Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 14:51

Jeżeli następca to człowiek, który wie z czym się je sukces i zdobywał jakieś trofea ze swoimi drużynami. To można dać mu 2 lata, ale nie obecnemu trenerowi. Takie jest moje zdanie na ten temat. Zdobędzie 4 miejsce, cieszę się - doprowadził drużynę do celu. Nie - przegrał. Ale tak, czy siak ja jestem za zwolnieniem jego. Godnemu, obeznanemy następcy okażemy zaufanie, ale z Luigiego nazwiskiem, to on sam miał pokazać, że jest świetny.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 15:06

@D@$ pisze:
Arbuzini pisze:
Smok-u pisze:Deschamp - Owszem, jak nie będzie lepszej kandydatury
Dobry jesteś :prochno: .
Facet ma 43 lata i zdobył: mistrzostwo Francji, 2x wicemistrzostwo Francji, 2x puchar ligi, finał LM i wisienka na torcie - mistrzostwo Serie B. Całkiem nieźle, jak na niecałe dziewięć sezonów czynnej trenerki.
Z tą wisienką to rozumiem, że żarcik, bo każdy by pewnie wygrał Serie B z takim składem :) No ale za samo to, że przyszedł w tak ciężkim momencie do Juventusu zasługuje na wielki szacunek.
Żarcik, ale wyobraź sobie jakie on musiał mieć problemy motywacyjne w Serie B, skoro odkąd wróciliśmy do Serie A nie potrafimy spiąć się na ogórki. No i na starcie -17 punktów (właściwie to -30, ale pomogły apelacje). Zadanie nie jakoś przesadnie trudne, ale szacun wśród zawodników musiał mieć, bo pamiętajmy, że paru chciało uciekać z tonącego statku, ale zatrzymano ich siłą.

Del Neri to trener średni, przeciętny, a DD dobry albo nawet bardzo dobry. Dlatego pierwszemu z niechęcią powierzyłbym drużynę na dwa lata, a drugiemu z dużo większym zaufaniem.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2011, 15:10

Ja także jestem za zwolnieniem DN. Nie umie w ogóle zmotywować swoich piłkarzy, nie umie ustawić ich na boisku, nie umie im wpoić jak mają grać a nie pyda do przodu. Nie wiem co on w ogóle umie. Obecnie nie mam swojego kandydata ale mam nadzieję że będzie dobry, jeżeli nastąpi zmiana trenera oczywiście, a miejmy nadzieję że tak

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 13:45

Jak dla mnie jest dwóch kandydatów:
1.Didier Deschamps
2.André Villas-Boas

Oczywiście wiąże się to z tym, że dostanie któryś z nich wolną rękę w budowaniu drużyny (trener - manager) i pełne, profesjonalne wsparcie zarządu (dlatego i tam są wymagane gruntowne zmiany, najlepiej kadrowe, a jak nie to przynajmniej mentalne.. Juventus to nie sampdoria!)

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 14:04

mateusz6 pisze:DD dostał w Marsylii zawodników takich jakich chciał (nie są to zawodnicy wybitni i bardzo drodzy poza Lucho) i teraz Olympique jest najlepszą ekipą we Francji. Jakby został w Juve i miał takie wsparcie od Secco to teraz pewnie byśmy się szykowali na mecze 1/8 Ligi Mistrzów.
DD&Marotta to duet, który jest w stanie wyprowadzić Juve na prostą o ile Marotta się ogarnie i nie będzie bulił 12 baniek za Martinezów.
O, rly? Jak dla mnie to Lille jest obecnie najlepsze, a 2 Lyon. Ale racja, Deschamps dobry chlop. Ale mysle ze i tak w Juve by sobie nie poradzil. Potrzeba nam juz kogos z klasą i wyrobioną marką, a nie gościa który nie trenowal wielkiego klubu przez dluzszy czas (sezon w Serie B sie nie liczy).

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 14:23

Dobry Mudżyn pisze:Potrzeba nam juz kogos z klasą i wyrobioną marką, a nie gościa który nie trenowal wielkiego klubu przez dluzszy czas (sezon w Serie B sie nie liczy).
Przede wszystkim potrzeba nam kogoś z mądrą głową, który to wszystko ogarnie. Z wyrobioną marką nikogo nie potrzebujemy, większość z nich jest przereklamowana, a płacić tylko za nazwisko? Moim zdaniem Deschamps poukładał by Juventus, a markę zawsze może sobie wyrobić.

FORZA JUVE!!!
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 14:23

Jak dla mnie jest trzech kandydatów, którzy mogliby trenować Juve od lata: Deschamps, Capello (który jest po prostu o niebo lepszy, niż Del Neri i od wszystkich półśrodków typu Conte, czy Spaletti) i Hiddink, na którego raczej nie ma szans. Ciekawą kandydaturę podsunął też zahor - Hitzfelda, ale równie realny, co Hiddink.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 17:32

http://francja.goal.pl/index.php?dzial= ... kul=191204
W środowy wieczór na Stade Velodrome dojdzie do pojedynku mistrza Francji z wicemistrzem Anglii w 1/8 finału Ligi Mistrzów. [...] Gospodarze znaleźli się w tej fazie rozgrywek po raz pierwszy od 11 lat [...].
To tak na potwierdzenie jaką robotę odwala w OM DD i dlaczego mają tylko 3. miejsce w lidze (strata do lidera - 3 punkty).

Przed DD ostatnie mistrzostwo Francji zdobyli w 1992.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 17:49

Arbuzini pisze:http://francja.goal.pl/index.php?dzial= ... kul=191204
W środowy wieczór na Stade Velodrome dojdzie do pojedynku mistrza Francji z wicemistrzem Anglii w 1/8 finału Ligi Mistrzów. [...] Gospodarze znaleźli się w tej fazie rozgrywek po raz pierwszy od 11 lat [...].
To tak na potwierdzenie jaką robotę odwala w OM DD i dlaczego mają tylko 3. miejsce w lidze (strata do lidera - 3 punkty).

Moze, ale mieli cieniutką grupę, i tak odpadną w 1/8 a co do mistrzostwa, kilka razy byli bardzo blisko ulegając 1 czy 2 punktami. To się nazywa NIEFART. W tym sezonie nie powtorza juz poprzedniego sukcesu.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 21:53

Dobry Mudżyn pisze:
Arbuzini pisze:http://francja.goal.pl/index.php?dzial= ... kul=191204

Moze, ale mieli cieniutką grupę, i tak odpadną w 1/8 a co do mistrzostwa, kilka razy byli bardzo blisko ulegając 1 czy 2 punktami. To się nazywa NIEFART. W tym sezonie nie powtorza juz poprzedniego sukcesu.
Nie mów hop. Jeśli chodzi o LM to wszystko na to wskazuje, ale nie takie cuda-wianki się działy w piłce.

Na wygranie Ligue 1 mają szanse, chociaż mało prawdopodobne, bo trio z Lille Gervinho - Sow - Hazard to paka nie na żarty. Zabawne, że wszyscy razem wzięci kosztowali 6,5 mln E (jeden wychowanek, jeden z wolnego transferu i jeden za rzeczone 6,5).

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 22:47

Garraty pisze:jest obecnie trener bez pracy, którego ja bardzo chętnie widziałbym na ławce Juve :)
Martin O'Neil
Celtic czy Villa grały pod jego wodzą bardzo dobrze, zwłaszcza Aston Villa :)
dla mnie to wyborny fachowiec i jedyny z Brytanii, któremu teraz oddałbym Juve
Chcesz sprowadzać do klubu gościa, którego koronnym sukcesem jest zajęcie w Premiership SZÓSTEGO miejsca? Do klubu, który 27 razy był mistrzem Włoch? Ja myślałem że przykład Delneriego i Marotty już chyba każdego czegoś nauczył.

Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 23:33

Ja to jestem za Andree Villas Boas. Świetny facet! Wiedzieliście, że on nie grał profesjonalnie w piłkę?! To inspirujące. Bo w sumie nie trzeba mieć raka, by wynaleźć lek. Niestety podpisał 27grudnia 2010r. kontrakt z Porto.
Michael Laudrup, a on? Co powiecie o nim? Jak się sprawy z Hiddinkiem mają? Trenuję tą Turcję, ale czy jest spełniony? Deschamps - utalentowany trener. A ten Sven Gorran Eriksson, czy jakos tak z Leicester? A był kiedyś taki podobno dobry Javier Agiurre. Co z nim?

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 07:03

Verse pisze:Ja to jestem za Andree Villas Boas. Świetny facet! Wiedzieliście, że on nie grał profesjonalnie w piłkę?! To inspirujące. Bo w sumie nie trzeba mieć raka, by wynaleźć lek. Niestety podpisał 27grudnia 2010r. kontrakt z Porto.
Mi też ten koleś się niesamowicie podoba. Już w wieku 21 lat objął swoją pierwszą drużynę. Przez długie lata był najbliższym współpracownikiem Jose, który mówi o nim, że jest to największy talent trenerski jaki stąpał po ziemi(typowy tekst dla JM) . Chłop odwala obecnie świetną robotę w Porto, ale mi najbardziej zaimponował tym co zrobił z swoją pierwszą(profesjonalną) drużyną Académica Coimbra, objął ich gdy znajdowali się na samym dnie, bez szan według ekspertów na utrzymanie, a zostawił na 11 miejscu drużynę która zachwycała cała Portugalię.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 07:57

zahor pisze:
Garraty pisze:jest obecnie trener bez pracy, którego ja bardzo chętnie widziałbym na ławce Juve :)
Martin O'Neil
Celtic czy Villa grały pod jego wodzą bardzo dobrze, zwłaszcza Aston Villa :)
dla mnie to wyborny fachowiec i jedyny z Brytanii, któremu teraz oddałbym Juve
Chcesz sprowadzać do klubu gościa, którego koronnym sukcesem jest zajęcie w Premiership SZÓSTEGO miejsca? Do klubu, który 27 razy był mistrzem Włoch? Ja myślałem że przykład Delneriego i Marotty już chyba każdego czegoś nauczył.
Chyba 29 Aniołku ;)

Moje odczucia są nieco inne od Waszych moi Koledzy...
Del Neri - out (tu się zgadzam co prawda)
Marotta - out TYLKO w przypadku gdyby miał przyjść Marino. Żadnych Moggich. Nie wiadomo, czy nam nie umrze w połowie sezonu. Poza tym zabrał nam coś, czego jeszcze nie oddał (właściwie dwa "cosie").

Nie obarczałbym Marotty aż tak wielką winą, jak Wy. Przecież kupił piłkarzy, którzy pokonali w tym sezonie Milan i Inter... Jeżeli piłkarze byliby odpowiednio nastawieni psychicznie do innych spotkań, to i punktów byłoby znacznie więcej... Oczywiście zdażył się Martinez, który był błędem bez dwóch zdań.

Za DN nie ma za bardzo kogo przytachać. DD i Capello są raczej nieosiągalni niestety, a ten cały Andre Villas Boas nie potrafiłby chyba przejąć kontroli w drużynie, w której grają Del Piero i Buffon...

typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 08:49

Verse pisze:Ja to jestem za Andree Villas Boas. Świetny facet! Wiedzieliście, że on nie grał profesjonalnie w piłkę?! To inspirujące. Bo w sumie nie trzeba mieć raka, by wynaleźć lek. Niestety podpisał 27grudnia 2010r. kontrakt z Porto.
Mnie ten gościu imponuje. Na 20 spotkań w Primeiera Liga Porto wygrało 18 i zaliczyło 2 remisy. Ogólnie z Porto w ~40 spotkaniach zaliczył tylko 1 porażkę. Wiadomka, że lidze portugalskiej istnieje tylko Porto i Benfica, no może też Sporting, ale najlepszym zdarzają się potknięcia a tu proszę.

Tak czy owak nie doczekamy się go na ławce trenerskiej Juve. Dlaczego miałby zamieniać niepokonane Porto, które gra w kolejnej rundzie LE i będzie grać na 100% w kolejnym sezonie w LM na Juventus, z którego została tylko nazwa i barwy?

Zablokowany