Serie A (26): JUVENTUS 1-1 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:07

Mnie coraz bardziej zastanawia, jak to możliwe że drużyna która idzie łeb w łeb z liderem. Której mecze 60% czasu rozgrywają się pod bramką przeciwnika, ma najmniej zagwizdanych karnych w sezonie i to jeszcze po kontrowersji.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Cabrini_idol pisze:jakbyś troszkę poszperał to raczej kibice optymistycznie nie byli nastawieni do tego SLABEGO GRACZA.

Tak wolę jakiegos ogarniętego gracza niż ,,dobrego Padoina :prochno: ''

5 lat kontrakt ??? wyjsciowa jedynastka ??? chyba powoli jednak głupieje na starość.
Dobrze, że mi to uświadomiłeś, bo ja sądziłem, że pokładamy w nim olbrzymie nadzieje :doh:
Padoin, to piłkarz średni, to jest oczywiste ale gdybyśmy mieli KLASOWYCH napastników, to nikt by nie narzekał na Bogu ducha winnego Padoina!

Obrazek
Tharp

bonucci urodzony interista, sabotuje kolejny mecz. przez niego tesknie za kzev... kvene... kzenv... za dario z chorwacji.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:08

Wiem, że teraz wyjadę mocno z postem pt: "a nie mówiłem?", ale cóż...
szczypek do wszystkich napinaczy tego świata pisze:W tym roku mistrzostwa nie wygramy, bo jesteśmy drużyną ciągle frajerską, a taka zwyczajnie nie zasługuje na wygranie ligi. Można nie przegrać meczu w sezonie, ale jak się co drugi remisuje to można się załamać! Nie chce widzieć żadnych tłumaczeń.
o co tyle krzyku? przecież gramy swoje... gramy tak praktycznie cały sezon. Wielki zryw, a potem ewidentnie siadamy. Nihil novi.
Różnica polega na tym, że teraz Milan przestał tracić punkty i wraca tam, gdzie jego miejsce. I nagle wszyscy już dostrzegają, jaka to z nas chimeryczna drużyna, Conte żaden geniusz (Conte "why not?" :lol: ), a my nie zasługujemy na mistrzostwo. Wystarczy zmiana pozycji w tabeli i nagle dostrzegacie pewne zauważalne gołym okiem braki.

Kiedy zacząłem o tym mówić już jakiś czas temu, zostałem zjechany, że szukam dziury w całym. Jak widać, nie jestem taki krótkowzroczny, no i zawsze mam rację <obsrałem się na miętowo> :prochno:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Wolas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:08

Co wy z tym Bonuccim? Fakt jest karykaturą obrońcy i szczególnie ostatnio złym talizmanem ale dzisiejszy mecz był w jego wykonaniu niezły.
Obejrzyjcie tę bramkę Chievo jeszcze raz. Winę ponosi pomocnik który nie pobiegł za strzelcem, a Bonucci był w dobrym miejscu o dobrym czasie. Mógł zostać BOHATEREM ale po prostu piłka go źle trafiła. I tyle. Nie ponosi on w tej akcji ŻADNEJ winy.

Zespół przetuptał sobie spotkanie i wynik jest sprawiedliwy. Co ja mówię - Chievo powinno wyjechać z 3 punktami.

Nasze akcje z reguły zaczynają się tak: stoper > stoper > boczny(nikt nie podchodzi by pomóc) > stoper > boczny > Pirlo (nikt nie podchodzi by pomóc) i bum do przodu a nóż giaccherini dobiegnie.
Nie mamy POMOCników w drużynie poza Pirlo (który by the way dużo dziś tracił) mamy jakichś midlefielderów.

Wykruszyli nam się obrońcy i został nam Bonucci i ?? No właśnie.

Na Vucinicia nie dało się dzisiaj patrzeć. Podziwiam go. Jakim cudem potrafił on osiągnąć taki poziom w spowalnianiu każdej akcji swojego zespołu. Udawało mu się popsuć nawet kontrataki. Niesamowite.

...

Teraz trzeba się modlić o cud w Bolognii.

Z Juve od 2003 r.
malina

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:09

Tak w ogóle to ten cały Drame miał otrzymać drugą żółtą kartkę i w konsekwencji czerwoną po faulu podajże na Lichym!!!

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:10

pablo1503 pisze: Padoin, to piłkarz średni, to jest oczywiste ale gdybyśmy mieli KLASOWYCH napastników, to nikt by nie narzekał na Bogu ducha winnego Padoina!
NA PEWNO mamy w skladzie zawodników lepszych na tą pozycje obecnie niz Padoin !!! i nikt mi nie wmówi żę Conte to taktyk.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 23:11 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Sybir1987

Juventino
Juventino

Walczmy o LM i to powinien być nasz cel...z taką skutecznością wśród napastników nie ma na co innego liczyc :?

