Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:35

Siena to rywal z którym powinniśmy strzelić też 4 bramki tylko tym razem nie tracąc więcej :D A to, że DC dostał czerwoną kartkę to mnie tak nie raduje Bo teraz do dyspozycji mamy tylko jednego na jego pozycję. Ale to zmartwienie na przyszły mecz teraz cieszmy się tą wygraną :C

FORZA JUVE
snatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:36

Dzisiejsze gra 442 nie była zła, ale chyba lepszym rozwiązaniem będzie pójście w kierunku 433, które w drugiej połowie wyglądało znakomicie! Problemem może być tylko opłacenie 23 napastników w kadzre, z których grałby tylko jeden góra dwóch.

De Ceglie zagrał poniżej jakiejkolwiek krytyki, Giaccherini zagrał słabo, słabą grę Pepe zamazuje zdobyta bramk, reszta dobrze lub bardzo dobrze. Man of the Match bezapelacyjnie Pirlo. Po raz pierwszy od wielu lat Juve ma prawdziwego rozgrywajcego, a nie defenszwnych wielozadaniowych pomocników, którzy tylko biegali między polami karnymi.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Po doświadczeniach z dwóch poprzednich sezonów trochę bałem się tego meczu, ale okazało się, że niepotrzebnie, bo zagraliśmy bardzo dobrze. Tak powinno się grać z zespołami z drugiej 10-tki tabeli. Najlepszy na boisku Pirlo, który obecnie stanowi 50% siły Juve. Trzeba go oszczędzać, bo wolę nie myśleć jak wyglądałaby nasza gra bez niego. Dziś poza dobrym rozgrywaniem zaliczył 2 kapitalne asysty. Dobre debiuty Lichtsteinera i Vidala (świetny gol, 3 minuty po wejściu z ławki). Z kolei Vucinić gorzej, sporo niedokładności. Zastanawiam się tylko jakim cudem bezproduktywny Giaccherini został na boisku do końca meczu :/ Moim zdaniem najsłabszy zawodnik dzisiaj, poza naszą nową '11'. W doliczonym czasie klepiemy sobie spokojnie na połowie Parmy, Pirlo przerzuca do De Ceglie, ten na oślep wybija za siebie i oczywiście strata. Przynajmniej pobiegł za akcją, ale skończyło się karnym. Fajnie, że dostał czerwo i minimum przez tydzień mamy spokój. Może rzeczywiście spróbować ze Sieną Sorensena na lewej, tak jak w meczu z Notts, bo 34-letni Grosso już w zeszłym sezonie nie nadążał wracać za akcją, a przy bardzo ofensywnym Elii/Estigarribii, w ofensywie lewa flanka też powinna dać rade.

Ciekawe jak nasza gra będzie wyglądała z mocniejszymi rywalami.

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

deszczowy pisze:Dobry mecz. Piękna bramka Vidala, gol Marchisio... hmmm... już wiemy, kto zagra za tydzień :(
Nie wiem czego płaczesz. Marchisio był dzisiaj w dobrej formie (jak każdy) i zaliczył świetnego gola. Należy mu się występ w następnym meczu.

Jestem pod wrażeniem tego co zagrało Juve. Pirlo można oglądać i oglądać. Niesamowity zawodnik. A jeszcze mamy tylu zawodników na ławce...
No są powody do optymizmu 8)

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:37

Totalnie nie rozumiem zmian Conte. Giaccherini biega CAŁY MECZ podczas gdy powinien być zmieniony w pierwszej kolejności. Graliśmy ten mecz w 10. właśnie przez to, że lewą stroną znowu nie byliśmy w stanie realnie zaatakować.

Kapitalne zawody Pirlo i Vidala. Pierwszy zaliczył dwie asysty, których nie powstydziłby się nikt na świecie, a drugi biega i walczy za pięciu, jeszcze udokumentował to bramką. Ładny też gol Marchisio i Pepe, ale Pepe mnie nie zachwycił, występ poprawny, bramka, ale bez szału. Szkoda Matriego, bo miał niesamowitego pecha, najpierw nieuznana bramka, która uznana być powinna, później słupek, szkoda.

Parma nie istniała, drużyny tego pokroju w meczu z Juventusem zaistnieć nie mają prawa i za to dzisiaj brawa dla Conte i dla całego Juventusu, ale jak mówię - bez huraoptymizmu, bo mogliśmy to zrobić jeszcze lepiej. Następny mecz ze Sieną, to nie powinno być nic innego.

