Afera Calcioscommesse
- Vimes
- Juventino
- badecki
- Juventino
jest faktycznie coś na rzeczy-->jakku1 pisze:O tym pierwszym czytalem juz swego czasu gdzies, spotkanie zakonczylo sie wynikiem 4:3, w sprawe mieli byc zamieszani rzekomo niektorzy pilkarze Interu - mowa glownie chyba o obroncach i/lub Stankoviciu + Pellissier. Ale nie wiem czy dobrze zapamietalem ten artykul, pewnie niedlugo bedziemy wiedziec wiecej na ten temat. Niemniej moglby ktos sprostowac/poprawic?
http://www.lastbet.it/partite-truccate/ ... i-combine/
chociaż póki co to oskarżenia jednej osoby, jak w przypadku naszego Antka, ale fragment:
“Quindi aveva ricevuto il benestare della squadra avversaria?” domanda ancora De Martino.
“Sì” risponde Erodiani.
E De Martino fa mettere a verbale: “aveva ricevuto il benestare da parte dell’Inter“.
może wywołać nieprzyjemny fetor (jak dla kogo

przed meczem Inter - Chievo zauważono dużą popularność zakładu over 3.5 i over 4.5 na angielskim Bet Fair, o fakcie - wyłożenia na ten zakład 700 tys EUR - przed meczem miał wiedzieć przytoczony przez jakku1 Pellissier oraz Mr. X z Interu (wspominany Stankovic jest pod lupą prokuratorów) ale to bada prokuratura w Cremonie i Bari, i póki co nie można na tym etapie rzucać wyroków,
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No nie do końca. Te kolejne afery nie pojawiają się z kosmosu tylko ktoś zapewne chce kogoś uwalić. Podobnie jak w 2006 teraz zapewne też chodzi o zatopienie któregoś klubu lub kilku klubów, reszcie "dostanie się przy okazji".Maly pisze:ale chwila... może to cały świat jest skorumpowany a Włosi są "jedynymi", którzy próbują coś z tym zrobić? może należałoby im okazywać szacunek, że nie patrzą biernie na to co dzieje się z piłką tylko próbują działać?
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
http://www.weszlo.com/news/10639-Afera_ ... _i_Kaladze
Dno totalne. W sumie nie do konca sie dziwie, koles ktory to pisal to milanista. Rzygac sie chce jak sie czyta takie rzeczy, ale niestety trzeba sie nastawic na cale lato podobnych paszkwili...
Dno totalne. W sumie nie do konca sie dziwie, koles ktory to pisal to milanista. Rzygac sie chce jak sie czyta takie rzeczy, ale niestety trzeba sie nastawic na cale lato podobnych paszkwili...
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Cóż, Weszło przyzwyczaiło że ich "redaktorzy" mogą w swoich tekstach pisać co im się tylko podoba, nieważne czy jest choć trochę związane z rzeczywistością. Pan Radosław Budnik popisał się kompletną nieznajomością sprawy o której pisze, sugerując nawet że Conte zapracował na nowy kontrakt w sposób nieuczciwy czyli pewnie kupował mecze Juventusowi.
Niech się bawi w pisanie artykułów na telegazetę, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jeden.
Niech się bawi w pisanie artykułów na telegazetę, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jeden.
- deszczowy
- Juventino
Turyńska policja informuje, że ichni Urząd Skarbowy dostał przecieki, wg których Buffon też może być "w kręgu podejrzeń".
JAk powiedział Demetrio Albertini "Gigi nie jest przedmiotem śledztwa", ale sprawa jest rozwojowa.
Albo moja poranna kawa była za mocna, albo ciśnienie się waha. Bo czuję, że zaczyna mi się kręcić w głowie
Albo mi się wydaje, albo już kiedys były jakieś jazdy z tym, że Buffon lubi się pobawić w bukmacherkę. Pamiętacie coś, czy znowu chrzanię głupoty jak z ta Szwajcarią?
JAk powiedział Demetrio Albertini "Gigi nie jest przedmiotem śledztwa", ale sprawa jest rozwojowa.
Albo moja poranna kawa była za mocna, albo ciśnienie się waha. Bo czuję, że zaczyna mi się kręcić w głowie

Albo mi się wydaje, albo już kiedys były jakieś jazdy z tym, że Buffon lubi się pobawić w bukmacherkę. Pamiętacie coś, czy znowu chrzanię głupoty jak z ta Szwajcarią?
- Peter
- Juventino
deszczowy pisze:Turyńska policja informuje, że ichni Urząd Skarbowy dostał przecieki, wg których Buffon też może być "w kręgu podejrzeń".
Albo moja poranna kawa była za mocna, albo ciśnienie się waha. Bo czuję, że zaczyna mi się kręcić w głowie![]()
Niezłe jaja. Zaraz się okaże, że połowę składu nam wywalą...
Agnelli działaj.
Ja pamiętam, że Buffon lubi zagrać w pokera, chyba nawet grał i reklamował jakiś turniej.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2012, 11:16 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
@deszczowy
Tu jest z grudnia:
http://www.tvn24.pl/sport,4/podejrzane- ... 95535.html
Ogólnie mam wrażenie, jakby pętla na naszej szyi zaczynała się zacieśniać... Conte, Bonucci, Buffon... Tylko patrzeć, jak się okaże, że ktoś z trójki MVP też jest w coś zamieszany :doh:
Tylko napastnikom z ich formą raczej nic nie grozi.
Tu jest z grudnia:
http://www.tvn24.pl/sport,4/podejrzane- ... 95535.html
Ogólnie mam wrażenie, jakby pętla na naszej szyi zaczynała się zacieśniać... Conte, Bonucci, Buffon... Tylko patrzeć, jak się okaże, że ktoś z trójki MVP też jest w coś zamieszany :doh:
Tylko napastnikom z ich formą raczej nic nie grozi.
- Bartek88
- Juventino
A pamietasz co napisalem kilka postów wczesniej?deszczowy pisze:Turyńska policja informuje, że ichni Urząd Skarbowy dostał przecieki, wg których Buffon też może być "w kręgu podejrzeń".
Dokladnie to, ze wloska prasa wplecie w tą afere Buffona, byle by mieć o czym pisać.
http://www.solojuve.com/oficjalny/agnel ... sprawa.php idealne podsumowanie Agnelliego.
Włosi maja to do siebie, że lubią tworzyć bajki i plotki wyssane z palca byle mieć sensacie, dlatego tak jak mówiłem 3/4 tego co napisano i 3/4 tego co będzie napisane nie będzie prawdą i nie ma się co przejmować. Nawet się zastanawiam czy Criszito za to beknie, bo po co ktoś miałby brać łapówkę wielkości 1/5(?) swojej rocznej pensji ? :lol:
- deszczowy
- Juventino
Pandelli (za Tutto):
"Jeśli powiedzieliby nam, że dla dobra włoskiej piłki nie powinniśmy jechać na Euro, nie byłby to dla nas problem."
Ręce opadają
Jeśli ta afera tak ma się odbić na włoskiej piłce, że nawet trener kadry zaczyna mieć to gdzieś, to chyba naprawdę nie jest wesoło.
"Jeśli powiedzieliby nam, że dla dobra włoskiej piłki nie powinniśmy jechać na Euro, nie byłby to dla nas problem."
Ręce opadają

- pumex
- Juventino
Dajcie spokój
Kto, jak kto, ale takie osoby jak Buffon czy Conte nie mogą mieć nic wspólnego z aferą. Tego jestem pewny.
Gigi - człowiek legenda. Jeden z najlepszych golkiperów ever, stawiany za wzór na boisku i poza nim. Działa charytatywnie, zawsze stonowany, bez pożywek dla prasy. Łączą go już któryś raz z aferami, ale zawsze okazuje się, że jest czysty.
Conte - człowiek znany w całym środowisku ze swoich zasad i charakteru, praktykujący katolik z wielką wiarą.
Nie wiem... ja osobiście nie wierzę, że tacy ludzie mogliby za plecami coś kombinować. Mi to coraz bardziej wygląda na próbę zdestabilizowania Juve. Bo jak inaczej wytłumaczyć kolejne nazwiska z Juve dopisywane do listy zamieszanych bez jakichkolwiek dowodów? Conte oskarża jakiś jeden leszcz, Bonucciego nawet nie zatrzymali, na Buffona jak zwykle nic nie ma (poza śmieszną teorią z Bankiem). Chyba mi nikt nie powie, że z szemranymi dowodami (albo bez nich) ktoś zbanuje najważniejsze persony ze środowiska Juventusu i to po skandalu, jakim okazało się Farsopoli

Gigi - człowiek legenda. Jeden z najlepszych golkiperów ever, stawiany za wzór na boisku i poza nim. Działa charytatywnie, zawsze stonowany, bez pożywek dla prasy. Łączą go już któryś raz z aferami, ale zawsze okazuje się, że jest czysty.
Conte - człowiek znany w całym środowisku ze swoich zasad i charakteru, praktykujący katolik z wielką wiarą.
Nie wiem... ja osobiście nie wierzę, że tacy ludzie mogliby za plecami coś kombinować. Mi to coraz bardziej wygląda na próbę zdestabilizowania Juve. Bo jak inaczej wytłumaczyć kolejne nazwiska z Juve dopisywane do listy zamieszanych bez jakichkolwiek dowodów? Conte oskarża jakiś jeden leszcz, Bonucciego nawet nie zatrzymali, na Buffona jak zwykle nic nie ma (poza śmieszną teorią z Bankiem). Chyba mi nikt nie powie, że z szemranymi dowodami (albo bez nich) ktoś zbanuje najważniejsze persony ze środowiska Juventusu i to po skandalu, jakim okazało się Farsopoli

- Paulo
- Juventino
Widzę, że spora część userów zaczyna zmieniać front, a jeszcze do niedawna wyśmiewała strachliwych (ja bym ich nazwał raczej przezornymi), że robią panikę, że nie ma dowodów itd. W 2006 roku też nie było dowodów a skończyło się dla nas katastrofą i tylko dla nas...@deszczowy jeszcze w newsie o Buffonie byłeś pewny swego, zaczynasz jednak wątpić w czystość calcio ? Jak dla mnie afera przybrała już bardzo niebezpieczny obrót i nie chodzi o samą reprezentację nawet. Chociaż jak czytam głupoty który wypowiada Prandelli to aż się słabo robi.
Na przestrzeni 6 lat po raz kolejny na piedestale afery korupcyjnej stoją ludzie mocno związani z aktualnym Juventusem. Po co tyle czasu walczyliśmy o sprawiedliwość i oczyszczenie pewnych nazwisk, wizerunku ? Myślę, że wielu z Was zaczyna wątpić w uczciwość niektórych idoli i wcale nie ma się co dziwić. Jeżeli ktoś ma czyste ręce czy sumienie to nie jest w nic zamieszany, nie przewija się w aktach prokuratorskich i kopie sobie spokojnie piłkę. A jak czytam że Buffon, Conte, Bonucci i zaraz zobaczymy kto jeszcze, ale najważniejsze że ciągle jest JUVENTUS to sam zaczynam wątpić w swoich idoli. Nie wierzę tez w teorię żeby inter i jego piękny prezes mieli takie możliwości, aby topić klub który uważają za najgroźniejszy dla nich. Przecież to jakieś niewyobrażalne, spisek na miarę największych zbrodni w historii. Przykro jest codziennie czytać kolejny informacje o graczach Juve którzy są w kręgu podejrzeń, do tego informacje nacechowane nienawiścią do Juve i pamięcią o Calciopoli. Szczerze mówiąc to moja wiara w Juve w ostatnich dniach podupadła bardziej niż w 2006...dlatego że historia się powtarza, a nikt nie robi nic wielkiego aby to zmienić.