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

hmmm. tak jakby pomyśleć to...do składu Juve powinni nadawać się Pirlo, Barza, Kielon, Lichy, Vidal, Gigi i ew. Caceres i Marchisio. Reszta jest żałosna. Skład Juve jest zbudowany z mega gwiazd kelnerów Serie A. Cagliari, Atalanta, Cesena, Bari (nawet Serie B :prochno: ) i chyba najmniej słaba Roma. No chyba coś tu jest nie tak :think: Jak my chcemy zbudować drużynę na takich ogórkach. Przecież to jest żałosne. A Conte udowadnia coraz częściej swój antyprofesjonalizm. Szkoda patrzeć, szkoda słów, ręce opadają...

PS: A niech jeszcze raz ktoś broni Bonucciego, broń Boże

Gotti

Juventino
Juventino

Trzeba być totalnym ślepcem i niezwykle nieobiektywnym człowiekiem żeby obarczać Bonucciego za stratę bramki i przegrany mecz. Serio. Rozumiem, że szukacie sobie kozła ofiarnego, a Bonucci raz, że ma marne nazwisko, a dwa, ze zawalił mecz z Milanem, ale w dzisiejszym meczu to nie była jego wina. Piłka była uderzona bardzo mocno i jeśli kogoś winić to całą linię defensywy i Buffona, który powinien to złapać.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 23:11 przez Gotti, łącznie zmieniany 1 raz.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:11

Generalnie denerwują mnie te same rzeczy, co i Was, ale...
- wycieczki pod adresem Conte o tym, że nie zdobędziemy scudetto, są nie wiem po co - Conte nigdy nie powiedział, że o nie gramy
- bawi mnie trochę owczy pęd co poniektórych za tymi, których opinia jest aktualnie "na wierzchu" -> tzn. wygrywamy: "Conte ma nosa" "Ale wyczuł tę zmianę" "Kto jeszcze powie że Vucinić źle gra?", przegrywamy: "Conte frajerskim trenerem" "Niedoświadczony" "Gdzie zwolennicy Vucinicia?" :)
- Bonucci, jaki jest, każdy widzi...
- ...nie zmienia to faktu, że gdybyśmy prowadzili 3:0 po wykorzystanych akcjach, nie musielibyśmy tak mu pluć w twarz jadem.

Frajerzy cała drużyna, ot co.
Od Conte, po Bonucciego.
Conte i tak nieźle zrobił, że na trybunach posadził Borriello...

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:12

Bonucci mógł zostać bohaterem, ale nie musiał. To była trudna piłka, ja go nie winię.

Winić można Conte za decyzje personalne i za to, że ponownie nie potrafimy stworzyć dogodnych sytuacji bramkowych. Najgroźniejsze nasze strzały w tym meczu to 2 Padoina i jeden Pirlo. Nawet bramka to wykorzystanie chaosu i chwała za do De Ceglie. Ponownie zawiodła koncentracja. Nie pierwszy raz tracimy punkty przy prowadzeniu 1-0

Moje wnioski na kolejne spotkania:
- poprawa gry przy wyprowadzaniu akcji podczas pressingu przeciwnika
- przećwiczenie stałych fragmentów. Mieliśmy w tym spotkaniu 12 rzutów rożnych, sporo wolnych i kogoś takiego jak Pirlo, a później Del Piero do ich wykonywania
- stwarzanie większej ilości sytuacji bramkowych

Co do tego ostatniego to narzekałem na to po ostatnich meczach. Nadal mamy z tym problem, ale przecież w tym sezonie nie zawsze tak było. W niektórych meczach problemem była tylko skuteczność. Sytuacji i strzałów mieliśmy multum, zaś brakowało wykończenia. Dlatego wierzę, że przy odpowiednich decyzjach personalnych, motywacji, koncentracji i poprawieniu niektórych elementów gry jesteśmy w stanie powalczyć do końca o jak najlepszą lokatę.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:13

Cabrini_idol pisze:
pablo1503 pisze: Padoin, to piłkarz średni, to jest oczywistea ale gdybyśmy mieli KLASOWYCH napastników, to nikt by nie narzekał na Bogu ducha winnego Padoina!
NAPEWNO mamy w skladzie zawodników lepszych na tą pozycje obecnie niz Padoin !!! i nikt mi nie wmówi żę Conte to taktyk.
Na pewno mamy, bo jakby nie patrząc, to jest on defensywnym pomocnikiem, a nie skrzydłowym.
Nie mam zamiaru się kłucić, bo mam już dwie kartki i nie chce bana :pray:
Liczę, że wygramy z Bolognią i wrócą jeszcze jakieś nadzieję.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:14

Moim zdaniem za tą sytuację nie ma co winić Bonucciego. Padoin nie zagrał źle, to z przodu był problem. A tym problemem był Vucinić. Matri choć niewidoczny w sytuacjach bramkowych, to pracował dla zespołu. Giaccherini i Buffon najlepsi na boisku, z drugiej strony rzecz jasna Sorrentino.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:14

Tak Matri zagrał dziś słabo. Tylko, że Fabio z Milanem nie lepiej. Vucinic na szpicy to byłby kompletny dramat. Boriello. :rotfl: Trudno-jednak on chyba powinien zagrać. Vucinic powinien przemyśleć pewność swojego miejsca w składzie za to.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Zablokowany