rh

Juventino
Juventino

nie moge sie zgodzic z niektorymi ktorzy mowia ze Marchisio zagral srednie zawody. prawda jest taka ze przewaga w srodku nie zrobila sie sama. ktos musial pomagac Pirlo i to wlasnie byl Claudio. dla mnie to byl koncert gry srodka pola.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Swoją drogą: coś tam im Conte powiedzieć musiał, bo za Del Neriego, po 2-0 w miejsce DP by wszedł Grygera i byśmy bronili wyniku :roll:
Corcky pisze:
deszczowy pisze:Dobry mecz. Piękna bramka Vidala, gol Marchisio... hmmm... już wiemy, kto zagra za tydzień :(
Nie wiem czego płaczesz. Marchisio był dzisiaj w dobrej formie (jak każdy) i zaliczył świetnego gola. Należy mu się występ w następnym meczu.
Nie płaczę, ale ten gość to dla mnie jakiś fenomen. Piach gra, raz mu wyjdzie strzał i wbija ładną bramkę, a potem znowu jest stealth_mode. I tak do kolejnej ładnej bramki. Piłkarz totalnie przeciętny.
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, 14:39 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pirlo... mistrz, geniusz, profesor drugiej linii, rzuca tak nieziemskie piłki... głowa mała. Mecz ogólnie mógł się podobać, ba, kibicom Juve musiał się podobać, bo zagraliśmy naprawdę bardzo dobrze, oby tak dalej.

Swoją drogą.. Alojz całe mecze siedział i mało krzyczał, zaś Conte ciągle stoi, a nawet biegnie za akcją + robi dobre zmiany (jak na razie).

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
czarny93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:38

Bardzo ładny mecz w naszym wykonaniu. Nie ma co popadać w mega optymizm, bo to dopiero pierwszy mecz i przeciwnik niezbyt wymagający. Mi podoba się to że wreszcie szanujemy piłkę, klepiemy ją między sobą i długo utrzymujemy się przy niej. Tego rok temu nie było. Było aby przejąć i na hura transportować ją do przodu. Brawo chłopaki! Świetny początek :-D

DejW
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:38

Dawno nie widziałem tak grającego Juventusu - mam tylko nadzieję, że to nie był wypadek przy pracy i jeszcze nie raz będziemy w podobnych nastrojach.

Co do Cegły - pewnie zastąpi go Vidal.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:39

nynek pisze:No to teraz Marchisio może znowu być niewidoczny, bo przecież już nie bramka z Interem, a bramka z Parmą :smile:
A bramka z Udine? :smile:
Super meczyk, gdzie są ci co tak mówili jak to cudny sebuś nas zniszczy?
Tak myślę, kto teraz zagra za De Ceglie. Czyżby pierwszy raz miała się odbić czkawką decyzja o oddaniu Zieglera?
Dziwi mnie te trzymanie na siłe Giachceriniego na boisku. Facet nic nie pokazał, mam nadzieję że ze Sieną zagra nasz mudżyn.
Przed nami kolejne 3 mecze, które musimy wygrać.

#AllegriOut
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:39

Świetna druga połówka. Parma nie istniała. Szkoda ,że oddali Zieglera. Przydałby się teraz . Cieszą rozmiary zwycięstwa i udany rewanż za poprzedni sezon. A nie zapominajmy , że nie było Estigarribii , Elii czy Quaga. Jest rywalizacja w zespole , co nam może wyjść tylko na dobre.

domicgosciu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:40

Nie popadając w hurraoptymizm to mecz faktycznie dobry, nawet bardzo dobry.. a patrząc na zawodników, którzy nie zmieścili się na boisku, a nawet na ławce to kadra bardzo szeroka... no może poza środkiem obrony.

only juve
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:40

- kunszt Pirlo
- za mało zimnej krwi Matriego ( aczkolwiek spotkanie na + )
- wielkie nadzieję w Vidalu
- strach? Giacherinniego ;/ mam nadzieję, że Eliia, albo tym bardziej Esti wygryzie go ze składu
- Forrest Lichsteiner ;d mocny w obronie, pomocny w ataku
- jak na tle Lichstainera wypadł De Ceglie ( karny i jego faul "tyłkiem" na Giovinco :angry: )
- Marchisio widać potrafi ładnie strzelać, a i niektóre podania najwyższej półki
- Vucinic? na pewno jeszcze się rozegra

Boję się jednego, jeżeli DC wypadł tak słabo na tle Parmy to co będzie w meczu z Milanem, Interem, Napoli itd.? lewa obrona musi być silniejsza!! Ziegler słaby? to kupić kogoś lepszego, bo DC będzie naszą olbrzymią kulą u nogi;/

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:41

filippo0 pisze: Czerwona dla Kuczera? Żadna strata
Duża strata, bo trzeba będzie rozbić świetnie dziś wyglądający blok Barzagli-Chiellini
Nevermind pisze:W zasadzie wszyscy oprócz Gianccheriniego zagrali dobre zawody.
Trochę robił w majty, ale zagrał bardzo poprawnie. Będzie z niego pożytek. Biega, patrzy, potrafi grać gorszą nogą - to nie jest kolejny Lanzafame.
C_Marchisio pisze:Wytłumaczy mi ktoś jedną rzecz?
Czemu większość dośrodkowań z prawej strony było adresowanych na dalszy słupek, gdzie stał najmniejszy(?) na boisku Giaccherini?
Pepe. O ile w pierwszej połowie starał się coś grać, to w drugiej grał beznadziejnie - wszystkie dośrodkowania na pałę.
szczypek pisze:Totalnie nie rozumiem zmian Conte. Giaccherini biega CAŁY MECZ podczas gdy powinien być zmieniony w pierwszej kolejności.
jak wyżej ^^

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany