Trofeo TIM 2010: JUVENTUS 0-1 Inter / 1-1(k. 2:4) Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 22:57

1. Dalej nie potrafimy stwarzać sytuacji bramkowych.
2. Jeśli mamy grać skrzydłami to nie powinno na nich być zawodników pokroju Pepe czy Lanzafame ( chyba że zadawala nas znów walka o LE )
3. Gdzie nasze 12 baniek ?
4. Diego musi zostać.
5. Jak patrze na tą drużynę, to płakać mi się chce. 3/4 obecnego składu w dawnym Juve mogłoby być co najwyżej rezerwowymi.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 22:58

Pierwszego meczu nie oglądałem od początku, ale bramkę Sneijdera niestety widziałem :shock: :doh:. Mecz z Milanem nie wyglądał źle, graliśmy nawet przyzwoicie, ale pierwszą bramkę i tak zdobył Milan. Przypomina to trochę poprzedni sezon. A Amauri po "wygłupach" z Shamrock pokazał, że wrócił do swojej normalnej dyspozycji, zmarnował kilka sytuacji, nie wykorzystał prezentu od obrony Milanu, nie strzelił karnego w dogrywce, a Marotta chce sprzedać Diego :?. Eh, Beppe, żebyś hemoroidów dostał jak to naprawdę zrobisz.

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 22:59

Popieram Stasia, Diego naprawdę dobry grajek - szkoda, Wolfsburg będzie miał z niego niemałą pociechę ;)

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie zdaje sobie sprawę, że Pepe to nie piłkarz tylko klasyczny przykład zagubionego biegacza?

Amauri nie potrafi strzelać karnych.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 22:59

jarmel pisze:
Filip pisze:
Bartek88 pisze:Dobrze, przyda sie zimny prysznic.
Zimny prysznic to mamy od ostatniego sezonu...
Zimny prysznic mamy od powrotu do Serie A.
Przesada
Za Ranieriego graliśmy dobrze, tylko lub aż dobrze. To nie było to do czego nas Juve przyzwyczaiło, ale na luzie mielismy drugie miejsce w Serie A i godnie w LM graliśmy. I mimo wszystko nadal mieliśmy prestiż dzięki temu, szczególnie mecze z Realem, Chelsea, Interem i większymi klubami.
Wstydu biało-czarnym barwom piłkarze nie przynosili i każdy kto twierdzi inaczej przesadza.
Nie był to wymarzony Juventus ale to był nadal Juventus, teraz mamy w większości zbieraninę średniaków prawodzoną przez średniego trenera która tylko się nazywa Juventusem ale napewno nim nie jest.
i jeżeli chodzi o 4-4-2 to Ranieri jest lepszym fachowcem niż Del Neri, chociaż wielkim trenerem ani zwycięzcą nie jest ale 3x 2 miejsce w Serie A to nie jest jakiś wielki dla niego powód do wstydu.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 23:00

Najsampierw: LUDZIE! Czy kilkuslowne, okaleczone ortograficznie, gramatycznie i skladniowo, a'la czat posty Was nie brzydza? Jesli nie macie nic do powiedzenia, to... glowa w poduszke.

Mecz z Milanem... Nie bylo takiej przepasci jak z Interem, no ale nawet tyle wystarczylo, zeby druzyna nieopierzonego Alle... jak on tam sie nazywa? Allegro? Dala nam lupnia.
Legro proponuje zalozenie wlasnej sekty, bo jest on kompletnie nieprzydatny, nawet jako III/IV obronca.
Amałri znow udowodnil, ze jest mega cienkim napastnikiem i zadne krzyki i placze nie przekonaja mnie, ze czarne jest czarne, a biale jest biale tak jak na jego koszulce.
Gre robil tylko i wylacznie Diego. Me serce sie raduje, kiedy patrze jak jemu wychodzi... gra. Naprawde lepiej go sprzedac, bo sie chlopak w tym szambie marnuje.
Lanzafame to, najdelikatniej mowiac, polgowek. Zasluzyl dzisiaj na dwie czerwienie. Mam jeszcze taki wniosek, ze on (Lanza) i Boriello chodza do tego samego fryzjera.
Melo & Sissoko powinni dostac nastepujace wytyczne i tylko nich sie trzymac: odbior pilki, przecinanie podan, odegranie do najblizszego kolegi z zespolu. ZERO prob rezyserowania gry!