Zostałem nazwany młodym Padawanem niedawno...świetnie, i to jeszcze przez kogoś kto jest chyba krócej na tym forum niż ja
dzięki stary, młody Padawan przynajmniej nadrabia przebojowością
a starzy mistrzowie są twardogłowi 
Na przestrzeni 6 lat po raz kolejny na piedestale afery korupcyjnej stoją ludzie mocno związani z aktualnym Juventusem. Po co tyle czasu walczyliśmy o sprawiedliwość i oczyszczenie pewnych nazwisk, wizerunku ? Myślę, że wielu z Was zaczyna wątpić w uczciwość niektórych idoli i wcale nie ma się co dziwić. Jeżeli ktoś ma czyste ręce czy sumienie to nie jest w nic zamieszany, nie przewija się w aktach prokuratorskich i kopie sobie spokojnie piłkę. A jak czytam że Buffon, Conte, Bonucci i zaraz zobaczymy kto jeszcze, ale najważniejsze że ciągle jest JUVENTUS to sam zaczynam wątpić w swoich idoli. Nie wierzę tez w teorię żeby inter i jego piękny prezes mieli takie możliwości, aby topić klub który uważają za najgroźniejszy dla nich. Przecież to jakieś niewyobrażalne, spisek na miarę największych zbrodni w historii. Przykro jest codziennie czytać kolejny informacje o graczach Juve którzy są w kręgu podejrzeń, do tego informacje nacechowane nienawiścią do Juve i pamięcią o Calciopoli. Szczerze mówiąc to moja wiara w Juve w ostatnich dniach podupadła bardziej niż w 2006...dlatego że historia się powtarza, a nikt nie robi nic wielkiego aby to zmienić.
Zostałem nazwany młodym Padawanem niedawno...świetnie, i to jeszcze przez kogoś kto jest chyba krócej na tym forum niż ja

- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
W odniesieniu do Buffona to wygląda mi to na mszczenie się mediów na Buffonie, za to że Gigi, zresztą bardzo, słusznie skrytykował je. Natomiast w odniesieniu w ogóle do Juve wygląda mi to bardziej po prostu na chęć zwiększenia zainteresowania aferą, a przez to zwiększenie sprzedaży. W drugiej kolejności stawiałbym na próbę destabilizacji. Chociaż jedni pewnie liczą na jedno, inni na drugie, albo na obie te korzyści. Niektóre media są po prostu bezczelne i same psują wizerunek włoskiej piłki. Bardzo dobrze, że walczy się z aferą, ale media powinny pośredniczyć w tym, a nie wydawać wyroki.
- bendzamin
- Redaktor
Dokladnie. Jednego dnia Gigi jedzie ostro po tych baranach na konferencji, a dzien pozniej oni odwdzieczaja mu sie bzdurami na okladce.Bartek(Juventino) pisze:W odniesieniu do Buffona to wygląda mi to na mszczenie się mediów na Buffonie, za to że Gigi, zresztą bardzo, słusznie skrytykował je.
Na pewno w pewnym stopniu tez. Nikt nie kupi gazety / nie kliknie w linka, jak bedzie napisane, ze ktos z Ceseny i Chievo ustawial mecze. Nazwa Juventus sie zawsze sprzeda i pismaki o tym bardzo dobrze wiedza. Jakbysmy zajeli szoste czy siodme miejsce w tabeli to tego wszystkiego w mediach byloby pewnie o polowe mniej.Bartek(Juventino) pisze:Natomiast w odniesieniu w ogóle do Juve wygląda mi to bardziej po prostu na chęć zwiększenia zainteresowania aferą, a przez to zwiększenie sprzedaży.
- jakku1
- Juventino
To znaczy o co chodzi z tym Buffonem? Ze co? Specjalnie wpuszczal bramki? Tak to sobie media wyobrazaja? Czy namawial kolegow z Juventusu do tego, aby odpuscili mecz? Buffon przez ponad 10 lat gra w koszulce w pasy, wiec tutaj nie moze chodzic o jego dzialalnosc, gdy nie byl pilkarzem Starej Damy.
Wnioski? To jakies kompletne brednie. Akurat w przypadku Buffona jestem w 100% spokojny.
Wnioski? To jakies kompletne brednie. Akurat w przypadku Buffona jestem w 100% spokojny.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113