚO, Vucinic momentami przebłyski, ogólnie druga połowa przez dobre 15-20min wyglądała jak najlepsze mecze w zeszłym sezonie, więc jestem dobrej myśli bo to dopiero pierwsza kolejna i prawdziwa forma dopiero przyjdzie moim zdaniem.
FORZA JUVENTUS !!!
- SKAr7
- Juventino
Masz moją zgodę, tylko na drugiej stronie monety też ty ogłaszasz wszem i wobec, że bramki na 100% nie było, podczas gdy nasz stary dobry Miraś miał dość czasu, by złapać piłkę, zaparzyć kawki, obryndzlować się z 3 razy i przełożyć ją przez linię.szczypek pisze: Z takiego zdjęcia nie da się wyciągnąć żadnych wniosków.
Chętnie zobaczyłbym analogiczną analizę do tejże bramki Robinho.
- wankej
- Juventino
Ja pierniczę, wieczni malkontenci na tym forum. Wygrana na początek sezonu, a Wy nie cieszycie się z 3 punktów, tylko narzekacie. Przypomnę, że dwa lata temu to na inaugurację zremisowaliśmy z potężnym Bari. Kibice Liverpoolu cieszą się z wygranych z FK Homel czy z Hearts po samobóju przeciwnika, a Wy nie potraficie tego zrobić po zwycięstwie ligowym. Ok, zgadzam się, że nie wszystko wygląda jak trzeba, ale to początek długiego i ciężkiego sezonu.
Bonucci zaliczył dwa poważne błędy:
-podanie w pierwszej połowie po ziemi niecelne, niedaleko pola karnego
-dał się wyprzedzić bodajże Biabianemu, podobnie jak z Napoli Pandevowi.
Dlatego też uważam, że powinien grać centralnie na środku, bo Marrone i tak mało wykorzystywał swoje dobre podania, za to Leo dużo dobrych piłek zagrał. I nie zapominajcie, że po błędzie bodajże Kwadwo, kiedy to Parma wychodziłka 3 vs. Leo i Storari, to właśnie Bonu kapitalnym wślizgiem uratował nas.
Najlepsi na boisku to oczywiście Asamoah oraz Marchisio. Obaj świetnie się zaprezentowali i cieszy, że Claudio, który jest moim ulubieńcem, trzyma wysoką formę przez długi czas. Storari również na plus, dwie świetne interwencje(jedna co prawda jak gracz Parmy był na spalonym), dwie niepewne wynikały z deszczu. Cieszmy się, że mamy takiego rezerwowego golkipera.
Atak. Nasza największa bolączka. Mirko słabo, Sebastian lepiej po zejściu Czarnogórca. Ja nie skreślałbym Seby na razie. Lepiej to wygląda jeśli jest atak Mirko/Seba-Matri niż Mirko-Seba. Oby kontuzja nie była groźna.
Bonucci zaliczył dwa poważne błędy:
-podanie w pierwszej połowie po ziemi niecelne, niedaleko pola karnego
-dał się wyprzedzić bodajże Biabianemu, podobnie jak z Napoli Pandevowi.
Dlatego też uważam, że powinien grać centralnie na środku, bo Marrone i tak mało wykorzystywał swoje dobre podania, za to Leo dużo dobrych piłek zagrał. I nie zapominajcie, że po błędzie bodajże Kwadwo, kiedy to Parma wychodziłka 3 vs. Leo i Storari, to właśnie Bonu kapitalnym wślizgiem uratował nas.
Najlepsi na boisku to oczywiście Asamoah oraz Marchisio. Obaj świetnie się zaprezentowali i cieszy, że Claudio, który jest moim ulubieńcem, trzyma wysoką formę przez długi czas. Storari również na plus, dwie świetne interwencje(jedna co prawda jak gracz Parmy był na spalonym), dwie niepewne wynikały z deszczu. Cieszmy się, że mamy takiego rezerwowego golkipera.
Atak. Nasza największa bolączka. Mirko słabo, Sebastian lepiej po zejściu Czarnogórca. Ja nie skreślałbym Seby na razie. Lepiej to wygląda jeśli jest atak Mirko/Seba-Matri niż Mirko-Seba. Oby kontuzja nie była groźna.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No bo powinien. Conte też to wie ale wtedy Marrone musiałby się ścigać z Biabianymwankej pisze:Dlatego też uważam, że powinien grać centralnie na środku, bo Marrone i tak mało wykorzystywał swoje dobre podania, za to Leo dużo dobrych piłek zagrał.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja nie mówię, że chwila, w której on pokazuje na piłkę to chwila odpowiednia do analizy. Z tego zdjęcia po prostu się nie da wywnioskować czy piłka przekroczyła czy nie. Natomiast jestem skłonny uwierzyć w to:SKAr7 pisze:Masz moją zgodę, tylko na drugiej stronie monety też ty ogłaszasz wszem i wobec, że bramki na 100% nie było, podczas gdy nasz stary dobry Miraś miał dość czasu, by złapać piłkę, zaparzyć kawki, obryndzlować się z 3 razy i przełożyć ją przez linię.
No właśnie, czyż to nie piękne? 8)Montezuma11 pisze:W tym temacie każdemu uświadamiasz, że nie ma racji
- Vimes
- Juventino
Lord szczypek nadchodzi, strzeżcie sięszczypek pisze:No właśnie, czyż to nie piękne? 8)Montezuma11 pisze:W tym temacie każdemu uświadamiasz, że nie ma racji

Plus dla Donadoniego za to, że nie płacze: "Donadoni: 'Parma too timid'".
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja to no wszystko spojrzałbym przede wszystkim z innej strony. Stoimy na progu bardzo długiego sezonu. Już na dzień dobry nie możemy skorzystać z kilku naprawdę bardzo istotnych w naszej układance graczy. Spójrzmy teraz na mecz, przeważamy. Może nie tłamsimy Parmę tak jak choćby w poprzednim sezonie, aczkolwiek to my dominujemy. W Turynie pada rzęsisty deszcz, który bardzo utrudnia prowadzenie gry w taki sposób jaki robi to Juve od roku. Vidal nie trafia karnego... Ale ostatecznie wygrywamy, do bramki Pirlo można mieć zastrzeżenia, ale moim zdaniem nie wpłynął on na losy rywalizacji. Wygrał lepszy, po prostu. A jeśli są tutaj wśród nas ludzie, którym z pamięci wypadły sezony z Delnerim czy Zaccheronim i wygrana 2:0 w żaden sposób im nie odpowiada to radziłbym przeczesać forum, zobaczyć jakie bramki traciliśmy, z kim przegrywaliśmy... i może wtedy nasunie się refleksja, że styl wygranej nie jest, aż tak istotny jak trzy punkty na koncie. Przed nami jeszcze wiele spotkań i mam nadzieję, że koneserzy piłki nożnej, którzy lamentują nad wczorajszą grą jeszcze zdarzą napoić się stylem gry Starej Damy.
- Football Highlights
- Juventino
- Vimes
- Juventino
Football-italia.net przeglądam często, a SJ odwiedzam raz na ruski rok, więc nie wiem co tam się dzieje. Poza tym wolę czytać teksty po jednym tłumaczeniu (włoski->angielski) niż po dwóch (włoski->angieslki->polski).wankej pisze:Vimes Na SoloJuve masz po polsku, więc nie wiem, po co wrzucasz zagraniczną wersję. Niektórzy boją się wejść na to SJ, jak diabeł boi się święconej wody.