Nie wiem, co to mialo byc ta zmiana kiedy wszedl Trezeguet. Z kazda minuta przekonuje sie, ze nasz trener to cienki Bolek (przebieg jego kariery mowi z reszta sam za siebie), a obawiam sie ze nasz dyrektor to zaden guru transferowy. Apropos: jesli Marotta mowi, ze turniej sluzy obnazeniu brakow w zespole, to co on jeszcze robi na stadionie? Powinien latac wojskowym mysliwcem po swiecie i kombinowac jakis 6 nowych, dobrych pilkarzy.
FanJuveMielec pisze:
Nevermind pisze:Zgadzam się z Lypskim. Diego kompletnie nie pasuje do Juventusu.
haha co wy? bez diego juve nie istnieje
Co za koles koles no :shock: Nie moge...
jarmel pisze:Po bramce pokazali Marotte, w ogóle się z niej nie cieszył. W sumie się nie dziwie, jesli sprzeda Diego to kibice zjedzą go żywcem.
Ja bym powiedzial, ze Zezol wlasnie sie usmiechal i cieszyl, natomiast Andrea... on juz wie co zrobia tifosi.
Nevermind pisze:
FanJuveMielec pisze:.a.
Ty też. Szkoda, że usunąłeś swoją wypowiedź.
A co napisal? :P

@Pluto - co Ty masz z tym Pazzo? Jasne, tez by sie przydal, ale sa pilniejsze potrzeby.
Filip pisze:Żenada... Amałri nie jest napastnikiem :]
To, to juz wiedzialem okolo lipca 2008 roku.

PS. Jak Trez bral rozbieg przed penaltą, to mi scielo transmisje. Nie ma to jak piatek 13-ego. W ogole, fajne karne chlopaki! :ok:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
olo119

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 23:02

Na plus po dwumeczu:

Diego - ożywił grę, przynajmniej w przeciwieństwie do innego Brazylijczyka/Włocha potrafi strzelać gole.

Motta - starał się, dobrze w ofensywie, słabiej w obronie, wartościowy zawodnik.

Chiellini - sporo czyścił.

Na minus: Sissoko - jeździec bez głowy, z tył przyzwoicie z przodu tragedia.

Na swoim normalnym poziomie zagrał Amauri.

Forza Juventus!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 23:03

Meczu z Interem komentować nie zamierzam... Meta... Natomiast w spotkaniu z Milanem powinniśmy byli spokojnie wygrać - Amelia miał dziś formę życia i nie ma się czego wstydzić...

Podobała się gra Lanzafame, kąsał Amauri, ale przede wszystkim - cudownie Diego... Jeśli oddadzą go po takim meczu... Marotta jakoś specjalnie jego postawą zachwycony nie był... Bez niego nas nie ma, mam tylko nadzieję, że jednak będziemy w dalszym ciągu oglądać Ribasa w trykocie Starej Damy. Potrafi zaskarbić sobie serca kibiców i to widać choćby dziś.

mariusz123

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 23:03

Dobry i 1 pkt

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 23:16

Po pierwsze gratuluję chlewu jaki tu większość zrobiła (nie wszyscy), nasrać tylko i byloby ok, jak posty nie zostaną skasowane to posypią się kartki, bo przejrzałem wszystkie wpisy i byłoby z 10... :roll: Odróżniacie Czat o forum?

Co do tego śmiesznego turnieju. 1 mecz tragedia, jesteśmy obecnie 100 lat za interem. Robili z nami co chcieli najmniejszym nakładem sił, przez 45 min. wywalczyliśmy 1 rzut rożny i nie stworzyliśmy żadnej dogodnej sytuacji :ok: Maicon prawie by powtórzył torpede z ligi. Nie mogę już oglądać gęby Snejdera. Mam już dosyć jak ładują nas w czoko za każdym razem niezalżnie od rozgrywek. Nie potrafimy podjąć z nimi walki.

2 mecz był ok, Milan jedn akcja i gol my 10 i gol. Brawa dla Diego :bravo: Marotta widzisz już te noże przy swoim gardle? Mogliśmy z milanem wygrać. Karne? Dawałem sobie rękę uciąc, że Pepe nie strzeli, co to jest za gość :roll: Amauri? Jak tak można strzelić...

WIELE pracy przed nami! Ale przede wszystkim wzmocnienia!!! Z takim skladm nie mamy czego szukać, spójrzmy prawdzie w oczy, mamy bardzo słaby skład...

Ktoś mi powie gdzie było 12 mln. dziś?(Martinez)

Obrazek
IJK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2010, 23:16

Moim zdaniem Diego dziś najlepszy na boisku ta brameczka miodzio jeśli pozbędziemy się takiego zawodnika to ja nie wiem co nas spodka w przyszłym sezonie. Mam nadzieje, że te wszystkie informacje na temat transferu to plotki dziennikarskie. Czekam na Krasića :pray:
Forza Juve

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2010, 00:02

wlasnie sobie zerknalem na strone man.city
i zobaczcie komentarze pod newsem
jest jeden gosc ktory pisze prze fantastyczne rzeczy i uwaga ------

jest kibicem man.city i realu madryt:)
ludzie sa porabani co?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2010, 00:19

Zgadzam się, że z Interem nie ma co konkurować - trzeba znaleźć sobie inne priorytety... Pepe to pomyłka - zresztą reszta także zasłużyła na to miano... :evil:

Diego ponoć zostaje - wierzymy w to?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2010, 00:19

Nie ma co się załamywać ludzie, jakbyśmy wszystkie mecze kontrolne wygrali to też by za dobrze nie było. Piłkarze razem z trenerem by sobie pomyśleli: lać na to jesteśmy już super i nikt nam nie podskoczy. Dobrze, że dziś przegrali, bo będą wiedzieć gdzie jeszcze są słabe strony itd. Lepiej teraz wtopić niż potem w sezonie gorzko łkać. Rok temu była wygrana w tym TIMIE i wielka podjarka, a potem jak było to każdy wie. Ważne, żeby już na Bari byli gotowi i zwarci. Byłoby fajnie pokonać obu wrogów z Mediolanu, ale miejmy nadzieję, że w meczach za 3pkt. to MY będziemy górą. Czuję, że będzie jeszcze dobrze :wink: .

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2010, 00:20

Del Neri w takich słowa wypowiedział się ponoć po pierwszym meczu z Interem:
Wciąż musimy poprawiać naszą grę, ale to przyjdzie z czasem. Dla Melo to był dopiero pierwszy mecz, a Grygera wciąż nie jest w optymalnej formie.
Haha, żartowniś. Zdenek w "optymalnej formie" nie był od jakichś 2 sezonów, no ale skoro nasz trener czeka na formę naszego Czecha to ja gratuluję cierpliwości... :ok:

Co od oceny poszczególnych zawodników, to nie zgodzę się (WYJĄTKOWO!) z krytyką pod adresem Amauriego. To obok Diego (który nie jest klasycznym napastnikiem) nasz najlepszy obecnie gracz napadu i to co pokazał w dzisiejszym meczu rokuje na przyszłość korzystnie. Facet się naprawdę starał, odebrał kilka piłek obrońcom, po których było realne zagrożenie bramki Milanu. Fakt nie strzelił karnego i nie trafił w akcji gdy przed nim był tylko Amelia (w wyjątkowo wysokiej formie), ale bramkarz świetnie skrócił kąt i nasz brazylijski Włoch mógł albo technicznie przerzucać albo celować między nogi - co zrobił niestety bezskutecznie.

Pozdrawiam!
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2010, 00:40

Oglądałem ostatnie 10 minut meczu z interem i cały z milanem. Obrona nie spisywała się już tak "wyśmienicie" jak w poprzednich sparingach - no ale przeciwnicy lepsi. Motty zabrakło przy bramie Dinho - Zębaty miał full miejsca po prawej stronie. No ale ogólnie poza tym na plus Marco, porządny zawodnik, fajnie klepie z przodu.
Diego na wylocie? Lubię Marottę, dobrze mu czytam z (lewego) oka, ale jak sprzeda Brazylijczyka to przegnie po całości.
Atak znacznie lepiej wyglądał w drugim meczu. Niestety Amelia nieźle wyciągał - dobry ruch transferowy milanu.
Co do karnych to jakoś nadzwyczajnie nie bronił, po prostu Pepe i Amauri strzelili mu na ręce. Poza tym Storari ponoć się podłożył starym znajomym (to sprawdzone info).

Zablokowany